StoryEditorOCM
Hajduktalenti

Tomislavgrad ugostio mlade igrače, održana ID selekcija: ‘Važno je da se Hajduk pojavljuje na ovom području‘

Piše Sport SD
10. svibnja 2023. - 17:33

Akademija HNK Hajduk ‘‘Luka Kaliterna‘‘ nastavlja s uspješnim procesom ID selekcija na području Dalmacije i Hercegovine. Domaćin hajdukovcima bio je Tomislavgrad koji je druge godine za redom domaćin prezentacije najboljih talenata s hercegovačkog područja.

Na selekciji je sudjelovalo ukupno 60-ak mladih nogometaša u dobi od 10, 11 i 12 godina iz sljedećih klubova: Troglav Livno, Tomislavgrad, Posušje, Međugorje, Grude i Brotnjo Čitluk. Pod nadzorom i vodstvom mnogobrojnih stručnjaka iz Hajdukove Akademije, uz koordinaciju trenera iz matičnih klubova, svi dječaci su prošli uvodna testiranja motorike i brzine, a potom i odigrali međusobne selekcijske utakmice na kojima su prezentirali svoj izniman talent.

- Nastavljamo s već uhodanim U-10, U-11 i U-12 selekcijama na području Dalmacije i Hercegovine. Odabrati ćemo one najkvalitetnije koji će sudjelovati na završnoj selekciji u Splitu. Vrlo je važno da se Hajduk pojavljuje na ovom području i nadamo se da će što više igrača koji participirati u bijelom dresu. - rekao je talent skaut Hajdukove Akademije Mate Radić

- Selekcija je vrlo bitna, ovdje je baza Hercegovine, najbolja djeca dolaze, Hajdukovi skauti ih redovno prate i najbolji idu u Hajduk. Nadamo se da će netko od njih u budućnosti doći do prve momčadi Hajduka. - rekao je bivši igrač Hajduka Marko Bencun, ujedno i trener u NK Međugorju. 

Na selekciji djece u Tomislavgradu sudjelovali su pomoćnik voditelja Akademije Hrvoje Vuković, talent skaut Mate Radić te treneri Ante Puljiz, Danijel Vušković, Stipe Radovančić i Duje Radman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:29