StoryEditorOCM
Hajdukemisija stadion

‘Najbolji nogomet igrali su pod Dambrauskasom‘: Ivković komentirao kiks Hajduka, dotakao se i Livajine izjave

Piše Sport SD
26. veljače 2024. - 08:02

Tomislav Ivković bio je stručni komentator u HRT-ovoj emisiji ‘Stadion‘, odigralo se 24. kolo Supersport HNL-a. Hajduk je kiksao na gostovanju, protiv Varaždina je odigrao neriješeno (1:1), iako je skoro cijelo drugo poluvrijeme imao igrača više.

Prokomentirao je Ivković utakmicu u Varaždinu.

- Varaždin je bio vrlo dobar, Hajduk je dobro ušao u utakmicu. Međutim, poslije toga više nisu bili u stanju napraviti nešto što ekipa koja igra protiv deset igrača mora biti u stanju. Bili su strašno nervozni, poslije dvije promašene šanse, kao da ih je netko uključio u struju. Bili su nervozni, bila je to divlja utakmica. Moram pohvaliti desnog beka Varaždina Škaričića koji je odigrao fantastičnu utakmicu, tri vezna također. Varaždin je izgledao jako dobro, ali im je Hajduk olakšao da izgleda tako dobro. Takve golove ne primaju momčadi koje se bore za naslov prvaka. Hajduk je mijenjao, vezni red, nažalost, nema mirnoću. Kalik ima energiju, ali ona nije dovoljna. Fali mu tehničke kvalitete. Problem Hajduka je Pukštas koji nije na nivou. Krovinović igra preziheraški, nije to - to, pogotovo kad igraš s igračem više.

image
Damir Krajač/Cropix

Komentirao je Ivković i izjavu Marka Livaje.

- Kad sam gledao njegov intervju za klupsku televiziju, rekao je da danas cijeli nogomet, svi treneri pišu i stavljaju oklope, pa kaže da bi zbog takvih shema otišao s terena. Na koga se to odnosi ne znam.

Hajduk je od osmog prosinca, od moguća 21 boda osvojio 10 bodova.

- Hajduk je najbolji nogomet igrao kad je trener bio Dambrauskas, imali su glavu i rep. Stvarali su šanse, bez obzira na to što nisu bili prvi, ali igrali su nogomet. Ne podcjenjujem druge trenere, već govorim mini analizu, od ovih što se događalo. On je dobro posložio i vodio, zaključio je Ivković.

U derbiju kola Dinamo je pobijedio Rijeku s minimalnih 1:0 te smanjio zaostatak za vodećim dvojcem na ljestvici. Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova uz to što aktualni prvak ima utakmicu manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:19