stdClass Object ( [id] => 23927 [title] => Nakon pet obećavajućih kola, Hajduk opet gubi korak za Dinamom (FOTOGALERIJA) [alias] => nakon-pet-obecavajucih-kola-hajduk-opet-gubi-korak-za-dinamom-fotogalerija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Šampionska titula se osvaja protiv malih, na "malim derbijima" Hajduk baš nema nimalo mota da takve nazovi male utakmice u nizu rješava u svoju korist. Tek što su podignuli glavu pobjedom u navjećem derbiju usred Maksimira, vratili su se u krizno stanje odigravši 3:3 protiv Inter Zaprešića, a u živi pijesak su iznova zakoračili porazom od novaka u ligi, ekipe Croatia Sesvete. Igralo se na stadionu u Kranjčevićevoj ulici koji se po tko zna koji put potvrdio kao "ukleti četverokut" splitskih ambicija.

Harakiri, eto, što je to bilo! Često rabimo tu riječ, japanski stil samoubojstva. A poraz od Sesveta ništa drugo nije nego novo nogometno samoubojstvo bijelih. Ofanziva je bila jalova, Nikola Kalinić sve što je stvorio i izborio i imao na pladnju je promašio, pa je s druge strane bio dovoljan samo jedan kontranapad pragmatičnih domaćina da dođu do svoja tri, rekli bismo, povijesna boda!

Hajduk je imao niz peripetija, okrnjen sastav te dodatnu tegobu u izostanku Gabrića. Ali, dobro je rekao trener Goran Vučević kako bilo kakav Hajduk može biti favorit protiv kluba iz Sesveta. Druga je stvar što je to lako reći, a teže na terenu potvrditi.

Apsurd je da bi Hajduk zapravo bolje prolazio kad bi svaku utakmicu igrao protiv - Dinama! Kad se zapodjene otvorena borba i nadmetanje. Ovako, kad se "mali" zatvore, zakračunaju, onda na vidjelo izađe sva jalovost bijelih, a pod naletom protivničkih kontri popustila bi jednom baš svaka obrana, a kamoli ne Hajdukova.

U čemu je razlika ove utakmice naspram tv-spektakla Barcelona - Atletico Madrid 6:1? Pa u tome što je Atletico Madrid, tj. Croatia Sesvete dala svoj jedan jedini gol, dočim Barcelona, tj. Hajduk, svojih šest nije! Da ne pretjerujemo, ako nije bilo šest mrtvih prigoda, a ono jesu tri stopostotne. I sve tri su bačene u prah i pepeo.

Slaven ALFIREVIĆ

 

CROATIA SESVETE - HAJDUK 1:0

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja oko 3500
Sudac: Igor Križarić (Čakovec) - 6,5
Žuti kartoni: Šušak, Radoš, A. Mamić, Strinić, Oremuš i Maloča
Strijelac: 1:0 Palić (7)
Najbolji igrač: Antun Palić (Croatia Sesvete)

CROATIA SESVETE: Radoš (7), D. Mijatović (6), Polovanec (5), Šušak (6), Mus (5,5), Čičak (5,5), A. Mamić (6), Juroš (6,5), V. Petrović (6,5) (od 64. Landeka - ), Palić (7) (od 76. Čižmek - ), Vojnović (6,5) (od 85. Dedaj -)

HAJDUK: Subašić (5,5), M. Buljat (5) (od 46. J. Buljat 5), Strinić (5), Skoko (5,5), Maloča (5), Živković (5), Oremuš (6) (od 63. Bušić - ), Linić (5,5), Kalinić (5), Ibričić (6), Bartolović (5) (od 68. Trebotić -)

Ponovno brojna Torcida

Gostovanje Hajduka na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, u idealnim vremenskim uvjetima (kao da je dalmatinsko proljeće, a ne zagrebačka jesen) privuklo je znatan broj gledatelja, a brojni su bili i pristaše Hajduka, torcidaša je na suprotnoj strani od centralne tribine bilo oko 1000.

U svečanoj loži uz hrvatske nogometne funkcionare bio je i Ćiro Blažević, izbornik BiH. Nije nedostajalo ni menadžera, skauta, Splićanin Tonći Martić je doveo predstavnike Metza, ulaznice su čekale i Škote iz Celtica...

Gabrić se razbolio

Jedna nevolja nikad ne dolazi sama, pa se tako hajdukovcima uoči utakmice na visoku temperaturu požalio Drago Gabrić, hajdučko srce i nogometaš od izuzetnog učinka u posljednjim nastupima (postigao je pogotke protiv Osijeka, Šibenika i Dinama).

Tako se i Gabrić našao na popisu nesposobnih za susret protiv Croatije Sesvete, a izostali su, da podsjetimo, Andrić, Pandža, Jertec, Rubil i Tičinović od standardnih prvotimaca, ne računajući još i Jozinovića, M. Leku i Rossu, koji ove jeseni nisu ni nastupali. Gabrić je sjeo na klupu za pričuve, premda pod temperaturom, a mjesto u početnoj jedanaestorici i priliku da se nametne dobio je Mirko Oremuš.


Torcida ponovno brojna na gostovanju / CROPIX


Tijek susreta:

3 - Odmah se mogla uvidjeti nakana domaćih Sesvećana da udaraju iz kontranapada, no u dvoboju jedan na jedan protiv Vojnovića Živković je izišao kao pobjednik.

7 - No, to se nije ponovilo samo četiri minute poslije kad je u brzoj preformaciji domaćih Vladimir Petrović glavom dodao balun u for Antunu Paliću. Mladić u ljubičastom dresu je nailazio na Živkovića kao posljednju branu. Palić je Živkovića izbacio iz igre klasičnom varkom tijela, oslobodio ga se i nakon korak-dva prema Subašiću izveo potez vrijedan divljenja: lobovao je splitskog vratara, lopta se u blagom luku preko Subašića spustila u nezaštićenu mrežu i Croatia Sesvete je povela sa 1:0!

13 - Hajduk, je, istini za volju, od prve sekunde napao i želio ofenzivnim pristupom voditi igru, i u 13. minuti zabilježili smo prvu veliku šansu Nikole Kalinića. U posljednjem trenutku blokirao ga je i osujetio Čičak izbivši mu loptu nakon što smo gotovo već posegnuli za olovkom da upišemo izjednačenje.

15 - Ibričić je bio nadomak golu Radoša usred velike gužve i opsade. Pao je, izgubio korak, pogurnut, ali ništa od penala.

19 - Oremuš je kao desno krilo ponovno izvrtio starog iskusnog Polovaneca, ubacio u šesnaesterac, tamo je Kalinić bio blokiran, pa se baluna dokopao Ibričić koji je kroz šumu nogu naciljao prma desnom donjem kutu, ali je pogodio stativu od koje se lopta odbila u igralište gdje nije bilo nikoga od igrača u bijelim dresovima da je ubaci u mrežu, opet ništa...

25 - Bilježimo pretenciozan pokušaj Bartolovića da iznenadi Radoša udarcem izdaleka, s lijeva, pokraj gola.

28 - Druga velika šansa Nikole Kalinića, sve je dobro uradio i izborio sebi prostor između čuvara, ali kad je šutirao učinio je to neprecizno, lopta je promašila cilj.

30 - Opet je Kalinić akter, ovo je sad već treća šansa, krenuo je sam prema protivničkom golmanu, ali je šutirao mlako, ravno u Radoša i ponovno ništa...

44 - Zavladalo je četvrt sata zatišja, a onda je Ibričić iz slobodnog udarca zaprijetio, ali je Radoš vršcima prstiju skrenuo loptu pod gredom prema korneru, a nakon udarca iz kuta nove opasnosti po domaće nije bilo... Ubrzo se na odmor otišlo s prednošću Croatije od 1:0.

55 - kontranapad Sesvećana kao veliku zagonetku uspio je odmrsiti Živković, glavom je izbio loptu u korner nakon što su domaći nadrli sve do Hajdukova peterca

59 - oštar udarac Ibričića s vrha kaznenog prostora odbio je Radoš, nije bilo nikoga od bijelih da eventualno pritrči na odbijanac

61 - Kalinić je opet u ofsajdu!

63 - Vučević je posegao za Bušićem!!! Na jalovost svoje momčadi reagirao je promjenom formacije i 4-1-4-1 pretvorio je u 4-4-2

67 - Hajduk je držao inicijativu, a iz kontre eto opet Croatije. Slika koju smo gledali od prve sekunde. Aljoša Vojnović  se od centra nadmetao protiv Maloče i Živkovića i uspio je šutirati, ali na sreću Splićana neprecizno, pokraj desne vratnice, pa je i parada Subašića koji se bacio za tom loptom bila nepotrebna

68 - eto i Dinka Trebotića na sceni, junior Hajduka ušao je umjesto Bartolovića ne bi li dodatno pojačao Hajdukov ofanzivni arsenal

71 - pucao je Bušić iskosa, slijeva, pokraj vrata

84 - opet ofsajd hajdukovaca, to je ta “ljupka” taktika, ovaj put se upecao Strinić na dubinsko dodavanje Živkovića

88 - Sesvećani otežu, Radoš nikako da ispuca loptu s peterca, dobio je i žuti karton, a onda je Dario Mijatović iz čista mira izvalio, legao na travu i trebalo je vremena da ga zbog navodnog grča iznesu izvan igrališta, ukažu mu pomoć... Vrijeme je curilo, a sudac Igor Križarić je pokazao samo tri minute nadoknade

90 - slobodan udarac Ibričića odletio je iznad cilja, preko grede... Nedugo zatim žuti karton je dobio i Antonio Mamić, nikako da izvede aut. Kad je izveo aut odsviran je kraj, bolan poraz Hajduka.

Ocjene:

Subašić 5,5 - kakvu ocjenu da mu damo! Ne čini nam se krivim što ga je Palić poput Maradone lobovao, pa ipak to je bio jedini pogodak, gol odluke koji je odredio konačnog pobjednika. A ostalih intervencija baš i nije naročito imao.

M. Buljat 5 - na poziciji desnog braniča koja je njegova prirodna uloga odakle je dogurao i do reprezentacije nije pokazao napredak, premda smo se iznenadili kad ga je Vučević ostavio u svlačionici nakon prvih 45 minuta igre.

(od 46. J. Buljat 5) - u Hajdukovu porazu i nizu slabih ocjena dijeli sudbinu s ostalima

Nezadovoljan Goran Vučević
Strinić 5 - on je aktivan po lijevoj strani, nudi se i često pokušava centrirati, ali učinak je bio u skladu s konačnim rezultatom.

Skoko 5,5 - pokazao je nekim potezima da je igrač, ali kao ključni filter ispred zadnjeg reda Splićana i on snosi krivicu kad god bi domaćini u brzoj preformaciji kontrirali.

Maloča 5 - mučio se s protivničkim kontrama, a već rekosmo u primjeru Jurice Buljata, dijeli sudbinu poraza.

Živković 5 - njegova je nevolja što ga je u ključnom trenutku presude Palić izdriblao, izbacio iz ravnoteže i otvorio sebi put. Inače je Živković spašavao u ostalim mnogim prigodama, a pokušavao se i “zajecovski” ubaciti prema naprijed. No, malo to vrijedi kad će se vrtjeti slika Palićeva driblinga za 1:0.

Oremuš 6 - vrtio je Polovaneca kao na vrtuljku, ali se potom ugasio, nestao pa je logično zamijenjen.

(od 63. Bušić -) - neocijenjen za samo jedan šut iskosa, pokraj gola.

Linić 5,5 - radilica, i njega iz opće slike za pola ocjene izvlači što mu u opisu posla ne stoji da bude kreator.

Kalinić 5 - tri velike šanse i tri velika promašaja. Šteta za reprezentativca Nikolu i još veća šteta za Hajduk.

Ibričić 6 - barem kaplju baluna je ponudio na terenu koji mu je bio domaći pune četiri godine. Nije imao raspoložene suigrače, a niti sreće da mu slobodan udarac bolje “legne”.

Bartolović 5 - i on je zamijenjen zbog jalovosti

(od 68. Trebotić - ) - mali tić Trebotić nije bio zapažen.

 

Izvještaji s ostalih utakmica 10. kola HNL-a

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-10-05 16:42:45 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-10-05 20:10:12 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-10-05 18:20:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12930 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2008\/10\/05\/sport\/kalinic00.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk1-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/skoko-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/kalinic1-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/ibricic1-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/hajduk-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk6-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk5-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk4-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk3-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk2-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk7-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/asanovic-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/torcida-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/slavlje_sesvete-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/polovanec-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/petrovic-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/kalinic-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/ibricic-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk9-051008.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/10\/05\/sport\/hajduk\/croatia_hajduk8-051008.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"350x230"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x510"},{"size0":"700x549"},{"size0":"353x550"},{"size0":"700x417"},{"size0":"700x465"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x456"},{"size0":"700x494"},{"size0":"394x550"},{"size0":"392x550"},{"size0":"700x478"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x513"},{"size0":"700x489"},{"size0":"700x387"},{"size0":"456x550"},{"size0":"700x449"},{"size0":"700x498"},{"size0":"413x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14845551 Threads: 2 Questions: 3135400861 Slow queries: 6984680 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234677956 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/nakon-pet-obecavajucih-kola-hajduk-opet-gubi-korak-za-dinamom-fotogalerija-23927 [printLink] => /sport/hajduk/nakon-pet-obecavajucih-kola-hajduk-opet-gubi-korak-za-dinamom-fotogalerija-23927?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 254692 [name] => nkhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nkhajduk [link] => /tag/nkhajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 28023 [name] => hajdukcroatia [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukcroatia [link] => /tag/hajdukcroatia ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nakon pet obećavajućih kola, Hajduk opet gubi korak za Dinamom (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-04-56-46-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/10/05/sport/kalinic00.jpg [galleryCount] => 22 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/10/05/sport/kalinic00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk1-051008.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/skoko-051008.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/kalinic1-051008.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/ibricic1-051008.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/hajduk-051008.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk6-051008.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk5-051008.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk4-051008.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk3-051008.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk2-051008.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk7-051008.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/asanovic-051008.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/torcida-051008.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/slavlje_sesvete-051008.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/polovanec-051008.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/petrovic-051008.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/kalinic-051008.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/ibricic-051008.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk-051008.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk9-051008.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/10/05/sport/hajduk/croatia_hajduk8-051008.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Šampionska titula se osvaja protiv malih, na "malim derbijima" Hajduk baš nema nimalo mota da takve nazovi male utakmice u nizu rješava u svoju korist. Tek što su podignuli glavu pobjedom u navjećem derbiju usred Maksimira, vratili su se u krizno stanje odigravši 3:3 protiv Inter Zaprešića, a u živi pijesak su iznova zakoračili porazom od novaka u ligi, ekipe Croatia Sesvete. Igralo se na stadionu u Kranjčevićevoj ulici koji se po tko zna koji put potvrdio kao "ukleti četverokut" splitskih ambicija.

Harakiri, eto, što je to bilo! Često rabimo tu riječ, japanski stil samoubojstva. A poraz od Sesveta ništa drugo nije nego novo nogometno samoubojstvo bijelih. Ofanziva je bila jalova, Nikola Kalinić sve što je stvorio i izborio i imao na pladnju je promašio, pa je s druge strane bio dovoljan samo jedan kontranapad pragmatičnih domaćina da dođu do svoja tri, rekli bismo, povijesna boda!

Hajduk je imao niz peripetija, okrnjen sastav te dodatnu tegobu u izostanku Gabrića. Ali, dobro je rekao trener Goran Vučević kako bilo kakav Hajduk može biti favorit protiv kluba iz Sesveta. Druga je stvar što je to lako reći, a teže na terenu potvrditi.

Apsurd je da bi Hajduk zapravo bolje prolazio kad bi svaku utakmicu igrao protiv - Dinama! Kad se zapodjene otvorena borba i nadmetanje. Ovako, kad se "mali" zatvore, zakračunaju, onda na vidjelo izađe sva jalovost bijelih, a pod naletom protivničkih kontri popustila bi jednom baš svaka obrana, a kamoli ne Hajdukova.

U čemu je razlika ove utakmice naspram tv-spektakla Barcelona - Atletico Madrid 6:1? Pa u tome što je Atletico Madrid, tj. Croatia Sesvete dala svoj jedan jedini gol, dočim Barcelona, tj. Hajduk, svojih šest nije! Da ne pretjerujemo, ako nije bilo šest mrtvih prigoda, a ono jesu tri stopostotne. I sve tri su bačene u prah i pepeo.

Slaven ALFIREVIĆ

 

CROATIA SESVETE - HAJDUK 1:0

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja oko 3500
Sudac: Igor Križarić (Čakovec) - 6,5
Žuti kartoni: Šušak, Radoš, A. Mamić, Strinić, Oremuš i Maloča
Strijelac: 1:0 Palić (7)
Najbolji igrač: Antun Palić (Croatia Sesvete)

CROATIA SESVETE: Radoš (7), D. Mijatović (6), Polovanec (5), Šušak (6), Mus (5,5), Čičak (5,5), A. Mamić (6), Juroš (6,5), V. Petrović (6,5) (od 64. Landeka - ), Palić (7) (od 76. Čižmek - ), Vojnović (6,5) (od 85. Dedaj -)

HAJDUK: Subašić (5,5), M. Buljat (5) (od 46. J. Buljat 5), Strinić (5), Skoko (5,5), Maloča (5), Živković (5), Oremuš (6) (od 63. Bušić - ), Linić (5,5), Kalinić (5), Ibričić (6), Bartolović (5) (od 68. Trebotić -)

Ponovno brojna Torcida

Gostovanje Hajduka na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, u idealnim vremenskim uvjetima (kao da je dalmatinsko proljeće, a ne zagrebačka jesen) privuklo je znatan broj gledatelja, a brojni su bili i pristaše Hajduka, torcidaša je na suprotnoj strani od centralne tribine bilo oko 1000.

U svečanoj loži uz hrvatske nogometne funkcionare bio je i Ćiro Blažević, izbornik BiH. Nije nedostajalo ni menadžera, skauta, Splićanin Tonći Martić je doveo predstavnike Metza, ulaznice su čekale i Škote iz Celtica...

Gabrić se razbolio

Jedna nevolja nikad ne dolazi sama, pa se tako hajdukovcima uoči utakmice na visoku temperaturu požalio Drago Gabrić, hajdučko srce i nogometaš od izuzetnog učinka u posljednjim nastupima (postigao je pogotke protiv Osijeka, Šibenika i Dinama).

Tako se i Gabrić našao na popisu nesposobnih za susret protiv Croatije Sesvete, a izostali su, da podsjetimo, Andrić, Pandža, Jertec, Rubil i Tičinović od standardnih prvotimaca, ne računajući još i Jozinovića, M. Leku i Rossu, koji ove jeseni nisu ni nastupali. Gabrić je sjeo na klupu za pričuve, premda pod temperaturom, a mjesto u početnoj jedanaestorici i priliku da se nametne dobio je Mirko Oremuš.


Torcida ponovno brojna na gostovanju / CROPIX


Tijek susreta:

3 - Odmah se mogla uvidjeti nakana domaćih Sesvećana da udaraju iz kontranapada, no u dvoboju jedan na jedan protiv Vojnovića Živković je izišao kao pobjednik.

7 - No, to se nije ponovilo samo četiri minute poslije kad je u brzoj preformaciji domaćih Vladimir Petrović glavom dodao balun u for Antunu Paliću. Mladić u ljubičastom dresu je nailazio na Živkovića kao posljednju branu. Palić je Živkovića izbacio iz igre klasičnom varkom tijela, oslobodio ga se i nakon korak-dva prema Subašiću izveo potez vrijedan divljenja: lobovao je splitskog vratara, lopta se u blagom luku preko Subašića spustila u nezaštićenu mrežu i Croatia Sesvete je povela sa 1:0!

13 - Hajduk, je, istini za volju, od prve sekunde napao i želio ofenzivnim pristupom voditi igru, i u 13. minuti zabilježili smo prvu veliku šansu Nikole Kalinića. U posljednjem trenutku blokirao ga je i osujetio Čičak izbivši mu loptu nakon što smo gotovo već posegnuli za olovkom da upišemo izjednačenje.

15 - Ibričić je bio nadomak golu Radoša usred velike gužve i opsade. Pao je, izgubio korak, pogurnut, ali ništa od penala.

19 - Oremuš je kao desno krilo ponovno izvrtio starog iskusnog Polovaneca, ubacio u šesnaesterac, tamo je Kalinić bio blokiran, pa se baluna dokopao Ibričić koji je kroz šumu nogu naciljao prma desnom donjem kutu, ali je pogodio stativu od koje se lopta odbila u igralište gdje nije bilo nikoga od igrača u bijelim dresovima da je ubaci u mrežu, opet ništa...

25 - Bilježimo pretenciozan pokušaj Bartolovića da iznenadi Radoša udarcem izdaleka, s lijeva, pokraj gola.

28 - Druga velika šansa Nikole Kalinića, sve je dobro uradio i izborio sebi prostor između čuvara, ali kad je šutirao učinio je to neprecizno, lopta je promašila cilj.

30 - Opet je Kalinić akter, ovo je sad već treća šansa, krenuo je sam prema protivničkom golmanu, ali je šutirao mlako, ravno u Radoša i ponovno ništa...

44 - Zavladalo je četvrt sata zatišja, a onda je Ibričić iz slobodnog udarca zaprijetio, ali je Radoš vršcima prstiju skrenuo loptu pod gredom prema korneru, a nakon udarca iz kuta nove opasnosti po domaće nije bilo... Ubrzo se na odmor otišlo s prednošću Croatije od 1:0.

55 - kontranapad Sesvećana kao veliku zagonetku uspio je odmrsiti Živković, glavom je izbio loptu u korner nakon što su domaći nadrli sve do Hajdukova peterca

59 - oštar udarac Ibričića s vrha kaznenog prostora odbio je Radoš, nije bilo nikoga od bijelih da eventualno pritrči na odbijanac

61 - Kalinić je opet u ofsajdu!

63 - Vučević je posegao za Bušićem!!! Na jalovost svoje momčadi reagirao je promjenom formacije i 4-1-4-1 pretvorio je u 4-4-2

67 - Hajduk je držao inicijativu, a iz kontre eto opet Croatije. Slika koju smo gledali od prve sekunde. Aljoša Vojnović  se od centra nadmetao protiv Maloče i Živkovića i uspio je šutirati, ali na sreću Splićana neprecizno, pokraj desne vratnice, pa je i parada Subašića koji se bacio za tom loptom bila nepotrebna

68 - eto i Dinka Trebotića na sceni, junior Hajduka ušao je umjesto Bartolovića ne bi li dodatno pojačao Hajdukov ofanzivni arsenal

71 - pucao je Bušić iskosa, slijeva, pokraj vrata

84 - opet ofsajd hajdukovaca, to je ta “ljupka” taktika, ovaj put se upecao Strinić na dubinsko dodavanje Živkovića

88 - Sesvećani otežu, Radoš nikako da ispuca loptu s peterca, dobio je i žuti karton, a onda je Dario Mijatović iz čista mira izvalio, legao na travu i trebalo je vremena da ga zbog navodnog grča iznesu izvan igrališta, ukažu mu pomoć... Vrijeme je curilo, a sudac Igor Križarić je pokazao samo tri minute nadoknade

90 - slobodan udarac Ibričića odletio je iznad cilja, preko grede... Nedugo zatim žuti karton je dobio i Antonio Mamić, nikako da izvede aut. Kad je izveo aut odsviran je kraj, bolan poraz Hajduka.

Ocjene:

Subašić 5,5 - kakvu ocjenu da mu damo! Ne čini nam se krivim što ga je Palić poput Maradone lobovao, pa ipak to je bio jedini pogodak, gol odluke koji je odredio konačnog pobjednika. A ostalih intervencija baš i nije naročito imao.

M. Buljat 5 - na poziciji desnog braniča koja je njegova prirodna uloga odakle je dogurao i do reprezentacije nije pokazao napredak, premda smo se iznenadili kad ga je Vučević ostavio u svlačionici nakon prvih 45 minuta igre.

(od 46. J. Buljat 5) - u Hajdukovu porazu i nizu slabih ocjena dijeli sudbinu s ostalima

Nezadovoljan Goran Vučević
Strinić 5 - on je aktivan po lijevoj strani, nudi se i često pokušava centrirati, ali učinak je bio u skladu s konačnim rezultatom.

Skoko 5,5 - pokazao je nekim potezima da je igrač, ali kao ključni filter ispred zadnjeg reda Splićana i on snosi krivicu kad god bi domaćini u brzoj preformaciji kontrirali.

Maloča 5 - mučio se s protivničkim kontrama, a već rekosmo u primjeru Jurice Buljata, dijeli sudbinu poraza.

Živković 5 - njegova je nevolja što ga je u ključnom trenutku presude Palić izdriblao, izbacio iz ravnoteže i otvorio sebi put. Inače je Živković spašavao u ostalim mnogim prigodama, a pokušavao se i “zajecovski” ubaciti prema naprijed. No, malo to vrijedi kad će se vrtjeti slika Palićeva driblinga za 1:0.

Oremuš 6 - vrtio je Polovaneca kao na vrtuljku, ali se potom ugasio, nestao pa je logično zamijenjen.

(od 63. Bušić -) - neocijenjen za samo jedan šut iskosa, pokraj gola.

Linić 5,5 - radilica, i njega iz opće slike za pola ocjene izvlači što mu u opisu posla ne stoji da bude kreator.

Kalinić 5 - tri velike šanse i tri velika promašaja. Šteta za reprezentativca Nikolu i još veća šteta za Hajduk.

Ibričić 6 - barem kaplju baluna je ponudio na terenu koji mu je bio domaći pune četiri godine. Nije imao raspoložene suigrače, a niti sreće da mu slobodan udarac bolje “legne”.

Bartolović 5 - i on je zamijenjen zbog jalovosti

(od 68. Trebotić - ) - mali tić Trebotić nije bio zapažen.

 

Izvještaji s ostalih utakmica 10. kola HNL-a

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>






















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/nakon-pet-obecavajucih-kola-hajduk-opet-gubi-korak-za-dinamom-fotogalerija-23927 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6c0e0c0c32574229b451f8f696a62b39d4cedbc5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nakon+pet+obe%C4%87avaju%C4%87ih+kola%2C+Hajduk+opet+gubi+korak+za+Dinamom++%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnakon-pet-obecavajucih-kola-hajduk-opet-gubi-korak-za-dinamom-fotogalerija-23927 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnakon-pet-obecavajucih-kola-hajduk-opet-gubi-korak-za-dinamom-fotogalerija-23927 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Nakon pet obećavajućih kola, Hajduk opet gubi korak za Dinamom (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
5. listopada 2008. - 20:20

Šampionska titula se osvaja protiv malih, na "malim derbijima" Hajduk baš nema nimalo mota da takve nazovi male utakmice u nizu rješava u svoju korist. Tek što su podignuli glavu pobjedom u navjećem derbiju usred Maksimira, vratili su se u krizno stanje odigravši 3:3 protiv Inter Zaprešića, a u živi pijesak su iznova zakoračili porazom od novaka u ligi, ekipe Croatia Sesvete. Igralo se na stadionu u Kranjčevićevoj ulici koji se po tko zna koji put potvrdio kao "ukleti četverokut" splitskih ambicija.

Harakiri, eto, što je to bilo! Često rabimo tu riječ, japanski stil samoubojstva. A poraz od Sesveta ništa drugo nije nego novo nogometno samoubojstvo bijelih. Ofanziva je bila jalova, Nikola Kalinić sve što je stvorio i izborio i imao na pladnju je promašio, pa je s druge s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 06:56