stdClass Object ( [id] => 282495 [title] => Mijo Caktaš: Fizički sam moćan i guštam s Ohandzom [alias] => mijo-caktas-fizicki-sam-mocan-i-gustam-s-ohandzom [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Slavi se Ohandza, ali glavni junak je – Mijo Caktaš. Ako smo se zauzeli nekidan “dajte Kišu ugovor”, a što bi onda Mijo Caktaš rekao? On igra za “dječji ugovor” odavna, a faca je, nije od jučer.

Dobro, ima neke bonuse, ali nikako da dođe na red i produžetak njegova ugovora, što mu istječe idućeg ljeta. Uglavnom, zabijaju golove i po Europama vode oni koji imaju sitniš od ugovora, Caktaš potvrđuje tu priču - o Kišu. Dok su mnogi dobijali zanimljive gaže i nisu ne naigrali, još manje dokazali, dotle oni “najjeftiniji” – zabijaju.

Elem, još jedan mladić, domaći momak iz Dugopolja što za sitniš igra, u velikoj je formi i trese mreže. Ohandza i Caktaš smrvili su napore Strømsgodseta u papar, Ohandza bijegom, Caktaš poentiranjem. Drugi gol je malo remek-djelo Vlašića i Ohandze, ali Caktaš nam je glavna tema danas.

Radi kontinuiteta njegove forme. Radi euro-golova i ukupnog učinka još iz Estonije što se proteže naovamo. Radi njegova ljetnog klimaksa koji se opet dogodio kao prije dva ljeta. Jednom rječju, radi definitivnog povratka.

Dobra procjena ‘bijelih’

I sami smo bili spremni od njega dignuti ruke nakon blijedog proljeća i pitali se kako je to u “metli” s drugog kata Caktaš preživio?!

Njegov ostanak u Hajduku definitivno je još jedna dobra procjena “bijelih”. Dugo se vraćao nakon teške ozljede na način da je dugo igrao baš vrlo slabo. Nemoćno.

Ipak, nije zaboravio balun, prionuo je poslu fizičkog “oživljavanja”. Dva su nam postulata bitna nakon Strømsgodseta:

1. “Volim igrati s Ohandzom, kad on krene, ja odmah za njim, znam da će dodati, nije sebičan, voli razigravati” – povjerio se Mijo intimusima.
Uostalom, prisjetite se kako je pao gol u Maksimiru, prodor Ohandze, driblinzi i servirana lopta na pjat Miji za vodstvo Hajduka 1:0 protiv Dinama...

2. “Fizički sam opet moćan, mogu trčati, nije mi problem. Kad sam fizički u top-formi sve je neusporedivo bolje” – još je jedno priznanje Caktaša što nam otkriva i da je samokritičan. Kad je igrao slabo, bio je toga svjestan...

Ljeto je doba kad je Caktaš u najboljoj formi, Europa ga inspirira:

– A je, paše mi, sjećam se nastupa u Skoplju, tada sam bio zbilja dobar. I gredu sam pogodio u Tbilisiju protiv Dile Gori. Bili smo blizu da prošemo, a onda mi se dogodila ozljeda u Lihtenštajnu.

Mlada reprezentacija bila je zla kob za Caktaša. On koji je Hajdukov Euro-Cale i zabija golove po Europi nastadao je u dresu mlade reprezentacije.

– Povratak je bio težak. Operacija pa sedam mjeseci pauze. Nadebljao sam se, pet kilograma sigurno. Nije ih bilo lako ni skinuti. Trebalo mi je vremena – kaže nam dobrodušno.

Tudor mu je dao kapetansku traku u povratku u prijateljskoj utakmici pratećeg sastava protiv Omiša na pomoćnom igralištu. Zlobnici su rekli da je Mijo jedva navukao dres koliko se kila viška skupilo.

Prošle sezone plašio se i duela, sve je to normalno, nakon teške ozljede i povratka, izbjegavao je dvoboje, gledao je u svoje noge, nije bio ni opušten niti koncentriran. Danas više ni ne zna koje mu je to koljeno bilo operirano:

– Spreman sam danas i to je najvažnije. Ozljeda je daleka prošlost. Trebalo mi je vremena. Sad se osjećam moćno i dobro mi ide.

‘Zahlen bitte’

Euro-Cale mogao bi postaviti i pitanje upravi “bitte zahlen”! Platite, molim vas. Calen, bite!

No, nakon što je lani u rujnu postavio problem javno, rekavši da igra za 5.500 kuna neto plaće (pri tom nije spomenuo bonuse) u Hajduku su se naljutili i zamjerili mu. Tako jest, ali tako i nije. Ima tu bonusa. Ali ako nema nastupa, nema ni bonusa?!

Uglavnom, trebali bi sjesti i dogovoriti se. Caktaš bi se prodao, ali opcija 31. kolovoza je i – novi ugovor s Hajdukom, dapače, dosta je bilo “dječjih primanja”.

– Nije to glavna tema – brani se, opečen.

Hajduk je najavio usmeno, popravili bi mu mjesečnu gažu, ali nisu još ozbiljno upirali, ne predstavlja se da bi iz svega mogao nastati problem. Popravili bi mu mjesečnu gažu, to nije teško, a valja vidjeti što nosi prijelazni rok do 31. kolovoza.

Ali, moraju znati, Caktaš grabi u europsku vreću. Potvrđuje “Kišev poučak”, tko najmanje ima, najviše daje!

Caktaš u amplitudama, kao dan i noć. Kad je bio najbolji, srušila ga ozljeda. Bio je slab. Dali su mu šansu na novim pripremama. Sad je – najbolji! Sad je sinusoida na vrhuncu!

Neka potraje, ne samo kroz ljeto, najbolji Mijin period, nego i dalje.

slaven alfirević
foto: vladimir dugandžić / cropix

U rujnu stiže druga kći

Roditelji su ostali u Dugopolju, a Mijo je preselio živjeti u Splitu, supruga Tea rodila mu je kći Enu, a sad je na putu i druga prinova.

- Opet je kći, stiže nam u rujnu. Ali još nismo odlučili koje ćemo ime dati – kaže sretni otac Mijo.

‘Panenka’ i protiv Čeha?

Caktaš voli izvesti penal ‘a la Panenka’. Mnogima pri tome živce kida. Lani u Dugopolju protiv Rijeke, sad u Rakvereu protiv Sillamae Kaleva. Uspjelo mu je svaki put. A ako bude penal protiv Slovana iz Libereca? Protiv Čeha? Antonin Panenka je Čeh koji je izveo taj penal blagim lobom u finalu Eura 1976., da Čehoslovačka postane prvak. Otad se to zove - “panenka”...

- Jedna ‘panenka’ u sezoni je dovoljna – nasmijao se nakon gostovanja u Estoniji.

Tata Dragan: Završio je školu, igra u Hajduka, oženio se, imam unuku... Što od Boga mogu više tražit’?

Ne pije, ne puši, nikad mi nitko zbog njega na vrata nije došao, završio je školu, igra nogomet u Hajduka. Oženio se, imam i unuku, doći će i druga. Šta bi ja od Boga dalje triba tražit?! - iskreno se otvorio zadovoljni Mijin otac Dragan (51) koji radi u splitskom “škveru”. Nakon što je morao na burzu rada imao je sreću da ga vrate na posao.

A sin Mijo mu je na diku i ponos. Njemu i supruzi Fani, kćerki Ines.

- Ja mome Miji u balunu nisam pomogao, nego došli po njega da je talent, a sve se dalje odvijalo samo po sebi. Moj je zadatak bio da ga odgojim, školu je završio i to je meni najvažnije! Mijo moj je monter instalater plina, klime i vode! Neka škole, nikad ne znaš kad će zatrebati – kaže ponosno Dragan.

Na tribinama je svaku u Poljudu, ali dojmove najradije drži za sebe, žešći je navijač supruga mu Fani, ona posebno strepi za sina Miju, a sve prati i kćerka Ines.

- Sad je moj Mijo opet u usponu, ima uspona i padova, na to smo se naučili. Neka ovo dobro razdoblje potraje – sretan je otac Dragan koji zaslužuje i svoj dio pozornosti što mu ga rado pružamo.

Hari Vukas: Teška ozljeda ga je usporila, ali vrijedilo ga je čekati jer ima nerv za igru

Pokazivao je krajem proljeća da će izaći iz krize, onih sedam utakmica što sam ja vodio stavljao sam ga na zadnjeg veznog, to je bilo jedino rješenje, makar nije to pozicija koja mu najbolje paše. On je više polu-lijevo, ofenzivno, naučio je da napada prostor, kako mi to treneri kažemo, da utrčava i bude opasan po gol.

Njegov najveći problem je bila ozljeda, teška ozljeda ga je zaustavila prije dvije godine, normalno je da se sporo vraćao, bilo je to čak sedam mjeseci pauze zbog ligamenata koljena – priča nam Hari Vukas, bivši Hajdukov trener.

- Igrao je sjajno prije dvije godine, kad je Tudor bio trener, a ja među pomoćnicima, protiv Turnova na primjer, u Skoplju. Igrali smo sustav 4 - 3 – 3, on je bio lijevi vezni, s Pašalićem, Sušićem... Tada je bio u top-formi. Bili smo strpljivi s njim u povratku.

Trebalo ga je pričekati da se vrati i psihički i fizički, znali smo da je kvalitet, a cijelo proljeće je bilo turbulentno. Ozljeda ga je usporila, ali bilo ga je vrijedno čekati. On ima poseban nerv za igru, kad netko sa 16 godina igra za seniore, a bilo je to u Dugopolju još dok sam ja trenirao Zagoru, prije šest-sedam godina, znao sam da je nesvakidašnji talent još onda. A sad mi se čini da igra nogomet karijere!
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tajna ‘uskrsnuća’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-08-08 21:07:36 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-08-08 22:59:25 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-08-09 08:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12890 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/08/08/PSD/cak00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7782953 Threads: 7 Questions: 1567160861 Slow queries: 4779940 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111677700 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/mijo-caktas-fizicki-sam-mocan-i-gustam-s-ohandzom-282495 [printLink] => /sport/hajduk/mijo-caktas-fizicki-sam-mocan-i-gustam-s-ohandzom-282495?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 223261 [name] => MijoCaktaš [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mijocaktas [link] => /tag/mijocaktas ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tajna ‘uskrsnuća’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mijo Caktaš: Fizički sam moćan i guštam s Ohandzom [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-09-11-28-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/08/PSD/cak00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/08/PSD/cak00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Slavi se Ohandza, ali glavni junak je – Mijo Caktaš. Ako smo se zauzeli nekidan “dajte Kišu ugovor”, a što bi onda Mijo Caktaš rekao? On igra za “dječji ugovor” odavna, a faca je, nije od jučer.

Dobro, ima neke bonuse, ali nikako da dođe na red i produžetak njegova ugovora, što mu istječe idućeg ljeta. Uglavnom, zabijaju golove i po Europama vode oni koji imaju sitniš od ugovora, Caktaš potvrđuje tu priču - o Kišu. Dok su mnogi dobijali zanimljive gaže i nisu ne naigrali, još manje dokazali, dotle oni “najjeftiniji” – zabijaju.

Elem, još jedan mladić, domaći momak iz Dugopolja što za sitniš igra, u velikoj je formi i trese mreže. Ohandza i Caktaš smrvili su napore Strømsgodseta u papar, Ohandza bijegom, Caktaš poentiranjem. Drugi gol je malo remek-djelo Vlašića i Ohandze, ali Caktaš nam je glavna tema danas.

Radi kontinuiteta njegove forme. Radi euro-golova i ukupnog učinka još iz Estonije što se proteže naovamo. Radi njegova ljetnog klimaksa koji se opet dogodio kao prije dva ljeta. Jednom rječju, radi definitivnog povratka.

Dobra procjena ‘bijelih’

I sami smo bili spremni od njega dignuti ruke nakon blijedog proljeća i pitali se kako je to u “metli” s drugog kata Caktaš preživio?!

Njegov ostanak u Hajduku definitivno je još jedna dobra procjena “bijelih”. Dugo se vraćao nakon teške ozljede na način da je dugo igrao baš vrlo slabo. Nemoćno.

Ipak, nije zaboravio balun, prionuo je poslu fizičkog “oživljavanja”. Dva su nam postulata bitna nakon Strømsgodseta:

1. “Volim igrati s Ohandzom, kad on krene, ja odmah za njim, znam da će dodati, nije sebičan, voli razigravati” – povjerio se Mijo intimusima.
Uostalom, prisjetite se kako je pao gol u Maksimiru, prodor Ohandze, driblinzi i servirana lopta na pjat Miji za vodstvo Hajduka 1:0 protiv Dinama...

2. “Fizički sam opet moćan, mogu trčati, nije mi problem. Kad sam fizički u top-formi sve je neusporedivo bolje” – još je jedno priznanje Caktaša što nam otkriva i da je samokritičan. Kad je igrao slabo, bio je toga svjestan...

Ljeto je doba kad je Caktaš u najboljoj formi, Europa ga inspirira:

– A je, paše mi, sjećam se nastupa u Skoplju, tada sam bio zbilja dobar. I gredu sam pogodio u Tbilisiju protiv Dile Gori. Bili smo blizu da prošemo, a onda mi se dogodila ozljeda u Lihtenštajnu.

Mlada reprezentacija bila je zla kob za Caktaša. On koji je Hajdukov Euro-Cale i zabija golove po Europi nastadao je u dresu mlade reprezentacije.

– Povratak je bio težak. Operacija pa sedam mjeseci pauze. Nadebljao sam se, pet kilograma sigurno. Nije ih bilo lako ni skinuti. Trebalo mi je vremena – kaže nam dobrodušno.

Tudor mu je dao kapetansku traku u povratku u prijateljskoj utakmici pratećeg sastava protiv Omiša na pomoćnom igralištu. Zlobnici su rekli da je Mijo jedva navukao dres koliko se kila viška skupilo.

Prošle sezone plašio se i duela, sve je to normalno, nakon teške ozljede i povratka, izbjegavao je dvoboje, gledao je u svoje noge, nije bio ni opušten niti koncentriran. Danas više ni ne zna koje mu je to koljeno bilo operirano:

– Spreman sam danas i to je najvažnije. Ozljeda je daleka prošlost. Trebalo mi je vremena. Sad se osjećam moćno i dobro mi ide.

‘Zahlen bitte’

Euro-Cale mogao bi postaviti i pitanje upravi “bitte zahlen”! Platite, molim vas. Calen, bite!

No, nakon što je lani u rujnu postavio problem javno, rekavši da igra za 5.500 kuna neto plaće (pri tom nije spomenuo bonuse) u Hajduku su se naljutili i zamjerili mu. Tako jest, ali tako i nije. Ima tu bonusa. Ali ako nema nastupa, nema ni bonusa?!

Uglavnom, trebali bi sjesti i dogovoriti se. Caktaš bi se prodao, ali opcija 31. kolovoza je i – novi ugovor s Hajdukom, dapače, dosta je bilo “dječjih primanja”.

– Nije to glavna tema – brani se, opečen.

Hajduk je najavio usmeno, popravili bi mu mjesečnu gažu, ali nisu još ozbiljno upirali, ne predstavlja se da bi iz svega mogao nastati problem. Popravili bi mu mjesečnu gažu, to nije teško, a valja vidjeti što nosi prijelazni rok do 31. kolovoza.

Ali, moraju znati, Caktaš grabi u europsku vreću. Potvrđuje “Kišev poučak”, tko najmanje ima, najviše daje!

Caktaš u amplitudama, kao dan i noć. Kad je bio najbolji, srušila ga ozljeda. Bio je slab. Dali su mu šansu na novim pripremama. Sad je – najbolji! Sad je sinusoida na vrhuncu!

Neka potraje, ne samo kroz ljeto, najbolji Mijin period, nego i dalje.

slaven alfirević
foto: vladimir dugandžić / cropix

U rujnu stiže druga kći

Roditelji su ostali u Dugopolju, a Mijo je preselio živjeti u Splitu, supruga Tea rodila mu je kći Enu, a sad je na putu i druga prinova.

- Opet je kći, stiže nam u rujnu. Ali još nismo odlučili koje ćemo ime dati – kaže sretni otac Mijo.

‘Panenka’ i protiv Čeha?

Caktaš voli izvesti penal ‘a la Panenka’. Mnogima pri tome živce kida. Lani u Dugopolju protiv Rijeke, sad u Rakvereu protiv Sillamae Kaleva. Uspjelo mu je svaki put. A ako bude penal protiv Slovana iz Libereca? Protiv Čeha? Antonin Panenka je Čeh koji je izveo taj penal blagim lobom u finalu Eura 1976., da Čehoslovačka postane prvak. Otad se to zove - “panenka”...

- Jedna ‘panenka’ u sezoni je dovoljna – nasmijao se nakon gostovanja u Estoniji.

Tata Dragan: Završio je školu, igra u Hajduka, oženio se, imam unuku... Što od Boga mogu više tražit’?

Ne pije, ne puši, nikad mi nitko zbog njega na vrata nije došao, završio je školu, igra nogomet u Hajduka. Oženio se, imam i unuku, doći će i druga. Šta bi ja od Boga dalje triba tražit?! - iskreno se otvorio zadovoljni Mijin otac Dragan (51) koji radi u splitskom “škveru”. Nakon što je morao na burzu rada imao je sreću da ga vrate na posao.

A sin Mijo mu je na diku i ponos. Njemu i supruzi Fani, kćerki Ines.

- Ja mome Miji u balunu nisam pomogao, nego došli po njega da je talent, a sve se dalje odvijalo samo po sebi. Moj je zadatak bio da ga odgojim, školu je završio i to je meni najvažnije! Mijo moj je monter instalater plina, klime i vode! Neka škole, nikad ne znaš kad će zatrebati – kaže ponosno Dragan.

Na tribinama je svaku u Poljudu, ali dojmove najradije drži za sebe, žešći je navijač supruga mu Fani, ona posebno strepi za sina Miju, a sve prati i kćerka Ines.

- Sad je moj Mijo opet u usponu, ima uspona i padova, na to smo se naučili. Neka ovo dobro razdoblje potraje – sretan je otac Dragan koji zaslužuje i svoj dio pozornosti što mu ga rado pružamo.

Hari Vukas: Teška ozljeda ga je usporila, ali vrijedilo ga je čekati jer ima nerv za igru

Pokazivao je krajem proljeća da će izaći iz krize, onih sedam utakmica što sam ja vodio stavljao sam ga na zadnjeg veznog, to je bilo jedino rješenje, makar nije to pozicija koja mu najbolje paše. On je više polu-lijevo, ofenzivno, naučio je da napada prostor, kako mi to treneri kažemo, da utrčava i bude opasan po gol.

Njegov najveći problem je bila ozljeda, teška ozljeda ga je zaustavila prije dvije godine, normalno je da se sporo vraćao, bilo je to čak sedam mjeseci pauze zbog ligamenata koljena – priča nam Hari Vukas, bivši Hajdukov trener.

- Igrao je sjajno prije dvije godine, kad je Tudor bio trener, a ja među pomoćnicima, protiv Turnova na primjer, u Skoplju. Igrali smo sustav 4 - 3 – 3, on je bio lijevi vezni, s Pašalićem, Sušićem... Tada je bio u top-formi. Bili smo strpljivi s njim u povratku.

Trebalo ga je pričekati da se vrati i psihički i fizički, znali smo da je kvalitet, a cijelo proljeće je bilo turbulentno. Ozljeda ga je usporila, ali bilo ga je vrijedno čekati. On ima poseban nerv za igru, kad netko sa 16 godina igra za seniore, a bilo je to u Dugopolju još dok sam ja trenirao Zagoru, prije šest-sedam godina, znao sam da je nesvakidašnji talent još onda. A sad mi se čini da igra nogomet karijere!
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/mijo-caktas-fizicki-sam-mocan-i-gustam-s-ohandzom-282495 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=df1e3f3aaa88398e90e69a135c077dcf30de211f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mijo+Cakta%C5%A1%3A+Fizi%C4%8Dki+sam+mo%C4%87an+i+gu%C5%A1tam+s+Ohandzom&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmijo-caktas-fizicki-sam-mocan-i-gustam-s-ohandzom-282495 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmijo-caktas-fizicki-sam-mocan-i-gustam-s-ohandzom-282495 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tajna ‘uskrsnuća’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduktajna ‘uskrsnuća’

Mijo Caktaš: Fizički sam moćan i guštam s Ohandzom

Piše PSD.
9. kolovoza 2015. - 10:29
Slavi se Ohandza, ali glavni junak je – Mijo Caktaš. Ako smo se zauzeli nekidan “dajte Kišu ugovor”, a što bi onda Mijo Caktaš rekao? On igra za “dječji ugovor” odavna, a faca je, nije od jučer.

Dobro, ima neke bonuse, ali nikako da dođe na red i produžetak njegova ugovora, što mu istječe idućeg ljeta. Uglavnom, zabijaju golove i po Europama vode oni koji imaju sitniš od ugovora, Caktaš potvrđuje tu priču - o Kišu. Dok su mnogi dobijali zanimljive gaže i nisu ne naigrali, još manje dokazali, dotle oni “najjeftiniji” – zabijaju.

Elem, još jedan mladić, domaći momak iz Dugopolja što za sitniš igra, u velikoj je formi i trese mreže. Ohandza i Caktaš smrvili su napore Strømsgodseta u papar, Ohandza bijegom, Caktaš poentiranjem. Drugi gol je malo remek-djelo V...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 11:11