stdClass Object ( [id] => 69210 [title] => Vučkov i dobra Cibalia zaustavili Hajduka; Subašić: Sudac je pretjerao! (FOTOGALERIJA, VIDEO) [alias] => vuckov-i-dobra-cibalia-zaustavili-hajduka-subasic-sudac-je-pretjerao-fotogalerija-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Bodu s desetoricom se ne gleda u zube, dapače. Dojma smo da je ovo dobar rezultat “bijelih”, koliko god navijači Hajduka bili nezadovoljni što se u Vinkovcima nije dogodila četvrta uzastopna pobjeda pod palicom talijanskog stručnja Edoarda Reje.

No, mali derbi protiv vrlo dobro posložene momčadi Cibalije bio je determiniran od 21. minute kad je isključen najiskusniji hajdukovac Josip Skoko.

U žaru borbe dogodio mu se zahvat a la vatreni lakat i ostaje sad seciranje na malim ekranima je li sudac Domagoj Vučkov, naš novopečeni internacionalac, bio suviše rigorozan kad je, u suštini dobroćudnog kapetana Hajduka, isključio.

Da je prije toga u dva navrata svirnuo prekršaj nad Skokom umjesto što je puštao prednost, vjerojatno Skoko ne bi ishitreno reagirao i zalamatao rukama.
Ostavši s desetoricom trener Reja je odmah Hajdukov sustav igre s 3–5–2 preokrenuo u 4-3-2.

Nastojao je koliko god je to moguće kontrolirati događaje u igri i čim više smanjiti štetu. To mu je umnogome uspjelo, tako da se u 70-ak minuta igre s igračem manje brojčani nedostatak Splićana jedva osjetio.

Ono što je manjkalo jest – napadački učinak, pa opet ostaje činjenica da je u 83. minuti najveću, najizrazitiju šansu na utakmici imao Hajduk kad je Ibričić glavom na asistenciju Oremuša imao pred sobom na pladnju čitav gol, ali je pucao tako da je domaći vratar Antolović uspio obraniti.

Hajduk za osvojeni bod mora zahvaliti i svom vrataru Danijelu Subašiću koji je s tri-četiri izvrsne intervencije pokazao nesavladivost. Svaki put kad bi obrana “bijelih” popustila Subašić bi se ispriječio ispred mlađahnog Krešimira Prgometa, koji je pred Hajdukovim reprezentativnim kadrom plaćao danak neiskustvu.

Na kraju je završilo 0:0, što je nepopularan rezultat i ostavlja dojam slabe utakmice. Međutim, ne slažemo se apriori s takvom procjenom, prije bismo ustvrdili da je utakmica bila tvrda, nelijepa i ružna, ali nije bila slaba. Ova Cibalia svakako spada u gornji dom HNL-a, a prezentirani nogomet bio je obostrano – ozbiljan.

Nije se umiralo u ljepoti, a bogme nije ni od dosade. Činjenica da su oba vratara bili izuzetne figure (Antolović doduše samo jednom) daje pozitivan utisak.

Ako Hajduk nije upisao još jednu pobjedu, položio je ispit iz karaktera i čvrstine. Naravno da je ovaj bod malo dok Dinamo niže pobjede s raznim Lokomotivama, a Cibalia se svojski trudila da namuči Hajduka.

Ne možemo Hajduka gledati kroz prizmu da mu je Dinamo sada umakao 13 bodova, nego “bijele” promatramo kao momčad koja već četvrtu utakmicu zaredom nije primila ni gola!

slaven alfirević

Subašić: Sudac je pretjerao!

Remi nije trenere ostavio ravnodušnima na pressici, obojica, i domaćin Stanko Mršić i Hajdukov kormilar Edoardo Reja imali su za čim žaliti:

- Subašić je bio kao spužva, kao magnet, sve je naše šuteve obranio, a ja mogu zamjeriti svojim napadačima da su u nekim situacijama bili sebični, nisu dodavali bolje postavljenim suigračima. Mi bismo prije utakmice bili zadovoljni bodom, ali kad vidim da smo imali brojčanu prednost i da je Subašić branio reprezentativno onda imamo pravo i na zrno nezadovoljstva.

- Nismo bili kompletni, nedostajao nam je posebno Kresinger koji bi namučio Hajdukovu obranu, ali znam da ni Hajduk nije bio u najboljem sastavu, pa tako ispada da je remi ipak realan, koliko god možemo žaliti za propuštenim prilikama.

Hajdukov trener Edoardo Reja je kazao:

- Imamo i mi za čime žaliti, šansa Ibričića u 83. minuti bila je stopostotna i mogli smo ovu utakmicu zaokružiti novom pobjedom. Ipak, mislim da nemamo razloga biti nezadovoljni, jer nije mala stvar 70 minuta igrati s igračem manje i to bez kapetana Skoke. Mislim da je ovaj rezultat vrijedan – rekao je Reja.

Junak utakmice Hajdukov vratar Danijel Subašić komentirao je Skokino isključenje:

- Malo gdje se može dogoditi da se tako olako isključi kapetan jedne momčadi. Mislim da je sudac pretjerao, a to nam je dalo snagu da izdržimo. Zadovoljan sam što sam svojim obranama pridonio da se nastavi naš niz neporaženosti.

Dok je Subašić čuvao Hajdukova vrata, dotle je na čelu Senijada Ibričića bila lopta za pobjedu. No, i Cibalia ima golmana:

- Pucao sam najbolje što sam mogao, pričekao, dobro naciljao, ali je vratar, eto, obranio. Nije nam bilo lako igrati s igračem manje, ne smijemo biti nezadovoljni konačnim rezultatom.

Mario Lučić, iskusni stoper Cibalije rekao nam je:

- Bili smo bliže pobjedi i žarko smo je željeli, no na kraju je i bod dobar kad se samo sjetim kakvu je šansu imao Ibričić.

Spašavao Suba

Danijel Subašić 7,5 – Povratak u reprezentativnu formu pokazao je kad je najviše trebalo, da oslabljenu momčad izvadi iz ambisa poraza. Bez Skoke Hajduk je imao igrača manje, ali u Subašiću vratara više.

Mirko Oremuš 6,5 – Još jedna partija u nizu u kojoj demonstrira nesebičnost i veliki samprijegor te frapantnu hitrinu kojom dominira i na treninzima. Šteta što mu Ibričić nije asistenciju pretvorio u pogodak odluke.

Anthony Šerić 6 – Solidna partija, ali više na bazi iskustva. Kad je Skoko isključen trener Reja ga je pozvao da se pretvori u lijevog beka u liniji četvorice i bilo je bitno da pozorno kontrolira događaje po svojoj strani.

Boris Pandža 6 – Hrabar i neustrašiv, s ponekom lošijom procjenom.

Hrvoje Vejić 7 – Zapovjednik obrane na tragu repreznetativne forme, baš poput Subašića. Očito je da ulazi u formu koju je dugo tražio jer je bio ozlijeđen. Dominantan, pa čak i ofenzivno poduzetan.

Mario Maloča 6,5 – Nevidljivo pouzdan, dovoljno da spoznamo kako nije griješio.

Josip Skoko 5 – Udario Mazalovića s namjerom ili ne, tek sucu Vučkovu je dao šlagvort da ga isključi i to kapetana ne oslobađa krivnje. Dogodi se i najiskusnijem i najmudrijem.

Florin Cernat 6,5 – Njegove duge lopte su praznik za oči, razigran, ali samo na momente. Bez obzira na igru na refule, opet nam se učinio dragocjen na poziciji koju je otkrio Talijan Reja.

Senijad Ibričić 6 – Imao je na glavi meč loptu, ali nije prevario Antolovića. To mu smanjuje ocjenu, a inače nije bio loš u još jednoj žrtvenoj partiji iliti partiji žrtve odigranoj na poziciji centarfora.

Ivan Strinić 6,5 – Neumorni trkač koji je mnoge lopte osvojio i mnoge prodore izveo.

Anas Sharbini 5,5 – Pomalo odsječen, nije uspio sudjelovati u igri, niti je igra došla do njega, a ono malo lopti uporno je pokušavao proturiti kroz noge Vinkovčanima, barem triput što smo notirali. Igra načet, ozlijeđen, pa je stga i prvi zamijenjen.

Od 57. Mario Tičinović 6 – Živahna partija malog “tića” na prinudnoj ulozi napadača.

U igru su još ušli od 78. minute Marijan Buljat, prvi put ove sezone i to kao lijevi vezni, te od 86. minute Krešo Ljubičić premalo za ocjenu.

Počelo je

1 - prije početka utakmice minutom šutnje odana je počast tragično preminulom junioru vinkovačkog kluba Tomislavu Valentiću

2 - na tribinama stadiona u Vinkovcima okupilo se preko 8000 gledatelja. Hajduk već tradicionalno u Slavoniji privlači veliku pozornost nogometnih zaljubljenika

3 - Oremuš je ubacio s desnog boka, ali u kaznenom prostoru  Vinkovčana nije bilo nikog od hajdukovaca

6 - prva prilika na utakmici. Prgomet je proigrao Pavličića, no njegov udarac sa desetak metara završio je daleko iznad vratiju Danijela Subašića

8 - vrlo aktivni Prgomet izborio je slobodni udarac iskosa sa 20-ak metara. Pucao je Malčić, njegov je udarac skrenuo Prgomet, no Subašić je bio na mjestu i izboksao loptu

10 - “bijeli” se u prvih desetak minuta teško sastaju s loptom. Domaći su dosta agresivniji i čvršći u duelima.

14 - Cernat je predriblao trojicu pa je srušen. Pucao je Ibričić iz slobodnog udarca sa 25 metara, no njegov udarac odbio je Lučić. Pomalo su “bijeli” počeli preuzimati inicijativu

15 - Milardović je neopreznim startom nad Oremušom zaradio prvi žuti karton na utakmici. Oremuš se nakon što mu se ukazala pomoć vratio u igru

23 - Skoko je dobio izravni crveni karton udaranja laktom igrača Cibalije. Prestrogo

24 - centrirao je Strinić s lijevog boka, a Oremušev je udarac glavom prohujao je pored Antolovićevih vratiju

32 - Šerić je faulirao Pavličića na 25 metara od gola, međutim Milardovićev udarac završio je u živom zidu

35 - Oremuš je spustio loptu za Anasa Sharbinija, no Anasu se je lopta pobjegla s noge. Propala je vrlo dobra prilika za Splićane

38 - korner je izveo Cernat, a gužvu u domaćem šesnaetsercu otklonio je Lučić

42 - mrtva prilika za Cibaliju. Prgomet je izmakao kontroli splitske obrane, odlično je pucao, no njegov udarac maestralno je zaustavio Subašić

44 - još jedna dobra prilika za Vinkovčane. Malčić je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, ali Prgometov udarac efektno je obranio Hajdukov vratar

Kraj poluvremena

Počelo je drugo poluvrijeme

48 - još jednom se u šansi našao Prgomet, ali je njegov udarac sa šest metara uz velik napor uspio zaustaviti Subašić

55 - žuti karton dobio je Tomić nakon prekršaja na Striniću

57 - iz igre je izašao Sharbini, a zamijenio Tičinović

62 - Torcida je bacila nekoliko baklji iza leđa Cibalijina vratara Antolovića

64 - požutio je Grgić nakon neopreznog starta na Ibričiću

65 - prvu izmjenu povukao je i Mršić. Umjesto Grgića ušao je Radotić

72 - umjesto Malčića u igru je ušao 19-godišnji Šimunac

74 - Mazalović je nakon slobodnog udarca Pavličića šutirao sa desetak metara daleko od splitskih vratiju

77 - umjesto Strinića priliku je dobio Marijan Buljat.  Prve su to prvenstvene minute za 28-godišnjeg Zadranina u novom prvenstvu

81 - nakon udarca iz kuta Mazalović je pucao glavom 10-ak metara, obranio je Subašić

83 - šansa utakmice za Splićane. Uporni Oremuš uspio je doći do lopte u duelu sa Lukačevićem, ubacio loptu u sredinu.Ibričić je neometano pucao glavom sa desetak metara, odlično je obranio Antolović

86 - umjesto Cernata u igru je ušao Krešo Ljubičić

88 - pritisnuli su Vinkovčani u zadnjih nekoliko minuta. Subašič je paradom obranio Oavličićev udarac

Kraj

Nepotrebno isključenje...

Tragičar Hajdukova nastupa u Vinkovcima kapetan Josip Skoko poslužio se rukom laktom u zamahu da bi se otrgnuo od Tomislava Mazalovića, što je sudac Domagoj Vučkov iz Rijeke okarakterizirao kao nesportsko ponašanje, udaranje bez lopte, pa je Skoki pokazao odmah crveni karton, što je izravno isključenje.

Skoko je pokušao Vučkovu objasniti da nije u pravu, kako nije bilo namjere da odalami Mazalovića i da je sudac pretjerao, ali je u hipu shvatio da je to nepotreban pokušaj, skinuo je kapetansku traku i predao je Hrvoju Vejiću te se pognute glave uputio prema svlačionici.

Poslije utakmice kazao nam je:

- Ma nisam udario protivničkog igrača, samo sam se makinalno okrenuo, a ovaj je pao. Stvarno nisam kriv, ali sudac je tako vidio i tu se nema što više kazati. Žao mi je što sam ostavio momčad, a eto oni su se velikom borbenošću izvukli neporaženi iz Vinkovaca.

Skoko objašnjava da mu je ovo prvi put u bogatoj karijeri da je dobio izravni crveni karton. A australski reprezentativac nije bilo tko, iza njega su mnogobrojni nastupi na svakom kantunu globusa. Sa 35 godina na leđima, eto da i on jednom bude isključen:

- Ovo mi je prvo isključenje u karijeri, doista neobično. Znate valjda i sami da sam miran igrač koji je daleko od bilo kakvih incidenata...

Kad je slavni Aljoša Asanović izvodio slične “laktovite” o tome je i knjigu napisao novinarski kolega Andrija Kačić Karlin.

A kad je to Skoki jednom izletjelo makinalno, odmah je dobio crveni karton i isključenje!

Bez napadača?!

Hajduk je u Slavoniju, u Novu Gradišku, Lipik i Vinkovce doputovao s 22 nogometaša prošlog utorka, a u zapisnik ih smije stati samo 18.

Tako su se na tribinama stadiona u Vinkovcima kao prekobrojni našli Obšivač, Jertec, Rodić i Vukušić.

Torcide odasvud. Vojska navijača “bijelih” okupila se u zavidnom broju u Vinkovcima, a mi prema običaju uvijek volimo notirati što sve piše na transparentima, odakle su stigli: Rudine, Ražine, Vodice, Čitluk, Kacunar, Brač, Baterijelo, Đakovo, Mertojak, Zagreb, Skalice, Čakovec, Trogir, Stobreč, Baška Voda, Tučepi, Seget, Bilice, Kreševo, Županja, Benkovac, Zadar, Karlovac, Omiš...

Minut šutnje

Prije početka utakmice minutom šutnje odana je počast tragično preminulom mladom nogometašu Cibalije, golmanu Tomislav Valentiću. Podsjetimo, mladić je svoj život skončao samoubojstvom, što je bolno odjeknulo Vinkovcima.

Inače, Vinkovci imaju svoga sportskog junaka, medaljonošu, paralimpijac Mario Alilović nedavno je osvojio dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu za osobe s invaliditetom i imao je tu čast i zadovoljstvo da sa svojim triciklom odveze počasni krug po tartan stazi vinkovačkog stadiona, ispraćen burnim pljeskom publike.

Cibalia – Hajduk 0:0

VINKOVCI – Stadion Cibalije

Gledatelja oko 7000

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) – 6,5

Crveni karton, izravno isključenje: Josip Skoko (Hajduk, 21. minuta zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte)

Žuti kartoni: Milardović, P. Tomić, I. Grgić (Cibalia)

Najbolji igrač: Danijel Subašić (Hajduk

Cibalia: Antolović (7), P. Tomić (6), Lukačević (6), Mazalović (6,5), Lučić (7), Parmaković (6,5), I. Grgić (6)(od 65. Radotić -), Milardović (6,5), Malčić (5,5)(od 72. Šimunac -), T. Pavličić (6), Prgomet (5,5)(od 92. T. Jurić -)

Hajduk: Subašić (7,5), Oremuš (6,5), Šerić (6), Pandža (6), Vejić (7), Maloča (6,5), Skoko (5), Cernat (6,5)(od 86. K. Ljubičić -), Ibričić (6), Strinić (6,5)(od 78. M. Buljat -), An. Sharbini (5,5)(od 57. Tičinović 6)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HNL: Cibalia - Hajduk 0:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-09-27 19:53:00 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-09-28 08:01:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-09-27 22:08:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 28609 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2009\/09\/28\/dava\/cibalijahaj.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/cibaliahajduk7.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/cibaliahajduk1.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/cibaliahajduk2.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/cibaliahajduk3.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/cibaliahajduk4.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/cibaliahajduk5.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/cibaliahajduk6.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/cihasuci.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/ciha1.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/torca.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/09\/28\/dava\/CibalijaHajduk\/torca2.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15355706 Threads: 3 Questions: 3185592366 Slow queries: 7150254 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235695062 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/vuckov-i-dobra-cibalia-zaustavili-hajduka-subasic-sudac-je-pretjerao-fotogalerija-video-69210 [printLink] => /sport/hajduk/vuckov-i-dobra-cibalia-zaustavili-hajduka-subasic-sudac-je-pretjerao-fotogalerija-video-69210?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 172270 [name] => cibaliahajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => cibaliahajduk [link] => /tag/cibaliahajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HNL: Cibalia - Hajduk 0:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vučkov i dobra Cibalia zaustavili Hajduka; Subašić: Sudac je pretjerao! (FOTOGALERIJA, VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-02-39-21-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/09/28/dava/cibalijahaj.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/09/28/dava/cibalijahaj.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/cibaliahajduk7.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/cibaliahajduk1.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/cibaliahajduk2.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/cibaliahajduk3.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/cibaliahajduk4.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/cibaliahajduk5.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/cibaliahajduk6.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/cihasuci.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/ciha1.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/torca.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/09/28/dava/CibalijaHajduk/torca2.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Bodu s desetoricom se ne gleda u zube, dapače. Dojma smo da je ovo dobar rezultat “bijelih”, koliko god navijači Hajduka bili nezadovoljni što se u Vinkovcima nije dogodila četvrta uzastopna pobjeda pod palicom talijanskog stručnja Edoarda Reje.

No, mali derbi protiv vrlo dobro posložene momčadi Cibalije bio je determiniran od 21. minute kad je isključen najiskusniji hajdukovac Josip Skoko.

U žaru borbe dogodio mu se zahvat a la vatreni lakat i ostaje sad seciranje na malim ekranima je li sudac Domagoj Vučkov, naš novopečeni internacionalac, bio suviše rigorozan kad je, u suštini dobroćudnog kapetana Hajduka, isključio.

Da je prije toga u dva navrata svirnuo prekršaj nad Skokom umjesto što je puštao prednost, vjerojatno Skoko ne bi ishitreno reagirao i zalamatao rukama.
Ostavši s desetoricom trener Reja je odmah Hajdukov sustav igre s 3–5–2 preokrenuo u 4-3-2.

Nastojao je koliko god je to moguće kontrolirati događaje u igri i čim više smanjiti štetu. To mu je umnogome uspjelo, tako da se u 70-ak minuta igre s igračem manje brojčani nedostatak Splićana jedva osjetio.

Ono što je manjkalo jest – napadački učinak, pa opet ostaje činjenica da je u 83. minuti najveću, najizrazitiju šansu na utakmici imao Hajduk kad je Ibričić glavom na asistenciju Oremuša imao pred sobom na pladnju čitav gol, ali je pucao tako da je domaći vratar Antolović uspio obraniti.

Hajduk za osvojeni bod mora zahvaliti i svom vrataru Danijelu Subašiću koji je s tri-četiri izvrsne intervencije pokazao nesavladivost. Svaki put kad bi obrana “bijelih” popustila Subašić bi se ispriječio ispred mlađahnog Krešimira Prgometa, koji je pred Hajdukovim reprezentativnim kadrom plaćao danak neiskustvu.

Na kraju je završilo 0:0, što je nepopularan rezultat i ostavlja dojam slabe utakmice. Međutim, ne slažemo se apriori s takvom procjenom, prije bismo ustvrdili da je utakmica bila tvrda, nelijepa i ružna, ali nije bila slaba. Ova Cibalia svakako spada u gornji dom HNL-a, a prezentirani nogomet bio je obostrano – ozbiljan.

Nije se umiralo u ljepoti, a bogme nije ni od dosade. Činjenica da su oba vratara bili izuzetne figure (Antolović doduše samo jednom) daje pozitivan utisak.

Ako Hajduk nije upisao još jednu pobjedu, položio je ispit iz karaktera i čvrstine. Naravno da je ovaj bod malo dok Dinamo niže pobjede s raznim Lokomotivama, a Cibalia se svojski trudila da namuči Hajduka.

Ne možemo Hajduka gledati kroz prizmu da mu je Dinamo sada umakao 13 bodova, nego “bijele” promatramo kao momčad koja već četvrtu utakmicu zaredom nije primila ni gola!

slaven alfirević

Subašić: Sudac je pretjerao!

Remi nije trenere ostavio ravnodušnima na pressici, obojica, i domaćin Stanko Mršić i Hajdukov kormilar Edoardo Reja imali su za čim žaliti:

- Subašić je bio kao spužva, kao magnet, sve je naše šuteve obranio, a ja mogu zamjeriti svojim napadačima da su u nekim situacijama bili sebični, nisu dodavali bolje postavljenim suigračima. Mi bismo prije utakmice bili zadovoljni bodom, ali kad vidim da smo imali brojčanu prednost i da je Subašić branio reprezentativno onda imamo pravo i na zrno nezadovoljstva.

- Nismo bili kompletni, nedostajao nam je posebno Kresinger koji bi namučio Hajdukovu obranu, ali znam da ni Hajduk nije bio u najboljem sastavu, pa tako ispada da je remi ipak realan, koliko god možemo žaliti za propuštenim prilikama.

Hajdukov trener Edoardo Reja je kazao:

- Imamo i mi za čime žaliti, šansa Ibričića u 83. minuti bila je stopostotna i mogli smo ovu utakmicu zaokružiti novom pobjedom. Ipak, mislim da nemamo razloga biti nezadovoljni, jer nije mala stvar 70 minuta igrati s igračem manje i to bez kapetana Skoke. Mislim da je ovaj rezultat vrijedan – rekao je Reja.

Junak utakmice Hajdukov vratar Danijel Subašić komentirao je Skokino isključenje:

- Malo gdje se može dogoditi da se tako olako isključi kapetan jedne momčadi. Mislim da je sudac pretjerao, a to nam je dalo snagu da izdržimo. Zadovoljan sam što sam svojim obranama pridonio da se nastavi naš niz neporaženosti.

Dok je Subašić čuvao Hajdukova vrata, dotle je na čelu Senijada Ibričića bila lopta za pobjedu. No, i Cibalia ima golmana:

- Pucao sam najbolje što sam mogao, pričekao, dobro naciljao, ali je vratar, eto, obranio. Nije nam bilo lako igrati s igračem manje, ne smijemo biti nezadovoljni konačnim rezultatom.

Mario Lučić, iskusni stoper Cibalije rekao nam je:

- Bili smo bliže pobjedi i žarko smo je željeli, no na kraju je i bod dobar kad se samo sjetim kakvu je šansu imao Ibričić.

Spašavao Suba

Danijel Subašić 7,5 – Povratak u reprezentativnu formu pokazao je kad je najviše trebalo, da oslabljenu momčad izvadi iz ambisa poraza. Bez Skoke Hajduk je imao igrača manje, ali u Subašiću vratara više.

Mirko Oremuš 6,5 – Još jedna partija u nizu u kojoj demonstrira nesebičnost i veliki samprijegor te frapantnu hitrinu kojom dominira i na treninzima. Šteta što mu Ibričić nije asistenciju pretvorio u pogodak odluke.

Anthony Šerić 6 – Solidna partija, ali više na bazi iskustva. Kad je Skoko isključen trener Reja ga je pozvao da se pretvori u lijevog beka u liniji četvorice i bilo je bitno da pozorno kontrolira događaje po svojoj strani.

Boris Pandža 6 – Hrabar i neustrašiv, s ponekom lošijom procjenom.

Hrvoje Vejić 7 – Zapovjednik obrane na tragu repreznetativne forme, baš poput Subašića. Očito je da ulazi u formu koju je dugo tražio jer je bio ozlijeđen. Dominantan, pa čak i ofenzivno poduzetan.

Mario Maloča 6,5 – Nevidljivo pouzdan, dovoljno da spoznamo kako nije griješio.

Josip Skoko 5 – Udario Mazalovića s namjerom ili ne, tek sucu Vučkovu je dao šlagvort da ga isključi i to kapetana ne oslobađa krivnje. Dogodi se i najiskusnijem i najmudrijem.

Florin Cernat 6,5 – Njegove duge lopte su praznik za oči, razigran, ali samo na momente. Bez obzira na igru na refule, opet nam se učinio dragocjen na poziciji koju je otkrio Talijan Reja.

Senijad Ibričić 6 – Imao je na glavi meč loptu, ali nije prevario Antolovića. To mu smanjuje ocjenu, a inače nije bio loš u još jednoj žrtvenoj partiji iliti partiji žrtve odigranoj na poziciji centarfora.

Ivan Strinić 6,5 – Neumorni trkač koji je mnoge lopte osvojio i mnoge prodore izveo.

Anas Sharbini 5,5 – Pomalo odsječen, nije uspio sudjelovati u igri, niti je igra došla do njega, a ono malo lopti uporno je pokušavao proturiti kroz noge Vinkovčanima, barem triput što smo notirali. Igra načet, ozlijeđen, pa je stga i prvi zamijenjen.

Od 57. Mario Tičinović 6 – Živahna partija malog “tića” na prinudnoj ulozi napadača.

U igru su još ušli od 78. minute Marijan Buljat, prvi put ove sezone i to kao lijevi vezni, te od 86. minute Krešo Ljubičić premalo za ocjenu.

Počelo je

1 - prije početka utakmice minutom šutnje odana je počast tragično preminulom junioru vinkovačkog kluba Tomislavu Valentiću

2 - na tribinama stadiona u Vinkovcima okupilo se preko 8000 gledatelja. Hajduk već tradicionalno u Slavoniji privlači veliku pozornost nogometnih zaljubljenika

3 - Oremuš je ubacio s desnog boka, ali u kaznenom prostoru  Vinkovčana nije bilo nikog od hajdukovaca

6 - prva prilika na utakmici. Prgomet je proigrao Pavličića, no njegov udarac sa desetak metara završio je daleko iznad vratiju Danijela Subašića

8 - vrlo aktivni Prgomet izborio je slobodni udarac iskosa sa 20-ak metara. Pucao je Malčić, njegov je udarac skrenuo Prgomet, no Subašić je bio na mjestu i izboksao loptu

10 - “bijeli” se u prvih desetak minuta teško sastaju s loptom. Domaći su dosta agresivniji i čvršći u duelima.

14 - Cernat je predriblao trojicu pa je srušen. Pucao je Ibričić iz slobodnog udarca sa 25 metara, no njegov udarac odbio je Lučić. Pomalo su “bijeli” počeli preuzimati inicijativu

15 - Milardović je neopreznim startom nad Oremušom zaradio prvi žuti karton na utakmici. Oremuš se nakon što mu se ukazala pomoć vratio u igru

23 - Skoko je dobio izravni crveni karton udaranja laktom igrača Cibalije. Prestrogo

24 - centrirao je Strinić s lijevog boka, a Oremušev je udarac glavom prohujao je pored Antolovićevih vratiju

32 - Šerić je faulirao Pavličića na 25 metara od gola, međutim Milardovićev udarac završio je u živom zidu

35 - Oremuš je spustio loptu za Anasa Sharbinija, no Anasu se je lopta pobjegla s noge. Propala je vrlo dobra prilika za Splićane

38 - korner je izveo Cernat, a gužvu u domaćem šesnaetsercu otklonio je Lučić

42 - mrtva prilika za Cibaliju. Prgomet je izmakao kontroli splitske obrane, odlično je pucao, no njegov udarac maestralno je zaustavio Subašić

44 - još jedna dobra prilika za Vinkovčane. Malčić je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, ali Prgometov udarac efektno je obranio Hajdukov vratar

Kraj poluvremena

Počelo je drugo poluvrijeme

48 - još jednom se u šansi našao Prgomet, ali je njegov udarac sa šest metara uz velik napor uspio zaustaviti Subašić

55 - žuti karton dobio je Tomić nakon prekršaja na Striniću

57 - iz igre je izašao Sharbini, a zamijenio Tičinović

62 - Torcida je bacila nekoliko baklji iza leđa Cibalijina vratara Antolovića

64 - požutio je Grgić nakon neopreznog starta na Ibričiću

65 - prvu izmjenu povukao je i Mršić. Umjesto Grgića ušao je Radotić

72 - umjesto Malčića u igru je ušao 19-godišnji Šimunac

74 - Mazalović je nakon slobodnog udarca Pavličića šutirao sa desetak metara daleko od splitskih vratiju

77 - umjesto Strinića priliku je dobio Marijan Buljat.  Prve su to prvenstvene minute za 28-godišnjeg Zadranina u novom prvenstvu

81 - nakon udarca iz kuta Mazalović je pucao glavom 10-ak metara, obranio je Subašić

83 - šansa utakmice za Splićane. Uporni Oremuš uspio je doći do lopte u duelu sa Lukačevićem, ubacio loptu u sredinu.Ibričić je neometano pucao glavom sa desetak metara, odlično je obranio Antolović

86 - umjesto Cernata u igru je ušao Krešo Ljubičić

88 - pritisnuli su Vinkovčani u zadnjih nekoliko minuta. Subašič je paradom obranio Oavličićev udarac

Kraj

Nepotrebno isključenje...

Tragičar Hajdukova nastupa u Vinkovcima kapetan Josip Skoko poslužio se rukom laktom u zamahu da bi se otrgnuo od Tomislava Mazalovića, što je sudac Domagoj Vučkov iz Rijeke okarakterizirao kao nesportsko ponašanje, udaranje bez lopte, pa je Skoki pokazao odmah crveni karton, što je izravno isključenje.

Skoko je pokušao Vučkovu objasniti da nije u pravu, kako nije bilo namjere da odalami Mazalovića i da je sudac pretjerao, ali je u hipu shvatio da je to nepotreban pokušaj, skinuo je kapetansku traku i predao je Hrvoju Vejiću te se pognute glave uputio prema svlačionici.

Poslije utakmice kazao nam je:

- Ma nisam udario protivničkog igrača, samo sam se makinalno okrenuo, a ovaj je pao. Stvarno nisam kriv, ali sudac je tako vidio i tu se nema što više kazati. Žao mi je što sam ostavio momčad, a eto oni su se velikom borbenošću izvukli neporaženi iz Vinkovaca.

Skoko objašnjava da mu je ovo prvi put u bogatoj karijeri da je dobio izravni crveni karton. A australski reprezentativac nije bilo tko, iza njega su mnogobrojni nastupi na svakom kantunu globusa. Sa 35 godina na leđima, eto da i on jednom bude isključen:

- Ovo mi je prvo isključenje u karijeri, doista neobično. Znate valjda i sami da sam miran igrač koji je daleko od bilo kakvih incidenata...

Kad je slavni Aljoša Asanović izvodio slične “laktovite” o tome je i knjigu napisao novinarski kolega Andrija Kačić Karlin.

A kad je to Skoki jednom izletjelo makinalno, odmah je dobio crveni karton i isključenje!

Bez napadača?!

Hajduk je u Slavoniju, u Novu Gradišku, Lipik i Vinkovce doputovao s 22 nogometaša prošlog utorka, a u zapisnik ih smije stati samo 18.

Tako su se na tribinama stadiona u Vinkovcima kao prekobrojni našli Obšivač, Jertec, Rodić i Vukušić.

Torcide odasvud. Vojska navijača “bijelih” okupila se u zavidnom broju u Vinkovcima, a mi prema običaju uvijek volimo notirati što sve piše na transparentima, odakle su stigli: Rudine, Ražine, Vodice, Čitluk, Kacunar, Brač, Baterijelo, Đakovo, Mertojak, Zagreb, Skalice, Čakovec, Trogir, Stobreč, Baška Voda, Tučepi, Seget, Bilice, Kreševo, Županja, Benkovac, Zadar, Karlovac, Omiš...

Minut šutnje

Prije početka utakmice minutom šutnje odana je počast tragično preminulom mladom nogometašu Cibalije, golmanu Tomislav Valentiću. Podsjetimo, mladić je svoj život skončao samoubojstvom, što je bolno odjeknulo Vinkovcima.

Inače, Vinkovci imaju svoga sportskog junaka, medaljonošu, paralimpijac Mario Alilović nedavno je osvojio dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu za osobe s invaliditetom i imao je tu čast i zadovoljstvo da sa svojim triciklom odveze počasni krug po tartan stazi vinkovačkog stadiona, ispraćen burnim pljeskom publike.

Cibalia – Hajduk 0:0

VINKOVCI – Stadion Cibalije

Gledatelja oko 7000

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) – 6,5

Crveni karton, izravno isključenje: Josip Skoko (Hajduk, 21. minuta zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte)

Žuti kartoni: Milardović, P. Tomić, I. Grgić (Cibalia)

Najbolji igrač: Danijel Subašić (Hajduk

Cibalia: Antolović (7), P. Tomić (6), Lukačević (6), Mazalović (6,5), Lučić (7), Parmaković (6,5), I. Grgić (6)(od 65. Radotić -), Milardović (6,5), Malčić (5,5)(od 72. Šimunac -), T. Pavličić (6), Prgomet (5,5)(od 92. T. Jurić -)

Hajduk: Subašić (7,5), Oremuš (6,5), Šerić (6), Pandža (6), Vejić (7), Maloča (6,5), Skoko (5), Cernat (6,5)(od 86. K. Ljubičić -), Ibričić (6), Strinić (6,5)(od 78. M. Buljat -), An. Sharbini (5,5)(od 57. Tičinović 6)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>












[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/vuckov-i-dobra-cibalia-zaustavili-hajduka-subasic-sudac-je-pretjerao-fotogalerija-video-69210 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=aa9dbc4484078e0133f08bd385846f68f1805c6d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vu%C4%8Dkov+i+dobra+Cibalia+zaustavili+Hajduka%3B+Suba%C5%A1i%C4%87%3A+Sudac+je+pretjerao%21+%28FOTOGALERIJA%2C+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvuckov-i-dobra-cibalia-zaustavili-hajduka-subasic-sudac-je-pretjerao-fotogalerija-video-69210 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvuckov-i-dobra-cibalia-zaustavili-hajduka-subasic-sudac-je-pretjerao-fotogalerija-video-69210 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HNL: Cibalia - Hajduk 0:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukHNL: Cibalia - Hajduk 0:0

Vučkov i dobra Cibalia zaustavili Hajduka; Subašić: Sudac je pretjerao! (FOTOGALERIJA, VIDEO)

Piše PSD.
28. rujna 2009. - 00:08

Bodu s desetoricom se ne gleda u zube, dapače. Dojma smo da je ovo dobar rezultat “bijelih”, koliko god navijači Hajduka bili nezadovoljni što se u Vinkovcima nije dogodila četvrta uzastopna pobjeda pod palicom talijanskog stručnja Edoarda Reje.

No, mali derbi protiv vrlo dobro posložene momčadi Cibalije bio je determiniran od 21. minute kad je isključen najiskusniji hajdukovac Josip Skoko.

U žaru borbe dogodio mu se zahvat a la vatreni lakat i ostaje sad seciranje na malim ekranima je li sudac Domagoj Vučkov, naš novopečeni internacionalac, bio suviše rigorozan kad je, u suštini dobroćudnog kapetana Hajduka, isključio.

Da je prije toga u dva navrata svirnuo prekršaj nad Skokom umjesto što je puštao prednost, vjerojatno Skoko ne bi ishitreno reagirao i zalamatao rukama....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 04:39