stdClass Object ( [id] => 165538 [title] => Godina od dolaska Hrvoja Maleša: Skupo plaćeno školovanje [alias] => godina-od-dolaska-hrvoja-malesa-skupo-placeno-skolovanje [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Prvi svibnja, na praznik rada, obilježitće se godina dana od kada je Hrvoje Maleš odradio prvi dan namjestu predsjednika Hajduka, kao najmlađi predsjednik u povijesti kluba jer je u tom trenutku imao samo 32 godine, ali i prvi čelni čovjek kluba izabran natječajem. U proteklih 365 dana izdogađalo se na Poljudu i oko splitskog hrama nogometa toliko toga da materijala ima i za knjigu,a kamoli dio rubrike dnevne novine, no nadamo se da smo ono najbitnije‘ugurali unutra’.

S ocjenama Maleševog rada je kao i u ocjenama o balunu, mišljenja različitih koliko je i različitih ljudi. Uvijek se nekome nešto iz nekog razloga zamjera, zbog nečeg ga se kudi, a zbog drugog ga se po dobrom pamti. Prva godina Malešovog predsjednikovanja ostat će svakako upamćena po tome što je bio ključna osoba u pokretanju istrage USKOK-a i uhićenju HNS-ovih moćnika Željka Širića i Stjepana Djedovića. Ta je afera u prosincu digla cijelu Lijepu našu na noge, a u izboru Slobodne Dalmacije predsjednik Hajduka je na kraju 2011. izabran iza osobu godine. Mnogo medijske prašine podigla je i Malešova fotografija s ustaškom kapom, takvu internetsku pompu svojedobno je izazvala samo Severina, no iz sasvim drugih razloga.

Gostovao je na Poljudu i najbolji klub današnjice Barcelona u čast stotog rođendana kluba, u projektu Našeg Hajduka demokratskim izborima odabran je prvi Nadzorni odbor na čelu s predsjednikom dr. Josipom Paladinom, točnije sedam od devet članova... Od toga trenutka promijenila se značajno i konstelacija snaga u klubu, NO je preuzeo konce.

No u financijski teška vremena prva Maleševa godina pamtit će se definitivno i po kroničnoj besparici, nezapamćenoj u posljednje vrijeme.

Klub je pritisnut velikim dugovanjima prema igračima i radnoj zajednici, stalno izlaze stari računi tzv. ‘kosturi iz ormara’... Zbog svega što se događalo otišao je i Balakov, neki igrači, djelatnici... Srećom za Hajduk tu je uvijek spreman da uskoči pozajmicom Jako Andabak. U čast tebi, dobrotvore naš.

Kada se sve stavi na papir i podvuče crta u rezultatski i financijski teškim vremenima za klub broj minusa je na koncu gotovo dvostruko nadmašio pluseve. Godina Hrvoja Maleša u 25 sličica.

frane vulas
fotografije cropix

PLUSEVI 1 - 9

1. Borba za čisti HNS
Bond, James Bond ili (na hrvatskome) Maleš, Hrvoje Maleš. Malešovo predsjednikovanje obilježila je uloga prerušenog agenta/svjedoka u istrazi USKOK-a protiv Širića i Djedovića. Borba za raščišćavanje odnosa u hrvatskom nogometu je počela.

2. Kresanje troškova

Budžet od čak 108 milijuna kuna bio je neodrživ. Rezali su se troškovi, a na inicijativu NO-a krenulo je i s drastičnim rezanjima plaća, i igračima i djelatnicima (klub se zahvalio Matkoviću, Cicarelliju...). Radi se i na sistematizaciji, karticama se evidentira rad djelatnika...


3. Naš Hajduk

Prvi put u povijesti navijači, članove udruge Naš Hajduk, birali su sedam od devet članova Nadzornog odbora. Apolitični i neovisni na čelu s dr. Josipom Paladinom novi NO okrenuo je novu stranicu.

4. Barcelona

Dugo je ‘visio’ ogled za stoti rođendan, a jedna od prvih uspješnih Maleševih zadaća bila je finalizacija tih razgovora. U Poljudu je ipak zaigrala Barcelona s Iniestom, Villom, Valdesom... na čelu s Guardiolom. E sad, je li se moglo i financijski bolje proći...

5. Omladinska škola

I kadeti i juniori su na pragu osvajanja titula prvaka, prvih nakon 2005. godine, a kadeti su i u finalu kupa. Velik broj mladih igrača već je, što planski što zbog potrebe, priključen i prvoj momčadi.

6. Dobar javni imidž

Čitatelji Slobodne Dalmacije na koncu 2011. godine predsjednika Hajduka izabrali su osobom godine. Pretekao je Maleš i TBF-ovce, Zorana Milanovića, Jadranku Kosor, Mladena Bajića...

7. Odnos s navijačima

Izbor na natječaju, a ne po političkoj liniji, dao je Malešu potporu navijača. Objektivno, uglavnom nije njegovom imidžu među najžešćim ultrasima odmogla ni fotografija s ustaškom kapom, a sudjelovanjem u istrazi USKOK-a je ‘kupio’ većinu.

8. Odnos sa Splitom

Odnosi zategnuti nakon što se Žužul nije priklonio Štimcu i suđenja Marića na Parku mladeži popravili su se nakon sastanaka koji su dali dogovore (oko travnjaka za liceniranje, razmjene igrača Milović-Glumac...). No opet gaf, Maleš nije došao na proslavu 100 godina Splita.

9. Pretplate

Hajduk ima više od šest tisuća pretplatnika što se u novije vrijeme na pamti. Pretplate su se nudile i u paketu s ulaznicama za Barcelonu i došlo se do, za hrvatske prilike, impozantnog broja.

MINUSI

1. Financijska nestabilnost 

Dugovi prema igračima, radnoj zajednici, 'kosturi iz ormara'... Računa mnogo, a novca nema. Pa se tako novac posuđuje Jako Andabak, od grada Splita se potražuje jamstvo za kredit od 50 milijuna kuna...

2. Nedovođenje sponzora

Maleš je najavljivao: 'Moj program itekako ima plan rasta prihoda kroz dodatne marketinške poslove.'. No krupnih novih sponzora, marketinških poslova nema, a prazna je blagajna. Poljud je morao napustiti i Pavle Cicarelli koji je prvotno trebao biti član uprave za marketing...   

3. Nije posložena klupska struka

Baza kluba je struka, a mnogo toga je po tom pitanju u zraku. Milo Nižetić je v.d. sportskog direktora, upražnjeno je njegovo bivše mjesto člana uprave za struku, trener kadeta Hari Vukas je v.d. šefa omladinske škole nakon što se klub zahvalio Ivici Matkoviću, opet se tijekom sezone mijenjao trener prve momčadi...

4. Kupovina igrača

Ljetni Hajdukov mercato pokazao se kao serija promašaja, od Milićevića, Luštice, Jamesa, Sarića, Inohe, Vukovića... igre iz prvog dijela sezone ne pokazuje više ni Lima. Mnogo je novca bačeno. 

5. Prodaja igrača

Hajduk je primoran živjeti od prodaje. Očekivalo se kako će se novac za plaće te dugove u zimskom prijelaznom roku namaknuti prodajom Vukušića, Anasa Sharbinija, Maloče, no ništa od toga.

6. Izostanak rezultata

Realno se nije ni moglo očekivati mnogo no rano ispadanje iz utrke s Dinamom i iz kupa već u četvrtfinalu, te ekspresno ispadanje iz Europe (iako je Stoke City bio težak protivnik) manje je od najavljivanog. Pogotovo po igrama. 

7. Nejasna klupska politika

U ljeto se posezalo za stranim igračima i trenerom, da bi se nekoliko mjeseci kasnije 'otkrilo' kako klub nema novca i da će se okrenuti mladima. Kao da nije primoran.

8. Afera s ustaškom kapom

Dva i pol tjedna Maleš je bio na funkciji kada je u javnost iscurila njegova fotografija s ustaškom kapom. Mladenački nestašluk, kako ga je nazvao, izazvao je mnogo medijske štete.

9. Skupi trener

Krasimir Balakov i njegova dva bugarska pomoćnika stajali su Hajduk 40 tisuća eura mjesečno, a zauzvrat nije dočekan pomak koji bi se za taj novac očekivao. Čemu onda skupi strani trener? 

10. (Ne)dovođenje Šimunića

Dičio se Maleš dovođenjem Šimunića i zabio autogol jer je reprezentativac otišao u Dinamo! S druge strane možda je tu nesvjesno napravio i uslugu Hajduku, tko bi još i njega mogao platiti.  

11. Nedosljednost

Po dolasku na čelo kluba Maleš je najavljivao kako će maksimalne godišnje gaže igrača biti 100 tisuća eura. Neki su se od igrača našli na udaru pokušaja da se ugovori smanje, a onda je u Poljud sletio Inoha s navodnom gažom od oko 310 tisuća eura godišnje...

12. Slučajevi Inoha i Tomasov

Japanac Inoha trebao je Hajduku otvoriti tržište Dalekog istoka, a Tomasov je bio najbolji igrač jeseni. Nisu prodani kad je bilo ponuda, a nedugo potom su obojica otišli bez odšteta zbog kašnjenja plaća. Tomasov je posebna priča i jer je Maleš pristao na klauzulu o 70 posto nastupa koju je kasnije NO odbio. 

13. Odlazak mladih reprezentativaca

Cijeli niz Hajdukovih U-21 reprezentativaca napustio je klub ili morao na posudbe. Iz kojih su razloga morali otići Čop, Tičinović, Trebotić, Jonjić, Glumac, Oremuš...? Na izlaznim vratima je vrlo dugo bio i Jozinović.

14. (Ne)moć u HNS-u

Hajdukov utjecaj u HNS-u i Udruženju prvoligaša je minoran, ništa se nije promijenilo od Malešovog dolaska. To pokazuje i status kod sudaca, izricanja disciplinskih mjera klubu... Hajduk je i dalje sa strane. 

15. Izjave bez pokrića

Više puta omakle su se predsjedniku izjave, najave, a zbog čega ga je počeo pratiti glas navijača u predsjedničkoj ulozi. Primjerice: 'Istupit ćemo iz lige' ili 'U sljedećem kolu protiv Dinama nećemo ni igrati', nakon suđenja protiv Splita.  

16. Sudski sporovi

Kosturi iz ormara stalno sustižu Hajduk, od AFISA-e, slučaja Slišković, Rukavina. Problemi su nastali davno prije Maleša i aktualnih ljudi u klubu, no računi stižu i treba ih platiti.


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PLUSEVI I MINUSI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-04-30 19:05:09 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-05-01 12:12:52 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-04-30 21:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 15040 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/04/30/Sport/males00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x426" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14788795 Threads: 2 Questions: 3130836412 Slow queries: 6968175 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234581994 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/godina-od-dolaska-hrvoja-malesa-skupo-placeno-skolovanje-165538 [printLink] => /sport/hajduk/godina-od-dolaska-hrvoja-malesa-skupo-placeno-skolovanje-165538?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 155984 [name] => HRVOJEMALEŠ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvojemales [link] => /tag/hrvojemales ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PLUSEVI I MINUSI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Godina od dolaska Hrvoja Maleša: Skupo plaćeno školovanje [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-10-13-10-50-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/04/30/Sport/males00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/04/30/Sport/males00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Prvi svibnja, na praznik rada, obilježitće se godina dana od kada je Hrvoje Maleš odradio prvi dan namjestu predsjednika Hajduka, kao najmlađi predsjednik u povijesti kluba jer je u tom trenutku imao samo 32 godine, ali i prvi čelni čovjek kluba izabran natječajem. U proteklih 365 dana izdogađalo se na Poljudu i oko splitskog hrama nogometa toliko toga da materijala ima i za knjigu,a kamoli dio rubrike dnevne novine, no nadamo se da smo ono najbitnije‘ugurali unutra’.

S ocjenama Maleševog rada je kao i u ocjenama o balunu, mišljenja različitih koliko je i različitih ljudi. Uvijek se nekome nešto iz nekog razloga zamjera, zbog nečeg ga se kudi, a zbog drugog ga se po dobrom pamti. Prva godina Malešovog predsjednikovanja ostat će svakako upamćena po tome što je bio ključna osoba u pokretanju istrage USKOK-a i uhićenju HNS-ovih moćnika Željka Širića i Stjepana Djedovića. Ta je afera u prosincu digla cijelu Lijepu našu na noge, a u izboru Slobodne Dalmacije predsjednik Hajduka je na kraju 2011. izabran iza osobu godine. Mnogo medijske prašine podigla je i Malešova fotografija s ustaškom kapom, takvu internetsku pompu svojedobno je izazvala samo Severina, no iz sasvim drugih razloga.

Gostovao je na Poljudu i najbolji klub današnjice Barcelona u čast stotog rođendana kluba, u projektu Našeg Hajduka demokratskim izborima odabran je prvi Nadzorni odbor na čelu s predsjednikom dr. Josipom Paladinom, točnije sedam od devet članova... Od toga trenutka promijenila se značajno i konstelacija snaga u klubu, NO je preuzeo konce.

No u financijski teška vremena prva Maleševa godina pamtit će se definitivno i po kroničnoj besparici, nezapamćenoj u posljednje vrijeme.

Klub je pritisnut velikim dugovanjima prema igračima i radnoj zajednici, stalno izlaze stari računi tzv. ‘kosturi iz ormara’... Zbog svega što se događalo otišao je i Balakov, neki igrači, djelatnici... Srećom za Hajduk tu je uvijek spreman da uskoči pozajmicom Jako Andabak. U čast tebi, dobrotvore naš.

Kada se sve stavi na papir i podvuče crta u rezultatski i financijski teškim vremenima za klub broj minusa je na koncu gotovo dvostruko nadmašio pluseve. Godina Hrvoja Maleša u 25 sličica.

frane vulas
fotografije cropix

PLUSEVI 1 - 9

1. Borba za čisti HNS
Bond, James Bond ili (na hrvatskome) Maleš, Hrvoje Maleš. Malešovo predsjednikovanje obilježila je uloga prerušenog agenta/svjedoka u istrazi USKOK-a protiv Širića i Djedovića. Borba za raščišćavanje odnosa u hrvatskom nogometu je počela.

2. Kresanje troškova

Budžet od čak 108 milijuna kuna bio je neodrživ. Rezali su se troškovi, a na inicijativu NO-a krenulo je i s drastičnim rezanjima plaća, i igračima i djelatnicima (klub se zahvalio Matkoviću, Cicarelliju...). Radi se i na sistematizaciji, karticama se evidentira rad djelatnika...


3. Naš Hajduk

Prvi put u povijesti navijači, članove udruge Naš Hajduk, birali su sedam od devet članova Nadzornog odbora. Apolitični i neovisni na čelu s dr. Josipom Paladinom novi NO okrenuo je novu stranicu.

4. Barcelona

Dugo je ‘visio’ ogled za stoti rođendan, a jedna od prvih uspješnih Maleševih zadaća bila je finalizacija tih razgovora. U Poljudu je ipak zaigrala Barcelona s Iniestom, Villom, Valdesom... na čelu s Guardiolom. E sad, je li se moglo i financijski bolje proći...

5. Omladinska škola

I kadeti i juniori su na pragu osvajanja titula prvaka, prvih nakon 2005. godine, a kadeti su i u finalu kupa. Velik broj mladih igrača već je, što planski što zbog potrebe, priključen i prvoj momčadi.

6. Dobar javni imidž

Čitatelji Slobodne Dalmacije na koncu 2011. godine predsjednika Hajduka izabrali su osobom godine. Pretekao je Maleš i TBF-ovce, Zorana Milanovića, Jadranku Kosor, Mladena Bajića...

7. Odnos s navijačima

Izbor na natječaju, a ne po političkoj liniji, dao je Malešu potporu navijača. Objektivno, uglavnom nije njegovom imidžu među najžešćim ultrasima odmogla ni fotografija s ustaškom kapom, a sudjelovanjem u istrazi USKOK-a je ‘kupio’ većinu.

8. Odnos sa Splitom

Odnosi zategnuti nakon što se Žužul nije priklonio Štimcu i suđenja Marića na Parku mladeži popravili su se nakon sastanaka koji su dali dogovore (oko travnjaka za liceniranje, razmjene igrača Milović-Glumac...). No opet gaf, Maleš nije došao na proslavu 100 godina Splita.

9. Pretplate

Hajduk ima više od šest tisuća pretplatnika što se u novije vrijeme na pamti. Pretplate su se nudile i u paketu s ulaznicama za Barcelonu i došlo se do, za hrvatske prilike, impozantnog broja.

MINUSI

1. Financijska nestabilnost 

Dugovi prema igračima, radnoj zajednici, 'kosturi iz ormara'... Računa mnogo, a novca nema. Pa se tako novac posuđuje Jako Andabak, od grada Splita se potražuje jamstvo za kredit od 50 milijuna kuna...

2. Nedovođenje sponzora

Maleš je najavljivao: 'Moj program itekako ima plan rasta prihoda kroz dodatne marketinške poslove.'. No krupnih novih sponzora, marketinških poslova nema, a prazna je blagajna. Poljud je morao napustiti i Pavle Cicarelli koji je prvotno trebao biti član uprave za marketing...   

3. Nije posložena klupska struka

Baza kluba je struka, a mnogo toga je po tom pitanju u zraku. Milo Nižetić je v.d. sportskog direktora, upražnjeno je njegovo bivše mjesto člana uprave za struku, trener kadeta Hari Vukas je v.d. šefa omladinske škole nakon što se klub zahvalio Ivici Matkoviću, opet se tijekom sezone mijenjao trener prve momčadi...

4. Kupovina igrača

Ljetni Hajdukov mercato pokazao se kao serija promašaja, od Milićevića, Luštice, Jamesa, Sarića, Inohe, Vukovića... igre iz prvog dijela sezone ne pokazuje više ni Lima. Mnogo je novca bačeno. 

5. Prodaja igrača

Hajduk je primoran živjeti od prodaje. Očekivalo se kako će se novac za plaće te dugove u zimskom prijelaznom roku namaknuti prodajom Vukušića, Anasa Sharbinija, Maloče, no ništa od toga.

6. Izostanak rezultata

Realno se nije ni moglo očekivati mnogo no rano ispadanje iz utrke s Dinamom i iz kupa već u četvrtfinalu, te ekspresno ispadanje iz Europe (iako je Stoke City bio težak protivnik) manje je od najavljivanog. Pogotovo po igrama. 

7. Nejasna klupska politika

U ljeto se posezalo za stranim igračima i trenerom, da bi se nekoliko mjeseci kasnije 'otkrilo' kako klub nema novca i da će se okrenuti mladima. Kao da nije primoran.

8. Afera s ustaškom kapom

Dva i pol tjedna Maleš je bio na funkciji kada je u javnost iscurila njegova fotografija s ustaškom kapom. Mladenački nestašluk, kako ga je nazvao, izazvao je mnogo medijske štete.

9. Skupi trener

Krasimir Balakov i njegova dva bugarska pomoćnika stajali su Hajduk 40 tisuća eura mjesečno, a zauzvrat nije dočekan pomak koji bi se za taj novac očekivao. Čemu onda skupi strani trener? 

10. (Ne)dovođenje Šimunića

Dičio se Maleš dovođenjem Šimunića i zabio autogol jer je reprezentativac otišao u Dinamo! S druge strane možda je tu nesvjesno napravio i uslugu Hajduku, tko bi još i njega mogao platiti.  

11. Nedosljednost

Po dolasku na čelo kluba Maleš je najavljivao kako će maksimalne godišnje gaže igrača biti 100 tisuća eura. Neki su se od igrača našli na udaru pokušaja da se ugovori smanje, a onda je u Poljud sletio Inoha s navodnom gažom od oko 310 tisuća eura godišnje...

12. Slučajevi Inoha i Tomasov

Japanac Inoha trebao je Hajduku otvoriti tržište Dalekog istoka, a Tomasov je bio najbolji igrač jeseni. Nisu prodani kad je bilo ponuda, a nedugo potom su obojica otišli bez odšteta zbog kašnjenja plaća. Tomasov je posebna priča i jer je Maleš pristao na klauzulu o 70 posto nastupa koju je kasnije NO odbio. 

13. Odlazak mladih reprezentativaca

Cijeli niz Hajdukovih U-21 reprezentativaca napustio je klub ili morao na posudbe. Iz kojih su razloga morali otići Čop, Tičinović, Trebotić, Jonjić, Glumac, Oremuš...? Na izlaznim vratima je vrlo dugo bio i Jozinović.

14. (Ne)moć u HNS-u

Hajdukov utjecaj u HNS-u i Udruženju prvoligaša je minoran, ništa se nije promijenilo od Malešovog dolaska. To pokazuje i status kod sudaca, izricanja disciplinskih mjera klubu... Hajduk je i dalje sa strane. 

15. Izjave bez pokrića

Više puta omakle su se predsjedniku izjave, najave, a zbog čega ga je počeo pratiti glas navijača u predsjedničkoj ulozi. Primjerice: 'Istupit ćemo iz lige' ili 'U sljedećem kolu protiv Dinama nećemo ni igrati', nakon suđenja protiv Splita.  

16. Sudski sporovi

Kosturi iz ormara stalno sustižu Hajduk, od AFISA-e, slučaja Slišković, Rukavina. Problemi su nastali davno prije Maleša i aktualnih ljudi u klubu, no računi stižu i treba ih platiti.


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/godina-od-dolaska-hrvoja-malesa-skupo-placeno-skolovanje-165538 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9376b6d3a1383bb5cebe969db656702d1c67940d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Godina+od+dolaska+Hrvoja+Male%C5%A1a%3A+Skupo+pla%C4%87eno+%C5%A1kolovanje&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fgodina-od-dolaska-hrvoja-malesa-skupo-placeno-skolovanje-165538 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fgodina-od-dolaska-hrvoja-malesa-skupo-placeno-skolovanje-165538 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PLUSEVI I MINUSI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukPLUSEVI I MINUSI

Godina od dolaska Hrvoja Maleša: Skupo plaćeno školovanje

Piše PSD.
30. travnja 2012. - 23:11
Prvi svibnja, na praznik rada, obilježitće se godina dana od kada je Hrvoje Maleš odradio prvi dan namjestu predsjednika Hajduka, kao najmlađi predsjednik u povijesti kluba jer je u tom trenutku imao samo 32 godine, ali i prvi čelni čovjek kluba izabran natječajem. U proteklih 365 dana izdogađalo se na Poljudu i oko splitskog hrama nogometa toliko toga da materijala ima i za knjigu,a kamoli dio rubrike dnevne novine, no nadamo se da smo ono najbitnije‘ugurali unutra’.

S ocjenama Maleševog rada je kao i u ocjenama o balunu, mišljenja različitih koliko je i različitih ljudi. Uvijek se nekome nešto iz nekog razloga zamjera, zbog nečeg ga se kudi, a zbog drugog ga se po dobrom pamti. Prva godina Malešovog predsjednikovanja ostat će svakako upamćena po tome š...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 15:10