stdClass Object ( [id] => 191299 [title] => Sulejman ih dočekao munjom i gromovima, a Mišo odmah odveo na trening [alias] => sulejman-ih-docekao-munjom-i-gromovima-a-miso-odmah-odveo-na-trening [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Evo nas u Antalyji, čarter-let Croatije Airlines, airbus 320 - uz smirenu ruku kapetana Hanžeka kojemu nije smetala ni zona nemirnog leta iznad Prokletija, a ni olujno nebo ponad odredišta - elegantno je sletio na dobro poznatu pistu središta turskog Sredozemlja.

Pljesak kao jedan, aplaudirali su članovi četiri hrvatska nogometna kolektiva, za slijetanje "ka' u karocu", a bilo je i te kako olujnih oblaka, kiše, pa i munja. Malo neugodno, no ništa zato.

Hajduk, Osijek, Split i Rijeka. Baš tim redoslijedom su sjedili, od "kokpita" do repa aviona. Sigurno se Riječanima nije svidjelo da su "na repu događaja", a Hajduk ni u toj sitnici nije prepuštao slučaju da dokaže kako je ipak - ispred njih... Prvi do pilota! Riječani sigurno smišljaju osvetu na proljetnoj ljestvici HNL-a!

Kakav let, četiri pretendenta za lov na drugo mjesto, osim što je Osijek malko zaostao (a Dinamo utekao, uostalom već je dolje u Antalyji, danima prije nas). Kvarat HNL-a u jedan avion stane, sreća da smo sretno prizemljili u postojbinu Sulejmana... I kakva su vremena, dosta je i jedan novinar, tj. reporter da ih sve "pohvata", u 130 mjesta dupkom prekrcane letjelice!

E, ali na tlu Antalyje smo odmah kao - rakova djeca. Odmah svaki na svoju stranu. U svoj hotel, sa svojim planovima. No, svejedno nam je bilo drago vidjeti jedinstvo HNL-a na djelu: jedan avion, jedan put, zajednički trošak. Drugačije se u ova vremena ne bi ni moglo.

Pa su i Hajduk i Split putovali zajedno! A kad s visoka pogledate, stadioni im se dodiruju, Poljud i Park mladeži... I ovdje su blizu, hotel do hotela, Papillon Zeugma i Papillon Aysha.

Antalya, olujno oblačno s kiš(ic)om, na ugodnih trinaest stupnjeva. Valjda će sunce brzo granuti...

A čim su hajduci došli, raspakirali se – odmah na trening. Kiša, vjetar, noć, ne smeta! Mišo Krstičević kaže pa došli smo ovdje raditi! Odmah na teren! Prije večere.

A igrači Hajduka otputovali su ujutro na pripreme u Tursku bez Josipa Radoševića. Veznjak 'bijelih' koji je meta talijanskih klubova Parme i Napolija ostao je na Poljudu što je još jedan znak da je rastanak blizu.

- Radošević je u dogovoru s klubom ostao u Splitu da pokuša riješiti svoj transfer do nedjelje ili ponedjeljka. Ako to ne bude riješio onda će nam se priključiti u ponedjeljak i ostaje u Hajduku, ako riješi otići će u svoj novi klub – pojasnio je trener Hajduka Mišo Krstičević prije ulaska u klupski autobus koji je momčad vozio do zračne luke u Resniku.

A veći dio jutra trajala je drama na Poljudu oko popisa putnika za Tursku. Popis je bio najavljen još za četvrtak poslijepodne, pa je prolongiran za navečer, pa prebačen za jučer ujutro... No kako je bilo nekoliko dilema, prije svega oko Radoševića, ali i oko nekolicine drugih igrača, nekih i ozlijeđenih sve se odužilo. Na koncu je sedma sila iščekivala igrače po izlasku sa stadiona prema autobusu. Većina očekivanih lica je prošlo, ali ne i Radošević.

- Ide nas 29 na put, dobili smo još jedno mjesto (nap.a. predviđeno je bilo da u Turskoj bude 28 nogometaša). Vratar Blažević ostat će u Splitu dok ne sanira ozljedu nakon čega će nam se priključiti na pripremama.
Kaštelani Oremuš i Jozinović su direktno stigli u zračnu luku, ali nije bilo ni Luštice, mladog Bašića, Ljubičića, Hrelje koji je bio na probi u Hajduku,Ljubičića, Mikanovića, Bralića koji je bio na probi iz Solina, vratara Stipice...

- Premalo je bilo vremena da Hrelju dobro vidimo. Sugerirano mu je da kad se vratimo, da ga vidimo do ljeta. Ne možemo u ovom trenutku reći je li on igrač za nas – pojasnio je Krstičević.

- Nema nas mnogo, pogotovo smo deficitarni s zadnjim veznim igračima. Naročito ako 'Zujo' (nap.a. Radošević) ode imat ćemo problema s tim. Možda ćemo morati nešto i potražiti, ili ćemo posegnuti za unutrašnjim rezervama ili ćemo nekoga pokušati dovesti – najavio je Krstičević.

Na toj poziciji koristio je Krstičević i Portugalca Limu, dok je izvan popisa ostao Luštica.

- I kod Lime je malo problem oko produžetka ugovora. Luštici ćemo probati naći klub u kojem bi mogao igrati još šest mjeseci, da ga vidimo. Moja je želja da negdje bude standardan, da odigra polusezonu.

Krstičević će na raspolaganju imati i Brazilce koje je tek upoznao.

- Sad ću s njima biti dosta da ih doista upoznam.

A napadač kojeg priželjkuje? Na listi putnika je Caput.

- Vodimo malog Caputa jer je pokazao neke odlike, no teško je očekivati da ćemo s Caputom osvojiti kup i riješiti pitanje druge pozicije u prvenstvu. No on je svakako jedna od opcija ako ne nađemo nešto drugo. Sve zavisi od novca, ako ćemo nešto dobiti od moguće prodaje Radoševića – kazao je Krstičević.

A očekivanja u Beleku?

- U Turskoj imamo šest utakmica i kroz njih moramo izbalansirati momčad koja će se moći adekvatno nositi s rasporedom do završetka sezone, da pokušamo ostvariti što bolji uspjeh  u kupu i u prvenstvu.

Hajduk i Split ukrcali su se oko u zrakoplov u kojem su već ranije u Zagrebu ušli Rijeka i Osijek. Bivši 'bijeli' Ivo Smoje, Mato Neretljak, Drago Gabrić došli su po svoje, a među putnicima je već bio i Hajdukov napadač iz Obale Bjelokosti Jean Evrard Kouassi. Mladi nogometaš je u Zagrebu u turskoj ambasadi uspio uz pomoć glasogovornika Ante Bilića na vrijeme riješiti sve dokumente pa je odmah krenuo s ostatkom momčadi. Kouassi je s 'bijelima' potpisao ugovor na tri i pol godine.

U zrakoplovu koji je iz Resnika poletio oko 13.25 sati, s pola sata zakašnjenja, bile su četiri momčadi koje se bore za drugo mjesto.

- Svi imamo svoje ambicije, poštujemo tuđe ciljeve, ali mi imamo naše.

A raspored sjedenja?

- Hajduk je prvi, naš je avion ha, ha – našalio se Krstičević.
A nadaju se 'bijeli' da će i na tablici na koncu takav biti raspored ove četvorke.

Iznenađujuće se na listi 29 putnika nije našao 16-godišnji Josip Bašić. Mladi krilni napadač koji je za seniore debitirao protiv Dinama ostao je u Splitu.
- Mali Bašić ima problema s limfnim čvorovima i ostat će u Splitu do daljnjega. Kada se vratimo ponovno će nam se priključiti – najavio je Krstičević.

Bašića se ipak očekivalo na listi putnika, a navodno je i sam igrač razočaran ovakvim raspletom. Podsjetimo za talentiranog Bašića interes je pokazivalo mnogo velikih europskih klubova, nekako je medijski najistureniji bio Liverpool. Bašić je zaigrao protiv najjačeg mogućeg protivnika Dinama kao najmlađi igrač 'bijelih' u HNL-u u povijesti, no sve je i ostalo na tom nastupu.

Iako je predstavljen kao budućnost kluba pao je u drugi plan, a i sve je veća konkurencija na njegovom mjestu. Ako odmah nema mjesta za Bašića u seniorima Hajduka je li posudba rješenje? Za usporedbu Dinamo je u Tursku među 25 igrača poveo dvojicu šesnaestogodišnjaka Halilovića i Brodića, te godinu starije Jedvaja i Kolara.

Među putnicima na pripreme našao se i talentirani mladi veznjak Miro Kovačić. Prije polaska momčadi u Belek 18-godišnji Kovačić je potpisao profesionalni ugovor s 'bijelima' u trajanju od četiri i pol godine. Kovačić je prošle sezone igrao za juniore Hajduka, a polusezonu je potom odradio u redovima trećeligaša Omiša. U trening utakmici protiv Brotnja odigranoj prije sedam dana Kovačić je u pobjedi Hajduka 6:0 postigao posljednja dva pogotka.

SLAVEN ALFIREVIĆ, V. DUGANDŽIĆ, CROPIX
Putnici u Tursku

Vratari: Lovre Kalinić,  Pavao Vugdelija, 

Obrana: Matej Jonjić, Goran Jozinović, Ruben Lima, Mario Maloča, Mirko Oremuš, Danijel Stojanović, Avdija Vršajević 

Vezni: Franko Andrijašević, Mijo Caktaš, Cássio, Antonio Jakoliš, Miro Kovačić, Antonio Milić, Goran Milović,

Zoran Nižić, Filip Ozobić, Lucas Patinho, Tino Sven Sušić, Ivo-Valentino Tomaš, Ivan Tomičić,   
Napadači: Marko Bencun, Ivo Caput, Tomislav Kiš, Jean Evrard Kouassi, Anton Maglica, Ivan Vuković
Naknadno će se priključiti Blažević.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => antalya [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-01-18 18:05:43 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-01-18 21:38:41 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-01-18 20:02:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18357 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2013\/01\/19\/sport\/brotnjo_hajduk20-160113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/split_antalia-180113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/hajduk_antalia4-180113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/hajduk_antalia5-180113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/hajduk_antalia6-180113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/hajduk_antalia7-180113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/hajduk_antalia8-180113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/osijek_antalia-180113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/rijeka_antalia1-180113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/19\/sport\/Turska\/rijeka_antalia-180113.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x454"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38282420 Threads: 5 Questions: 7090456844 Slow queries: 3298596 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608161265 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/sulejman-ih-docekao-munjom-i-gromovima-a-miso-odmah-odveo-na-trening-191299 [printLink] => /sport/hajduk/sulejman-ih-docekao-munjom-i-gromovima-a-miso-odmah-odveo-na-trening-191299?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 188959 [name] => ANTALYA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antalya [link] => /tag/antalya ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => antalya [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Sulejman ih dočekao munjom i gromovima, a Mišo odmah odveo na trening [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-13-32-19-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/01/19/sport/brotnjo_hajduk20-160113.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/01/19/sport/brotnjo_hajduk20-160113.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/split_antalia-180113.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/hajduk_antalia4-180113.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/hajduk_antalia5-180113.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/hajduk_antalia6-180113.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/hajduk_antalia7-180113.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/hajduk_antalia8-180113.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/osijek_antalia-180113.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/rijeka_antalia1-180113.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/19/sport/Turska/rijeka_antalia-180113.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Evo nas u Antalyji, čarter-let Croatije Airlines, airbus 320 - uz smirenu ruku kapetana Hanžeka kojemu nije smetala ni zona nemirnog leta iznad Prokletija, a ni olujno nebo ponad odredišta - elegantno je sletio na dobro poznatu pistu središta turskog Sredozemlja.

Pljesak kao jedan, aplaudirali su članovi četiri hrvatska nogometna kolektiva, za slijetanje "ka' u karocu", a bilo je i te kako olujnih oblaka, kiše, pa i munja. Malo neugodno, no ništa zato.

Hajduk, Osijek, Split i Rijeka. Baš tim redoslijedom su sjedili, od "kokpita" do repa aviona. Sigurno se Riječanima nije svidjelo da su "na repu događaja", a Hajduk ni u toj sitnici nije prepuštao slučaju da dokaže kako je ipak - ispred njih... Prvi do pilota! Riječani sigurno smišljaju osvetu na proljetnoj ljestvici HNL-a!

Kakav let, četiri pretendenta za lov na drugo mjesto, osim što je Osijek malko zaostao (a Dinamo utekao, uostalom već je dolje u Antalyji, danima prije nas). Kvarat HNL-a u jedan avion stane, sreća da smo sretno prizemljili u postojbinu Sulejmana... I kakva su vremena, dosta je i jedan novinar, tj. reporter da ih sve "pohvata", u 130 mjesta dupkom prekrcane letjelice!

E, ali na tlu Antalyje smo odmah kao - rakova djeca. Odmah svaki na svoju stranu. U svoj hotel, sa svojim planovima. No, svejedno nam je bilo drago vidjeti jedinstvo HNL-a na djelu: jedan avion, jedan put, zajednički trošak. Drugačije se u ova vremena ne bi ni moglo.

Pa su i Hajduk i Split putovali zajedno! A kad s visoka pogledate, stadioni im se dodiruju, Poljud i Park mladeži... I ovdje su blizu, hotel do hotela, Papillon Zeugma i Papillon Aysha.

Antalya, olujno oblačno s kiš(ic)om, na ugodnih trinaest stupnjeva. Valjda će sunce brzo granuti...

A čim su hajduci došli, raspakirali se – odmah na trening. Kiša, vjetar, noć, ne smeta! Mišo Krstičević kaže pa došli smo ovdje raditi! Odmah na teren! Prije večere.

A igrači Hajduka otputovali su ujutro na pripreme u Tursku bez Josipa Radoševića. Veznjak 'bijelih' koji je meta talijanskih klubova Parme i Napolija ostao je na Poljudu što je još jedan znak da je rastanak blizu.

- Radošević je u dogovoru s klubom ostao u Splitu da pokuša riješiti svoj transfer do nedjelje ili ponedjeljka. Ako to ne bude riješio onda će nam se priključiti u ponedjeljak i ostaje u Hajduku, ako riješi otići će u svoj novi klub – pojasnio je trener Hajduka Mišo Krstičević prije ulaska u klupski autobus koji je momčad vozio do zračne luke u Resniku.

A veći dio jutra trajala je drama na Poljudu oko popisa putnika za Tursku. Popis je bio najavljen još za četvrtak poslijepodne, pa je prolongiran za navečer, pa prebačen za jučer ujutro... No kako je bilo nekoliko dilema, prije svega oko Radoševića, ali i oko nekolicine drugih igrača, nekih i ozlijeđenih sve se odužilo. Na koncu je sedma sila iščekivala igrače po izlasku sa stadiona prema autobusu. Većina očekivanih lica je prošlo, ali ne i Radošević.

- Ide nas 29 na put, dobili smo još jedno mjesto (nap.a. predviđeno je bilo da u Turskoj bude 28 nogometaša). Vratar Blažević ostat će u Splitu dok ne sanira ozljedu nakon čega će nam se priključiti na pripremama.
Kaštelani Oremuš i Jozinović su direktno stigli u zračnu luku, ali nije bilo ni Luštice, mladog Bašića, Ljubičića, Hrelje koji je bio na probi u Hajduku,Ljubičića, Mikanovića, Bralića koji je bio na probi iz Solina, vratara Stipice...

- Premalo je bilo vremena da Hrelju dobro vidimo. Sugerirano mu je da kad se vratimo, da ga vidimo do ljeta. Ne možemo u ovom trenutku reći je li on igrač za nas – pojasnio je Krstičević.

- Nema nas mnogo, pogotovo smo deficitarni s zadnjim veznim igračima. Naročito ako 'Zujo' (nap.a. Radošević) ode imat ćemo problema s tim. Možda ćemo morati nešto i potražiti, ili ćemo posegnuti za unutrašnjim rezervama ili ćemo nekoga pokušati dovesti – najavio je Krstičević.

Na toj poziciji koristio je Krstičević i Portugalca Limu, dok je izvan popisa ostao Luštica.

- I kod Lime je malo problem oko produžetka ugovora. Luštici ćemo probati naći klub u kojem bi mogao igrati još šest mjeseci, da ga vidimo. Moja je želja da negdje bude standardan, da odigra polusezonu.

Krstičević će na raspolaganju imati i Brazilce koje je tek upoznao.

- Sad ću s njima biti dosta da ih doista upoznam.

A napadač kojeg priželjkuje? Na listi putnika je Caput.

- Vodimo malog Caputa jer je pokazao neke odlike, no teško je očekivati da ćemo s Caputom osvojiti kup i riješiti pitanje druge pozicije u prvenstvu. No on je svakako jedna od opcija ako ne nađemo nešto drugo. Sve zavisi od novca, ako ćemo nešto dobiti od moguće prodaje Radoševića – kazao je Krstičević.

A očekivanja u Beleku?

- U Turskoj imamo šest utakmica i kroz njih moramo izbalansirati momčad koja će se moći adekvatno nositi s rasporedom do završetka sezone, da pokušamo ostvariti što bolji uspjeh  u kupu i u prvenstvu.

Hajduk i Split ukrcali su se oko u zrakoplov u kojem su već ranije u Zagrebu ušli Rijeka i Osijek. Bivši 'bijeli' Ivo Smoje, Mato Neretljak, Drago Gabrić došli su po svoje, a među putnicima je već bio i Hajdukov napadač iz Obale Bjelokosti Jean Evrard Kouassi. Mladi nogometaš je u Zagrebu u turskoj ambasadi uspio uz pomoć glasogovornika Ante Bilića na vrijeme riješiti sve dokumente pa je odmah krenuo s ostatkom momčadi. Kouassi je s 'bijelima' potpisao ugovor na tri i pol godine.

U zrakoplovu koji je iz Resnika poletio oko 13.25 sati, s pola sata zakašnjenja, bile su četiri momčadi koje se bore za drugo mjesto.

- Svi imamo svoje ambicije, poštujemo tuđe ciljeve, ali mi imamo naše.

A raspored sjedenja?

- Hajduk je prvi, naš je avion ha, ha – našalio se Krstičević.
A nadaju se 'bijeli' da će i na tablici na koncu takav biti raspored ove četvorke.

Iznenađujuće se na listi 29 putnika nije našao 16-godišnji Josip Bašić. Mladi krilni napadač koji je za seniore debitirao protiv Dinama ostao je u Splitu.
- Mali Bašić ima problema s limfnim čvorovima i ostat će u Splitu do daljnjega. Kada se vratimo ponovno će nam se priključiti – najavio je Krstičević.

Bašića se ipak očekivalo na listi putnika, a navodno je i sam igrač razočaran ovakvim raspletom. Podsjetimo za talentiranog Bašića interes je pokazivalo mnogo velikih europskih klubova, nekako je medijski najistureniji bio Liverpool. Bašić je zaigrao protiv najjačeg mogućeg protivnika Dinama kao najmlađi igrač 'bijelih' u HNL-u u povijesti, no sve je i ostalo na tom nastupu.

Iako je predstavljen kao budućnost kluba pao je u drugi plan, a i sve je veća konkurencija na njegovom mjestu. Ako odmah nema mjesta za Bašića u seniorima Hajduka je li posudba rješenje? Za usporedbu Dinamo je u Tursku među 25 igrača poveo dvojicu šesnaestogodišnjaka Halilovića i Brodića, te godinu starije Jedvaja i Kolara.

Među putnicima na pripreme našao se i talentirani mladi veznjak Miro Kovačić. Prije polaska momčadi u Belek 18-godišnji Kovačić je potpisao profesionalni ugovor s 'bijelima' u trajanju od četiri i pol godine. Kovačić je prošle sezone igrao za juniore Hajduka, a polusezonu je potom odradio u redovima trećeligaša Omiša. U trening utakmici protiv Brotnja odigranoj prije sedam dana Kovačić je u pobjedi Hajduka 6:0 postigao posljednja dva pogotka.

SLAVEN ALFIREVIĆ, V. DUGANDŽIĆ, CROPIX
Putnici u Tursku

Vratari: Lovre Kalinić,  Pavao Vugdelija, 

Obrana: Matej Jonjić, Goran Jozinović, Ruben Lima, Mario Maloča, Mirko Oremuš, Danijel Stojanović, Avdija Vršajević 

Vezni: Franko Andrijašević, Mijo Caktaš, Cássio, Antonio Jakoliš, Miro Kovačić, Antonio Milić, Goran Milović,

Zoran Nižić, Filip Ozobić, Lucas Patinho, Tino Sven Sušić, Ivo-Valentino Tomaš, Ivan Tomičić,   
Napadači: Marko Bencun, Ivo Caput, Tomislav Kiš, Jean Evrard Kouassi, Anton Maglica, Ivan Vuković
Naknadno će se priključiti Blažević.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>










[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/sulejman-ih-docekao-munjom-i-gromovima-a-miso-odmah-odveo-na-trening-191299 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5a7cd2d5a6d33df740fd227deffeedad769c34e4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Sulejman+ih+do%C4%8Dekao+munjom+i+gromovima%2C+a+Mi%C5%A1o+odmah+odveo+na+trening&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsulejman-ih-docekao-munjom-i-gromovima-a-miso-odmah-odveo-na-trening-191299 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsulejman-ih-docekao-munjom-i-gromovima-a-miso-odmah-odveo-na-trening-191299 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => antalya [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukantalya

Sulejman ih dočekao munjom i gromovima, a Mišo odmah odveo na trening

Piše PSD.
18. siječnja 2013. - 21:02
A igrači Hajduka otputovali su ujutro na pripreme u Tursku bez Josipa Radoševića. Veznjak 'bijelih' koji je meta talijanskih klubova Parme i Napolija ostao je na Poljudu što je još jedan znak da je rastanak blizu.
Vratari: Lovre Kalinić,  Pavao Vugdelija, 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 15:32