stdClass Object ( [id] => 114690 [title] => Solidni Hajduk poražen u Rusiji (FOTOGALERIJA) [alias] => solidni-hajduk-porazen-u-rusiji-fotogalerija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U utakmici trećeg kola EL Hajduk je izgubio u St. Petersburgu od Zenita rezultatom 0:2. Golove za Zenit su postigli Buharov i Danny.

U drugoj utakmici Anderlecht je pobijedio AEK rezultatom 3:0.

Iz minute u minutu

0 - Na stadionu je oko pet stotina torcidaša

1 - Ibričić je pronašao Vukušića na 15 metara, a Vuka puca tik uz gredu

3 - Lazović je odlično ubacio do Dannya, ali Suba se baca u noge Portugalcu i brani

9 - Zenit u nadiranju prema Hajdukovom golu, na kraju slobodan udaracac s 35 metara izveo je Luković, ali bezopasno po Subašića

11 - Evo i Hajduku slobodan udarac, na tridesetak metara fauliran je Ibričić koji je potom loše pucao, samo do živog zida.

19 - Zatišje je potrajalo do novog slobodnjaka “bijelih”, ovaj put je udarac oprobao Buljat, lopta se u nastavku akcije vrtila oko kaznenog prostora, a akciju je okončao Strinić udarcem preko gola vratara Ževnova.

19 - Nakon lijepe akcije bijelih odličan udarac Strinića sa 20 metara, tik iznad grede

1:0 Bukharov
24 - Iz ničega vodstvo Zenita, loptu su “bijeli” izgubili u sredini terena i Denisov je teledirigirano, okomito poslao prema šesnaestercu Hajduka gdje su plitski stoperi gledali, a Bukharov se prošuljao između njih i onda glavom sa desetak metara sproveo u mrežu pored nemoćnog Subašića koji je kasnije nešto gestikulirao prema Buljatu kojega je lopta lagano prešla

29 - Nakon velike gužve u Hajdukovom kaznenom prostoru, Brkljačić je očistio ispucavanjem za kontru “bijelih”, ibričić je “iz prve” produžio za Vukušića koji je sdačuvao loptu i vratio Ibričiću koji je u prodoru sa dvadeset metara pucao, ali je lopta je na putu prema Ževnovu “zapela” za Anjukova i završila u korneru. Iz kornera se ništa nije dogodilo.

32 - Nova prijetnja “bijelih”, prošao je po lijevoj strani Strinić, zavrnuo u kazneni prostor, Vukušić je pucao, ali je Ževnov bio na mjestu.

37 - Novi prodor s desne strane, Anjukov je odlično zavrnuo prema sredini, ali je Subašić bio na mjestu

37 - Ibričić i Vukušić su pokušali odigrati dupli pas u kaznenom prostoru, ali su stoperi Zenita očistili prijetnju ispred svog vratara

40 - Kasne ponovno Buljat i Maloča, prelako su izbačeni iz formacije, no na sreću lopta nije došla do Bukharova, Subašić je to lako pokupio.

44 - Spavaju stoperi Hajduka, duboka lopta iz sredine terena u prostor gdje se ubacio Bukharov, no srećom subašić je na oprezu pa je loptu koju je napadač Zenita loše primirio ipak u padu odnio i sačuvao svoju mrežu.

45 + 2 - Posljednja šansa u prvom poluvremenu, Lazović je s lijeve strane ubacio u peterac Hajduka, opet je Subašić bio na mjestu i izboksao loptu ispred Bukharova.

Kraj poluvremena

Počelo je drugo poluvrijeme, ušao je Čop, a izašao Anas

49 - “Bijeli” u naletu, Ibričić je prošao kroz sredinu terena, izbacio loptu na lijevo prema Duji Čopu, u kaznenom prostoru je Vukušić u dvoboju sa Lombaerstom došao do lopte i pucao, ali je Ževnov bio spreman.

50 - Uzvraća Zenit, opet je Bukharov napravio pometnju u obrani Hajduka, odigrao dupli pas sa Lazovićem i kada se našao ispred Subašića pucao je visoko preko gola.

53 - Križanac u prigodi, nakon kornera ostao je sam, pucao je glavom, ali preko gola

55 - Zakuhao je Strinić prigodu za “bijele”, dugo je vukao loptu na lijevoj strani, oštro ubacio prema petercu gdje se najbolje snašao Križanac i očistio opasnosti ispred Ževnova.

56 - Fajzulin je izbacio Dannyija u priliku, čim se malo otvori prostor Rusi znalački koriste situaciju, Ipak Dannyijev šute je na vrijeme blokirao Maloča, izbacivši loptu u korner.

61 - Lombaerts je dobro zahvatio loptu nakon centaršuta Dannyija iz kornera, ali je Subašić bio na mjestu, prije toga Danny je predugo vukao loptu, iako je mirisalo na opasnost, a Strinić je loptu izbacio u korner.

2:0 Danny
68 - Kakva pogreška obrane Hajduka, Bulku je sa pristojnog rastojanja gledao kako Luković stiže loptu i ubacuje je u kazneni prostor. Ovaj put se između Maloče koji je bio prekratak i Buljata na petercu “ukazao” Danny koji je mirno, rutinirano loptu nogom zakucao pored nemoćnog Subašića.

73 - Zirjanov se sjurio po desnoj strani, no ovaj put prizemna lopta je ostala stoperima Hajduka koji su ispucali loptu u polje.

75 - Ulazi Jozinović, izlazi Bulku

79 - Kanunjikov je vukao loptu i obrana Hajduka je barem dvaput propustila prigodu odnijeti loptu, dok je bila “ničija” Ionov je naletio na nju, opalio snažno, ali je Subašić refleksno obranio

82 - Kakav promašaj domaćih, Boukharov je ponovno pored stopera Hajduka došao sam ispred Subašića, plasirao loptu pored njega, tom prilikom su se sudarili i vratar Hajduka je ostalo ležati. Lopta od Bukharova je završila u stativi, a na odbijanac je natrčao Semak koji se spetljao i nije je gurnuo u praznu mrežu, a u nastavku akcije je udarac Kanunjikova blokirao Oremuš.

87 - Bakljada Torcida. A na drugoj strani Hajduk je krenuo prema Ževnovu, pucao je M. Ljubičić ali daleko pored gola.

90 - Kanunjikov je ponovno prošao po lijevoj strani, ubacio prizemnu loptu u peterac, ali je Subašić bio siguran.

90 + 1 - Ionov je pucao sa ruba kaznenog prostora, Strinić je zakasnio blokirati, Subašić krenuo prema lopti koja je pogodila vvratni u odbila se u gol-aut

90 + 2 - Još jedna dobra akcija “bijelih”, M. Ljubičić i Ibričić su odigrali dupli pas, ali je M. Ljubičić sa vrha kaznenog prostora pucao jako loše, Ževnov je obranio.

90 + 3 - Igrači Zenita su se posve opstili, sada je u prigodi bio Vukušić, pa je poslije i Jozinović bio u lijepoj prigodi, a potomo i Ibričić, ali osim Vukušića nitko nije bio konkretan u završnici akcije.

Kraj utakmice

Suba najbolji

Danijel Subašić 6,5 - reprezentativno siguran, jabulani nije smetao.

Mirko Oremuš 6 - spašavao je od težeg poraza i sa same crte

Mario Maloča 6,5 - osim vratara jedini u obrani na visini zadatka

Jurica Buljat 5 - indisponiran, golovi su pali preko njega

Ivan Strinić 5 - ni blizu lanjskoj formi

Ervin Bulku 5 - nie desno krilo, nije ni lažno desno krilo

Marin Ljubičić 6 - jedini koji je sličio na veznog, makar zadnjeg veznog igrača

Mario Brkljača 5 - izgubio se i on, nije ostavio trag

Anas Sharbini 5,5 - nešto malo, sasvim malo, pa ozlijeđen
od 47. Čop 5 - nismo ga ni vidjeli

Senijad Ibričić 5,5 - nije pravi Ibro, malo je un krizi u odnosu na urnebesni kolovoz

Ante Vukušić 5,5 - trudi se uvijek, čak je i dvaput pokušao opasno zapucati

Goran Jozinović i Dinko Trebotić premalo su igrali da bismo ih brojčano vrednovali.

Zenit - Hajduk 2:0 (1:0)

St. Peterburg.

Stadion Petrovskij.

Gledatelja oko 18.000.

Utakmica 3. kola G skupine Europske nogometne lige.

Sudac Libor Kovarik (Češka) - 6,5.

Žuti kartoni: Ibričić i Strinić (Hajduk), te Zirjanov (Zenit)

Strijelci: 1:0 Buharov (25), 2:0 Danny (68)

Najbolji igrač: Miguel Danny (Zenit)

Zenit: Ževnov (-) - Anjukov (6,5), Lombaerts (6,5), Križanac (6,5), Luković (6,5) - Fajzulin (6,5) (od 65. Zirjanov -), Denisov (7), Semak (7) - Lazović (7) (od 71 Jonov -), Buharov (7), Danny (8) (od 78. Kanunjikov -).

Hajduk: Subašić (6,5) - Oremuš (6), Maloča (6,5), J. Buljat (5), Strinić (5) - Bulku (5) (od 80. Jozinović -), M. Ljubičić (6), Brkljača (5) (od 87. Trebotić -), An. Sharbini (5,5) (od 47. Čop 5) - Ibričić (5,5) - Vukušić (5,5).

Policija i vojska čuvala Torcidu

Osiguranje je bilo – maksimalno, incident koji se dogodio večer prije u hotelu "Dostojevski" digao je svu policiju St. Peterburga na noge, a pozvana je u pomoć i vojska, barem ovo što smo uspjeli vidjeti u obilasku stadiona neposredno prije utakmice.

Policajaca oklopnika bilo je više nego publike, samo da bi se spriječila bilo kakva neugodnost i da bi navijači Hajduka, njih nekoliko stotina, sasvim mirno i sigurno mogli doći na svoja mjesta. Gotovo je svaki hajdukovac imao svoga policajca u pratnji.

Teško je to dočarati riječima i slikom, jer je stadion Zenita na posve specifičnom mjestu, to je doslovce stadion-otok, uokolo njega je opkop, kao da se radi o zamku, pa se onda do stadiona s kopna spuštaju mostovi preko kojih se pristupa i dolazi na poprište nogometnog događaja. Uokolo cijelog stadiona nalazila se policija sa štitovima i kacigama, dakle, oni najžešći specijalci koji su kadri u istom trenutku uredovati i bilo kakve vinovnike izgreda odmah potrpati u "marice". Na njima piše ćirilično, ali lako prevesti, "Služba hitrog sprovođenja".

Pola sata prije početka utakmice Torcida je zauzela svoje mjesto, sa svojim transparentima sa Skalica, Zagreba, Sućidra, Zadra, Tučepa, Makarske, strogo odvojena kordonima policajaca. Ostatak stadiona pomalo se tek ispunjavao ljudima, dan prije su nam rekli da su prodali oko 15.000 ulaznica, dakle, interes nije nešto spektakularan, znajući da ovaj stadion prima nešto više od 20.000 gledatelja.

Veliki dio svečane lože, ono malo mjesta što je natkrito domaćini su ostavili za rukovodstvo Hajduka. "Bijeli" su ovdje bili u najjačem sastavu na čelu s predsjednikom Uprave Joškom Svagušom te čelnikom Nadzornog odbora Petroslavom Sapunarom.

                                                                                                 Slaven ALFIREVIĆ

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EL: Zenit - Hajduk 2:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-10-21 17:32:32 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-10-21 21:38:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-10-21 20:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18921 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/petersburg_torcida8-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/petersburg_torcida1-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/petersburg_torcida2-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/petersburg_torcida3-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/petersburg_torcida4-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/petersburg_torcida6-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/petersburg_torcida7-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/zenit_hajduk-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/zenit_hajduk1-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/zenit_hajduk2-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/zenit_hajduk3-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/zenit_hajduk4-211010.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/10\/22\/Sport\/Hajduk\/zenit_hajduk5-211010.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x377"},{"size0":"700x407"},{"size0":"700x416"},{"size0":"700x440"},{"size0":"700x399"},{"size0":"700x365"},{"size0":"700x383"},{"size0":"700x329"},{"size0":"700x496"},{"size0":"512x550"},{"size0":"688x550"},{"size0":"700x434"},{"size0":"700x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4381549 Threads: 4 Questions: 139030087 Slow queries: 59326 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4153456 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/solidni-hajduk-porazen-u-rusiji-fotogalerija-114690 [printLink] => /sport/hajduk/solidni-hajduk-porazen-u-rusiji-fotogalerija-114690?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 105656 [name] => hajdukzenit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukzenit [link] => /tag/hajdukzenit ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EL: Zenit - Hajduk 2:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Solidni Hajduk poražen u Rusiji (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-19-33-51-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/petersburg_torcida8-211010.jpg [galleryCount] => 13 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/petersburg_torcida8-211010.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/petersburg_torcida1-211010.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/petersburg_torcida2-211010.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/petersburg_torcida3-211010.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/petersburg_torcida4-211010.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/petersburg_torcida6-211010.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/petersburg_torcida7-211010.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/zenit_hajduk-211010.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/zenit_hajduk1-211010.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/zenit_hajduk2-211010.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/zenit_hajduk3-211010.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/zenit_hajduk4-211010.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/10/22/Sport/Hajduk/zenit_hajduk5-211010.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U utakmici trećeg kola EL Hajduk je izgubio u St. Petersburgu od Zenita rezultatom 0:2. Golove za Zenit su postigli Buharov i Danny.

U drugoj utakmici Anderlecht je pobijedio AEK rezultatom 3:0.

Iz minute u minutu

0 - Na stadionu je oko pet stotina torcidaša

1 - Ibričić je pronašao Vukušića na 15 metara, a Vuka puca tik uz gredu

3 - Lazović je odlično ubacio do Dannya, ali Suba se baca u noge Portugalcu i brani

9 - Zenit u nadiranju prema Hajdukovom golu, na kraju slobodan udaracac s 35 metara izveo je Luković, ali bezopasno po Subašića

11 - Evo i Hajduku slobodan udarac, na tridesetak metara fauliran je Ibričić koji je potom loše pucao, samo do živog zida.

19 - Zatišje je potrajalo do novog slobodnjaka “bijelih”, ovaj put je udarac oprobao Buljat, lopta se u nastavku akcije vrtila oko kaznenog prostora, a akciju je okončao Strinić udarcem preko gola vratara Ževnova.

19 - Nakon lijepe akcije bijelih odličan udarac Strinića sa 20 metara, tik iznad grede

1:0 Bukharov
24 - Iz ničega vodstvo Zenita, loptu su “bijeli” izgubili u sredini terena i Denisov je teledirigirano, okomito poslao prema šesnaestercu Hajduka gdje su plitski stoperi gledali, a Bukharov se prošuljao između njih i onda glavom sa desetak metara sproveo u mrežu pored nemoćnog Subašića koji je kasnije nešto gestikulirao prema Buljatu kojega je lopta lagano prešla

29 - Nakon velike gužve u Hajdukovom kaznenom prostoru, Brkljačić je očistio ispucavanjem za kontru “bijelih”, ibričić je “iz prve” produžio za Vukušića koji je sdačuvao loptu i vratio Ibričiću koji je u prodoru sa dvadeset metara pucao, ali je lopta je na putu prema Ževnovu “zapela” za Anjukova i završila u korneru. Iz kornera se ništa nije dogodilo.

32 - Nova prijetnja “bijelih”, prošao je po lijevoj strani Strinić, zavrnuo u kazneni prostor, Vukušić je pucao, ali je Ževnov bio na mjestu.

37 - Novi prodor s desne strane, Anjukov je odlično zavrnuo prema sredini, ali je Subašić bio na mjestu

37 - Ibričić i Vukušić su pokušali odigrati dupli pas u kaznenom prostoru, ali su stoperi Zenita očistili prijetnju ispred svog vratara

40 - Kasne ponovno Buljat i Maloča, prelako su izbačeni iz formacije, no na sreću lopta nije došla do Bukharova, Subašić je to lako pokupio.

44 - Spavaju stoperi Hajduka, duboka lopta iz sredine terena u prostor gdje se ubacio Bukharov, no srećom subašić je na oprezu pa je loptu koju je napadač Zenita loše primirio ipak u padu odnio i sačuvao svoju mrežu.

45 + 2 - Posljednja šansa u prvom poluvremenu, Lazović je s lijeve strane ubacio u peterac Hajduka, opet je Subašić bio na mjestu i izboksao loptu ispred Bukharova.

Kraj poluvremena

Počelo je drugo poluvrijeme, ušao je Čop, a izašao Anas

49 - “Bijeli” u naletu, Ibričić je prošao kroz sredinu terena, izbacio loptu na lijevo prema Duji Čopu, u kaznenom prostoru je Vukušić u dvoboju sa Lombaerstom došao do lopte i pucao, ali je Ževnov bio spreman.

50 - Uzvraća Zenit, opet je Bukharov napravio pometnju u obrani Hajduka, odigrao dupli pas sa Lazovićem i kada se našao ispred Subašića pucao je visoko preko gola.

53 - Križanac u prigodi, nakon kornera ostao je sam, pucao je glavom, ali preko gola

55 - Zakuhao je Strinić prigodu za “bijele”, dugo je vukao loptu na lijevoj strani, oštro ubacio prema petercu gdje se najbolje snašao Križanac i očistio opasnosti ispred Ževnova.

56 - Fajzulin je izbacio Dannyija u priliku, čim se malo otvori prostor Rusi znalački koriste situaciju, Ipak Dannyijev šute je na vrijeme blokirao Maloča, izbacivši loptu u korner.

61 - Lombaerts je dobro zahvatio loptu nakon centaršuta Dannyija iz kornera, ali je Subašić bio na mjestu, prije toga Danny je predugo vukao loptu, iako je mirisalo na opasnost, a Strinić je loptu izbacio u korner.

2:0 Danny
68 - Kakva pogreška obrane Hajduka, Bulku je sa pristojnog rastojanja gledao kako Luković stiže loptu i ubacuje je u kazneni prostor. Ovaj put se između Maloče koji je bio prekratak i Buljata na petercu “ukazao” Danny koji je mirno, rutinirano loptu nogom zakucao pored nemoćnog Subašića.

73 - Zirjanov se sjurio po desnoj strani, no ovaj put prizemna lopta je ostala stoperima Hajduka koji su ispucali loptu u polje.

75 - Ulazi Jozinović, izlazi Bulku

79 - Kanunjikov je vukao loptu i obrana Hajduka je barem dvaput propustila prigodu odnijeti loptu, dok je bila “ničija” Ionov je naletio na nju, opalio snažno, ali je Subašić refleksno obranio

82 - Kakav promašaj domaćih, Boukharov je ponovno pored stopera Hajduka došao sam ispred Subašića, plasirao loptu pored njega, tom prilikom su se sudarili i vratar Hajduka je ostalo ležati. Lopta od Bukharova je završila u stativi, a na odbijanac je natrčao Semak koji se spetljao i nije je gurnuo u praznu mrežu, a u nastavku akcije je udarac Kanunjikova blokirao Oremuš.

87 - Bakljada Torcida. A na drugoj strani Hajduk je krenuo prema Ževnovu, pucao je M. Ljubičić ali daleko pored gola.

90 - Kanunjikov je ponovno prošao po lijevoj strani, ubacio prizemnu loptu u peterac, ali je Subašić bio siguran.

90 + 1 - Ionov je pucao sa ruba kaznenog prostora, Strinić je zakasnio blokirati, Subašić krenuo prema lopti koja je pogodila vvratni u odbila se u gol-aut

90 + 2 - Još jedna dobra akcija “bijelih”, M. Ljubičić i Ibričić su odigrali dupli pas, ali je M. Ljubičić sa vrha kaznenog prostora pucao jako loše, Ževnov je obranio.

90 + 3 - Igrači Zenita su se posve opstili, sada je u prigodi bio Vukušić, pa je poslije i Jozinović bio u lijepoj prigodi, a potomo i Ibričić, ali osim Vukušića nitko nije bio konkretan u završnici akcije.

Kraj utakmice

Suba najbolji

Danijel Subašić 6,5 - reprezentativno siguran, jabulani nije smetao.

Mirko Oremuš 6 - spašavao je od težeg poraza i sa same crte

Mario Maloča 6,5 - osim vratara jedini u obrani na visini zadatka

Jurica Buljat 5 - indisponiran, golovi su pali preko njega

Ivan Strinić 5 - ni blizu lanjskoj formi

Ervin Bulku 5 - nie desno krilo, nije ni lažno desno krilo

Marin Ljubičić 6 - jedini koji je sličio na veznog, makar zadnjeg veznog igrača

Mario Brkljača 5 - izgubio se i on, nije ostavio trag

Anas Sharbini 5,5 - nešto malo, sasvim malo, pa ozlijeđen
od 47. Čop 5 - nismo ga ni vidjeli

Senijad Ibričić 5,5 - nije pravi Ibro, malo je un krizi u odnosu na urnebesni kolovoz

Ante Vukušić 5,5 - trudi se uvijek, čak je i dvaput pokušao opasno zapucati

Goran Jozinović i Dinko Trebotić premalo su igrali da bismo ih brojčano vrednovali.

Zenit - Hajduk 2:0 (1:0)

St. Peterburg.

Stadion Petrovskij.

Gledatelja oko 18.000.

Utakmica 3. kola G skupine Europske nogometne lige.

Sudac Libor Kovarik (Češka) - 6,5.

Žuti kartoni: Ibričić i Strinić (Hajduk), te Zirjanov (Zenit)

Strijelci: 1:0 Buharov (25), 2:0 Danny (68)

Najbolji igrač: Miguel Danny (Zenit)

Zenit: Ževnov (-) - Anjukov (6,5), Lombaerts (6,5), Križanac (6,5), Luković (6,5) - Fajzulin (6,5) (od 65. Zirjanov -), Denisov (7), Semak (7) - Lazović (7) (od 71 Jonov -), Buharov (7), Danny (8) (od 78. Kanunjikov -).

Hajduk: Subašić (6,5) - Oremuš (6), Maloča (6,5), J. Buljat (5), Strinić (5) - Bulku (5) (od 80. Jozinović -), M. Ljubičić (6), Brkljača (5) (od 87. Trebotić -), An. Sharbini (5,5) (od 47. Čop 5) - Ibričić (5,5) - Vukušić (5,5).

Policija i vojska čuvala Torcidu

Osiguranje je bilo – maksimalno, incident koji se dogodio večer prije u hotelu "Dostojevski" digao je svu policiju St. Peterburga na noge, a pozvana je u pomoć i vojska, barem ovo što smo uspjeli vidjeti u obilasku stadiona neposredno prije utakmice.

Policajaca oklopnika bilo je više nego publike, samo da bi se spriječila bilo kakva neugodnost i da bi navijači Hajduka, njih nekoliko stotina, sasvim mirno i sigurno mogli doći na svoja mjesta. Gotovo je svaki hajdukovac imao svoga policajca u pratnji.

Teško je to dočarati riječima i slikom, jer je stadion Zenita na posve specifičnom mjestu, to je doslovce stadion-otok, uokolo njega je opkop, kao da se radi o zamku, pa se onda do stadiona s kopna spuštaju mostovi preko kojih se pristupa i dolazi na poprište nogometnog događaja. Uokolo cijelog stadiona nalazila se policija sa štitovima i kacigama, dakle, oni najžešći specijalci koji su kadri u istom trenutku uredovati i bilo kakve vinovnike izgreda odmah potrpati u "marice". Na njima piše ćirilično, ali lako prevesti, "Služba hitrog sprovođenja".

Pola sata prije početka utakmice Torcida je zauzela svoje mjesto, sa svojim transparentima sa Skalica, Zagreba, Sućidra, Zadra, Tučepa, Makarske, strogo odvojena kordonima policajaca. Ostatak stadiona pomalo se tek ispunjavao ljudima, dan prije su nam rekli da su prodali oko 15.000 ulaznica, dakle, interes nije nešto spektakularan, znajući da ovaj stadion prima nešto više od 20.000 gledatelja.

Veliki dio svečane lože, ono malo mjesta što je natkrito domaćini su ostavili za rukovodstvo Hajduka. "Bijeli" su ovdje bili u najjačem sastavu na čelu s predsjednikom Uprave Joškom Svagušom te čelnikom Nadzornog odbora Petroslavom Sapunarom.

                                                                                                 Slaven ALFIREVIĆ

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>













[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/solidni-hajduk-porazen-u-rusiji-fotogalerija-114690 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=cd3155f62ddbc07226b6e676073c523ffdc0a45a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Solidni+Hajduk+pora%C5%BEen+u+Rusiji+%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsolidni-hajduk-porazen-u-rusiji-fotogalerija-114690 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsolidni-hajduk-porazen-u-rusiji-fotogalerija-114690 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EL: Zenit - Hajduk 2:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukEL: Zenit - Hajduk 2:0

Solidni Hajduk poražen u Rusiji (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
21. listopada 2010. - 22:52

U utakmici trećeg kola EL Hajduk je izgubio u St. Petersburgu od Zenita rezultatom 0:2. Golove za Zenit su postigli Buharov i Danny.

U drugoj utakmici Anderlecht je pobijedio AEK rezultatom 3:0.

Iz minute u minutu

0 - Na stadionu je oko pet stotina torcidaša

1 - Ibričić je pronašao Vukušića na 15 metara, a Vuka puca tik uz gredu

3 - Lazović je odlično ubacio do Dannya, ali Suba se baca u noge Portugalcu i brani

9 - Zenit u nadiranju prema Hajdukovom golu, na kraju slobodan udaracac s 35 metara izveo je Luković, ali bezopasno po Subašića

11 - Evo i Hajduku slobodan udarac, na tridesetak metara fauliran je Ibričić koji je potom loše pucao, samo do živog zida.

19 - Zatišje je potrajalo do novog slobodnjaka “bijelih”, ovaj put je udarac oprobao Buljat, lopta se u nastavku akcije vrt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 21:33