stdClass Object ( [id] => 4220 [title] => Pobjeda Cibalije na Poljudu u sjeni teške ozljede Mladena Pelaića [alias] => pobjeda-cibalije-na-poljudu-u-sjeni-teske-ozljede-mladena-pelaica [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vinkovačka Cibalia došla je na Poljud boriti se za goli prvoligaški život, pa su igrali junački, otvoreno (bravo za trenera Srećka Lušića), bez straha i namjere da bunkerom traže bod. Istina, u tim svojim nastojanjima da zadrže pozitivan rezultat gosti su prikazali pravu reviju valjanja po travi.

Već u 5. minuti gosti su dobili svoj pojas za spasavanje: Edin Husić je s 22, možda i više metara, iznenadio vratara Hajduka Mira Varvodića. Tako se u Splitu zakuhalo, jer umjesto očekivanja kako će Bijeli deklasirati goste, koje usput u dosadašnja dva susreta nisu pobijedili (1:1, 2:2), dogodilo se novo mučenje lopte u izvedbi Jarnijeve momčadi. I poraz!

Prigodom nekih akcija publika je s tribina znala reagirati, čak graknuti, ono: “ma daj balun”. Jok, za dodati treba vidjeti i to potez unaprijed, a igrači Hajduka vole držati, grijati balun. Jer, navike su stečene, tko će to promijeniti?

Trener Jarni postavio je momčad s tri napadača i četvrtim ofenzivcem Cernatom, ali jedno je htjeti, drugo je znati. Siromaštvo nogometa splitskog sastava otkrivalo se još više od 49. minute kad su Bijeli dobili igrača više (opravdani crveni Andričević). Slično neznanje i nespremnost da se pravim rasporedom stvore pretpostavke za pripravu šansi i realizaciju gledali smo protiv Rijeke. Tada je Hajduk od 18. minute imao višak...

Cibalia je došla do tri najveća boda (indirektni efekt: možda potop Šibenika!).

Zdravko reić

Pelaić će biti hitno operiran

Tragedija koja je obilježila susreta i podsjetila na nedavno stradavanje Eduarda da Silve. Andričević je u 49. minuti neoprezno uletio u Mladena Pelaića koji je samo tri minute prije ušao u igru. Od zvuka loma kosti zanijemio je cijeli poljudski stadion. U tišini su odjekivali bolni jauci obojice igrača, a svi njihovi suigrači koji su se nalazili u blizini uhvatili su se za glave i pozivali liječnike.

U nevjerici obojica su se prevrtali od boli, Pelaić je gotovo nakon četiriminutne stanke uz pljesak i bodrenje navijača na nosilima odvezen do vozila Hitne pomoći kojima je prevezen do bolnice.

Prema prvim informacijama slomljene su mu dvije kosti tibie i jedna fibule, a večeras će ga u splitskoj bolnici Firule hitno operirati dr. Srđan Boschi. Liječnik Hajduka dr. Jurica Rakić nije htio ni mogao točno prognozirati kada će se Pelaić vratiti na travnjake.
- Teško je u ovoj situaciji išta reći, Pelaića sigurno neće biti pet do šest mjeseci. Razgovarao sam s njim prije operacije, te mi je rekao kako je bol nešto popustila - rekao je Hajdukov liječnik.

frane vulas

Hajduk - Cibalija (2), Izjave igrača i trenera, pokušaj napada navijača

foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX

Hajduk - Cibalia 1:2

Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja 2000. Sudac: Marko Matoc - 6.
Crveni karton: Mario Andričević (Cibalia) izravno isključenje u 51. minuti zbog pogibeljnog starta u kojem je Pelaiću slomljena noga.
Žuti kartoni: Malčić i T. Jurić (oba Cibalia).
Strijelci: 0:1 Husić (4), 1:1 Kalinić (31), 1:2 Bagarić (75).
Najbolji igrač: Davor Bagarić (Cibalia).
HAJDUK: Varvodić (5), J. Buljat (5) (od 78. Bušić -), Jozinović (5,5), Ljubičić (5), Maloča (5,5), Živković (6), Rukavina (5), Rubil (5), Kalinić (5,5), Cernat (5), Bartolović (5) (od 46. Pelaić -, od 52. Čop 5,5).
CIBALIA: Burcsa (7), Radas (6), Medvid (6,5), T. Jurić (6), Mešić (6,5), M. Matić (6), Džafić (6,5) (od 92. Šimunac -), Husić (6,5), Malčić (6) (od 84. Leutar -), M. Andričević (5), Bagarić (7).

S.A.

Iznenađenja u sastavu nisu urodila plodom

Trener Hajduka Robert Jarni iznenadio je s postavom, promjenio je sastav više nego što je to najavljivao pripremajući najbolju jedanaestoricu za kup okršaj protiv Varteksa u srijedu. Tako su se na klupi našli kapetan i trenutno najbolji igrač Srđan Andrić i stoper-libero Goran Sablić.

Svoje mjesto u početnom sastavu našao je i Mladen Bartolović s kojega je skinuta prašina zaborava. Kapetansku traku ponio je po prvi put Nikola Kalinić, premda se u sastavu našao Boris Živković koji je znao ranijih prigoda ponekad staviti traku oko mišice.

Varvodić 5 - Tri šuta i dva gola u mreži.

J. Buljat 5 - Nije izravno kardinalno griješio, ali nije zadobio povjerenje publike da je dobro rješenje ni kao desni bočni ni kasnije kao stoper.

Jozinović 5,5 - Na povratku poslije pauze čak se i svidio s nekoliko poteza ofenzivne naravi prije nego što će “bijele” zahvatiti opći potop.

Ljubičić 5 - S Andrićem koji se odmarao na poziciji zadnjeg veznog kao da je bila najslabija karika u Hajdukovom porazu.

Maloča 5,5 - Nije bio najlošiji.

Živković 6 - Najbolji, jedini od “bijelih” koji je na nešto sličio, čak je svojim tijelom obranio opasne šuteve u dva navrata i jedini zaslužuje prolaznu ocjenu.

Rukavina 5 - Jedna od onih partija kad nije strijelac i kad mu ništa ne uspjeva za nogom.

Rubil 5 - Počeo je u veznom redu, slabo, a iznenađuje što ga trener Jarni nije poslao na poziciju desnog braniča kad je ozlijeđen Pelaić. Rubil je ostao na sredini polja i nastavio je još slabije.

Kalinić 5,5 - Ponio je kapetansku traku, začinio tu čast pogotkom, a do kraja se izgubio u sivilu i nemoći cijele momčadi.

Cernat 5 - U ovakvim utakmicama od vratara se očekuje da spasi, a od Cernata da štogod stvori. Za razliku od utakmice prije tri dana od Slaven Belupa ni Cernata večeras nije bilo.

Bartolović 5 - Izvađen iz naftalina, bio je totalno aut na lijevoj poziciji ni beka ni krila. Zamjenio ga je nesretni Pelaić, a onda je od 52. minute ušao...

Čop 5,5 - Trener Jarni ga je ostavio da bude desni bočni, premda nam se čini logičnije da je na tu poziciju došao Rubil, a Čop gurnut u sredinu bliže golu. Čop je iskazao htijenje čak poneki potez i centaršut i nije bio najgori.

Umjesto Buljata od 78. minute je ušao Bušić, ali se u završnoj bezglavoj neurotičnosti juriša cijele momčadi po izjednačenje nije ni sastao s balunom, bez ocjene.

s.alfirević

 

1 - Po vjetrovitom, ali toplom vremenu posjeta Poljudu bila je iznimno slaba. Bučnoj Torcidi opozicija na suprotnoj, južnoj tribini stadiona, bila je skupina od 20-ak Vinkovački ultrasa koji su u Split došli dati podršku svom klubu u borbi za opstanak.

4 - 0:1 Husić. Već na samom startu susreta veliki šok za domaće, gosti su poveli iz prve prigode. Tijekom napada Vinkovčana najbrži na jednu ničiju loptu na više od 20-ak metara od vrata Hajduka bio je Husić. Veznjak Vinkovčana ju je volejom iz prve snažno uputio prema golu. “Probušio” je Varvodića koji od siline udarca nije uspio bolje reagirati.

17 - Nakon šoka zbog primljenog pogotka Splićani su teškom mukom kreirali igru i stvarali prigode. Slobodan udarac Cernata potpuno iskosa s desne strane, gotovo skračeni korner, završio je u bloku Vinkovčana.

19 - Svijeća Jozinovića padala je na rub šesnaesterca gostiju. Između trojice konfuznih igrača zadnje linije Cibalije koji su propustili loptu najspretniji je bio Rukavina, ali ga je rasplet situacije  ipak malo iznenadio. Provukao je loptu pored Burcse, ali i poslao pokraj lijeve vratnice gostujućih vrata.

21 - U jeku jalove nadmoći Hajduka opet je domaćima zaprijetio Husić. Novi snažni udarac s 20-ak metara završio je daleko od gola u reklamama, ali domaćim navijačima nije bilo ugodno gledati let lopte.

25 - Prva prava, uigrana akcija Hajduka ipak nije završila pogotkom. Odličnu loptu Rukavine Cernat je između dvojice Vinkovčana glavom spustio na šut usamljenom Kaliniću. Mlaki udarac Hajdukovog napadača s ruba šesnaesterca išao je točno u Burcsu koji je loptu zaustavio nogama.

30 - Nastavio se pritisak Hajduka. Odbijenu loptu nakon kornera na 20-ak metara od gostujućih vrata primirio je Ljubičić, ali je njegov volej prošao daleko od vrata.

31 - 1:1 Kalinić. Tijekom kontre Hajduka početkom koje su gosti tražili prekršaj na Džafiću Cernat je uputio udarac s ruba šesnaesterca prema vratima gostiju. Lopta je na svom putu pogodila Rukavinu, promijenila smijer, prevarila gostujućeg vratara koji je ostao ležati na tlu, te kao na pladnu pala pred usamljenog Kalinića. Mladom napadaču nije bilo teško poslati je u prazna vrata i postići svoj 17. ovosezonski prvenstveni pogodak.

33 - Nakon serije prekršaja sudac Matoc je Jurića nagradio žutim kartonom.

43 - Nakon izjednačenja Hajduka Vinkovčani su opet došli do daha, a domaćin kao da je uzeo predah. Novi pokušaj gostiju izvan ruba šesnaesterca, ovaj put Jurića, nije stvorio poteškoće Varvodiću.

45 - Na centaršut Bartolovića Rukavina je zakasnio djelić sekunde da promjeni smijer lopte i prevari gostujućeg vratara koji je već istrčao s linije svojih vrata.

48 - Izgledna prigoda Vinkovčana. Lijevu stranu obrane Hajduka probio je Malčić i ubacio povratnu loptu pred vrata Varvodića, ona je došla do Jurića čiji je udarac u posljednji trenutak glavom blokirao Rubil.

49 - Ozlijedio se Pelaić, crveni karton za Andričevića.

57 - Glava je opet spasila mrežu Splićana. Stopostotna prigoda gostiju s igračem manje. Malčić je probio lijevu stranu i ubacio između Bulata i Živkovića za usamljenog Jurića. Gostujući igrač je iz prve uputio loptu prema vratima Varvodića. Gotovo siguran gol nesvjesno je spriječio Živković čija se glava ispriječila lopti na putu prema vratima.

60 - Slobodan udarac Cernata s više od 20 metara Burcsa je zaustavio kranjim naporom te odbio u polje. Najbrži na loptio bio je Jozinović. Njegov pokušaj iskosa koji je bio nešto između udarca i dodavanja ipak nije naišao na razumjevanje suigrača.

70 - Malčić je neoprezno laktom udario Maloču što je rezultiralo žutim kartonom za gostujućeg napadača.

75 - 1-2 Bagarić. Konstantne prijetnje gostiju urodile su plodom bez obzira na igrača manje. Malčić je dugo petljao s loptom, a zatim je uputio loptu u šesnaesterac Hajduka i između čak trojice igrača u bijelom usamljen je bio Bagarić i laganim naklonom poslao je loptu u nebranjeni dio mreže. Varvodić je ostao nemoćan.

76 - Splićani su već u idućoj minuti prokockali izglednu prigodu za poravnanje. Ljubičiću je lopta idealno sjela na volej na samo desetak metara od gostujućih vrata, ali je njegov udarac završio točno u rukama Burcse.

77 - Trener Robert Jarni bacio je sve u napad i umjesto defenzivca Buljata uveo je napadača Bušića.

87 - Pritisak “bijelih” se nastavio, ali ozljeda Pelaića je ipak ostavila traga. Hajduk nikako da sabije protivnika u šesnaesterac, a prigode dolaze samo na kapaljku.
(F. VULAS)

 

Fotogalerija: Vladimir Dugandžić / CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-04-19 18:22:41 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-04-19 22:42:09 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-04-19 20:28:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13272 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2008\/04\/20\/hajduk - cibalia\/pelaic-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/rukavina_medvic-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/kalinic_matic-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/cernat_kalinic-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/gol_kalinic-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/goran_rubil-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/robert_jarni-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/cibalia_slavlje-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/navijaci_cibalia-190408.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/04\/20\/hajduk \/ cibalia\/pelaic-190408.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x467"},{"size0":"700x539"},{"size0":"700x459"},{"size0":"700x419"},{"size0":"700x446"},{"size0":"700x467"},{"size0":"367x550"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7760420 Threads: 1 Questions: 1632779933 Slow queries: 4851764 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111315352 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/pobjeda-cibalije-na-poljudu-u-sjeni-teske-ozljede-mladena-pelaica-4220 [printLink] => /sport/hajduk/pobjeda-cibalije-na-poljudu-u-sjeni-teske-ozljede-mladena-pelaica-4220?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 254692 [name] => nkhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nkhajduk [link] => /tag/nkhajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 92707 [name] => mladenpelaić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mladenpelaic [link] => /tag/mladenpelaic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pobjeda Cibalije na Poljudu u sjeni teške ozljede Mladena Pelaića [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-03-30-57-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/04/20/hajduk - cibalia/pelaic-190408.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/04/20/hajduk - cibalia/pelaic-190408.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/rukavina_medvic-190408.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/kalinic_matic-190408.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/cernat_kalinic-190408.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/gol_kalinic-190408.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/goran_rubil-190408.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/robert_jarni-190408.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/cibalia_slavlje-190408.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/navijaci_cibalia-190408.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/04/20/hajduk / cibalia/pelaic-190408.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vinkovačka Cibalia došla je na Poljud boriti se za goli prvoligaški život, pa su igrali junački, otvoreno (bravo za trenera Srećka Lušića), bez straha i namjere da bunkerom traže bod. Istina, u tim svojim nastojanjima da zadrže pozitivan rezultat gosti su prikazali pravu reviju valjanja po travi.

Već u 5. minuti gosti su dobili svoj pojas za spasavanje: Edin Husić je s 22, možda i više metara, iznenadio vratara Hajduka Mira Varvodića. Tako se u Splitu zakuhalo, jer umjesto očekivanja kako će Bijeli deklasirati goste, koje usput u dosadašnja dva susreta nisu pobijedili (1:1, 2:2), dogodilo se novo mučenje lopte u izvedbi Jarnijeve momčadi. I poraz!

Prigodom nekih akcija publika je s tribina znala reagirati, čak graknuti, ono: “ma daj balun”. Jok, za dodati treba vidjeti i to potez unaprijed, a igrači Hajduka vole držati, grijati balun. Jer, navike su stečene, tko će to promijeniti?

Trener Jarni postavio je momčad s tri napadača i četvrtim ofenzivcem Cernatom, ali jedno je htjeti, drugo je znati. Siromaštvo nogometa splitskog sastava otkrivalo se još više od 49. minute kad su Bijeli dobili igrača više (opravdani crveni Andričević). Slično neznanje i nespremnost da se pravim rasporedom stvore pretpostavke za pripravu šansi i realizaciju gledali smo protiv Rijeke. Tada je Hajduk od 18. minute imao višak...

Cibalia je došla do tri najveća boda (indirektni efekt: možda potop Šibenika!).

Zdravko reić

Pelaić će biti hitno operiran

Tragedija koja je obilježila susreta i podsjetila na nedavno stradavanje Eduarda da Silve. Andričević je u 49. minuti neoprezno uletio u Mladena Pelaića koji je samo tri minute prije ušao u igru. Od zvuka loma kosti zanijemio je cijeli poljudski stadion. U tišini su odjekivali bolni jauci obojice igrača, a svi njihovi suigrači koji su se nalazili u blizini uhvatili su se za glave i pozivali liječnike.

U nevjerici obojica su se prevrtali od boli, Pelaić je gotovo nakon četiriminutne stanke uz pljesak i bodrenje navijača na nosilima odvezen do vozila Hitne pomoći kojima je prevezen do bolnice.

Prema prvim informacijama slomljene su mu dvije kosti tibie i jedna fibule, a večeras će ga u splitskoj bolnici Firule hitno operirati dr. Srđan Boschi. Liječnik Hajduka dr. Jurica Rakić nije htio ni mogao točno prognozirati kada će se Pelaić vratiti na travnjake.
- Teško je u ovoj situaciji išta reći, Pelaića sigurno neće biti pet do šest mjeseci. Razgovarao sam s njim prije operacije, te mi je rekao kako je bol nešto popustila - rekao je Hajdukov liječnik.

frane vulas

Hajduk - Cibalija (2), Izjave igrača i trenera, pokušaj napada navijača

foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX

Hajduk - Cibalia 1:2

Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja 2000. Sudac: Marko Matoc - 6.
Crveni karton: Mario Andričević (Cibalia) izravno isključenje u 51. minuti zbog pogibeljnog starta u kojem je Pelaiću slomljena noga.
Žuti kartoni: Malčić i T. Jurić (oba Cibalia).
Strijelci: 0:1 Husić (4), 1:1 Kalinić (31), 1:2 Bagarić (75).
Najbolji igrač: Davor Bagarić (Cibalia).
HAJDUK: Varvodić (5), J. Buljat (5) (od 78. Bušić -), Jozinović (5,5), Ljubičić (5), Maloča (5,5), Živković (6), Rukavina (5), Rubil (5), Kalinić (5,5), Cernat (5), Bartolović (5) (od 46. Pelaić -, od 52. Čop 5,5).
CIBALIA: Burcsa (7), Radas (6), Medvid (6,5), T. Jurić (6), Mešić (6,5), M. Matić (6), Džafić (6,5) (od 92. Šimunac -), Husić (6,5), Malčić (6) (od 84. Leutar -), M. Andričević (5), Bagarić (7).

S.A.

Iznenađenja u sastavu nisu urodila plodom

Trener Hajduka Robert Jarni iznenadio je s postavom, promjenio je sastav više nego što je to najavljivao pripremajući najbolju jedanaestoricu za kup okršaj protiv Varteksa u srijedu. Tako su se na klupi našli kapetan i trenutno najbolji igrač Srđan Andrić i stoper-libero Goran Sablić.

Svoje mjesto u početnom sastavu našao je i Mladen Bartolović s kojega je skinuta prašina zaborava. Kapetansku traku ponio je po prvi put Nikola Kalinić, premda se u sastavu našao Boris Živković koji je znao ranijih prigoda ponekad staviti traku oko mišice.

Varvodić 5 - Tri šuta i dva gola u mreži.

J. Buljat 5 - Nije izravno kardinalno griješio, ali nije zadobio povjerenje publike da je dobro rješenje ni kao desni bočni ni kasnije kao stoper.

Jozinović 5,5 - Na povratku poslije pauze čak se i svidio s nekoliko poteza ofenzivne naravi prije nego što će “bijele” zahvatiti opći potop.

Ljubičić 5 - S Andrićem koji se odmarao na poziciji zadnjeg veznog kao da je bila najslabija karika u Hajdukovom porazu.

Maloča 5,5 - Nije bio najlošiji.

Živković 6 - Najbolji, jedini od “bijelih” koji je na nešto sličio, čak je svojim tijelom obranio opasne šuteve u dva navrata i jedini zaslužuje prolaznu ocjenu.

Rukavina 5 - Jedna od onih partija kad nije strijelac i kad mu ništa ne uspjeva za nogom.

Rubil 5 - Počeo je u veznom redu, slabo, a iznenađuje što ga trener Jarni nije poslao na poziciju desnog braniča kad je ozlijeđen Pelaić. Rubil je ostao na sredini polja i nastavio je još slabije.

Kalinić 5,5 - Ponio je kapetansku traku, začinio tu čast pogotkom, a do kraja se izgubio u sivilu i nemoći cijele momčadi.

Cernat 5 - U ovakvim utakmicama od vratara se očekuje da spasi, a od Cernata da štogod stvori. Za razliku od utakmice prije tri dana od Slaven Belupa ni Cernata večeras nije bilo.

Bartolović 5 - Izvađen iz naftalina, bio je totalno aut na lijevoj poziciji ni beka ni krila. Zamjenio ga je nesretni Pelaić, a onda je od 52. minute ušao...

Čop 5,5 - Trener Jarni ga je ostavio da bude desni bočni, premda nam se čini logičnije da je na tu poziciju došao Rubil, a Čop gurnut u sredinu bliže golu. Čop je iskazao htijenje čak poneki potez i centaršut i nije bio najgori.

Umjesto Buljata od 78. minute je ušao Bušić, ali se u završnoj bezglavoj neurotičnosti juriša cijele momčadi po izjednačenje nije ni sastao s balunom, bez ocjene.

s.alfirević

 

1 - Po vjetrovitom, ali toplom vremenu posjeta Poljudu bila je iznimno slaba. Bučnoj Torcidi opozicija na suprotnoj, južnoj tribini stadiona, bila je skupina od 20-ak Vinkovački ultrasa koji su u Split došli dati podršku svom klubu u borbi za opstanak.

4 - 0:1 Husić. Već na samom startu susreta veliki šok za domaće, gosti su poveli iz prve prigode. Tijekom napada Vinkovčana najbrži na jednu ničiju loptu na više od 20-ak metara od vrata Hajduka bio je Husić. Veznjak Vinkovčana ju je volejom iz prve snažno uputio prema golu. “Probušio” je Varvodića koji od siline udarca nije uspio bolje reagirati.

17 - Nakon šoka zbog primljenog pogotka Splićani su teškom mukom kreirali igru i stvarali prigode. Slobodan udarac Cernata potpuno iskosa s desne strane, gotovo skračeni korner, završio je u bloku Vinkovčana.

19 - Svijeća Jozinovića padala je na rub šesnaesterca gostiju. Između trojice konfuznih igrača zadnje linije Cibalije koji su propustili loptu najspretniji je bio Rukavina, ali ga je rasplet situacije  ipak malo iznenadio. Provukao je loptu pored Burcse, ali i poslao pokraj lijeve vratnice gostujućih vrata.

21 - U jeku jalove nadmoći Hajduka opet je domaćima zaprijetio Husić. Novi snažni udarac s 20-ak metara završio je daleko od gola u reklamama, ali domaćim navijačima nije bilo ugodno gledati let lopte.

25 - Prva prava, uigrana akcija Hajduka ipak nije završila pogotkom. Odličnu loptu Rukavine Cernat je između dvojice Vinkovčana glavom spustio na šut usamljenom Kaliniću. Mlaki udarac Hajdukovog napadača s ruba šesnaesterca išao je točno u Burcsu koji je loptu zaustavio nogama.

30 - Nastavio se pritisak Hajduka. Odbijenu loptu nakon kornera na 20-ak metara od gostujućih vrata primirio je Ljubičić, ali je njegov volej prošao daleko od vrata.

31 - 1:1 Kalinić. Tijekom kontre Hajduka početkom koje su gosti tražili prekršaj na Džafiću Cernat je uputio udarac s ruba šesnaesterca prema vratima gostiju. Lopta je na svom putu pogodila Rukavinu, promijenila smijer, prevarila gostujućeg vratara koji je ostao ležati na tlu, te kao na pladnu pala pred usamljenog Kalinića. Mladom napadaču nije bilo teško poslati je u prazna vrata i postići svoj 17. ovosezonski prvenstveni pogodak.

33 - Nakon serije prekršaja sudac Matoc je Jurića nagradio žutim kartonom.

43 - Nakon izjednačenja Hajduka Vinkovčani su opet došli do daha, a domaćin kao da je uzeo predah. Novi pokušaj gostiju izvan ruba šesnaesterca, ovaj put Jurića, nije stvorio poteškoće Varvodiću.

45 - Na centaršut Bartolovića Rukavina je zakasnio djelić sekunde da promjeni smijer lopte i prevari gostujućeg vratara koji je već istrčao s linije svojih vrata.

48 - Izgledna prigoda Vinkovčana. Lijevu stranu obrane Hajduka probio je Malčić i ubacio povratnu loptu pred vrata Varvodića, ona je došla do Jurića čiji je udarac u posljednji trenutak glavom blokirao Rubil.

49 - Ozlijedio se Pelaić, crveni karton za Andričevića.

57 - Glava je opet spasila mrežu Splićana. Stopostotna prigoda gostiju s igračem manje. Malčić je probio lijevu stranu i ubacio između Bulata i Živkovića za usamljenog Jurića. Gostujući igrač je iz prve uputio loptu prema vratima Varvodića. Gotovo siguran gol nesvjesno je spriječio Živković čija se glava ispriječila lopti na putu prema vratima.

60 - Slobodan udarac Cernata s više od 20 metara Burcsa je zaustavio kranjim naporom te odbio u polje. Najbrži na loptio bio je Jozinović. Njegov pokušaj iskosa koji je bio nešto između udarca i dodavanja ipak nije naišao na razumjevanje suigrača.

70 - Malčić je neoprezno laktom udario Maloču što je rezultiralo žutim kartonom za gostujućeg napadača.

75 - 1-2 Bagarić. Konstantne prijetnje gostiju urodile su plodom bez obzira na igrača manje. Malčić je dugo petljao s loptom, a zatim je uputio loptu u šesnaesterac Hajduka i između čak trojice igrača u bijelom usamljen je bio Bagarić i laganim naklonom poslao je loptu u nebranjeni dio mreže. Varvodić je ostao nemoćan.

76 - Splićani su već u idućoj minuti prokockali izglednu prigodu za poravnanje. Ljubičiću je lopta idealno sjela na volej na samo desetak metara od gostujućih vrata, ali je njegov udarac završio točno u rukama Burcse.

77 - Trener Robert Jarni bacio je sve u napad i umjesto defenzivca Buljata uveo je napadača Bušića.

87 - Pritisak “bijelih” se nastavio, ali ozljeda Pelaića je ipak ostavila traga. Hajduk nikako da sabije protivnika u šesnaesterac, a prigode dolaze samo na kapaljku.
(F. VULAS)

 

Fotogalerija: Vladimir Dugandžić / CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>










[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/pobjeda-cibalije-na-poljudu-u-sjeni-teske-ozljede-mladena-pelaica-4220 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=26bb3bab9eb5bbd530278ee970fcde3e9c3ed635 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pobjeda+Cibalije+na+Poljudu+u+sjeni+te%C5%A1ke+ozljede+Mladena+Pelai%C4%87a&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fpobjeda-cibalije-na-poljudu-u-sjeni-teske-ozljede-mladena-pelaica-4220 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fpobjeda-cibalije-na-poljudu-u-sjeni-teske-ozljede-mladena-pelaica-4220 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Pobjeda Cibalije na Poljudu u sjeni teške ozljede Mladena Pelaića

Piše PSD.
19. travnja 2008. - 22:28

Vinkovačka Cibalia došla je na Poljud boriti se za goli prvoligaški život, pa su igrali junački, otvoreno (bravo za trenera Srećka Lušića), bez straha i namjere da bunkerom traže bod. Istina, u tim svojim nastojanjima da zadrže pozitivan rezultat gosti su prikazali pravu reviju valjanja po travi.

Već u 5. minuti gosti su dobili svoj pojas za spasavanje: Edin Husić je s 22, možda i više metara, iznenadio vratara Hajduka Mira Varvodića. Tako se u Splitu zakuhalo, jer umjesto očekivanja kako će Bijeli deklasirati goste, koje usput u dosadašnja dva susreta nisu pobijedili (1:1, 2:2), dogodilo se novo mučenje lopte u izvedbi Jarnijeve momčadi. I poraz!

Prigodom nekih akcija publika je s tribina znala reagirati, čak graknuti, ono: “ma daj balun”. Jok, za dodati treba vidjeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 05:30