stdClass Object ( [id] => 208621 [title] => Jako Andabak: Ako se pojavi ozbiljan kupac, prodat ću svoj udio u Hajduku! [alias] => jako-andabak-ako-se-pojavi-ozbiljan-kupac-prodat-cu-svoj-udio-u-hajduku [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Prije nego će se otisnuti na more u ove ljetne dane godišnjih odmora, poduzetnik Jako Andabak navratio je do hotela “Soline” u Brelima. Turizam i Hajduk teme su koje se u susretu s Andabakom jednostavno nametnu.

Za potencijalnim kupcima Hajduka vuku se nekakvi repovi, spekulira se čak i o krim-miljeu australskog Hrvata koji se pojavljuje kao novo ime u tom nizu?

- Nisam pozvan procjenjivati ili zaključivati odakle nekome novac, zna se čiji je to posao. Nikada se nisam susreo ni s Amerikancem ni s Australcem. Ako su ozbiljno zainteresirani za Hajduk i ako će angažirati novac, dobro su došli. Hajduk ga treba! Ali ako su spekulacije točne, onda oni ne bi trebali biti ti kojima će se Hajduk prodati.

Na kome je odluka?

- Gradu, kao većinskom vlasniku. A odluku se ima razloga podržati, jer za ozbiljniji razvoj i uspjeh trebaju novci. Grupa iz Amerike očito nije bila ozbiljan kupac kada su predložili Gradu da im uz ulaganja 35 milijuna dolara prepusti 51 posto dionica.

Još nešto, govori se kako vi zapravo stojite iza kupaca Hajduka koji se pojavljuju?

- Niti sam čuo niti vidio, niti poznajem ljude koji su se pojavili kao kupci Hajduka. S njima nisam ni posredno ni neposredno kontaktirao. Sama po sebi ta je spekulacija besmislena. Zakulisno nikada nisam radio, Gradu i javnosti otvoreno bih iznio namjere. Osjećam se zdravo i ne mislim da ću poludjeti i početi raditi mimo sebe.

Razmišljate li vi o prodaji svoga udjela u Hajduku?

- Za sada ne. Ali ako dođe ozbiljna priča o rješenju za “bile”, prodao bih svoj udio, zašto ne. Jer u ovim i budućim vremenima najvažnija je stvar uspjeh Hajduka. Klub ima perspektivu i mislim da se nazire njegova svjetlija budućnost, proračun je sveden u normalnije okvire koji će omogućiti Hajduku da može iz redovitih prihoda funkcionirati. Važno je da su klub i navijači u jednom pozitivnom međusobnom povjerenju, što se posebno vidjelo na posljednjoj utakmici kada je Hajduk gubio, a navijači ga nisu napuštali. “Bili” imaju publiku koja zna i može navijati bez pirotehnike i teških kazni. Preporuka predsjednika kluba da se suzdrže od upotrebe pirotehnike naišla je na pozitivne reakcije i Hajduk zasigurno ima najbolje navijače u Europi!

Treba li se Hajduk privatizirati na način da se dionice kluba ponude tržištu na burzi?

- Preoblikovanje vlasništva svih sportskih klubova u Hrvatskoj je nužno i ono će se prije ili poslije dogoditi. Hajduk je u tome prednjačio. Prikupljeno je osamdesetak milijuna kuna od dioničara. Novac se brzo potrošio, što ukazuje na to da nije uvijek najbolje rješenje doći brzo do novaca, jer se često potvrdi ona narodna: ‘Brzo došlo, brzo otišlo’. To se mora prihvatiti kao određena škola.

Novac je uložen u nekolicinu igračkih ‘asova’, nije uludo potrošen?

- Bivše uprave mislile su da će ulaganjem i dovođenjem afirmiranih igrača postići puno bolje rezultate s klubom. Očito to nije dovoljno i ta greška usmjerava nas prema onome u što se zaklinjemo, da je rješenje Hajduka u njegovoj mladosti i Hajdukovoj školi. Naučila se lekcija i sada se pokazuje da oslanjanjem na vlastitu dicu, uz znatno niži proračun, Hajduk ide do trona.

Niste mi odgovorili na pitanje o slobodnom tržištu dionicama kluba!

- Koliko znam, može se trgovati dionicama Hajduka. Na koji način će se to raditi, odlučuje Grad Split kao većinski vlasnik. Ili možda dioničari.

Kakav oblik vlasništva zagovarate?

- Dioničarsko društvo. Udruge građana brzo će biti prošlost. Nije u redu da se vrte veliki milijuni mimo porezne kontrole. Željko Kerum je rekao kako Grad treba prodati dionice Hajduka. Što mislite? - Da, Gradu je to jedno od rješenja. Čuo sam takav stav od dvojice prethodnih gradonačelnika i imam osjećaj da i sadašnji slično “diše”.

Utječete li na izbor igrača, postavljanje igre, trenera...?

- U životu sam naučio raditi ono što znam i da poslove delegiram suradnicima. Ne miješam im se u posao. Vrijedi to za Hajduk jednako kao za osiguranje ili hotelska poduzeća koja su u mome vlasništvu. Da i jesam u Hajduku većinski vlasnik, nikada ne bih doveo igrača ili rekao da netko mora igrati utakmicu ili dovesti nekoga igrača. Samo bih im štetio. Čak i ne komentiram. Stavove iznosim na Nadzornom odboru vezano uz opći ustroj i organizaciju društva. To mogu.

Ne mogu vjerovati da ne biste preporučili treneru nekog igrača za kojega mislite da bi pridonio igri?

- Ma da je svjetski reprezentativac, ne bih! Ne može me igrač impresionirati do te mjere da prekršim svoja načela ponašanja i poslovanja. Rekao sam da ni igru ni igrače na utakmici ne komentiram previše, iako to svi Hrvati rade i zamišljaju sebe izbornicima. Što ne vidim kao lošu sastavnicu sporta, to jednostavno spada u naš mentalitet.

Smatrate li da navijači imaju prevelik utjecaj, na ovaj ili onaj način, na Hajduk?

- Prema mome iskustvu s navijačima i rukovodstvom udruge Naš Hajduk i Torcide, nitko od njih nije imao ambiciju utjecati na politiku kluba niti na sportsku politiku. U jednom trenutku iskrsnula je ideja da navijači daju svoga čovjeka u Upravni odbor, ali pokazalo se da su oni toliko realni da nisu željeli jer nisu dovoljno kompetentni. Jedino su tražili transparentno poslovanje, da se neki iz kluba i oko kluba isključe. Percepcija da je enorman utjecaj Torcide i navijača na politiku kluba ne stoji. Jedno vrijeme Kerumove vlasti, istina, utjecali su na klub zbog nezadovoljstva Upravom i Nadzornim odborom, što je rezultiralo njihovim izborom javnim natječem. Na osnovi natječaja Grada i Našeg Hajduka izabrani su Nadzorni odbor i Uprava.

ANA DRAGIČEVIĆ

Financirao sam HDZ, HNS i HSS.

I Dragana Primorca Uvjetuje li vam politika poslovanje?

- Do sada, na sreću, nisam imao nikakvih političkih niti drugih pritisaka niti sam bio u situaciji da s politikom postižem rješenja. Smatram da svaka povezanost s politikom daje kratkoročne rezultate, a da je dugoročno smetnja. Ipak ste financirali kampanje?

- Uvijek vlastitim novcem. Javno, nikada nisam iza znanja javnosti s nekim šurovao. Tražile su me tri stranke da pomognem kampanju i ja sam se odazvao sukladno onome što sam mogao. Financirali ste Dragana Primorca za predsjedničku kampanju.

Koga još?

- Primorca također transparentno, to se zna. Još sam uplatio HDZ-u, HNS-u i HSS-u. Čini mi se zapravo da je tako, ali davno je to bilo. To nema veze s mojim političkim opredjeljenjem!
S ‘bilima’ ne upravlja - ulica

Odražava li se ‘stav ulice’ na upravljanje Hajdukom?

- To bi bilo loše i mislim da se to ne pokazuje. Ako su se, kako kažete, s ulice tražili natječaji za Upravu i Nadzorni odbor i ako su se tražile i zadovoljile stručne i moralne kvalitete ljudi koje se bira, to se ne može okarakterizirati kao upravljanje ulice. Ali svakako se učinio korak naprijed u demokratizaciji odlučivanja. Hajduk niz godina nije osvojio prvenstvo, ali njegovi navijači ostali su vatreno i odano zaljubljeni u svoje ‘bile’, što je krajnje sportski odnos. Zato je dobro čuti što o Hajduku govore i kakvo raspoloženje osjećaju.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ako dođe ozbiljna priča o rješenju za ‘bile’, prodao bih svoje dionice, zašto ne. Jer u ovim i budućim vremenima najvažnija je stvar uspjeh Hajduka. Klub ima perspektivu i mislim da se nazire njegova svjetlija budućnost. U hotel ‘Dioklecijan’ ulažem više [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ćakula o politici, turizmu i hajduku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-08-06 22:09:15 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-08-06 22:17:31 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-08-06 22:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13803 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/08/05/PSD/naj02.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x430" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7602379 Threads: 3 Questions: 1548935904 Slow queries: 4717555 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111152615 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/jako-andabak-ako-se-pojavi-ozbiljan-kupac-prodat-cu-svoj-udio-u-hajduku-208621 [printLink] => /sport/hajduk/jako-andabak-ako-se-pojavi-ozbiljan-kupac-prodat-cu-svoj-udio-u-hajduku-208621?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 231122 [name] => jakoandabak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jakoandabak [link] => /tag/jakoandabak ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ako dođe ozbiljna priča o rješenju za ‘bile’, prodao bih svoje dionice, zašto ne. Jer u ovim i budućim vremenima najvažnija je stvar uspjeh Hajduka. Klub ima perspektivu i mislim da se nazire njegova svjetlija budućnost. U hotel ‘Dioklecijan’ ulažem više [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ćakula o politici, turizmu i hajduku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jako Andabak: Ako se pojavi ozbiljan kupac, prodat ću svoj udio u Hajduku! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-07-01-53-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/08/05/PSD/naj02.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/08/05/PSD/naj02.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Prije nego će se otisnuti na more u ove ljetne dane godišnjih odmora, poduzetnik Jako Andabak navratio je do hotela “Soline” u Brelima. Turizam i Hajduk teme su koje se u susretu s Andabakom jednostavno nametnu.

Za potencijalnim kupcima Hajduka vuku se nekakvi repovi, spekulira se čak i o krim-miljeu australskog Hrvata koji se pojavljuje kao novo ime u tom nizu?

- Nisam pozvan procjenjivati ili zaključivati odakle nekome novac, zna se čiji je to posao. Nikada se nisam susreo ni s Amerikancem ni s Australcem. Ako su ozbiljno zainteresirani za Hajduk i ako će angažirati novac, dobro su došli. Hajduk ga treba! Ali ako su spekulacije točne, onda oni ne bi trebali biti ti kojima će se Hajduk prodati.

Na kome je odluka?

- Gradu, kao većinskom vlasniku. A odluku se ima razloga podržati, jer za ozbiljniji razvoj i uspjeh trebaju novci. Grupa iz Amerike očito nije bila ozbiljan kupac kada su predložili Gradu da im uz ulaganja 35 milijuna dolara prepusti 51 posto dionica.

Još nešto, govori se kako vi zapravo stojite iza kupaca Hajduka koji se pojavljuju?

- Niti sam čuo niti vidio, niti poznajem ljude koji su se pojavili kao kupci Hajduka. S njima nisam ni posredno ni neposredno kontaktirao. Sama po sebi ta je spekulacija besmislena. Zakulisno nikada nisam radio, Gradu i javnosti otvoreno bih iznio namjere. Osjećam se zdravo i ne mislim da ću poludjeti i početi raditi mimo sebe.

Razmišljate li vi o prodaji svoga udjela u Hajduku?

- Za sada ne. Ali ako dođe ozbiljna priča o rješenju za “bile”, prodao bih svoj udio, zašto ne. Jer u ovim i budućim vremenima najvažnija je stvar uspjeh Hajduka. Klub ima perspektivu i mislim da se nazire njegova svjetlija budućnost, proračun je sveden u normalnije okvire koji će omogućiti Hajduku da može iz redovitih prihoda funkcionirati. Važno je da su klub i navijači u jednom pozitivnom međusobnom povjerenju, što se posebno vidjelo na posljednjoj utakmici kada je Hajduk gubio, a navijači ga nisu napuštali. “Bili” imaju publiku koja zna i može navijati bez pirotehnike i teških kazni. Preporuka predsjednika kluba da se suzdrže od upotrebe pirotehnike naišla je na pozitivne reakcije i Hajduk zasigurno ima najbolje navijače u Europi!

Treba li se Hajduk privatizirati na način da se dionice kluba ponude tržištu na burzi?

- Preoblikovanje vlasništva svih sportskih klubova u Hrvatskoj je nužno i ono će se prije ili poslije dogoditi. Hajduk je u tome prednjačio. Prikupljeno je osamdesetak milijuna kuna od dioničara. Novac se brzo potrošio, što ukazuje na to da nije uvijek najbolje rješenje doći brzo do novaca, jer se često potvrdi ona narodna: ‘Brzo došlo, brzo otišlo’. To se mora prihvatiti kao određena škola.

Novac je uložen u nekolicinu igračkih ‘asova’, nije uludo potrošen?

- Bivše uprave mislile su da će ulaganjem i dovođenjem afirmiranih igrača postići puno bolje rezultate s klubom. Očito to nije dovoljno i ta greška usmjerava nas prema onome u što se zaklinjemo, da je rješenje Hajduka u njegovoj mladosti i Hajdukovoj školi. Naučila se lekcija i sada se pokazuje da oslanjanjem na vlastitu dicu, uz znatno niži proračun, Hajduk ide do trona.

Niste mi odgovorili na pitanje o slobodnom tržištu dionicama kluba!

- Koliko znam, može se trgovati dionicama Hajduka. Na koji način će se to raditi, odlučuje Grad Split kao većinski vlasnik. Ili možda dioničari.

Kakav oblik vlasništva zagovarate?

- Dioničarsko društvo. Udruge građana brzo će biti prošlost. Nije u redu da se vrte veliki milijuni mimo porezne kontrole. Željko Kerum je rekao kako Grad treba prodati dionice Hajduka. Što mislite? - Da, Gradu je to jedno od rješenja. Čuo sam takav stav od dvojice prethodnih gradonačelnika i imam osjećaj da i sadašnji slično “diše”.

Utječete li na izbor igrača, postavljanje igre, trenera...?

- U životu sam naučio raditi ono što znam i da poslove delegiram suradnicima. Ne miješam im se u posao. Vrijedi to za Hajduk jednako kao za osiguranje ili hotelska poduzeća koja su u mome vlasništvu. Da i jesam u Hajduku većinski vlasnik, nikada ne bih doveo igrača ili rekao da netko mora igrati utakmicu ili dovesti nekoga igrača. Samo bih im štetio. Čak i ne komentiram. Stavove iznosim na Nadzornom odboru vezano uz opći ustroj i organizaciju društva. To mogu.

Ne mogu vjerovati da ne biste preporučili treneru nekog igrača za kojega mislite da bi pridonio igri?

- Ma da je svjetski reprezentativac, ne bih! Ne može me igrač impresionirati do te mjere da prekršim svoja načela ponašanja i poslovanja. Rekao sam da ni igru ni igrače na utakmici ne komentiram previše, iako to svi Hrvati rade i zamišljaju sebe izbornicima. Što ne vidim kao lošu sastavnicu sporta, to jednostavno spada u naš mentalitet.

Smatrate li da navijači imaju prevelik utjecaj, na ovaj ili onaj način, na Hajduk?

- Prema mome iskustvu s navijačima i rukovodstvom udruge Naš Hajduk i Torcide, nitko od njih nije imao ambiciju utjecati na politiku kluba niti na sportsku politiku. U jednom trenutku iskrsnula je ideja da navijači daju svoga čovjeka u Upravni odbor, ali pokazalo se da su oni toliko realni da nisu željeli jer nisu dovoljno kompetentni. Jedino su tražili transparentno poslovanje, da se neki iz kluba i oko kluba isključe. Percepcija da je enorman utjecaj Torcide i navijača na politiku kluba ne stoji. Jedno vrijeme Kerumove vlasti, istina, utjecali su na klub zbog nezadovoljstva Upravom i Nadzornim odborom, što je rezultiralo njihovim izborom javnim natječem. Na osnovi natječaja Grada i Našeg Hajduka izabrani su Nadzorni odbor i Uprava.

ANA DRAGIČEVIĆ

Financirao sam HDZ, HNS i HSS.

I Dragana Primorca Uvjetuje li vam politika poslovanje?

- Do sada, na sreću, nisam imao nikakvih političkih niti drugih pritisaka niti sam bio u situaciji da s politikom postižem rješenja. Smatram da svaka povezanost s politikom daje kratkoročne rezultate, a da je dugoročno smetnja. Ipak ste financirali kampanje?

- Uvijek vlastitim novcem. Javno, nikada nisam iza znanja javnosti s nekim šurovao. Tražile su me tri stranke da pomognem kampanju i ja sam se odazvao sukladno onome što sam mogao. Financirali ste Dragana Primorca za predsjedničku kampanju.

Koga još?

- Primorca također transparentno, to se zna. Još sam uplatio HDZ-u, HNS-u i HSS-u. Čini mi se zapravo da je tako, ali davno je to bilo. To nema veze s mojim političkim opredjeljenjem!
S ‘bilima’ ne upravlja - ulica

Odražava li se ‘stav ulice’ na upravljanje Hajdukom?

- To bi bilo loše i mislim da se to ne pokazuje. Ako su se, kako kažete, s ulice tražili natječaji za Upravu i Nadzorni odbor i ako su se tražile i zadovoljile stručne i moralne kvalitete ljudi koje se bira, to se ne može okarakterizirati kao upravljanje ulice. Ali svakako se učinio korak naprijed u demokratizaciji odlučivanja. Hajduk niz godina nije osvojio prvenstvo, ali njegovi navijači ostali su vatreno i odano zaljubljeni u svoje ‘bile’, što je krajnje sportski odnos. Zato je dobro čuti što o Hajduku govore i kakvo raspoloženje osjećaju.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/jako-andabak-ako-se-pojavi-ozbiljan-kupac-prodat-cu-svoj-udio-u-hajduku-208621 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=167ed36c978d0d110e3c1771bc15e8d53c99512a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jako+Andabak%3A+Ako+se+pojavi+ozbiljan+kupac%2C+prodat+%C4%87u+svoj+udio+u+Hajduku%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fjako-andabak-ako-se-pojavi-ozbiljan-kupac-prodat-cu-svoj-udio-u-hajduku-208621 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fjako-andabak-ako-se-pojavi-ozbiljan-kupac-prodat-cu-svoj-udio-u-hajduku-208621 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ako dođe ozbiljna priča o rješenju za ‘bile’, prodao bih svoje dionice, zašto ne. Jer u ovim i budućim vremenima najvažnija je stvar uspjeh Hajduka. Klub ima perspektivu i mislim da se nazire njegova svjetlija budućnost. U hotel ‘Dioklecijan’ ulažem više [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ćakula o politici, turizmu i hajduku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukćakula o politici, turizmu i hajduku

Jako Andabak: Ako se pojavi ozbiljan kupac, prodat ću svoj udio u Hajduku!

Piše PSD.
7. kolovoza 2013. - 00:27

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 09:01