StoryEditorOCM
Hajdukne ponovilo se

Hajduci, nemojte se sad opet usrat‘; Ova je osoba ključna za osvajanje titule, neka vas sve postroji na Poljudu

Piše Pero Smolčić
24. siječnja 2024. - 13:53

Sve nekako podsjeća na ovu situaciju, kada je glavni protagonist bio - Goran Milović. 

U studenome 2015., nakon 11 prvenstvenih susreta u nizu bez poraza Hajdukovci su pognutih glava napustili travnjak, ali više od poraza pa i gubitka prvog mjesta boli igra "bijelih" - stajalo je u raportu Slobodne Dalmacije.

Rijeka, sastav trenera Matjaža Keka Hajduku je očitao nogometnu lekciju u situaciji kada su Splićani pobjedom mogli pobjeći na četiri boda Rijeci i pet Dinamu. Kada je najteže pred sedmu silu je već tradicionalno izašao kapetan Goran Milović.

- Nevjerojatno kako smo naivno odigrali i primali golove. Iz katastrofalnih grešaka, gubili smo balun u organizaciji naših napada i tako smo primili dva gola. Neshvatljivo. Nažalost ponavlja se povijest, kada je velika fešta, Hajduka ili Torcide mi ovako da oprostite - useremo! Ponovio nam se scenarij susreta s Liberecom - naglasio je Milović bez dlake na jeziku.

Porazom je Hajduk ostao bez prvog mjesta.

- Moramo ponovno napasti prvo mjesto, odmah od utakmice u Osijeku i čekati kiks Rijeke. Što prije se trebamo vratiti pobjedama, a ovu utakmicu izbrisati iz pamćenja. Moramo konačno u ovim prijelomnim susretima početi pobjeđivati. Publika je fantastična, nakon 0:3 su nam pljeskali. Sramota nas je. Oni žive za Hajduk, a mi ovako izgubimo, skoro bez izgubljenog metka. Ispričavamo se navijačima, moramo igrati čvršće, bolje i borbenije - naglasio je tada Milović.

E sad... Fešta je sto puta veća nego tada, akumuliralo se toliko strasti i želje u srcima i plućima navijača Hajduka, a na sadašnjim je prvotimcima splitskog kluba da im uzvrate pobjedom. Niti će nedjeljna tri boda donijeti titulu, niti će je eventualni poraz odnijeti, ali bitan je moment. A pobjeda bi dala baš veliki zamah Hajdukovim šampionskim ambicijama. Ne toliko matematički, bodovno, koliko bi se digla moć, samopouzdanje igrača...

A rečeni nekadašnji kapetan Hajduka, Goran Milović, se vraća u Hajduk. Na Poljudu će raditi u Akademiji, bit će u stožeru trenera kadeta, Luke Vučka. Vijest je od prije nekoliko dana. E sad, kao da se sve to i sudbinski poklopilo, Milović, Rijeka, poraz Dinama od Lokomotive, povratak Perišića, članovi probijaju sve moguće i nemoguće granice...

Možda je Milovićeva uloga i veća od asistiranja Vučku. Možda bi baš trebao napraviti sastanak s prvom momčadi, i Karoglanom i predsjednikom Jakobušićem, čistačicama, konobarima i kuharima, oružarom... I ponoviti ono iz 2015. s namjerom - da se ne ponovi. Sad ili nikad. Ili jeste, ili niste. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:56