stdClass Object ( [id] => 116000 [title] => Vučević: Pokazali smo da se možemo nositi s najboljima [alias] => vucevic-pokazali-smo-da-se-mozemo-nositi-s-najboljima [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Privremeni trener Goran Vučević priču je počeo divljenjem protivničkoj momčadi.

- Bila je ovo utakmica u kojoj je vidljiva velika razlika u kvaliteti u korist Zenita. Trener Spalletti ima nevjerojatnu lepezu igrača koji zaslužuju Ligu prvaka. Bojao sam se katastrofalnog rezultata, na kraju se nismo osramotili i pokazali smo da se možemo nositi i s velikima. A Zenit je odigrao jako kvalitetnu utakmicu - kazao je Vučević.

Koji je razlog puno slabijeg prvog dijela? Jesu li se igrači uplašili?

- Kad imate ipak lošiju momčad od Zenita, bili smo primorani igrati obrambenu varijantu. To nas je učinilo nemoćnima prema naprijed, makar sam tražio da se lopta brzo iznosi jer sam znao da možemo igrati na kontranapade, ali to nije funkcioniralo - pojasnio je Vučević.

Jesu li dva gola pred kraj ipak više 'kozmetika', a manje razlog za neko ohrabrenje?

- Razlika jest velika, ali ne bih pričao o kozmetici. Nekad i puno lošija momčad slavi, a onda se priča kako su dobro stajali na terenu. Činjenica je da smo drugo poluvrijeme odigrali dobro - kazao je Vučević.

U početku je bila velika rupa u sredini terena?

- Dogovor je bio da ih čekamo pet metara ispred centra i neka nas publika ne povuče naprijed. Neki to nisu poštovali, a na širokom prostoru s igračima Zenita nismo imali nikakve šanse.

Vidjeli smo i puno pogrešnih dodavanja, osnovnih pogrešaka!?

- Razlog je u snazi Zenita, nije se bilo lako dodavati pored njih.

Kako vidite daljnji rasplet i hoćete li vi biti na klupi u tim utakmicama?

- Dobro je da je u Ateni ostalo neodlučeno, no treba biti realan. Veliko je ostvarenje ulazak u Europsku ligu. Nadati se treba, no realnost je drugo. Oko mog ostanka, ostajem pri svome, a odavno smo se dogovorili o tome - kazao je Vučević.

U igru ste ubacili samo Mirka Oremuša?

- Čop se ozlijedio, na klupi nismo imali niti jednog napadača. Na poluvremenu sam momcima rekao da još imamo priliku, da krenemo. U nastavku su svi bili dobri, nije ni bilo razloga za izmjene.

A Strinić?

- On je u nastavku dao cijelog sebe, nekad ne ide. No, on ima nevjerojatnu moć ponavljanja i uvijek može napraviti nešto posebno. Nisam imao odgovarajuće zamjene.

A opet je jedan trener na konferenciji za novinare na Poljudu dočekan aplauzom, a nije to bio Špaco. Nije niti Vučević, jasno, Rusi su pljeskali svome Talijanu Lucianu Spallettiju.

- Čestitajte ekipi, ne meni. Gospodarili smo od početka i pokazali pravi mentalitet. Žao mi je kraj utakmice kada je Hajduk narušio pravo stanje na terenu - kazao je Spalletti.

Oduševljen je bio atmosferom na tribinama.

- Navijači Hajduka bili su impresivni kako su do kraja bodrili svoju momčad unatoč lošem rezultatu. No, nije nas to omelo u našim nastojanjima niti nam je navijanje utjecalo na igru.

Zbog čega ste izvadili Ivicu Križanca?

- Namjeravao sam ga ostaviti do kraja, ali je na kraju prvog dijela osjetio probleme s mišićima i stoga sam ga odlučio izvaditi iz igre - pojasnio je Spalletti.

U iduća dva kola Zenit igra za Hajduka. U korist Splićana sada trebaju pobijediti i AEK-a i Anderlechta.

- Ne mogu obećati pobjede, nego maksimalni angažman i dat ćemo sve od sebe da dobijemo i njih. Hajduk može biti drugi, zašto ne - procijenio je Spalletti.

Pero Smolčić

Slaven Bilić: Moguće je do drugog mjesta

Hrvatski izbornik Slaven Bilić sve je gledao iz svečane lože i bio je objektivan u ocjeni događanja na Poljudu.

- Kada je netko toliko bolji u zapravo svim elementima igre kao Zenit od Hajduka, slabijoj momčadi je jedina prilika biti fizički moćan, a Hajduk to nije - komentirao je utakmicu Bilić.

Zadovoljan je barem krajem dvoboja.

- Drago mi je da je Hajduk u tim završnim minutama uspio pronaći snage za dva pogotka i što je u tim trenucima utakmica živnula. I tribine su živnule i bilo je uzbudljivo - kazao je Bilić.

O Zenitu je sipao same 'bombone'.

- To je momčad kojoj je veliki kiks što ne igraju u Ligi prvaka ove godine. Držim da su među favoritima za osvajanje Europske lige.

A Hajduk? Može li do drugog mjesta?

- Anderlecht i AEK su svakako slabiji od Zenita, Hajduk je pokazao da može igrati protiv njih, moguće je da se dograbi drugo mjesto - procijenio je Bilić.

 

AEK i Belgijanci šansa Hajduka

Nakon razočaravajućih 70-ak minuta igre, nogometaši Hajduka u posljednjoj dionici susreta umalo su ipak stigli do boda, ali i sami priznaju kako to ne bi bilo zasluženo s obzirom na prikazano na travnjaku.

- Da smo nešto i napravili, to ne bi bilo realno. Na početku susreta činilo se kako ćemo moći igrati ravnopravno protiv Zenita, ali igrali smo samo onoliko koliko su nam Rusi dozvolili. Znatno su kvalitetnija momčad od nas, Zenit je neki drugi svijet! Nakon 0:3 dobro je što smo uopće uspjeli rezultat smanjiti na 2:3 – priznao je nakon susreta pouzdani stoper splitske momčadi Mario Maloča koji je ovom prigodom zaigrao na mjestu desnog bočnog.

Svoju prigodu, kaže, njegova momčad potražit će u preostala dva susreta skupine.

- AEK i Anderlecht naša su šansa, to su momčadi s kojima se možemo nositi. Domaći ogled protiv AEK-a pruža nam prigodu da napravimo veliki posao, pa da potom na gostovanje u Belgiju odemo na sve ili ništa – najavio je Maloča.

Pogotkom za 1:3 veznjak Marin Ljubičić omogućio je svojoj momčadi priliku da se pokuša vratiti u susret, ali do potpunog preokreta ipak nije došlo.

- Na startu susreta odigrali smo vrlo loše, stajali smo daleko od igrača i omogućili im puno prostora za igru. Čim je nastavak susreta počeo, poklonili smo im i dva jedanaesterca i nakon toga se teško bilo potpuno vratiti. Zenit se potom opustio i dali smo im dva pogotka, no teško je bilo očekivati i više od toga. Na koncu, vjerujem da gledatelji ipak mogu biti zadovoljni, jer je susret bio lijep za oko i s time što smo nakon 15 godina ponovno vratili nogometnu Europu u Split – realno je zbivanja na travnjaku nakon susreta procijenio i Ljubičić.

Poput svojih suigrača, utučena lica iz svlačionice je izišao i Mirko Oremuš koji je bio jedan od Vučevićevih jokera s klupe.

- Neobjašnjivo loše smo ušli u susret, a dva kaznena udarca potpuno su nas presjekla. U završnici susreta nekako smo se ipak uspjeli vratiti, stvorili smo nekoliko prigoda i za 3:3, ali ih, na našu žalost, nismo uspjeli iskoristiti – rekao je Oremuš.

Za razliku od nogometaša Hajduka, igrači ruske momčadi vidno zadovoljni ulazili su u klupski autobus koji ih je vozio do zračne luke u Resniku. U Sankt Peterburg su otišli s nova tri boda koja su im osigurala plasman u šesnaestinu finala.

- Nakon 0:3 Hajduku se bilo vrlo teško vratiti u susret, ali mi smo se opustili i dali smo domaćinu prigodu. Hajduk je u ovom susretu izgledao preplašen, kao da je na igračima bio veliki pritisak da moraju pobijediti. Mnogo bolji dojam Hajduk je na mene ostavio u prvom susretu – mišljenja je bio ponajbolji nogometaš ruske momčadi Talijan Alessandro Rosina.
Srpski reprezentativac Danko Lazović prigodu je u poljudskom ogledu dobio u nastavku susreta.

- Pokazali smo da smo bolja momčad, superiorni u odnosu na Hajduk. Domaćin je jako loše počeo. Ako želiš u drugi krug natjecanja, jednostavno ne možeš tako loše ući u utakmicu. Mi smo sami vratili Hajduk u susret, ali, hvala bogu, ipak je ostalo 3:2 – rekao je nakon susreta Lazović, te ipak dao nadu "bijelima":

- Hajduk je dobra momčad, ima tu potencijala, iako možda ovaj susret to nije u potpunosti dao nagovijestiti. Hajduku želim puno sreće u nastavku natjecanja – poručio je Lazović.

Pripadnici "sedme sile" najželjnije su ipak iščekivali trenutak kada je iz svlačionice izašao nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivica Križanac. Kao i uvijek, i ovaj put stasiti stoper bio je bez dlake na jeziku.

- Glatko smo dobili Hajduk, nisam očekivao takav rasplet. Iznenadilo me kako je Hajduk ušao u susret, pogotovo me razočarao igrom u prvom poluvremenu – priznao je Križanac koji nije želio dublje ulaziti u problematiku izrazito slabih 70-ak minuta splitske momčadi.

- Hajduk nije moj problem, neka o tome razmišljaju ljudi koji u klubu rade i primaju plaću. Ja sam na ovom susretu vidio odličan Zenit – odrješito je kazao bivši hrvatski reprezentativac.

Pritom je Križanac potvrdio kako je iz igre morao izaći zbog ozljede. U tom trenutku poljudske tribine ispratile su ga burnim pljeskom.

- Izišao sam zbog ozljede leđa koju sam osjetio u jednom doskoku. Ista je to ozljeda zbog koje sam se morao povući iz reprezentacije – rekao je Križanac, te priznao kako je uživao u načinu na koji ga je splitska publika primila.

- Tko zna, možda i ja jednog dana zaigram za Hajduk, no to ne ovisi o meni, to je stvar uprave kluba – zaintrigirao je novinare Križanac.

Frane VULAS

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-11-04 23:57:38 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-11-06 00:41:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-11-04 23:56:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12759 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/11/05/sport/haj03.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x299" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7703462 Threads: 2 Questions: 1627130854 Slow queries: 4832914 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111170835 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/vucevic-pokazali-smo-da-se-mozemo-nositi-s-najboljima-116000 [printLink] => /sport/hajduk/vucevic-pokazali-smo-da-se-mozemo-nositi-s-najboljima-116000?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 105656 [name] => hajdukzenit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukzenit [link] => /tag/hajdukzenit ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vučević: Pokazali smo da se možemo nositi s najboljima [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-11-41-39-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/11/05/sport/haj03.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/11/05/sport/haj03.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Privremeni trener Goran Vučević priču je počeo divljenjem protivničkoj momčadi.

- Bila je ovo utakmica u kojoj je vidljiva velika razlika u kvaliteti u korist Zenita. Trener Spalletti ima nevjerojatnu lepezu igrača koji zaslužuju Ligu prvaka. Bojao sam se katastrofalnog rezultata, na kraju se nismo osramotili i pokazali smo da se možemo nositi i s velikima. A Zenit je odigrao jako kvalitetnu utakmicu - kazao je Vučević.

Koji je razlog puno slabijeg prvog dijela? Jesu li se igrači uplašili?

- Kad imate ipak lošiju momčad od Zenita, bili smo primorani igrati obrambenu varijantu. To nas je učinilo nemoćnima prema naprijed, makar sam tražio da se lopta brzo iznosi jer sam znao da možemo igrati na kontranapade, ali to nije funkcioniralo - pojasnio je Vučević.

Jesu li dva gola pred kraj ipak više 'kozmetika', a manje razlog za neko ohrabrenje?

- Razlika jest velika, ali ne bih pričao o kozmetici. Nekad i puno lošija momčad slavi, a onda se priča kako su dobro stajali na terenu. Činjenica je da smo drugo poluvrijeme odigrali dobro - kazao je Vučević.

U početku je bila velika rupa u sredini terena?

- Dogovor je bio da ih čekamo pet metara ispred centra i neka nas publika ne povuče naprijed. Neki to nisu poštovali, a na širokom prostoru s igračima Zenita nismo imali nikakve šanse.

Vidjeli smo i puno pogrešnih dodavanja, osnovnih pogrešaka!?

- Razlog je u snazi Zenita, nije se bilo lako dodavati pored njih.

Kako vidite daljnji rasplet i hoćete li vi biti na klupi u tim utakmicama?

- Dobro je da je u Ateni ostalo neodlučeno, no treba biti realan. Veliko je ostvarenje ulazak u Europsku ligu. Nadati se treba, no realnost je drugo. Oko mog ostanka, ostajem pri svome, a odavno smo se dogovorili o tome - kazao je Vučević.

U igru ste ubacili samo Mirka Oremuša?

- Čop se ozlijedio, na klupi nismo imali niti jednog napadača. Na poluvremenu sam momcima rekao da još imamo priliku, da krenemo. U nastavku su svi bili dobri, nije ni bilo razloga za izmjene.

A Strinić?

- On je u nastavku dao cijelog sebe, nekad ne ide. No, on ima nevjerojatnu moć ponavljanja i uvijek može napraviti nešto posebno. Nisam imao odgovarajuće zamjene.

A opet je jedan trener na konferenciji za novinare na Poljudu dočekan aplauzom, a nije to bio Špaco. Nije niti Vučević, jasno, Rusi su pljeskali svome Talijanu Lucianu Spallettiju.

- Čestitajte ekipi, ne meni. Gospodarili smo od početka i pokazali pravi mentalitet. Žao mi je kraj utakmice kada je Hajduk narušio pravo stanje na terenu - kazao je Spalletti.

Oduševljen je bio atmosferom na tribinama.

- Navijači Hajduka bili su impresivni kako su do kraja bodrili svoju momčad unatoč lošem rezultatu. No, nije nas to omelo u našim nastojanjima niti nam je navijanje utjecalo na igru.

Zbog čega ste izvadili Ivicu Križanca?

- Namjeravao sam ga ostaviti do kraja, ali je na kraju prvog dijela osjetio probleme s mišićima i stoga sam ga odlučio izvaditi iz igre - pojasnio je Spalletti.

U iduća dva kola Zenit igra za Hajduka. U korist Splićana sada trebaju pobijediti i AEK-a i Anderlechta.

- Ne mogu obećati pobjede, nego maksimalni angažman i dat ćemo sve od sebe da dobijemo i njih. Hajduk može biti drugi, zašto ne - procijenio je Spalletti.

Pero Smolčić

Slaven Bilić: Moguće je do drugog mjesta

Hrvatski izbornik Slaven Bilić sve je gledao iz svečane lože i bio je objektivan u ocjeni događanja na Poljudu.

- Kada je netko toliko bolji u zapravo svim elementima igre kao Zenit od Hajduka, slabijoj momčadi je jedina prilika biti fizički moćan, a Hajduk to nije - komentirao je utakmicu Bilić.

Zadovoljan je barem krajem dvoboja.

- Drago mi je da je Hajduk u tim završnim minutama uspio pronaći snage za dva pogotka i što je u tim trenucima utakmica živnula. I tribine su živnule i bilo je uzbudljivo - kazao je Bilić.

O Zenitu je sipao same 'bombone'.

- To je momčad kojoj je veliki kiks što ne igraju u Ligi prvaka ove godine. Držim da su među favoritima za osvajanje Europske lige.

A Hajduk? Može li do drugog mjesta?

- Anderlecht i AEK su svakako slabiji od Zenita, Hajduk je pokazao da može igrati protiv njih, moguće je da se dograbi drugo mjesto - procijenio je Bilić.

 

AEK i Belgijanci šansa Hajduka

Nakon razočaravajućih 70-ak minuta igre, nogometaši Hajduka u posljednjoj dionici susreta umalo su ipak stigli do boda, ali i sami priznaju kako to ne bi bilo zasluženo s obzirom na prikazano na travnjaku.

- Da smo nešto i napravili, to ne bi bilo realno. Na početku susreta činilo se kako ćemo moći igrati ravnopravno protiv Zenita, ali igrali smo samo onoliko koliko su nam Rusi dozvolili. Znatno su kvalitetnija momčad od nas, Zenit je neki drugi svijet! Nakon 0:3 dobro je što smo uopće uspjeli rezultat smanjiti na 2:3 – priznao je nakon susreta pouzdani stoper splitske momčadi Mario Maloča koji je ovom prigodom zaigrao na mjestu desnog bočnog.

Svoju prigodu, kaže, njegova momčad potražit će u preostala dva susreta skupine.

- AEK i Anderlecht naša su šansa, to su momčadi s kojima se možemo nositi. Domaći ogled protiv AEK-a pruža nam prigodu da napravimo veliki posao, pa da potom na gostovanje u Belgiju odemo na sve ili ništa – najavio je Maloča.

Pogotkom za 1:3 veznjak Marin Ljubičić omogućio je svojoj momčadi priliku da se pokuša vratiti u susret, ali do potpunog preokreta ipak nije došlo.

- Na startu susreta odigrali smo vrlo loše, stajali smo daleko od igrača i omogućili im puno prostora za igru. Čim je nastavak susreta počeo, poklonili smo im i dva jedanaesterca i nakon toga se teško bilo potpuno vratiti. Zenit se potom opustio i dali smo im dva pogotka, no teško je bilo očekivati i više od toga. Na koncu, vjerujem da gledatelji ipak mogu biti zadovoljni, jer je susret bio lijep za oko i s time što smo nakon 15 godina ponovno vratili nogometnu Europu u Split – realno je zbivanja na travnjaku nakon susreta procijenio i Ljubičić.

Poput svojih suigrača, utučena lica iz svlačionice je izišao i Mirko Oremuš koji je bio jedan od Vučevićevih jokera s klupe.

- Neobjašnjivo loše smo ušli u susret, a dva kaznena udarca potpuno su nas presjekla. U završnici susreta nekako smo se ipak uspjeli vratiti, stvorili smo nekoliko prigoda i za 3:3, ali ih, na našu žalost, nismo uspjeli iskoristiti – rekao je Oremuš.

Za razliku od nogometaša Hajduka, igrači ruske momčadi vidno zadovoljni ulazili su u klupski autobus koji ih je vozio do zračne luke u Resniku. U Sankt Peterburg su otišli s nova tri boda koja su im osigurala plasman u šesnaestinu finala.

- Nakon 0:3 Hajduku se bilo vrlo teško vratiti u susret, ali mi smo se opustili i dali smo domaćinu prigodu. Hajduk je u ovom susretu izgledao preplašen, kao da je na igračima bio veliki pritisak da moraju pobijediti. Mnogo bolji dojam Hajduk je na mene ostavio u prvom susretu – mišljenja je bio ponajbolji nogometaš ruske momčadi Talijan Alessandro Rosina.
Srpski reprezentativac Danko Lazović prigodu je u poljudskom ogledu dobio u nastavku susreta.

- Pokazali smo da smo bolja momčad, superiorni u odnosu na Hajduk. Domaćin je jako loše počeo. Ako želiš u drugi krug natjecanja, jednostavno ne možeš tako loše ući u utakmicu. Mi smo sami vratili Hajduk u susret, ali, hvala bogu, ipak je ostalo 3:2 – rekao je nakon susreta Lazović, te ipak dao nadu "bijelima":

- Hajduk je dobra momčad, ima tu potencijala, iako možda ovaj susret to nije u potpunosti dao nagovijestiti. Hajduku želim puno sreće u nastavku natjecanja – poručio je Lazović.

Pripadnici "sedme sile" najželjnije su ipak iščekivali trenutak kada je iz svlačionice izašao nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivica Križanac. Kao i uvijek, i ovaj put stasiti stoper bio je bez dlake na jeziku.

- Glatko smo dobili Hajduk, nisam očekivao takav rasplet. Iznenadilo me kako je Hajduk ušao u susret, pogotovo me razočarao igrom u prvom poluvremenu – priznao je Križanac koji nije želio dublje ulaziti u problematiku izrazito slabih 70-ak minuta splitske momčadi.

- Hajduk nije moj problem, neka o tome razmišljaju ljudi koji u klubu rade i primaju plaću. Ja sam na ovom susretu vidio odličan Zenit – odrješito je kazao bivši hrvatski reprezentativac.

Pritom je Križanac potvrdio kako je iz igre morao izaći zbog ozljede. U tom trenutku poljudske tribine ispratile su ga burnim pljeskom.

- Izišao sam zbog ozljede leđa koju sam osjetio u jednom doskoku. Ista je to ozljeda zbog koje sam se morao povući iz reprezentacije – rekao je Križanac, te priznao kako je uživao u načinu na koji ga je splitska publika primila.

- Tko zna, možda i ja jednog dana zaigram za Hajduk, no to ne ovisi o meni, to je stvar uprave kluba – zaintrigirao je novinare Križanac.

Frane VULAS

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/vucevic-pokazali-smo-da-se-mozemo-nositi-s-najboljima-116000 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a6a9ca30da34a53168abedaf10c56380069d1e5d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Pokazali+smo+da+se+mo%C5%BEemo+nositi+s+najboljima+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvucevic-pokazali-smo-da-se-mozemo-nositi-s-najboljima-116000 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvucevic-pokazali-smo-da-se-mozemo-nositi-s-najboljima-116000 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Vučević: Pokazali smo da se možemo nositi s najboljima

Piše PSD.
5. studenog 2010. - 00:56

Privremeni trener Goran Vučević priču je počeo divljenjem protivničkoj momčadi.

- Bila je ovo utakmica u kojoj je vidljiva velika razlika u kvaliteti u korist Zenita. Trener Spalletti ima nevjerojatnu lepezu igrača koji zaslužuju Ligu prvaka. Bojao sam se katastrofalnog rezultata, na kraju se nismo osramotili i pokazali smo da se možemo nositi i s velikima. A Zenit je odigrao jako kvalitetnu utakmicu - kazao je Vučević.

Koji je razlog puno slabijeg prvog dijela? Jesu li se igrači uplašili?

- Kad imate ipak lošiju momčad od Zenita, bili smo primorani igrati obrambenu varijantu. To nas je učinilo nemoćnima prema naprijed, makar sam tražio da se lopta brzo iznosi jer sam znao da možemo igrati na kontranapade, ali to nije funkcioniralo - pojasnio je Vučević.

Jesu li dva gol...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 13:41