stdClass Object ( [id] => 200082 [title] => Smijenjeni Krešić, Fiorentini i Mišo Krstičević, Tudor na klupi; Brbić: Hvala Krstičeviću [alias] => smijenjeni-kresic-fiorentini-i-miso-krsticevic-tudor-na-klupi-brbic-hvala-krsticevicu [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Odluku o smjeni trenera Miše Krstičevića kojeg je naslijedio dosadašnji trener kadeta Igor Tudor, ali i smjeni sportskog direktora Sergija Krešića i savjetnika Fredija Fiorentinija na ad hoc sazvanoj medijskoj konferenciji u novinarskom salonu na Poljudu prenijeli su u 17.30 sati okupljenim medijima predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić, dopredsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak, te članovi tog tijela Ante Majić i Nikola Koceić-Bilan. Brbić i Ramljak obratili su se novinarima.

Dame imaju prednost, dužnost da objavi odluku o velikoj čistki na Poljudu dobila je Ramljak, koja je prenijela tri odluke klupskog vrha.

- Na zahtjev predsjednika uprave sazvan je sastanak Nadzornog odbora koji je napravljen konferencijskim putem i na kojem su sudjelovali svi članovi. Prva odluka je smjena trenera prve momčadi Miše Krstičevića i postavljenje novog trenera Igora Tudora. Druga odluka je smjena gospodina Sergija Krešića, dosadašnjeg sportskog direktora. Treća odluka je prekid suradnje s gospodinom Fredijem Fiorentinijem - nabrojila je Ramljak.

Prvi čovjek kluba Brbić pojasnio je odluke.

- Hvala Krstičeviću za kojeg smatram da je ovdje odradio veliki posao u ovih 14 mjeseci. Ne znam je li itko bio duže na klupi Hajduka u ovom stoljeću. Nažalost, u nekoliko posljednjih utakmica prezentacije momčadi nisu bile na nivou. Ocijenili smo da nam je ugrožen plasman u Europu, što bi zan klub bio velik udarac. Odlučili smo se stoga za promjenu. Dat ćemo šansu još jednom našem mladom treneru, bivšem našem igraču, velikanu kluba. Još jednom treneru koji dolazi iz naše trenerske škole. Nadam se da će Tudor iz ove momčadi uspjeti izvući maksimum i da ćemo izboriti Europu - rekao je Brbić koji je objasnio i druge dvije smjene, više Krešićevu kojeg je koštao slučaj s Brazilcima Lucasom Patinhom i Cassiom.

- S Krešićem smo radili devet mjeseci, hvala mu, ali nismo uspjeli ostvariti zajedničke zacrtane ciljeve. Budući da je bio ovakav stresan trenutak odlučili smo to odraditi odjednom, napraviti pozitivan šok za klub na svim poljima, da se momčad homogenizira. Hvala i Fiorentiniju, on je tu već 20 godina, ali idemo dalje. Došlo je do zasićenja s naše strane, ne znam je li i s njegove - rekao je Brbić.

O odlasku dugogodišnjeg direktora Fiorentinija se dugo, dugo nagađalo, ali je prepreka uvijek bila ugovor kojeg je bilo teško razvrgnuti.

- Mislim da ćemo to odraditi obostrano - rekao je Brbić, a na upit odlazi li možda Fiorentini iz kluba na funkciju u HNS izjavio.

- Ne znam ništa o tome. Moguće je - rekao je Brbić koji je za utorak najavio novu medijsku konferenciju na kojoj će se predstaviti novi trener kojem će pomoćnik biti Hari Vukas, bivši trener kadeta i dosadašnji pomoćnik trenera Primorca 1929 Joška Španjića. Zato je presica ukupno potrajala tek šest-sedam minuta.

Sa Tudorom je suradnja dogovorena do kraja sezone.

- Nadam se da će to biti na duži period. Zasad smo se dogovorili do kraja sezone, trebalo je brzo reagirati, a poslije ćemo vidjeti. Vjerujem da je on dobro rješenje, da će se dokazati i zadržati.

Zamjena za Krešića još nije poznata? Barata se imenima Nenada Pralije i Marija Stanića.

- Novog sportskog direktora još ne znamo - rekao je Brbić.

Zanimljivo je i kako odluka NO-a nije donesena jednoglasno.

- Svatko je imao pravo glasovati po savjesti, zna se kako se glasuje na sjednicama NO-a. Odlučili smo većinom glasova - otkrila je Ramljak.

S odlaskom sve trojice se baratalo, u različito vrijeme, a na koncu su otišli zajedno. Je li do promjena na klupi, a s obzirom na loše odnose s čelnicima kluba, moglo doći i ranije?

- Zašto nismo ranije to napravili, eto nismo. Nismo smatrali da je tada trebalo donijeti odluku - kazala je Ramljak.


U Hajduku su jednim udarcem Rijeke iskoristili situaciju i  "ubili" dvije muhe: smijenjeni su trener Mišo Krstičević i sportski direktor Sergije Krešić! Novi trener prve momčadi je Igor Tudor!

Poslije poraza od Rijeke u nedjelju navečer "uskuhalo" je u Poljudu, a kad su izjutra u ponedjeljak dogovorene "telefonske konzultacije" članova Nadzornog odbora bilo je očito da se nešto ozbiljno događa.
Pozicija Miše Krstičevića zaljuljala se i nije prvi trener kojega  odnosi Rijeka. Ona je baš pogubna i "kriva" za mnoge otkaze. No, zadržimo se trenutačno samo na Krstinom otkazu.

Već poslije utakmice protiv Rijeke (1:2) članovi Nadzornog odbora "bijelih" bili su vidno nezadovoljni, rezultatom i igrom, moglo se to iščitati na licima Ante Majića, Ljube Pavasovića Viskovića... Popričalo se poslije utakmice neformalno u Poljudu, predsjednik Marin Brbić i "nadzornici" međutim, to nije bilo izvan dosad viđenih okvira, a ni poraz nije bio prvi takve prirode.

Uglavnom se mislilo kako će stručni stožer na čelu s Mišom Krstičevićem ostati do daljnjega, barem do subote i derbija protiv Splita, nije ni najmanje slutilo da će se postići "kritična masa" za smjenu. Ima li Krsto priliku da zaokruži sezonu plasmanom u Europu ili trofejom u Kupu?

Ne, ništa od toga, u Poljudu su odlučili da treba reagirati brzo i ad hoc smjenom pokušaju spasiti što se spasiti dade. Izboriti Europu, osvojiti Kup. Nagla smjena za kozmetički popravak. Momčad u ruke Igora Tudora...
Rekosmo, kad su zakazane "telefonske konzultacije" iza 15 sati i kad je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić postao nedostupan, bilo je jasno da se ozbiljno "kuha".

Vijest je stigla nešto kasnije: smijeni su i trener, ali i sportski direktor!

Dakle, nije samo loš trenutak platio Krstičević nego i njegov nesuđeni suradnik Sergije Krešić. Iskusni stručnjak Krešić koji je došao u pomoć Hajduka sa svojih 66 godina ušao je u sukob s trenerom Krstičevićem, odnosno Krstičević s njim. Svejedno, svjedoci smo kako su se u veljači razišli na način da se Krstičević izborio za autonomiju i da mu se sportski direktor ne miješa u posao.

A to je onda stvorilo situaciju koja je bila puna paradoksa, sasvim apsurdna. I bilo je jasno da ne može dugo trajati, takva se situacija ne može otrpjeti.

Krstičević je dobro brodio s prvom momčadi, ušao je u finale kupa, ali je u posljednje vrijeme pritisnut ozljedama momčadi, popustio u rezultatima i dojmu prvog sastava koji je izgledao vrlo loše protiv Slaven Belupa u revanšu kupa (1:1), a posebno u prvom dijelu ukupnog poraza od Rijeke (1:2) ove nedjelje.

Umjesto da Hajduk dobrim rezultatom protiv Rijeke kod kuće učvrsti svoju europsku poziciju i sasvim udalji Rijeku iz konkurencije, sam sebi je vezao omču oko glave, a onda je uprava presjekla neodrživu situaciju nesuradnje između trenera i sportskog direktora, te preuzevši rizik na sebe – otkazala obojici.

A Igor Tudor za kormilom prve momčadi ne bi trebao biti samo privremeno rješenje. On je dosad bio trener kadeta, s njima se plasirao u finale kupa, pa bi kako sad stvari stoje mogao biti trener u duplom finalu, vodeći kadete, ali i prvu momčad?!

Ujedno je i trener u stručnom stožeru reprezentacije Igora Štimca. A Štimac je pozivao Mišu Krstičevića, odnosno otvarao mu vrata svoga stožera čim više ne bude u Hajduku, u danima kad je postalo jasno da Hajduk Krstičeviću ne nudi produžetak ugovora.

Zamjena Tudor – Krstičević u Štimčevu stožeru? To bi bilo logično, nekako se samo po sebi nameće...

Tudor bi uzeo baš svoje pomoćnike, koga preferira od povjerenja? Prvi koji se spominju po njegovoj želji su Hari Vukas i Jurica Vučko. Obojica su bili u klubu, pa su ispali iz križaljki koju je pred Novu godinu pravio Sergije Krešić, kao šef ukupne stručne piramide Hajduka.

I to na način da je Vukas proslijeđen u stožer stobrečkog Primorca, kao pomoćnika Jošku Španjiću, a Vučko je još k tome sasvim otišao iz kluba, ugovor mu je istekao s Hajdukom i nije produžen.

E sad, Tudor bi u prvoj momčadi radio s Vukasom i Vučkom, ali dok se to ne objelodani, ostaje nam da pričekamo službenu objavu i je li klub izišao u susret svom treneru.

FRANE VULAS, SLAVEN ALFIREVIĆ, PAUN PAUNOVIĆ / CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => potres na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-04-29 17:29:31 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-04-29 20:14:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-04-29 20:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 39672 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2013\/04\/30\/SCENA\/hajduk_dinamo7-240213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/04\/30\/sport\/press\/hajduk_press8-290413.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/04\/30\/sport\/press\/hajduk_press1-290413.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/04\/30\/sport\/press\/hajduk_press2-290413.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/04\/30\/sport\/press\/hajduk_press3-290413.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/04\/30\/sport\/press\/hajduk_press6-290413.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x483"},{"size0":"700x478"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x478"},{"size0":"393x550"},{"size0":"388x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38758551 Threads: 4 Questions: 7122664188 Slow queries: 3309360 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608992202 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/smijenjeni-kresic-fiorentini-i-miso-krsticevic-tudor-na-klupi-brbic-hvala-krsticevicu-200082 [printLink] => /sport/hajduk/smijenjeni-kresic-fiorentini-i-miso-krsticevic-tudor-na-klupi-brbic-hvala-krsticevicu-200082?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 213578 [name] => mišokrstičević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => misokrsticevic [link] => /tag/misokrsticevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => potres na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Smijenjeni Krešić, Fiorentini i Mišo Krstičević, Tudor na klupi; Brbić: Hvala Krstičeviću [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-01-47-50-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/04/30/SCENA/hajduk_dinamo7-240213.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/04/30/SCENA/hajduk_dinamo7-240213.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/04/30/sport/press/hajduk_press8-290413.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/04/30/sport/press/hajduk_press1-290413.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/04/30/sport/press/hajduk_press2-290413.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/04/30/sport/press/hajduk_press3-290413.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/04/30/sport/press/hajduk_press6-290413.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Odluku o smjeni trenera Miše Krstičevića kojeg je naslijedio dosadašnji trener kadeta Igor Tudor, ali i smjeni sportskog direktora Sergija Krešića i savjetnika Fredija Fiorentinija na ad hoc sazvanoj medijskoj konferenciji u novinarskom salonu na Poljudu prenijeli su u 17.30 sati okupljenim medijima predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić, dopredsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak, te članovi tog tijela Ante Majić i Nikola Koceić-Bilan. Brbić i Ramljak obratili su se novinarima.

Dame imaju prednost, dužnost da objavi odluku o velikoj čistki na Poljudu dobila je Ramljak, koja je prenijela tri odluke klupskog vrha.

- Na zahtjev predsjednika uprave sazvan je sastanak Nadzornog odbora koji je napravljen konferencijskim putem i na kojem su sudjelovali svi članovi. Prva odluka je smjena trenera prve momčadi Miše Krstičevića i postavljenje novog trenera Igora Tudora. Druga odluka je smjena gospodina Sergija Krešića, dosadašnjeg sportskog direktora. Treća odluka je prekid suradnje s gospodinom Fredijem Fiorentinijem - nabrojila je Ramljak.

Prvi čovjek kluba Brbić pojasnio je odluke.

- Hvala Krstičeviću za kojeg smatram da je ovdje odradio veliki posao u ovih 14 mjeseci. Ne znam je li itko bio duže na klupi Hajduka u ovom stoljeću. Nažalost, u nekoliko posljednjih utakmica prezentacije momčadi nisu bile na nivou. Ocijenili smo da nam je ugrožen plasman u Europu, što bi zan klub bio velik udarac. Odlučili smo se stoga za promjenu. Dat ćemo šansu još jednom našem mladom treneru, bivšem našem igraču, velikanu kluba. Još jednom treneru koji dolazi iz naše trenerske škole. Nadam se da će Tudor iz ove momčadi uspjeti izvući maksimum i da ćemo izboriti Europu - rekao je Brbić koji je objasnio i druge dvije smjene, više Krešićevu kojeg je koštao slučaj s Brazilcima Lucasom Patinhom i Cassiom.

- S Krešićem smo radili devet mjeseci, hvala mu, ali nismo uspjeli ostvariti zajedničke zacrtane ciljeve. Budući da je bio ovakav stresan trenutak odlučili smo to odraditi odjednom, napraviti pozitivan šok za klub na svim poljima, da se momčad homogenizira. Hvala i Fiorentiniju, on je tu već 20 godina, ali idemo dalje. Došlo je do zasićenja s naše strane, ne znam je li i s njegove - rekao je Brbić.

O odlasku dugogodišnjeg direktora Fiorentinija se dugo, dugo nagađalo, ali je prepreka uvijek bila ugovor kojeg je bilo teško razvrgnuti.

- Mislim da ćemo to odraditi obostrano - rekao je Brbić, a na upit odlazi li možda Fiorentini iz kluba na funkciju u HNS izjavio.

- Ne znam ništa o tome. Moguće je - rekao je Brbić koji je za utorak najavio novu medijsku konferenciju na kojoj će se predstaviti novi trener kojem će pomoćnik biti Hari Vukas, bivši trener kadeta i dosadašnji pomoćnik trenera Primorca 1929 Joška Španjića. Zato je presica ukupno potrajala tek šest-sedam minuta.

Sa Tudorom je suradnja dogovorena do kraja sezone.

- Nadam se da će to biti na duži period. Zasad smo se dogovorili do kraja sezone, trebalo je brzo reagirati, a poslije ćemo vidjeti. Vjerujem da je on dobro rješenje, da će se dokazati i zadržati.

Zamjena za Krešića još nije poznata? Barata se imenima Nenada Pralije i Marija Stanića.

- Novog sportskog direktora još ne znamo - rekao je Brbić.

Zanimljivo je i kako odluka NO-a nije donesena jednoglasno.

- Svatko je imao pravo glasovati po savjesti, zna se kako se glasuje na sjednicama NO-a. Odlučili smo većinom glasova - otkrila je Ramljak.

S odlaskom sve trojice se baratalo, u različito vrijeme, a na koncu su otišli zajedno. Je li do promjena na klupi, a s obzirom na loše odnose s čelnicima kluba, moglo doći i ranije?

- Zašto nismo ranije to napravili, eto nismo. Nismo smatrali da je tada trebalo donijeti odluku - kazala je Ramljak.


U Hajduku su jednim udarcem Rijeke iskoristili situaciju i  "ubili" dvije muhe: smijenjeni su trener Mišo Krstičević i sportski direktor Sergije Krešić! Novi trener prve momčadi je Igor Tudor!

Poslije poraza od Rijeke u nedjelju navečer "uskuhalo" je u Poljudu, a kad su izjutra u ponedjeljak dogovorene "telefonske konzultacije" članova Nadzornog odbora bilo je očito da se nešto ozbiljno događa.
Pozicija Miše Krstičevića zaljuljala se i nije prvi trener kojega  odnosi Rijeka. Ona je baš pogubna i "kriva" za mnoge otkaze. No, zadržimo se trenutačno samo na Krstinom otkazu.

Već poslije utakmice protiv Rijeke (1:2) članovi Nadzornog odbora "bijelih" bili su vidno nezadovoljni, rezultatom i igrom, moglo se to iščitati na licima Ante Majića, Ljube Pavasovića Viskovića... Popričalo se poslije utakmice neformalno u Poljudu, predsjednik Marin Brbić i "nadzornici" međutim, to nije bilo izvan dosad viđenih okvira, a ni poraz nije bio prvi takve prirode.

Uglavnom se mislilo kako će stručni stožer na čelu s Mišom Krstičevićem ostati do daljnjega, barem do subote i derbija protiv Splita, nije ni najmanje slutilo da će se postići "kritična masa" za smjenu. Ima li Krsto priliku da zaokruži sezonu plasmanom u Europu ili trofejom u Kupu?

Ne, ništa od toga, u Poljudu su odlučili da treba reagirati brzo i ad hoc smjenom pokušaju spasiti što se spasiti dade. Izboriti Europu, osvojiti Kup. Nagla smjena za kozmetički popravak. Momčad u ruke Igora Tudora...
Rekosmo, kad su zakazane "telefonske konzultacije" iza 15 sati i kad je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić postao nedostupan, bilo je jasno da se ozbiljno "kuha".

Vijest je stigla nešto kasnije: smijeni su i trener, ali i sportski direktor!

Dakle, nije samo loš trenutak platio Krstičević nego i njegov nesuđeni suradnik Sergije Krešić. Iskusni stručnjak Krešić koji je došao u pomoć Hajduka sa svojih 66 godina ušao je u sukob s trenerom Krstičevićem, odnosno Krstičević s njim. Svejedno, svjedoci smo kako su se u veljači razišli na način da se Krstičević izborio za autonomiju i da mu se sportski direktor ne miješa u posao.

A to je onda stvorilo situaciju koja je bila puna paradoksa, sasvim apsurdna. I bilo je jasno da ne može dugo trajati, takva se situacija ne može otrpjeti.

Krstičević je dobro brodio s prvom momčadi, ušao je u finale kupa, ali je u posljednje vrijeme pritisnut ozljedama momčadi, popustio u rezultatima i dojmu prvog sastava koji je izgledao vrlo loše protiv Slaven Belupa u revanšu kupa (1:1), a posebno u prvom dijelu ukupnog poraza od Rijeke (1:2) ove nedjelje.

Umjesto da Hajduk dobrim rezultatom protiv Rijeke kod kuće učvrsti svoju europsku poziciju i sasvim udalji Rijeku iz konkurencije, sam sebi je vezao omču oko glave, a onda je uprava presjekla neodrživu situaciju nesuradnje između trenera i sportskog direktora, te preuzevši rizik na sebe – otkazala obojici.

A Igor Tudor za kormilom prve momčadi ne bi trebao biti samo privremeno rješenje. On je dosad bio trener kadeta, s njima se plasirao u finale kupa, pa bi kako sad stvari stoje mogao biti trener u duplom finalu, vodeći kadete, ali i prvu momčad?!

Ujedno je i trener u stručnom stožeru reprezentacije Igora Štimca. A Štimac je pozivao Mišu Krstičevića, odnosno otvarao mu vrata svoga stožera čim više ne bude u Hajduku, u danima kad je postalo jasno da Hajduk Krstičeviću ne nudi produžetak ugovora.

Zamjena Tudor – Krstičević u Štimčevu stožeru? To bi bilo logično, nekako se samo po sebi nameće...

Tudor bi uzeo baš svoje pomoćnike, koga preferira od povjerenja? Prvi koji se spominju po njegovoj želji su Hari Vukas i Jurica Vučko. Obojica su bili u klubu, pa su ispali iz križaljki koju je pred Novu godinu pravio Sergije Krešić, kao šef ukupne stručne piramide Hajduka.

I to na način da je Vukas proslijeđen u stožer stobrečkog Primorca, kao pomoćnika Jošku Španjiću, a Vučko je još k tome sasvim otišao iz kluba, ugovor mu je istekao s Hajdukom i nije produžen.

E sad, Tudor bi u prvoj momčadi radio s Vukasom i Vučkom, ali dok se to ne objelodani, ostaje nam da pričekamo službenu objavu i je li klub izišao u susret svom treneru.

FRANE VULAS, SLAVEN ALFIREVIĆ, PAUN PAUNOVIĆ / CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>






[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/smijenjeni-kresic-fiorentini-i-miso-krsticevic-tudor-na-klupi-brbic-hvala-krsticevicu-200082 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d5b9ca4a632d588396abfe79915cfd0a7a984dbe [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Smijenjeni+Kre%C5%A1i%C4%87%2C+Fiorentini+i+Mi%C5%A1o+Krsti%C4%8Devi%C4%87%2C+Tudor+na+klupi%3B+Brbi%C4%87%3A+Hvala+Krsti%C4%8Devi%C4%87u&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsmijenjeni-kresic-fiorentini-i-miso-krsticevic-tudor-na-klupi-brbic-hvala-krsticevicu-200082 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsmijenjeni-kresic-fiorentini-i-miso-krsticevic-tudor-na-klupi-brbic-hvala-krsticevicu-200082 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => potres na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukpotres na poljudu

Smijenjeni Krešić, Fiorentini i Mišo Krstičević, Tudor na klupi; Brbić: Hvala Krstičeviću

Piše PSD.
29. travnja 2013. - 22:11
Odluku o smjeni trenera Miše Krstičevića kojeg je naslijedio dosadašnji trener kadeta Igor Tudor, ali i smjeni sportskog direktora Sergija Krešića i savjetnika Fredija Fiorentinija na ad hoc sazvanoj medijskoj konferenciji u novinarskom salonu na Poljudu prenijeli su u 17.30 sati okupljenim medijima predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić, dopredsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak, te članovi tog tijela Ante Majić i Nikola Koceić-Bilan. Brbić i Ramljak obratili su se novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 03:47