StoryEditorOCM
HajdukThe real Slim Shady

Hajdukovom ‘tiću‘ otac je obučavao komandose, to ga je ponukalo da ovako pozdravi Marka Livaju

Piše Ivan Renić
13. veljače 2024. - 13:11

Ušao je Filip Čuić u 52. minuti, zabio već u 68. Žestoko je proslavio mladi Hajdukov napadač. I neka je. Strpljivo je čekao svoju priliku. Konačno je dočekao nešto ozbiljniju minutažu. Dobio je gotovo čitavo poluvrijeme i iskoristio povjerenje trenera Mislava Karoglana.

Pukla je obrana Slaven Belupa, našao se Čuić u srcu kaznenog prostora, sam s loptom u nogama. Gotovo da je mogao pitati vratara gostiju gdje će pucati. Nemoćan je bio Ivan Sušak i na koncu kapitulirao i četvrti put u toj utakmici.

Kako rekosmo, baš s guštom je pogodak proslavio ‘Hajdukov Eminem‘. Opiturao je kosu u plavo, slično je ranije već činio i Dario Melnjak... Okrenuo se prema klupi i vojnički salutirao. Čini se da je to bila poruka baš prema Marku Livaji koji je susret odgledao s klupe. Čeka se da se kaštelanski as u potpunosti oporavi.

image
Ante Čizmić/Cropix

Filip i Marko su kolege iz vrha hajdučkog napada, ali i veliki prijatelji. Uostalom, pod istom su ‘kapom‘. Čuva ih i vodi isti agent, ista firma, Talijan Vincenzo Cavaliere. ‘P&P Sport Management‘ skrbi i za Čuića starijeg Marija koji igra u Istri 1961. Glavni je ipak Talijan Federico Pastorello, a Cavaliere je njegov pobočnik, glavni za Hrvatsku...

Vratimo se mi na salutiranje! Korijen takvog slavlja zasigurno leži i u tome što je Filipov otac Tomislav bio profesionalni vojnik. Bio je aktivni sudionik Domovinskog rata. S koncem rata nije završila njegova karijera u vojsci. Kasnije je vodio obuke za komandose pokraj Zadra. Radio je i kao nogometni sudac u Premier ligi Bosne i Hercegovine čak 14 godina.

Obitelj Čuić danas živi u Brišniku, selu pokraj Tomislavgrada. Petero je djece u Tomislava i supruge mu Ivane – četiri brata i sestra. Dvojica su nosila Hajdukov dres – Filip i Mario.

Kad smo kod Čuića, pohvalimo i HRT-ovog komentatora Vikija Ivanovića koji je prenosio utakmicu Hajduka i Slaven Belupa. Pripremio se iskusni komentator dobro, a primijetili smo i da zna da se prezime Čuić izgovara baš tako - kratko, a ne dugo kao što je u Dalmaciji ‘običaj‘ (Čuuuiić)...

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 07:39