stdClass Object ( [id] => 44774 [title] => Miše: Zadovoljan sam; Pavličić: Ne bojte se, borit ćemo se i protiv Dinama...(FOTOGALERIJA) [alias] => mise-zadovoljan-sam-pavlicic-ne-bojte-se-borit-cemo-se-i-protiv-dinama-fotogalerija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk je u Vinkovcima odigrao 0:0 te se s ukupniom rezultatom 4:1 plasirao u finale Hrvatskog kupa.

Hajduk je elegantno i suvereno odradio očekivano, a to je da se nakon pobjede u Splitu od 4:1 protiv Cibalije i kroz revanš u Vinkovcima plasira u finale Hrvatskog kupa. Hajduk ga je dosad osvojio četiri puta, 1993., 1995., 2000. i 2003. godine, pa eto nakon šest godina želi ponovno upisati svoje ime u trofejni niz Rabuzinova Sunca.

Hajduk je u Vinkovcima odigrao taman onoliko koliko mu treba, što je otrcana fraza kad utakmica prođe bezbojno i bezlično, reklo bi se, igrali su da im prođe vrijeme, ali i takve utakmice treba profesionalno odraditi da se iz njih ne izrodi kakav vrag.

Činjenica da je domaći vratar Davor Burcsa bio najbolji pojedinac na terenu ukazuje da je splitski sastav bio bliže pobjedi. U razmaku od tri dana u Vinkovcima isti su akteri ponovno remizirali samo što su ove srijede boljeg raspoloženja bili hajdukovci.

Ni remi nije svaki isti. Velika je razlika od ovih 0:0 prema nedjeljnih 1:1. U nedjelju je to bio praznik nogometa i Hajdukov golemi žal što nije osvojio sva tri boda, a ove srijede bilo je to samo odrađivanje posla bez dramatike.

Sastav kojeg je poslao na vinkovački travnjak Ante Miše odradio je obavezu glatko i na tome mu treba čestitati. Miše je doduše najavio jedan sastav, a izveo drugi, no to je stara trenerska navada da pred novinarima u najavi serviraju lažnjak.

Bitnija je za Mišu spoznaja da je i ovako kombinirana momčad njegovih uzdanica odradila posao kako se od njih i očekivalo.

Splićani su pokazali čvrstinu i bolja su momčad od Cibalije, pa zbog toga možda još neko vrijeme smiju lamentirati kako su to ostali bez dva boda prije tri dana.

Međutim, ne valja više o tome voditi računa nego se treba okrenuti daljnjim obavezama. Momčad Hajduka je u dobroj formi, spremna i motivirana, s prepoznatljivim konturama i očigledno solidnim, bogatim arsenalom igrača i pričuva.

I to je velika stvar i spoznaja s kojom se Hajduk vraća u Split nakon dvostrukog ogleda protiv Cibalije i petodnevnog boravka u Slavoniji.

Slaven ALFIREVIĆ

Najbolji Skoko, Šerić, Tomasov i Maloča

Danijel Subašić neocijenjen – Sasvim malo posla, samo jedna dobro amortizirana topovska kugla Josipa Milardovića nedovoljna je za iole ocjenu.

Mario Maloča 6,5 – Možda i najveći dobitak “bijelih” uz plasman u finale. Pokazao je da je itekako upotrebljiv pa čak i na poziciji desnog beka gdje je demonstrirao i ofenzivne sklonosti.

Anthony Šerić 6,5 – Aktivna igra, mobilan i stalno u pokretu. Bokovi su ove srijede bili bolji dio Hajdukove momčadi.

Josip Skoko 6,5 – On voli igrati baš svaku utakmicu i ne sviđa mu se da ga trener odmara, pa nije ni bilo potrebe da uzme predah. I ovu utakmicu odigrao je – neumorno.

Hrvoje Vejić 6 – Bez naročitog napora, kontrolirajući događanja  i slabašnu ofenzivu domaćih.

Jurica Buljat 6 – Odigrao je utakmicu na mjestu lijevog stopera uz poneko pogrešno dodavanje viška.

Marijan Buljat 6 – Inače desni bek ili lijevi vezni  sad je pokazao svoju upotrebljivost i kao desni vezni.

Siniša Linić 6 – Uvijek se Andrić (ili Skoko) smiju odmoriti i predahnuti kad je spreman s klupe utrčati Linić.

Nikola Kalinić 6 – Jedna promašena šansa i jedna izvrsna asistencija ostao je na terenu sat vremena da pojavom plaši domaće.

Mirko Oremuš 6 – Mnogo nesebičnog truda i srca na terenu da ostavi što bolji dojam.

Marin Tomasov 6,5 – Mogao je Hajduka odvesti u pobjedu u 84. minuti, nije uspio, i reklo bi se da je eto još jednu šansu upropastio, ali je njegova igra vrlo dobra.

Po pola sata su zaigrali Mario Tičinović i Tomislav Bušić uz primjetno zalaganje i pokušaju da se nametnu treneru Miši, dok je Tedi Surać zaigrao samo posljednjih pet minuta. Ipak, svu trojicu ostavljamo bez ocjene.

Tijek utakmice

4 – Marijan Buljat na poziciji desnog krila ušao je smiono, duboko u protivnički šesnaesterac, izravno u gužvu, ali se Cibalija obranila.

7 – Evo slobodnog udarca za domaćine, loptu je 25 metara postavio Milardović onda topovski ošinuo kako on to zna, lopta je sijevnula poluvisoko, ali ravno u dobro postavljenog Subašića tako da nije bilo veće opasnosti za Splićane.

10 – Na scenu je stupio Tomasov lucidnom asistencijom za Kalinića, međutim prvi topnik Splićana i HNL-a nije dobro namjestio nišan, veliku priliku je propustio, lopta je otišla pokraj gola.

16 – Sad je Kalinić odjenuo ruho asistenta, gurnuo je loptu u cor Oremušu ali se mladi napadač “bijelih” nekako spetljao, lopta mu je bježala, nije ju uspio sustići, pa je domaćih vratar Burcsa stigao na vrijeme da istrčavanjem spasi situaciju.

20 – Duga lopta iz obrambenih redova Cibalije preletjela je Vejića i pozvala Šimunca da brzo potrči prema vratima Splićana, ali je oprezan bio Subašić i brzim istrčavanjem osujetio je svaku pomisao da bi se iz te nabačene lopte moglo stvoriti štogod više.

24 – Sjajan centaršut Maloče s desne strane, bio je idealan da domaći vratar Burcsa izleti sa svoga gola i onda akrobatski šakom u padu odagna balun što dalje u polje.

45 – Zapisali smo tekst, dobro obrambenu akciju Šerića, zapravo dupli pas Šerića i Tomasova koji su iznijeli po lijevoj strani loptu daleko u protivničko polje i onda smo konstatirali kako u minulih 20-ak minuta baš ništa nismo zapisali!? Od 24. minute pa do sučeva zvižduka koji je aktere pozvao na odmor, Kup revanš se pretvorio u uspavanku.

46 – Trener Cibalije Stanko Mršić povukao je iz igre Tomislava Pavličića koji je od nedjelje hajdukovcima u lošem sjećanju. U igru je ubacio Marija Andričevića kojeg pamtimo od prije godinu dana kad je slomio nogu Mladenu Pelaiću. Umjesto Šimunca u špic je ubacio još jednog mladca, Kujundžiju. To nisu bile zamjene koje bi najavljivale da Mršić vjeruje u čuda...

60 – Hajduk je diktirao ritam i aktivnom igrom čuvao rezultat, a Burcsa se još jednom iskazao kao parader, na centriranu lopu letio je zrakom da je izboksa.

67 – Jednostavna akcija “bijelih”, dugim proigravanjima, Maloča je nabacio iz dubine, Bušić glavom proslijedio za Oremuša, ali je lopta bila za dlaku preduga.

71 – Tomasov se istakao oduzimanjem lopte, prisilio je domaće na grešku i to je morala biti prava šansa za Hajduk, ali je izostalo ono zadnje dodavanje što bi Bušića ili Oremuša isturilo u šansu.

73 – Maloča je kao desno krilo pokazao da umije i driblati, tempirao je potom centaršut za Bušića na suprotnu vratnicu, no, lopta je zapela u skoku među plavim dresovima.

74 – Eto još jedne obećavajuće akcije “bijelih”, centaršut prema Bušiću na desnu vratnicu, zamirisalo je na pogodak, ali ništa.

84 – Hajduk je naprosto morao povesti, međutim domaći golman Burcsa pokazao se još jednom kao izuzetan čuvar mreže. Tičinović je s desne strane dijagonalom precizno uposlio Tomasova koji je izbio sam prema vinkovačkom golu, ali mu se Burcsa bacio u noge, ušao u šut, i spriječio Hajdukovo vodstvo.

Ostalo je 0:0, rezultat se do kraja nije mijenjao, niti nakon još jedne dobre akcije Tičinovića, kad je Surać sdesna slabo centrirao.

Miše: Zadovoljan sam; Pavličić: Ne bojte se, borit ćemo se i protiv Dinama...

U taboru Hajduka zadovoljstvo, a među domaćinima iz redova Cibalije – ravnodušnost. Trener “bijelih” Ante Miše poslije utakmice nam je kazao:

- Zadovoljan sam kako smo odradili ovu utakmicu, po što smo došli to smo i uzeli. Bilo je bitno da kontroliramo ovu utakmicu, da vučemo niti u svojim rukama i da ne dopustimo bilo kakvo iznenađenje.

- To što nismo pobijedili možda opet ukazuje na naš problem s realizacijom, nismo postigli pogodak pa bih se reklo da imamo stanovitih problema i mi ćemo na tome odmah predanije raditi na treninzima ne bi li golovi opet potekli.

- No, ova utakmica nije bio nogomet juriša nego iščekivanja da sve prođe u redu i da s već otprije znatnom prednošću zaokružimo ovu obvezu. Kao što smo i očekivali, veselimo se finalu Kupa protiv Dinama s jasnim ciljem da pokušamo ove sezone osvojiti duplu krunu.

Od hajdukovaca najugodnije iznenađenje, zapravo otkriće, bio je iz naftalina izvađeni Mario Maloča koji je bio standardan u neka doba ujesen, a onda pogurnut sa strane snažnom konkurencijom. Odigrao je dosta dobro

- Možemo biti zadovoljni, odradili smo utakmicu kako treba...

Svi se od “bijelih” slažu da ovaj meč ne treba uspoređivati s nedjeljnim remijem, ova utakmica bio je novi korak naprijed Hajduka.

A u redovima Cibalije priznali su da su se unaprijed predali:

- Stavio sam u momčad nekolicinu novih, mladih igrača, koji čekaju na svoju pravu priliku. Nije bilo realno nadati se čudu, niti očekivati da izvedemo preokret nakon što smo prvi susret izgubili sa 1:4 u Splitu prije dva tjedna – rekao je trener Cibalije Stanko Mršić.

- Nas čeka ozbiljna serija utakmica u borbi za opstanak, a naš pravi posao odradili smo u nedjelju protiv Hajduka, tu smo dali sve od sebe i pošteno se ispraznili, fizički i emotivno.

- Naš je krajnji domet odigrati dvaput uzastopno neodlučeno protiv Hajduka, mislim da su to za nas više nego dobri rezultati koji pokazuju da ćemo naš problem oko opstanka u Ligi riješiti bezbolno i vrlo brzo.

Tomislav Pavličić upamćen je prije tri dana kao Hajdukov “dželat”, ove srijede odigrao je diskretnih 45 minuta i bio zamijenjen:

- Trener je napravio mnoge rošade u momčadi kako bi nas odmorio. Nama je važnije prvenstvo posebno što smo prvu utakmicu izgubili velikim omjerom. Nisu ovo bila uzbuđenja kao prije tri dana, ne može se Hajduku dati gol na isti način svaka tri dana – nasmijao se Pavličić.

I ostali Vinkovčani potvrdili su kako je ovo bila samo obveza u kojoj nije imalo smisla nadati se čudu jer je Hajduk puno jači. A odigrati dvaput neodlučeno u nedjelju i srijedu, služi im na čast.

- Ne brinite, borit ćemo se mi svojski i protiv Dinama – dodao je Tomislav Pavličić.

Cibalia - Hajduk 0:0

VINKOVCI – Stadion Cibalije u SRC Mladost.

Gledatelja oko 2500.

Sudac: Danijel Trampus (Osijek) – 6,5

Uzvratna utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, u prvoj je u Splitu pobijedio Hajduk sa 4:1, pa se s ukupnih 4:1 plasirao u finale

Žuti kartoni: Šimunac (Cibalia) i Linić (Hajduk)

Najbolji igrač: Davor Burcsa (Cibalia)

CIBALIA: Burcsa (7), I. Grgić (5,5), M. Matić (5), Mazalović (6), Duvnjak (6,5), Milardović  (6), Vidović (5,5) (od 88. Džafić -), Husić (6), Šimunac (5,5) (od 46. Kujundžija 5,5), T. Pavličić (5,5) (od 46. M. Andričević 6), Čuljak (5,5)

HAJDUK: Subašić (-), Maloča (6,5), Šerić (6,5), Skoko (6,5), Vejić (6), J. Buljat (6), M. Buljat (6) (od 63. Tičinović -), Linić (6), Kalinić (6) (od 63. Bušić -), Oremuš (6) (od 85. Surać -), Tomasov (6,5)

Drugi polufinalni par:

Dinamo - Zagreb 4:1

foto: cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Cibalia - Hajduk 0:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-03-18 16:41:54 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-03-19 00:04:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-03-18 20:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 16703 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2009\/03\/19\/sport\/cibalia_hajdukkup_thumb.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk11.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk1.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk2.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk3.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk4.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk5.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk6.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk7.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk8.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk9.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/19\/sport\/Cibalija\/cibaliahajduk10.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x311"},{"size0":"600x400"},{"size0":"367x550"},{"size0":"367x550"},{"size0":"367x550"},{"size0":"600x505"},{"size0":"600x298"},{"size0":"600x400"},{"size0":"600x400"},{"size0":"550x550"},{"size0":"600x400"},{"size0":"600x400"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15355334 Threads: 2 Questions: 3185541411 Slow queries: 7150087 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235694209 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/mise-zadovoljan-sam-pavlicic-ne-bojte-se-borit-cemo-se-i-protiv-dinama-fotogalerija-44774 [printLink] => /sport/hajduk/mise-zadovoljan-sam-pavlicic-ne-bojte-se-borit-cemo-se-i-protiv-dinama-fotogalerija-44774?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 172270 [name] => cibaliahajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => cibaliahajduk [link] => /tag/cibaliahajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Cibalia - Hajduk 0:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Miše: Zadovoljan sam; Pavličić: Ne bojte se, borit ćemo se i protiv Dinama...(FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-02-33-09-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/03/19/sport/cibalia_hajdukkup_thumb.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/03/19/sport/cibalia_hajdukkup_thumb.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk11.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk1.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk2.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk3.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk4.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk5.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk6.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk7.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk8.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk9.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/19/sport/Cibalija/cibaliahajduk10.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk je u Vinkovcima odigrao 0:0 te se s ukupniom rezultatom 4:1 plasirao u finale Hrvatskog kupa.

Hajduk je elegantno i suvereno odradio očekivano, a to je da se nakon pobjede u Splitu od 4:1 protiv Cibalije i kroz revanš u Vinkovcima plasira u finale Hrvatskog kupa. Hajduk ga je dosad osvojio četiri puta, 1993., 1995., 2000. i 2003. godine, pa eto nakon šest godina želi ponovno upisati svoje ime u trofejni niz Rabuzinova Sunca.

Hajduk je u Vinkovcima odigrao taman onoliko koliko mu treba, što je otrcana fraza kad utakmica prođe bezbojno i bezlično, reklo bi se, igrali su da im prođe vrijeme, ali i takve utakmice treba profesionalno odraditi da se iz njih ne izrodi kakav vrag.

Činjenica da je domaći vratar Davor Burcsa bio najbolji pojedinac na terenu ukazuje da je splitski sastav bio bliže pobjedi. U razmaku od tri dana u Vinkovcima isti su akteri ponovno remizirali samo što su ove srijede boljeg raspoloženja bili hajdukovci.

Ni remi nije svaki isti. Velika je razlika od ovih 0:0 prema nedjeljnih 1:1. U nedjelju je to bio praznik nogometa i Hajdukov golemi žal što nije osvojio sva tri boda, a ove srijede bilo je to samo odrađivanje posla bez dramatike.

Sastav kojeg je poslao na vinkovački travnjak Ante Miše odradio je obavezu glatko i na tome mu treba čestitati. Miše je doduše najavio jedan sastav, a izveo drugi, no to je stara trenerska navada da pred novinarima u najavi serviraju lažnjak.

Bitnija je za Mišu spoznaja da je i ovako kombinirana momčad njegovih uzdanica odradila posao kako se od njih i očekivalo.

Splićani su pokazali čvrstinu i bolja su momčad od Cibalije, pa zbog toga možda još neko vrijeme smiju lamentirati kako su to ostali bez dva boda prije tri dana.

Međutim, ne valja više o tome voditi računa nego se treba okrenuti daljnjim obavezama. Momčad Hajduka je u dobroj formi, spremna i motivirana, s prepoznatljivim konturama i očigledno solidnim, bogatim arsenalom igrača i pričuva.

I to je velika stvar i spoznaja s kojom se Hajduk vraća u Split nakon dvostrukog ogleda protiv Cibalije i petodnevnog boravka u Slavoniji.

Slaven ALFIREVIĆ

Najbolji Skoko, Šerić, Tomasov i Maloča

Danijel Subašić neocijenjen – Sasvim malo posla, samo jedna dobro amortizirana topovska kugla Josipa Milardovića nedovoljna je za iole ocjenu.

Mario Maloča 6,5 – Možda i najveći dobitak “bijelih” uz plasman u finale. Pokazao je da je itekako upotrebljiv pa čak i na poziciji desnog beka gdje je demonstrirao i ofenzivne sklonosti.

Anthony Šerić 6,5 – Aktivna igra, mobilan i stalno u pokretu. Bokovi su ove srijede bili bolji dio Hajdukove momčadi.

Josip Skoko 6,5 – On voli igrati baš svaku utakmicu i ne sviđa mu se da ga trener odmara, pa nije ni bilo potrebe da uzme predah. I ovu utakmicu odigrao je – neumorno.

Hrvoje Vejić 6 – Bez naročitog napora, kontrolirajući događanja  i slabašnu ofenzivu domaćih.

Jurica Buljat 6 – Odigrao je utakmicu na mjestu lijevog stopera uz poneko pogrešno dodavanje viška.

Marijan Buljat 6 – Inače desni bek ili lijevi vezni  sad je pokazao svoju upotrebljivost i kao desni vezni.

Siniša Linić 6 – Uvijek se Andrić (ili Skoko) smiju odmoriti i predahnuti kad je spreman s klupe utrčati Linić.

Nikola Kalinić 6 – Jedna promašena šansa i jedna izvrsna asistencija ostao je na terenu sat vremena da pojavom plaši domaće.

Mirko Oremuš 6 – Mnogo nesebičnog truda i srca na terenu da ostavi što bolji dojam.

Marin Tomasov 6,5 – Mogao je Hajduka odvesti u pobjedu u 84. minuti, nije uspio, i reklo bi se da je eto još jednu šansu upropastio, ali je njegova igra vrlo dobra.

Po pola sata su zaigrali Mario Tičinović i Tomislav Bušić uz primjetno zalaganje i pokušaju da se nametnu treneru Miši, dok je Tedi Surać zaigrao samo posljednjih pet minuta. Ipak, svu trojicu ostavljamo bez ocjene.

Tijek utakmice

4 – Marijan Buljat na poziciji desnog krila ušao je smiono, duboko u protivnički šesnaesterac, izravno u gužvu, ali se Cibalija obranila.

7 – Evo slobodnog udarca za domaćine, loptu je 25 metara postavio Milardović onda topovski ošinuo kako on to zna, lopta je sijevnula poluvisoko, ali ravno u dobro postavljenog Subašića tako da nije bilo veće opasnosti za Splićane.

10 – Na scenu je stupio Tomasov lucidnom asistencijom za Kalinića, međutim prvi topnik Splićana i HNL-a nije dobro namjestio nišan, veliku priliku je propustio, lopta je otišla pokraj gola.

16 – Sad je Kalinić odjenuo ruho asistenta, gurnuo je loptu u cor Oremušu ali se mladi napadač “bijelih” nekako spetljao, lopta mu je bježala, nije ju uspio sustići, pa je domaćih vratar Burcsa stigao na vrijeme da istrčavanjem spasi situaciju.

20 – Duga lopta iz obrambenih redova Cibalije preletjela je Vejića i pozvala Šimunca da brzo potrči prema vratima Splićana, ali je oprezan bio Subašić i brzim istrčavanjem osujetio je svaku pomisao da bi se iz te nabačene lopte moglo stvoriti štogod više.

24 – Sjajan centaršut Maloče s desne strane, bio je idealan da domaći vratar Burcsa izleti sa svoga gola i onda akrobatski šakom u padu odagna balun što dalje u polje.

45 – Zapisali smo tekst, dobro obrambenu akciju Šerića, zapravo dupli pas Šerića i Tomasova koji su iznijeli po lijevoj strani loptu daleko u protivničko polje i onda smo konstatirali kako u minulih 20-ak minuta baš ništa nismo zapisali!? Od 24. minute pa do sučeva zvižduka koji je aktere pozvao na odmor, Kup revanš se pretvorio u uspavanku.

46 – Trener Cibalije Stanko Mršić povukao je iz igre Tomislava Pavličića koji je od nedjelje hajdukovcima u lošem sjećanju. U igru je ubacio Marija Andričevića kojeg pamtimo od prije godinu dana kad je slomio nogu Mladenu Pelaiću. Umjesto Šimunca u špic je ubacio još jednog mladca, Kujundžiju. To nisu bile zamjene koje bi najavljivale da Mršić vjeruje u čuda...

60 – Hajduk je diktirao ritam i aktivnom igrom čuvao rezultat, a Burcsa se još jednom iskazao kao parader, na centriranu lopu letio je zrakom da je izboksa.

67 – Jednostavna akcija “bijelih”, dugim proigravanjima, Maloča je nabacio iz dubine, Bušić glavom proslijedio za Oremuša, ali je lopta bila za dlaku preduga.

71 – Tomasov se istakao oduzimanjem lopte, prisilio je domaće na grešku i to je morala biti prava šansa za Hajduk, ali je izostalo ono zadnje dodavanje što bi Bušića ili Oremuša isturilo u šansu.

73 – Maloča je kao desno krilo pokazao da umije i driblati, tempirao je potom centaršut za Bušića na suprotnu vratnicu, no, lopta je zapela u skoku među plavim dresovima.

74 – Eto još jedne obećavajuće akcije “bijelih”, centaršut prema Bušiću na desnu vratnicu, zamirisalo je na pogodak, ali ništa.

84 – Hajduk je naprosto morao povesti, međutim domaći golman Burcsa pokazao se još jednom kao izuzetan čuvar mreže. Tičinović je s desne strane dijagonalom precizno uposlio Tomasova koji je izbio sam prema vinkovačkom golu, ali mu se Burcsa bacio u noge, ušao u šut, i spriječio Hajdukovo vodstvo.

Ostalo je 0:0, rezultat se do kraja nije mijenjao, niti nakon još jedne dobre akcije Tičinovića, kad je Surać sdesna slabo centrirao.

Miše: Zadovoljan sam; Pavličić: Ne bojte se, borit ćemo se i protiv Dinama...

U taboru Hajduka zadovoljstvo, a među domaćinima iz redova Cibalije – ravnodušnost. Trener “bijelih” Ante Miše poslije utakmice nam je kazao:

- Zadovoljan sam kako smo odradili ovu utakmicu, po što smo došli to smo i uzeli. Bilo je bitno da kontroliramo ovu utakmicu, da vučemo niti u svojim rukama i da ne dopustimo bilo kakvo iznenađenje.

- To što nismo pobijedili možda opet ukazuje na naš problem s realizacijom, nismo postigli pogodak pa bih se reklo da imamo stanovitih problema i mi ćemo na tome odmah predanije raditi na treninzima ne bi li golovi opet potekli.

- No, ova utakmica nije bio nogomet juriša nego iščekivanja da sve prođe u redu i da s već otprije znatnom prednošću zaokružimo ovu obvezu. Kao što smo i očekivali, veselimo se finalu Kupa protiv Dinama s jasnim ciljem da pokušamo ove sezone osvojiti duplu krunu.

Od hajdukovaca najugodnije iznenađenje, zapravo otkriće, bio je iz naftalina izvađeni Mario Maloča koji je bio standardan u neka doba ujesen, a onda pogurnut sa strane snažnom konkurencijom. Odigrao je dosta dobro

- Možemo biti zadovoljni, odradili smo utakmicu kako treba...

Svi se od “bijelih” slažu da ovaj meč ne treba uspoređivati s nedjeljnim remijem, ova utakmica bio je novi korak naprijed Hajduka.

A u redovima Cibalije priznali su da su se unaprijed predali:

- Stavio sam u momčad nekolicinu novih, mladih igrača, koji čekaju na svoju pravu priliku. Nije bilo realno nadati se čudu, niti očekivati da izvedemo preokret nakon što smo prvi susret izgubili sa 1:4 u Splitu prije dva tjedna – rekao je trener Cibalije Stanko Mršić.

- Nas čeka ozbiljna serija utakmica u borbi za opstanak, a naš pravi posao odradili smo u nedjelju protiv Hajduka, tu smo dali sve od sebe i pošteno se ispraznili, fizički i emotivno.

- Naš je krajnji domet odigrati dvaput uzastopno neodlučeno protiv Hajduka, mislim da su to za nas više nego dobri rezultati koji pokazuju da ćemo naš problem oko opstanka u Ligi riješiti bezbolno i vrlo brzo.

Tomislav Pavličić upamćen je prije tri dana kao Hajdukov “dželat”, ove srijede odigrao je diskretnih 45 minuta i bio zamijenjen:

- Trener je napravio mnoge rošade u momčadi kako bi nas odmorio. Nama je važnije prvenstvo posebno što smo prvu utakmicu izgubili velikim omjerom. Nisu ovo bila uzbuđenja kao prije tri dana, ne može se Hajduku dati gol na isti način svaka tri dana – nasmijao se Pavličić.

I ostali Vinkovčani potvrdili su kako je ovo bila samo obveza u kojoj nije imalo smisla nadati se čudu jer je Hajduk puno jači. A odigrati dvaput neodlučeno u nedjelju i srijedu, služi im na čast.

- Ne brinite, borit ćemo se mi svojski i protiv Dinama – dodao je Tomislav Pavličić.

Cibalia - Hajduk 0:0

VINKOVCI – Stadion Cibalije u SRC Mladost.

Gledatelja oko 2500.

Sudac: Danijel Trampus (Osijek) – 6,5

Uzvratna utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, u prvoj je u Splitu pobijedio Hajduk sa 4:1, pa se s ukupnih 4:1 plasirao u finale

Žuti kartoni: Šimunac (Cibalia) i Linić (Hajduk)

Najbolji igrač: Davor Burcsa (Cibalia)

CIBALIA: Burcsa (7), I. Grgić (5,5), M. Matić (5), Mazalović (6), Duvnjak (6,5), Milardović  (6), Vidović (5,5) (od 88. Džafić -), Husić (6), Šimunac (5,5) (od 46. Kujundžija 5,5), T. Pavličić (5,5) (od 46. M. Andričević 6), Čuljak (5,5)

HAJDUK: Subašić (-), Maloča (6,5), Šerić (6,5), Skoko (6,5), Vejić (6), J. Buljat (6), M. Buljat (6) (od 63. Tičinović -), Linić (6), Kalinić (6) (od 63. Bušić -), Oremuš (6) (od 85. Surać -), Tomasov (6,5)

Drugi polufinalni par:

Dinamo - Zagreb 4:1

foto: cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>












[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/mise-zadovoljan-sam-pavlicic-ne-bojte-se-borit-cemo-se-i-protiv-dinama-fotogalerija-44774 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=43036b0f9b537b484508ad79d898a2ef2e92d68f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mi%C5%A1e%3A+Zadovoljan+sam%3B+Pavli%C4%8Di%C4%87%3A+Ne+bojte+se%2C+borit+%C4%87emo+se+i+protiv+Dinama...%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmise-zadovoljan-sam-pavlicic-ne-bojte-se-borit-cemo-se-i-protiv-dinama-fotogalerija-44774 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmise-zadovoljan-sam-pavlicic-ne-bojte-se-borit-cemo-se-i-protiv-dinama-fotogalerija-44774 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Cibalia - Hajduk 0:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukCibalia - Hajduk 0:0

Miše: Zadovoljan sam; Pavličić: Ne bojte se, borit ćemo se i protiv Dinama...(FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
18. ožujka 2009. - 21:18

Hajduk je u Vinkovcima odigrao 0:0 te se s ukupniom rezultatom 4:1 plasirao u finale Hrvatskog kupa.

Hajduk je elegantno i suvereno odradio očekivano, a to je da se nakon pobjede u Splitu od 4:1 protiv Cibalije i kroz revanš u Vinkovcima plasira u finale Hrvatskog kupa. Hajduk ga je dosad osvojio četiri puta, 1993., 1995., 2000. i 2003. godine, pa eto nakon šest godina želi ponovno upisati svoje ime u trofejni niz Rabuzinova Sunca.

Hajduk je u Vinkovcima odigrao taman onoliko koliko mu treba, što je otrcana fraza kad utakmica prođe bezbojno i bezlično, reklo bi se, igrali su da im prođe vrijeme, ali i takve utakmice treba profesionalno odraditi da se iz njih ne izrodi kakav vrag.

Činjenica da je domaći vratar Davor Burcsa bio najbolji pojedinac na terenu ukazuje da je splitski s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 04:33