StoryEditorOCM
Hajduknema labavo

Hajduk u Varaždinu ide po sve, Karoglan ‘bacio kocku‘ i dobio ‘šesticu‘, evo tko bi danas trebao biti u prvih jedanaest

Piše Krešimir Milić
24. veljače 2024. - 11:01

Idealnu priliku za povratak na prvo mjesto Hajduk ima ovog vikenda u 24. kolu HNL-a. Naime, pobjeda protiv Varaždina u gostima bila bi temelj za tu tezu, a potvrda bi mogla uslijediti u nedjelju ako Rijeka prospe bodove na Maksimiru kod Dinama. Baš na tu utakmicu bit će na koncu i najveći fokus, no ona je u očima igrača i trenera Hajduka zasad irelevantna.

Jedino bitno je kako će završiti ogled u Varaždinu (subota, 15 sati), a gledajući statistiku u posljednjih devet susreta bodove su uzimali samo hajdukovci. Ove sezone su se susretali dva puta, a u Varaždinu je Hajduk slavio golovima Krovinovića i Dajakua, dok je za goste zabio Belcar. U drugom susretu ove sezone slavili su ‘bijeli‘ na Poljudu s 3:1, a zabijali su Pukštas, Šarlija i Krovinović te Uremović, koji je postigao autogol.

Tvrd orah

Prošle sezone Varaždinci su bili ozbiljni kandidati za Europu koju su na kraju propustili osigurati za tri boda. Pokazali su se od povratka u prvoligaško društvo kao tvrd orah, uvjetno rečeno, jačim klubovima. Hajduk su znali namučiti na terenu, ali rezultatski od povratka u HNL nisu nijednom ugrozili ‘bijele‘, tj. uzimali bodove. Dok je Rudeš u ligi ne brinu puno Varaždinci, a ni ostali iznad desetog mjesta, za ostanak u ligi pa se time, kako se kaže, vole i nadigravat. U prošlom kolu nisu bili daleko od boda, tek da je Dabro bio koncentriraniji s bijele točke mogli su sad imati niz od tri utakmice bez poraza.

Hajduk je s druge strane u nizu od tri utakmice bez poraza, s dvije pobjede i remijem. Odgovorio je tako Mislav Karoglan na ono pitanje Krune Jurčića kako će reagirati nakon poraza. Rijeka je poremetila privremeno planove ‘bijelih‘ u nastavku prvenstva, no momčad je brzo odgovorila s remijem i dvije pobjede.

image

Filip Krovinović

Paun Paunović/Cropix

U borbi za titulu naravno da bi bolje izgledalo i da je u one prve dvije utakmice nastavka bilo više bodova, no i to ne bi promijenilo situaciju u kojoj ‘bijeli‘ idu po novu pobjedu u Varaždinu. Nastavak sezone obilježile su i ozljede u bijelom taboru. Od ranije se zna da primjerice Melnjak ne konkurira do kraja sezone, a listi ozlijeđenih pridružio se dolaskom i Perišić čiji oporavak se očekuje uskoro. Tešku ozljedu zadobio je Žaper na gostovanju kod Rudeša i čeka ga operacija, a za sastav još neko vrijeme neće konkurirati Nikola Kalinić dok su Lovre Kalinić i Moufi počeli s treninzima.

Nema dilema

Karoglan svakako ne bi trebao imati većih dilema kad je u pitanju početni sastav, a u odnosu na ona koji istrčao proteklog vikenda u Kranjčevićevoj trebao bi imati tek dvije promjene. Vratio se zato Karoglanu na lijevu stranu Diallo i već u Varaždinu bi trebao zauzeti svoje mjesto.

Mjesto na vratima nije upitno kome ide, a desno ide Sigur dok ispred Lučića u pravilu ide bedem Uremović-Šarlija. Žaperovim izostankom ulogu šestice pokrivat će ovog vikenda Krovinović, kojem leži ta pozicija, a u veznom redu će mu se pridružiti Pukštas i Kalik. Ispred njih bi trebao biti trozubac sa Sahitijem i Brekalom na krilima te Livajom u špici.

U posljednje dvije utakmice pokazali su ‘bijeli‘ da imaju ključ za protivničke bunkere. Na Poljudu protiv Farmaceuta s 4:0 je djelovalo to malo jednostavnije nego protiv Rudeša u Kranjčevićevoj s 2:0 kad je gol za potvrdu stigao debelo u sudačkoj nadoknadi, no ni ovako domaći nisu ozbiljnije prijetili ‘bijelima‘. Varaždin će sigurno pokušati odigrati drugačije od prethodna dva protivnika Hajduka, a imat će i promjene u sastavu jer zbog kartona nema Mitrovskog i Vukčevića. Tako je vjerojatno da Šego neće biti jedini bivši izdanak Hajdukove škole u redovima protivnika, a priključit će mu se protiv matičnog kluba i Škaričić koji će mijenjati Vukčevića dok bi umjesto Mitrovskog trebao zaigrati Drožđek.

Varaždin je još jedino mjesto gdje Karoglan nije vodio ‘bijele‘, a prvi put bi valjalo obilježiti pobjedom za nastavak niza bez poraza u lovu na titulu.

VJEROJATNI SASTAVI

Varaždin 4 - 3 - 3

Zelenika - Škaričić, Jelenić, Ba, Boršić - Belcar, Postonjski, Lusavec - Drožđek, Gudelj, Šego.

Hajduk 4 - 1 - 4 - 1

Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo - Krovinović - Sahiti, Pukštas, Kalik, Brekalo - Livaja.

Varaždin - Stadion Varteks. Početak u 15 sati. Sudac Fran Jović (Zagreb), pomoćnici Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dejan Vuković (Zagreb), četvrti Ante Čulina (Zagreb). VAR Ante Čuljak (Zagreb), AVAR Anto Marić (Zagreb). Delegat Robert Balen (Zagreb). Kontrolor suđenja Ante Vučemilović (Zagreb). Časnik za sigurnost Marko Svilić (Zagreb).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:56