StoryEditorOCM
HajdukSinjski dijamant

Na današnji dan prije 13 godina komentator je opjevao hajdukovca koji je zabio Anderlechtu, evo gdje je danas

Piše Slaven Alfirević
30. rujna 2023. - 12:04

Ante, Ante, sinjski dijamante, uzvik je što ga je na današnji dan prije 13 godina, 30. rujna 2010. tv-reporter Drago Ćosić uzviknuo u slavu Ante Vukušića, Hajdukova centarfora koji je u 96. minuti svladao Protu, vratara Anderlechta. Bila je to pobjeda Hajduka 1:0 u Poljudu u skupini Europske lige, trener je bio Stanko Poklepović, nezaboravni šjor Špaco.

Tko bi rekao da je prošlo 13 godina i da se Hajduk nakon te jeseni nikad više nije plasirao u skupinu Europske lige, ni kasnije Konferencijske lige, a da ne govorimo uopće o Ligi prvaka gdje su "bijeli" bili ujesen 1994. godine i plasirali se i za proljeće 1995., u četvrtfinale kontra Ajaxa.

Svi su se kasniji pokušaji nakon te 2010., rasplinuli kroz kvalifikacije, a to je zamislite, bila čak pobjeda u skupini! Vukušić je danas u Varaždinu, muku muči s ozljedom stopala, lanjske sezone bio je član Kolubare u Srbiji. Anderlecht pak, tavori u osrednjosti belgijskog prvenstva.

U redovima Anderlechta tada je stasavao mladi Romelu Lukaku, eno ga u Romi, a što li je sve promašio u dresu svoje Belgije lani na SP u Kataru protiv naših "vatrenih". Hvala mu na tome! Drago Ćosić, autor legendarnog uzvika odavna već nije tv-reporter. Trinaesta godišnjica, a uvijek ćemo pamtiti to Ante, Ante, sinjski dijamante, nadajući se uvijek i iznova čvršćem Hajdukovu europskom iskoraku. Bit će to dogodine?! Iz vaših usta u Božje uši...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:34