stdClass Object ( [id] => 16031 [title] => Goran Vučević: Zadatak je pobjeda, ali Varteks je važniji! [alias] => goran-vucevic-zadatak-je-pobjeda-ali-varteks-je-vazniji [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Nisam nikad bio na Malti, ali ni ja, baš kao ni igrači, nemam namjeru razgledavati otok kao turističku atrakciju, ovdje smo da mislimo o balunu te da hrvatskoj pobjedom popravimo koeficijent na ljestvici UEFA-e’, kaže Vučević

Oremuš će zaigrati u napadu / CROPIX
Nismo na izletu! – uzviknuo je trener nogometaša Hajduka Goran Vučević u razgovoru s novinarima uoči utakmice protiv Birkirkare što je “bijeli“ igraju u četvrtak na Malti.

Nakon uvjerljive pobjede od 4:0 u Poljudu prije dva tjedna, među hajdukovcima je jasno kako je pitanje ukupnoga pobjednika riješeno. Barem u Maltežanima naši euro-klubovi imaju protivnike koje mogu glatko pobijediti.

Pa ipak, Vučević želi prije svega da mu ova utakmica proširi vidike, da promovira nove momke u potencijalne prvotimce i da mu uvjetno rečeno druga ili bolje rečeno drugačija postava dade adekvatne odgovore. Dobar si toliko koliko ti je klupa dugačka.

A Tomić, M. Buljat, Maloča, te tići Tičinović i Oremuš trebaju istaknuti kandidaturu da se na njih trener smije osloniti u svakom trenutku.

- Ne, ja nikad dosad nisam bio na Malti i ovo mi je prvi put, ali ni ja ni moji igrači nemamo ni najmanju namjeru razgledavati otok kao turističku atrakciju, niti ćemo ulaziti u šoping ulice La Vallete. To prepuštam vama. Svaka čast znamenitostima, ali mi smo ovdje samo da mislimo o balunu. Predstavljamo hrvatski nogomet i borimo se za hrvatski koeficijent na ljestvicama UEFA-e.

Znači, zadatak je pobjeda, premda priznajem da mi je nedjeljna utakmica protiv Varteksa još važnija. Dakako, uz uvjet da se s 4:0 u džepu može igrati mirno, s prstom u uhu. Živković je pretrpio udarac na treningu u utorak, ali bi trebao igrati, i to ne kao zadnji vezni, nego u ulozi stopera.

Ako kojim slučajem kaže da ga boli jako, onda je spreman uskočiti J. Buljat. Na mjestu zadnjega veznog pojavit će se Linić, a ostatak se zna, s time da se na klupi odmaraju Kalinić i Ibričić, a na put nisu ni pošli Pandža, Jertec i Bušić.

Popisivanje navijača

- Jako je važno da igraju svi i to vrlo ozbiljno, da pokažu pravi pristup poslu i zadacima. Ne zanima me Malta, zanima me pobjeda i sva tri boda. I ovu našu momčad nemojte zvati drugom, ovo samo igraju od prve minute neki momci koji inače više sjede na klupi - bira Vučević riječi.

Obaveza pobjede je prisutna, od nje se ne bježi. Na Malti je Splićane dočekalo domaće vrijeme, vrućina, sunce žeže i peče zvizdan. Mediteran. S ponekim stupnjem viška, preko trideset.

Nije sve teklo glatko kad smo sletjeli na maltešku pripeku, dolaze navijači iz Hrvatske i kontrola je postrožena, onoliko koliko to snage sigurnosti na Malti mogu to sebi priuštiti (nije ih velik broj za otok što broji 400.000 stanovnika).

Stožer na Malti / CROPIX
Poznata su zbivanja i neredi otprije tri godine (vrijeme brzo prolazi) kad je naša reprezentacija u doba izbornika Zlatka Cice Kranjčara (rujan 2005.) igrala na Malti 1:1, a cijenu su lomljavom platile katrige/sjedalice na ovom istom stadionu Ta’Qali (izgovara se presječeno, bez slova “q“, ta-ali) na kojem danas popodne gostuje Hajduk.

Tada su Maltežani uzeli popis svih navijača što su doletjeli iz Hrvatske i stavili ga u posebni “file“, pa su dvojica turista iz jučerašnjeg Hajdukova čarter-zrakoplova doživjela određene neugodnosti pri graničnome prijelazu. I inače se čekalo nešto duže nego obično dok se putovnice pregledaju, a njih dvojica su baš - zapela!

Nikako da ih puste! Bili su na popisu čarter-zrakoplova iz inkriminiranog gostovanja 2005. godine! Ipak, sve se sredilo, ali nakon konzultacija s - Interpolom!

Jesu na popisu, ali ih ne kači nikakva kaznena prijava ili ne daj Bože zabrana dolaska na Maltu (EU) i na nogometne utakmice.

- Nesuglasice su riješene, svi smo na broju - objavio nam je vođa ekspedicije Ivica Čović iz agencije VIP travel.

- Domaćini se ispričavaju zbog neugodnosti i čekanja. Na carini nije bilo jednostavno ni Hajdukovu liječniku dr. Fabijanu Čukelju, svi smo morali i po slijetanju na Maltu otvarati prtljagu, kuferčiće, lap-tope, a u doktora su - medikamenti.

- Što je to, steroidi? - upitali su ga, a dr Čukelj se snašao.

- Gospodo, steroidi su najstrože zabranjeni!

Torcidini grafiti

U zrakoplovu je prije toga pobrao pljesak, jer je direktor Hajduka Fredi Fiorentini objavio putem mikrofona/razglasa u airbusu kako je klupski liječnik u utorak 29. srpnja proslavio 47. rođendan.

Prvi trening hajdukovaca na Malta / CROPIX
U Hajduku su putem sms-a (konkretno Krešimir Mikulandra iz vodstva puta) od direktora Birkirkare Johna Borga dobili molbu da objasne svojim navijačima kako ne treba grafitima uništavati malteške zidine.

Naime, takvi slučajevi zabilježeni su navodno još u utorak navečer, kuka Borg, otkako je na Maltu zrakoplovima stigla prethodnica Hajdukovih navijača. Danas, u četvrtak izjutra iščekuje se i iskrcavanje navijača iz trajekata što u La Vallettu uplovljavaju sa Sicilije.

Hajduk nikad nije sam, nije bio sam ni u Hong Kongu, pa neće ni na Malti samo što bi, eto, Maltežani željeli da se ne spreja i da ne bude grafita po njihovim fasadama.

I Dado iz Crikvenice je s hajdukovcima, ni on nije izostao s putovanja na Maltu. Uočili smo ga u šetnji (nismo ranije u zrakoplovu)...

- Niste li do Malte došli sa svojim jetom, skijama po moru, nije daleko?!

- Nisam, nisam - smije se...

Naime, Dado je bio junak naslovne stranice naše Slobodne kad je lani, za ljubav Hajduku, sa ski-jetom, došao iz Crikvenice sve do Splita, morskim putem!

Bilo je to lanjskog kolovoza, kad je u Poljudu gostovala Sampdoria.

- Mogao bih opet tako za drugo kolo, sad već znam put i morsku ćud, samo da ne bude puno valova - kaže Dado.

Hajdukovi aduti / CROPIX

Oremuš u napadu

Mirko Oremuš se vratio među “bijele”, novinari ga čak zbrajaju među pojačanja.

Lani je Hajduk na njega zaboravio, i to nakon što je kod Krešića zabio izjednačujući gol u Koprivnici protiv Slavena (2:2). Jedni ga prekrižili, a drugi vratili. I evo ga u vrhu napada, umjesto Kalinića!

Buljana je dobro ispržilo

Ovo je Hajduku treće službeno gostovanje na Malti pod okriljem UEFA-e, sedamdesetih godina (1975.) igralo se protiv Floriane, a osamdesetih (1982.) protiv Zurrieqa i dosad su Splićani bilježili samo pobjede, protiv Floriane 5:0 na Malti i 3:0 na Starom placu, a protiv Zurrieqa 4:0 u Poljudu i 4:1 na Malti.

I još 4:0 s Birkirkarom. Sportski direktor Ivan Buljan bio je sudionik utakmica s Florianom:

- Igralo se u rujnu, bilo je vruće kao u paklu, a igrali smo na pijesku, igralište bez trave, pržilo nas je odozgo i odozdo... To je bilo igralište u u Gziri nedaleko La Vallette, a kasnije je sagrađen u srcu otoka pravi stadion s travom u kvartu Ta’Qali...

 

Brani Tomić

Na golu će biti Vjekoslav Tomić, Danijel Subašić odlazi privremeno na klupu, prepušta vratnice „konkurentu“:

- Neka brani Tomić, tako sam odlučio, da i on uđe u svoj ritam – kaže Vučević.

Tomić je za Hajduk branio prošle jeseni, a cijelo proljeće nije bio u konkurenciji za mjesto među vratnicama, premda je u Poljudu svo vrijeme uredno trenirao.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nisam nikad bio na Malti, ali ni ja, baš kao ni igrači, nemam namjeru razgledavati otok kao turističku atrakciju, ovdje smo da mislimo o balunu te da hrvatskoj pobjedom popravimo koeficijent na ljestvici UEFA-e’, kaže Vučević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izlet na maltu   [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-07-30 18:51:11 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-07-30 21:02:07 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-07-30 18:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6641 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/07/31/sport/MISE_malaail.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x233" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38693840 Threads: 4 Questions: 7117817537 Slow queries: 3307059 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608871385 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/goran-vucevic-zadatak-je-pobjeda-ali-varteks-je-vazniji-16031 [printLink] => /sport/hajduk/goran-vucevic-zadatak-je-pobjeda-ali-varteks-je-vazniji-16031?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 21827 [name] => birkirkara [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => birkirkara [link] => /tag/birkirkara ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nisam nikad bio na Malti, ali ni ja, baš kao ni igrači, nemam namjeru razgledavati otok kao turističku atrakciju, ovdje smo da mislimo o balunu te da hrvatskoj pobjedom popravimo koeficijent na ljestvici UEFA-e’, kaže Vučević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izlet na maltu   [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Goran Vučević: Zadatak je pobjeda, ali Varteks je važniji! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-07-49-19-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/07/31/sport/MISE_malaail.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/07/31/sport/MISE_malaail.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Nisam nikad bio na Malti, ali ni ja, baš kao ni igrači, nemam namjeru razgledavati otok kao turističku atrakciju, ovdje smo da mislimo o balunu te da hrvatskoj pobjedom popravimo koeficijent na ljestvici UEFA-e’, kaže Vučević

Oremuš će zaigrati u napadu / CROPIX
Nismo na izletu! – uzviknuo je trener nogometaša Hajduka Goran Vučević u razgovoru s novinarima uoči utakmice protiv Birkirkare što je “bijeli“ igraju u četvrtak na Malti.

Nakon uvjerljive pobjede od 4:0 u Poljudu prije dva tjedna, među hajdukovcima je jasno kako je pitanje ukupnoga pobjednika riješeno. Barem u Maltežanima naši euro-klubovi imaju protivnike koje mogu glatko pobijediti.

Pa ipak, Vučević želi prije svega da mu ova utakmica proširi vidike, da promovira nove momke u potencijalne prvotimce i da mu uvjetno rečeno druga ili bolje rečeno drugačija postava dade adekvatne odgovore. Dobar si toliko koliko ti je klupa dugačka.

A Tomić, M. Buljat, Maloča, te tići Tičinović i Oremuš trebaju istaknuti kandidaturu da se na njih trener smije osloniti u svakom trenutku.

- Ne, ja nikad dosad nisam bio na Malti i ovo mi je prvi put, ali ni ja ni moji igrači nemamo ni najmanju namjeru razgledavati otok kao turističku atrakciju, niti ćemo ulaziti u šoping ulice La Vallete. To prepuštam vama. Svaka čast znamenitostima, ali mi smo ovdje samo da mislimo o balunu. Predstavljamo hrvatski nogomet i borimo se za hrvatski koeficijent na ljestvicama UEFA-e.

Znači, zadatak je pobjeda, premda priznajem da mi je nedjeljna utakmica protiv Varteksa još važnija. Dakako, uz uvjet da se s 4:0 u džepu može igrati mirno, s prstom u uhu. Živković je pretrpio udarac na treningu u utorak, ali bi trebao igrati, i to ne kao zadnji vezni, nego u ulozi stopera.

Ako kojim slučajem kaže da ga boli jako, onda je spreman uskočiti J. Buljat. Na mjestu zadnjega veznog pojavit će se Linić, a ostatak se zna, s time da se na klupi odmaraju Kalinić i Ibričić, a na put nisu ni pošli Pandža, Jertec i Bušić.

Popisivanje navijača

- Jako je važno da igraju svi i to vrlo ozbiljno, da pokažu pravi pristup poslu i zadacima. Ne zanima me Malta, zanima me pobjeda i sva tri boda. I ovu našu momčad nemojte zvati drugom, ovo samo igraju od prve minute neki momci koji inače više sjede na klupi - bira Vučević riječi.

Obaveza pobjede je prisutna, od nje se ne bježi. Na Malti je Splićane dočekalo domaće vrijeme, vrućina, sunce žeže i peče zvizdan. Mediteran. S ponekim stupnjem viška, preko trideset.

Nije sve teklo glatko kad smo sletjeli na maltešku pripeku, dolaze navijači iz Hrvatske i kontrola je postrožena, onoliko koliko to snage sigurnosti na Malti mogu to sebi priuštiti (nije ih velik broj za otok što broji 400.000 stanovnika).

Stožer na Malti / CROPIX
Poznata su zbivanja i neredi otprije tri godine (vrijeme brzo prolazi) kad je naša reprezentacija u doba izbornika Zlatka Cice Kranjčara (rujan 2005.) igrala na Malti 1:1, a cijenu su lomljavom platile katrige/sjedalice na ovom istom stadionu Ta’Qali (izgovara se presječeno, bez slova “q“, ta-ali) na kojem danas popodne gostuje Hajduk.

Tada su Maltežani uzeli popis svih navijača što su doletjeli iz Hrvatske i stavili ga u posebni “file“, pa su dvojica turista iz jučerašnjeg Hajdukova čarter-zrakoplova doživjela određene neugodnosti pri graničnome prijelazu. I inače se čekalo nešto duže nego obično dok se putovnice pregledaju, a njih dvojica su baš - zapela!

Nikako da ih puste! Bili su na popisu čarter-zrakoplova iz inkriminiranog gostovanja 2005. godine! Ipak, sve se sredilo, ali nakon konzultacija s - Interpolom!

Jesu na popisu, ali ih ne kači nikakva kaznena prijava ili ne daj Bože zabrana dolaska na Maltu (EU) i na nogometne utakmice.

- Nesuglasice su riješene, svi smo na broju - objavio nam je vođa ekspedicije Ivica Čović iz agencije VIP travel.

- Domaćini se ispričavaju zbog neugodnosti i čekanja. Na carini nije bilo jednostavno ni Hajdukovu liječniku dr. Fabijanu Čukelju, svi smo morali i po slijetanju na Maltu otvarati prtljagu, kuferčiće, lap-tope, a u doktora su - medikamenti.

- Što je to, steroidi? - upitali su ga, a dr Čukelj se snašao.

- Gospodo, steroidi su najstrože zabranjeni!

Torcidini grafiti

U zrakoplovu je prije toga pobrao pljesak, jer je direktor Hajduka Fredi Fiorentini objavio putem mikrofona/razglasa u airbusu kako je klupski liječnik u utorak 29. srpnja proslavio 47. rođendan.

Prvi trening hajdukovaca na Malta / CROPIX
U Hajduku su putem sms-a (konkretno Krešimir Mikulandra iz vodstva puta) od direktora Birkirkare Johna Borga dobili molbu da objasne svojim navijačima kako ne treba grafitima uništavati malteške zidine.

Naime, takvi slučajevi zabilježeni su navodno još u utorak navečer, kuka Borg, otkako je na Maltu zrakoplovima stigla prethodnica Hajdukovih navijača. Danas, u četvrtak izjutra iščekuje se i iskrcavanje navijača iz trajekata što u La Vallettu uplovljavaju sa Sicilije.

Hajduk nikad nije sam, nije bio sam ni u Hong Kongu, pa neće ni na Malti samo što bi, eto, Maltežani željeli da se ne spreja i da ne bude grafita po njihovim fasadama.

I Dado iz Crikvenice je s hajdukovcima, ni on nije izostao s putovanja na Maltu. Uočili smo ga u šetnji (nismo ranije u zrakoplovu)...

- Niste li do Malte došli sa svojim jetom, skijama po moru, nije daleko?!

- Nisam, nisam - smije se...

Naime, Dado je bio junak naslovne stranice naše Slobodne kad je lani, za ljubav Hajduku, sa ski-jetom, došao iz Crikvenice sve do Splita, morskim putem!

Bilo je to lanjskog kolovoza, kad je u Poljudu gostovala Sampdoria.

- Mogao bih opet tako za drugo kolo, sad već znam put i morsku ćud, samo da ne bude puno valova - kaže Dado.

Hajdukovi aduti / CROPIX

Oremuš u napadu

Mirko Oremuš se vratio među “bijele”, novinari ga čak zbrajaju među pojačanja.

Lani je Hajduk na njega zaboravio, i to nakon što je kod Krešića zabio izjednačujući gol u Koprivnici protiv Slavena (2:2). Jedni ga prekrižili, a drugi vratili. I evo ga u vrhu napada, umjesto Kalinića!

Buljana je dobro ispržilo

Ovo je Hajduku treće službeno gostovanje na Malti pod okriljem UEFA-e, sedamdesetih godina (1975.) igralo se protiv Floriane, a osamdesetih (1982.) protiv Zurrieqa i dosad su Splićani bilježili samo pobjede, protiv Floriane 5:0 na Malti i 3:0 na Starom placu, a protiv Zurrieqa 4:0 u Poljudu i 4:1 na Malti.

I još 4:0 s Birkirkarom. Sportski direktor Ivan Buljan bio je sudionik utakmica s Florianom:

- Igralo se u rujnu, bilo je vruće kao u paklu, a igrali smo na pijesku, igralište bez trave, pržilo nas je odozgo i odozdo... To je bilo igralište u u Gziri nedaleko La Vallette, a kasnije je sagrađen u srcu otoka pravi stadion s travom u kvartu Ta’Qali...

 

Brani Tomić

Na golu će biti Vjekoslav Tomić, Danijel Subašić odlazi privremeno na klupu, prepušta vratnice „konkurentu“:

- Neka brani Tomić, tako sam odlučio, da i on uđe u svoj ritam – kaže Vučević.

Tomić je za Hajduk branio prošle jeseni, a cijelo proljeće nije bio u konkurenciji za mjesto među vratnicama, premda je u Poljudu svo vrijeme uredno trenirao.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/goran-vucevic-zadatak-je-pobjeda-ali-varteks-je-vazniji-16031 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8a417b90932e40191cf9fbaee677433998e63538 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Goran+Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Zadatak+je+pobjeda%2C+ali+Varteks+je+va%C5%BEniji%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fgoran-vucevic-zadatak-je-pobjeda-ali-varteks-je-vazniji-16031 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fgoran-vucevic-zadatak-je-pobjeda-ali-varteks-je-vazniji-16031 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nisam nikad bio na Malti, ali ni ja, baš kao ni igrači, nemam namjeru razgledavati otok kao turističku atrakciju, ovdje smo da mislimo o balunu te da hrvatskoj pobjedom popravimo koeficijent na ljestvici UEFA-e’, kaže Vučević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izlet na maltu   [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukizlet na maltu  

Goran Vučević: Zadatak je pobjeda, ali Varteks je važniji!

Piše PSD.
30. srpnja 2008. - 20:51
Nisam nikad bio na Malti, ali ni ja, baš kao ni igrači, nemam namjeru razgledavati otok kao turističku atrakciju, ovdje smo da mislimo o balunu te da hrvatskoj pobjedom popravimo koeficijent na ljestvici UEFA-e’, kaže Vučević

Oremuš će zaigrati u napadu / CROPIX
Nismo na izletu! – uzviknuo je trener nogometaša Hajduka Goran Vučević u razgovoru s novinarima uoči utakmice protiv Birkirkare što je “bijeli“ igraju u četvrtak na Malti.

Nakon uvjerljive pobjede od 4:0 u Poljudu prije dva tjedna, među hajdukovcima je jasno kako je pitanje ukupnoga pobjednika riješeno. Barem u Maltežanima naši euro-kl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 09:49