stdClass Object ( [id] => 6228 [title] => Hajduk blijed u Maksimiru, modri već stavili ruke na Rabuzinovo sunce (VIDEO) [alias] => hajduk-blijed-u-maksimiru-modri-vec-stavili-ruke-na-rabuzinovo-sunce-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U Maksimiru je Dinamo ugostio Hajduk u prvoj utakmici finala Nogometnog kupa Hrvatske i pobijedio rezultatom 3:0 (2:0). Bijelima ni Sveti Duje nije pomogao, golove su postigli Mandžukić dva i Tadić. Uzvrat je sljedeće srijede na Poljudu.

Prije početka utakmice legendarni novinar Edo Pezzi dobio je priznanje za četredesetogodišnjicu rada, a Hajduk je zaigrao u novim crveno-plavim dresovima. 

Dinamo je već na prvoj utakmici stavio obje ruke na pobjednički pokal Kupa i do revanša u Splitu za sedam dana sve nade hajdukovaca u neizvjestan revanš zapravo su potonule.

Najprije igrom svih 90 minuta u Maksimiru, a onda i završnim udarcem Marija Mandžukića u 88. minuti koji je postavio konačnih, prevelikih 3:0. I što je najporaznije za Splićane, tih 3:0 zapravo je realan ishod viđenog nogometa ove srijede u Maksimiru.

Ni Sveti Duje nije uspio pomoći ovoj momčadi Hajduka baš kao ni za špurijus lansirana pričuvna garnitura dresova. Doista, Hajduk, kako je igrao, izgledao je kao rezervna ekipa, a da su pravi prvotimci ostali kod kuće...

Hajduk je imao određen alibi za sve loše što mu se ima dogoditi u izostanku nekolicine važnih igrača trkača Andrića i Rubila, te Cernata u smislu konstrukcije, građenja, igre.

Takav hendikep je objektivno nenadoknadiv. Međutim, Splićani su pogoršali svoju situaciju zaigravši sa četvoricom u liniji u zadnjem redu obrane. Empirija, iskustvo nas uči iz ovog proljeća da se Hajduk nikad nije okusio slasti ni iole uspjeha ako u momčadi nije bilo Andrića te ako je obrana igrala u liniji.

Puno bolje bi klapalo kad bi se u obrani našla tri stopera. Zar je Jarni baš morao od toga odustati?

Već zarana su bijeli obavili harakiri. Greška Sablića dovela je olako Dinamo u vodstvo, a Sablićeva nesigurnost unosila je nemir. Ako se zna da vezni duo Ljubičić - Linić ni blizu se mogao oduprijeti Dinamovim snagama, onda postaje jasno da se vrlo ambiciozno postavljeni kvartet Hajdukovih napadača našao odsječen, a splitska momčad doslovce prepolovljena.

Tinjala je među hajdukovcima tek nada da će poraz biti koliko-toliko probavljiv, ali je pogotcima Mandžukića i ta nada bila više nego varljiva.
Konačni ishod drastično i zorno pokazuje svu razliku u kvaliteti između Dinama i Hajduka, a poraz majstora s mora je pretežak da bi se iole “dizala” atmosfera pred revanš za tjedan dana u Poljudu.

Dinamo je imao svoje matadure u liku napadača J. Tadića i Mandžukića kojima je nesebično sekundirao i asistirao Modrić pokazavši veliki gušt da na odlasku iz Dinama osvoji još jedan Kup.

Nije ni pomišljao da ove utakmice preskoči čuvajući noge za Tottenham.

slaven alfirević

Jarni: Što reći.....

Robert Jarni:

- Nema se šta puno za kazati, ni bez dvojice standardnih igrača teško igramo, a kamoli bez petorice. Tražio sam od mojih momaka agresivnost. Oni su pokazali želju, ali kod prva dva pogotka napravili su dvije pogreške a takve pogreške Dinamo zna kazniti.

Nikola Kalinić:

- Loše smo odigrali ovu utakmicu. Dinamo je zasluženo pobijedio i pokazao da je bolji. Ne mogu biti zadovoljan svojom igrom kao ni igrom cijele momčadi.

Ante Rukavina:

- U Splitu smo igrali dosta agresivnije i bolje, dok se ovdje dogodilo potpuno obrnuto. Uvijek postoji nada u uzvratu, ali teško Dinamo prima tri gola a da ne postigne niti jednog. Dinamo je pokazao da je bolja ekipa.

Luka Modrić:

- Danas smo odigrali jednu od boljih utakmica ovog proljeća. Možemo biti zadovoljni igrom a pogotovo rezultatom. Sada možemo mirno na uzvrat u Split. Sve imamo u svojim rukama i 99 posto smo osigurali pobjedu. Ona utakmicu u Splitu nije imala takvu važnost a vidi se da kada mi želimo da nas Hajduk ne može ugroziti. Svih 90 minuta odigrali smo kao ekipa, dobro stajali na terenu i moramo biti zadovoljni iako smo mogli postići još koji pogodak.

Mihael Mikić:

- Danas smo fenomenalno odigrali. Zasluženo pobijedili i praktički stavili dvije ruke na pehar. Međutim, u Split isto idemo pobijediti. Mi smo najavili da ćemo odigrat agresivno, to smo ispunili, ispunili smo sve što je trener tražio i znam kada ovako igramo da nam Hajduk ne može ništa.

S. BRAJKOVIĆ

Sjedni pet!

Balić 5 - U punoj vreći golova našao se i njegov kiks kad je matiran nakon kornera, bilo je to privremenih 2:0... Nešto je, čak dosta toga, i uhvatio, a još najbolje da nije, koliki bi to onda poraz bio?

Živković 5,5 - U prvom poluvremenu desni branič, a u nastavku srednji stoper u obrani četvorice. Nije bio bezgrešan, ali je puno teških stvari riješio.

Jozinović 5 - Primjetan je trud mladića, ali isto tako i nedoraslost da se nametne na ovako velikoj sceni i važnoj utakmici, od 86. ušao Bartolović bez ocjene.

Ljubičić 5 - Može mu biti utjeha da nije bio najlošiji, stigao je čak i oprobati svoj snažan udarac, samo jednom, ali se i on ograničio na djelovanje u dubini defanzive u kojoj je Hajduk bio osuđen na odstrjel.

Maloča 5,5 - Svijetla točka crveno-plavih, uz pravo brdo defanzivnog posla stizao je ponešto kvalitetno obaviti baš poput Živkovića.

Sablić 5 - Tragičar, njegove greške i nesigurnost survale su hajdukovce niz liticu poraza, a on sam je u finišu prvog dijela dobio udarac u glavu i drugo poluvrijeme proveo na Rebru.

od 46. J. Buljat 5 - Htjeli smo ga pohvaliti da Hajduk u drugih 45 minuta nije primio gol, kad je njegova nonšalancija pripomogla Mandžukiću da postavi konačnih 3:0.

Rukavina 5 - Na desnom krilu odsječen, u Čalinom džepu.

Linić 5 - Protekla je cijela utakmice bez njegova kvalitetna učinka.

Kalinić 5 - Dvaput je čak šutirao, i to nisu bile sasvim loše pozicije, ali ih je Nikolin mlaki udarac učinio plijenom Kocha.

Čop 5 - Nevidljiv, uz sav trud cijela utakmica kao da je protjecala bez njega.

Gabrić 5 - Od lijevog krila pretvorio se u igrača koji je u obrani pokušavao smanjiti štetu svoje momčadi bez primisli da bi se mogao nametnuti bilo kakvoj situaciji.

Iz minute u minutu:

1 - Hajduk je premijerno istrčao u novim rezervnim dresovima s uzdužnim crveno-plavim linijama.

4 - Nesiguran početak gostiju. Nespretna intervencija glavom Maloče pretvorila se u idealnu asistenciju za Mandžukića. Napadač Dinama primirio je loptu i desnom je nogom iz izgledne pozicije poslao preko vrata. Ostao je dojam kako je trebao šutirati lijevom nogom.

6 - Linić je iz slobodnog udarca pronašao Živkovića na drugoj stativi, ali njegov udarac glavom je bio neopasan za Kocha.

1:0 Tadić
8 - Niz pogrešaka obrane Hajduka se nastavio. Sablić je neometan promašio loptu što je iskoristio Mikić i uposlio Tadića. Plava jedanaestica našla se sama oči u oči s Balićem. Sretno i spretno provukao je loptu kroz noge vratara Hajduka i najavio pasje popodne Splićana u Zagrebu.

11 - Ubačaj Modrića u kazneni prostor iz slobodnog udarca Balić je pokušao boksati, ali mu je lopta skliznula s ruke i završila u korneru. Nakon udarca iz kuta domaćih Vukojević je okušao udarac s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad vrata.

16 - Probudio se i Hajduk. Grešku Mikulića iskoristio je Kalinić, povukao prema šesnaestercu i s dvadesetak metara gađao donji desni kut vratara Kocha. Njemački vratar je nakratko odbio, ali je na lopti bio najbrži Gabrić. Vezni igrač Hajduka nije oklijevao i potegao je iz prve pokušavajući probiti blok “modre” obrane. Lopta je prohujala dva-tri metra od vrata 38-godišnjega Vladimira Balića..

2:0 Mandžukić
20 - Splićani su opet poklonili loptu “modrima” iz čega se rodio korner u režiji Modrića. Lopta je padala prema buketu igrača na prvoj vratnici, ali ju je Balić propustio uhvatiti. Na drugoj stativi spreman je bio Mandžukić i glavom je loptu od tla poslao u nebranjenu mrežu.

23 - Tragikomedija od splitske obrane u kojoj gostujući nogometaši kao da se nadmeću tko će napraviti veću glupost. Sablić je zaksnio na loptu koju je trenutak prije odnio Tadić. Napadač Dinama krenuo je prema vratima, ali ga je Sablić hrvačkim zahvatom grčko-rimskim stilom zaustavio u toj namjeri. Sablić je za svoj pothvat dobio žuti karton jer je u liniji pored Tadića bio i Maloča, ali je i bez obzira na to “lišo” prošao.

48 - Umalo nova blamaža splitske obrane. Ubačaj iz kuta opet je izazvao paniku u petercu, Balić loptu nije uhvatio, a ostatak Splićana koji su se našli u blizini kao da se nisu mogli dogovoriti tko će izbiti loptu i otkloniti opasnost. Na kraju je to ipak učinio Čop.

56 - Obrana Dinama opet je zaglumila Hajdukovu. Nakon pogreške Mikulića lopte se dokopao Kalinić, ali u njegovom udarcu s dvadesetak metara nije bilo ubojitosti.

61 - Modrić je fantastičnim potezom u trku izbacio iz igre dvojicu igrača Hajduka te s dvadesetak metara snažno opalio po vratima. Balić je loptu odbio, a Mandžukić se nije najbolje snašao.

72 - Neumorni Tadić se uspio othrvati naletima Maloče i Živkovića te uposliti Mikića koji je mogao birati gdje će poslati loptu, ali ga je Balić na koncu nadmudrio.

3:0 Mandžukić
88 - Kraj finala? Mandžukić se  probio po desnoj strani Hajdukove obrane, došao do Maloče, okrenuo ga kao da  ovaj ne postoji te precizno naciljao u suprotni Balićev kut.

90 + 2 - Sudac Ljubičić je odsvirao završetak susreta te spasio “bijele” veće blamaže.

Dinamo - Hajduk 2:0 (2:0).

Zagreb: Stadion u Maksimiru.

Gledatelja oko 10.000. .

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek) - 6.

Žuti kartoni: Sablić, Ljubičić i Kalinić (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Tadić (8), 2:0 Mandžukić (20), 3:0 Mandžukić (88)

Najbolji igrač: Mario Mandžukić (Dinamo).

Dinamo: Koch (6,5), Etto (6), Čale (6), Vrdoljak (6), Drpić (6,5), Mikulić (5,5), Mikić (6,5), Vukojević (6,5), Mandžukić (7,5), J. Tadić (7,5) (od 83. Šokota -), Modrić (7).

Hajduk: Balić (5), Živković (5,5), Jozinović (5) (od 86. Bartolović -), Ljubičić (5), Maloča (5,5), Sablić (5) (od 46. J. Buljat 5), Rukavina (5), Linić (5), Kalinić (5), Čop (5), Gabrić (5).

Dinamovci su stekli veliku prednost / CROPIX

Cernat traži nešto više

Sa zastupnikom Florina Cernata, rumunjskim menadžerom Ioanom (Giovannijem) Becalijem, predstavnici Hajduka kažu da su razgovarali - preliminarno.

S njima su u hotelu Antunović u poslijepodnevnim satima prije utakmice pričali predsjednik Hajdukove Skupštine dr. Ante Nosić i dopredsjednik prof. Vinko Bajrović. Izostao je Mirko Klarić koji je imao posla glede elaborata “bijelih” u Ministarstvu sporta.

Dr. Nosić i prof. Bajrović nisu željeli ništa pobliže kazati osim što se dade shvatiti da bi Cernat za iduću sezonu tražio nešto više nego što je imao ove godine, a sve sukladno njegovim već ugovorenim primanjima u kijevskom Dinamu, odakle je i posuđen u grad pod Marjanom.

Rečeno je ono - stereotipno, pregovori načelni, a nova runda bi se trebala održati iduće srijede u Splitu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prva utakmica finala kupa: DINAMO - HAJDUK 3:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-05-07 16:59:11 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-05-08 13:44:38 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-05-07 21:59:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7142 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/05/08/sport/dava/hajdukmalail.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x242" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14900833 Threads: 5 Questions: 3140661926 Slow queries: 7001820 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234785385 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/hajduk-blijed-u-maksimiru-modri-vec-stavili-ruke-na-rabuzinovo-sunce-video-6228 [printLink] => /sport/hajduk/hajduk-blijed-u-maksimiru-modri-vec-stavili-ruke-na-rabuzinovo-sunce-video-6228?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 227270 [name] => hajdukdinamo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukdinamo [link] => /tag/hajdukdinamo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 137748 [name] => kuphrvatske [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kuphrvatske [link] => /tag/kuphrvatske ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prva utakmica finala kupa: DINAMO - HAJDUK 3:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hajduk blijed u Maksimiru, modri već stavili ruke na Rabuzinovo sunce (VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-20-18-08-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/05/08/sport/dava/hajdukmalail.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/05/08/sport/dava/hajdukmalail.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U Maksimiru je Dinamo ugostio Hajduk u prvoj utakmici finala Nogometnog kupa Hrvatske i pobijedio rezultatom 3:0 (2:0). Bijelima ni Sveti Duje nije pomogao, golove su postigli Mandžukić dva i Tadić. Uzvrat je sljedeće srijede na Poljudu.

Prije početka utakmice legendarni novinar Edo Pezzi dobio je priznanje za četredesetogodišnjicu rada, a Hajduk je zaigrao u novim crveno-plavim dresovima. 

Dinamo je već na prvoj utakmici stavio obje ruke na pobjednički pokal Kupa i do revanša u Splitu za sedam dana sve nade hajdukovaca u neizvjestan revanš zapravo su potonule.

Najprije igrom svih 90 minuta u Maksimiru, a onda i završnim udarcem Marija Mandžukića u 88. minuti koji je postavio konačnih, prevelikih 3:0. I što je najporaznije za Splićane, tih 3:0 zapravo je realan ishod viđenog nogometa ove srijede u Maksimiru.

Ni Sveti Duje nije uspio pomoći ovoj momčadi Hajduka baš kao ni za špurijus lansirana pričuvna garnitura dresova. Doista, Hajduk, kako je igrao, izgledao je kao rezervna ekipa, a da su pravi prvotimci ostali kod kuće...

Hajduk je imao određen alibi za sve loše što mu se ima dogoditi u izostanku nekolicine važnih igrača trkača Andrića i Rubila, te Cernata u smislu konstrukcije, građenja, igre.

Takav hendikep je objektivno nenadoknadiv. Međutim, Splićani su pogoršali svoju situaciju zaigravši sa četvoricom u liniji u zadnjem redu obrane. Empirija, iskustvo nas uči iz ovog proljeća da se Hajduk nikad nije okusio slasti ni iole uspjeha ako u momčadi nije bilo Andrića te ako je obrana igrala u liniji.

Puno bolje bi klapalo kad bi se u obrani našla tri stopera. Zar je Jarni baš morao od toga odustati?

Već zarana su bijeli obavili harakiri. Greška Sablića dovela je olako Dinamo u vodstvo, a Sablićeva nesigurnost unosila je nemir. Ako se zna da vezni duo Ljubičić - Linić ni blizu se mogao oduprijeti Dinamovim snagama, onda postaje jasno da se vrlo ambiciozno postavljeni kvartet Hajdukovih napadača našao odsječen, a splitska momčad doslovce prepolovljena.

Tinjala je među hajdukovcima tek nada da će poraz biti koliko-toliko probavljiv, ali je pogotcima Mandžukića i ta nada bila više nego varljiva.
Konačni ishod drastično i zorno pokazuje svu razliku u kvaliteti između Dinama i Hajduka, a poraz majstora s mora je pretežak da bi se iole “dizala” atmosfera pred revanš za tjedan dana u Poljudu.

Dinamo je imao svoje matadure u liku napadača J. Tadića i Mandžukića kojima je nesebično sekundirao i asistirao Modrić pokazavši veliki gušt da na odlasku iz Dinama osvoji još jedan Kup.

Nije ni pomišljao da ove utakmice preskoči čuvajući noge za Tottenham.

slaven alfirević

Jarni: Što reći.....

Robert Jarni:

- Nema se šta puno za kazati, ni bez dvojice standardnih igrača teško igramo, a kamoli bez petorice. Tražio sam od mojih momaka agresivnost. Oni su pokazali želju, ali kod prva dva pogotka napravili su dvije pogreške a takve pogreške Dinamo zna kazniti.

Nikola Kalinić:

- Loše smo odigrali ovu utakmicu. Dinamo je zasluženo pobijedio i pokazao da je bolji. Ne mogu biti zadovoljan svojom igrom kao ni igrom cijele momčadi.

Ante Rukavina:

- U Splitu smo igrali dosta agresivnije i bolje, dok se ovdje dogodilo potpuno obrnuto. Uvijek postoji nada u uzvratu, ali teško Dinamo prima tri gola a da ne postigne niti jednog. Dinamo je pokazao da je bolja ekipa.

Luka Modrić:

- Danas smo odigrali jednu od boljih utakmica ovog proljeća. Možemo biti zadovoljni igrom a pogotovo rezultatom. Sada možemo mirno na uzvrat u Split. Sve imamo u svojim rukama i 99 posto smo osigurali pobjedu. Ona utakmicu u Splitu nije imala takvu važnost a vidi se da kada mi želimo da nas Hajduk ne može ugroziti. Svih 90 minuta odigrali smo kao ekipa, dobro stajali na terenu i moramo biti zadovoljni iako smo mogli postići još koji pogodak.

Mihael Mikić:

- Danas smo fenomenalno odigrali. Zasluženo pobijedili i praktički stavili dvije ruke na pehar. Međutim, u Split isto idemo pobijediti. Mi smo najavili da ćemo odigrat agresivno, to smo ispunili, ispunili smo sve što je trener tražio i znam kada ovako igramo da nam Hajduk ne može ništa.

S. BRAJKOVIĆ

Sjedni pet!

Balić 5 - U punoj vreći golova našao se i njegov kiks kad je matiran nakon kornera, bilo je to privremenih 2:0... Nešto je, čak dosta toga, i uhvatio, a još najbolje da nije, koliki bi to onda poraz bio?

Živković 5,5 - U prvom poluvremenu desni branič, a u nastavku srednji stoper u obrani četvorice. Nije bio bezgrešan, ali je puno teških stvari riješio.

Jozinović 5 - Primjetan je trud mladića, ali isto tako i nedoraslost da se nametne na ovako velikoj sceni i važnoj utakmici, od 86. ušao Bartolović bez ocjene.

Ljubičić 5 - Može mu biti utjeha da nije bio najlošiji, stigao je čak i oprobati svoj snažan udarac, samo jednom, ali se i on ograničio na djelovanje u dubini defanzive u kojoj je Hajduk bio osuđen na odstrjel.

Maloča 5,5 - Svijetla točka crveno-plavih, uz pravo brdo defanzivnog posla stizao je ponešto kvalitetno obaviti baš poput Živkovića.

Sablić 5 - Tragičar, njegove greške i nesigurnost survale su hajdukovce niz liticu poraza, a on sam je u finišu prvog dijela dobio udarac u glavu i drugo poluvrijeme proveo na Rebru.

od 46. J. Buljat 5 - Htjeli smo ga pohvaliti da Hajduk u drugih 45 minuta nije primio gol, kad je njegova nonšalancija pripomogla Mandžukiću da postavi konačnih 3:0.

Rukavina 5 - Na desnom krilu odsječen, u Čalinom džepu.

Linić 5 - Protekla je cijela utakmice bez njegova kvalitetna učinka.

Kalinić 5 - Dvaput je čak šutirao, i to nisu bile sasvim loše pozicije, ali ih je Nikolin mlaki udarac učinio plijenom Kocha.

Čop 5 - Nevidljiv, uz sav trud cijela utakmica kao da je protjecala bez njega.

Gabrić 5 - Od lijevog krila pretvorio se u igrača koji je u obrani pokušavao smanjiti štetu svoje momčadi bez primisli da bi se mogao nametnuti bilo kakvoj situaciji.

Iz minute u minutu:

1 - Hajduk je premijerno istrčao u novim rezervnim dresovima s uzdužnim crveno-plavim linijama.

4 - Nesiguran početak gostiju. Nespretna intervencija glavom Maloče pretvorila se u idealnu asistenciju za Mandžukića. Napadač Dinama primirio je loptu i desnom je nogom iz izgledne pozicije poslao preko vrata. Ostao je dojam kako je trebao šutirati lijevom nogom.

6 - Linić je iz slobodnog udarca pronašao Živkovića na drugoj stativi, ali njegov udarac glavom je bio neopasan za Kocha.

1:0 Tadić
8 - Niz pogrešaka obrane Hajduka se nastavio. Sablić je neometan promašio loptu što je iskoristio Mikić i uposlio Tadića. Plava jedanaestica našla se sama oči u oči s Balićem. Sretno i spretno provukao je loptu kroz noge vratara Hajduka i najavio pasje popodne Splićana u Zagrebu.

11 - Ubačaj Modrića u kazneni prostor iz slobodnog udarca Balić je pokušao boksati, ali mu je lopta skliznula s ruke i završila u korneru. Nakon udarca iz kuta domaćih Vukojević je okušao udarac s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad vrata.

16 - Probudio se i Hajduk. Grešku Mikulića iskoristio je Kalinić, povukao prema šesnaestercu i s dvadesetak metara gađao donji desni kut vratara Kocha. Njemački vratar je nakratko odbio, ali je na lopti bio najbrži Gabrić. Vezni igrač Hajduka nije oklijevao i potegao je iz prve pokušavajući probiti blok “modre” obrane. Lopta je prohujala dva-tri metra od vrata 38-godišnjega Vladimira Balića..

2:0 Mandžukić
20 - Splićani su opet poklonili loptu “modrima” iz čega se rodio korner u režiji Modrića. Lopta je padala prema buketu igrača na prvoj vratnici, ali ju je Balić propustio uhvatiti. Na drugoj stativi spreman je bio Mandžukić i glavom je loptu od tla poslao u nebranjenu mrežu.

23 - Tragikomedija od splitske obrane u kojoj gostujući nogometaši kao da se nadmeću tko će napraviti veću glupost. Sablić je zaksnio na loptu koju je trenutak prije odnio Tadić. Napadač Dinama krenuo je prema vratima, ali ga je Sablić hrvačkim zahvatom grčko-rimskim stilom zaustavio u toj namjeri. Sablić je za svoj pothvat dobio žuti karton jer je u liniji pored Tadića bio i Maloča, ali je i bez obzira na to “lišo” prošao.

48 - Umalo nova blamaža splitske obrane. Ubačaj iz kuta opet je izazvao paniku u petercu, Balić loptu nije uhvatio, a ostatak Splićana koji su se našli u blizini kao da se nisu mogli dogovoriti tko će izbiti loptu i otkloniti opasnost. Na kraju je to ipak učinio Čop.

56 - Obrana Dinama opet je zaglumila Hajdukovu. Nakon pogreške Mikulića lopte se dokopao Kalinić, ali u njegovom udarcu s dvadesetak metara nije bilo ubojitosti.

61 - Modrić je fantastičnim potezom u trku izbacio iz igre dvojicu igrača Hajduka te s dvadesetak metara snažno opalio po vratima. Balić je loptu odbio, a Mandžukić se nije najbolje snašao.

72 - Neumorni Tadić se uspio othrvati naletima Maloče i Živkovića te uposliti Mikića koji je mogao birati gdje će poslati loptu, ali ga je Balić na koncu nadmudrio.

3:0 Mandžukić
88 - Kraj finala? Mandžukić se  probio po desnoj strani Hajdukove obrane, došao do Maloče, okrenuo ga kao da  ovaj ne postoji te precizno naciljao u suprotni Balićev kut.

90 + 2 - Sudac Ljubičić je odsvirao završetak susreta te spasio “bijele” veće blamaže.

Dinamo - Hajduk 2:0 (2:0).

Zagreb: Stadion u Maksimiru.

Gledatelja oko 10.000. .

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek) - 6.

Žuti kartoni: Sablić, Ljubičić i Kalinić (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Tadić (8), 2:0 Mandžukić (20), 3:0 Mandžukić (88)

Najbolji igrač: Mario Mandžukić (Dinamo).

Dinamo: Koch (6,5), Etto (6), Čale (6), Vrdoljak (6), Drpić (6,5), Mikulić (5,5), Mikić (6,5), Vukojević (6,5), Mandžukić (7,5), J. Tadić (7,5) (od 83. Šokota -), Modrić (7).

Hajduk: Balić (5), Živković (5,5), Jozinović (5) (od 86. Bartolović -), Ljubičić (5), Maloča (5,5), Sablić (5) (od 46. J. Buljat 5), Rukavina (5), Linić (5), Kalinić (5), Čop (5), Gabrić (5).

Dinamovci su stekli veliku prednost / CROPIX

Cernat traži nešto više

Sa zastupnikom Florina Cernata, rumunjskim menadžerom Ioanom (Giovannijem) Becalijem, predstavnici Hajduka kažu da su razgovarali - preliminarno.

S njima su u hotelu Antunović u poslijepodnevnim satima prije utakmice pričali predsjednik Hajdukove Skupštine dr. Ante Nosić i dopredsjednik prof. Vinko Bajrović. Izostao je Mirko Klarić koji je imao posla glede elaborata “bijelih” u Ministarstvu sporta.

Dr. Nosić i prof. Bajrović nisu željeli ništa pobliže kazati osim što se dade shvatiti da bi Cernat za iduću sezonu tražio nešto više nego što je imao ove godine, a sve sukladno njegovim već ugovorenim primanjima u kijevskom Dinamu, odakle je i posuđen u grad pod Marjanom.

Rečeno je ono - stereotipno, pregovori načelni, a nova runda bi se trebala održati iduće srijede u Splitu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hajduk-blijed-u-maksimiru-modri-vec-stavili-ruke-na-rabuzinovo-sunce-video-6228 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e6ed1bc4e0f312b666448e270426f2246aae3500 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hajduk+blijed+u+Maksimiru%2C+modri+ve%C4%87+stavili+ruke+na+Rabuzinovo+sunce+%28VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajduk-blijed-u-maksimiru-modri-vec-stavili-ruke-na-rabuzinovo-sunce-video-6228 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajduk-blijed-u-maksimiru-modri-vec-stavili-ruke-na-rabuzinovo-sunce-video-6228 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prva utakmica finala kupa: DINAMO - HAJDUK 3:0 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukprva utakmica finala kupa: DINAMO - HAJDUK 3:0

Hajduk blijed u Maksimiru, modri već stavili ruke na Rabuzinovo sunce (VIDEO)

Piše PSD.
7. svibnja 2008. - 23:59

U Maksimiru je Dinamo ugostio Hajduk u prvoj utakmici finala Nogometnog kupa Hrvatske i pobijedio rezultatom 3:0 (2:0). Bijelima ni Sveti Duje nije pomogao, golove su postigli Mandžukić dva i Tadić. Uzvrat je sljedeće srijede na Poljudu.

Prije početka utakmice legendarni novinar Edo Pezzi dobio je priznanje za četredesetogodišnjicu rada, a Hajduk je zaigrao u novim crveno-plavim dresovima. 

Dinamo je već na prvoj utakmici stavio obje ruke na pobjednički pokal Kupa i do revanša u Splitu za sedam dana sve nade hajdukovaca u neizvjestan revanš zapravo su potonule.

Najprije igrom svih 90 minuta u Maksimiru, a onda i završnim udarcem Marija Mandžukića u 88. minuti koji je postavio konačnih, prevelikih 3:0. I što je najporaznije za Splićane, tih 3:0 zapravo je realan ishod viđenog nog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 22:18