StoryEditorOCM
Hajdukveć se poznaju

Evo kako je Dinamov Jakirović govorio o novom treneru Hajduka: ‘Mislili su da će se raspasti...‘

Piše SPORT SD
9. travnja 2024. - 19:09

Jure Ivanković novi je trener Hajduka i sada je mnogima u centru pažnje, tko je on, odakle je došao? U svakom pogledu tu je samo da netko vodi klub do kraja sezone, privremeno, a dalje će odlučivati novi predsjednik čije ime još nije poznato.

Bio je asistent Karoglanu u Hajduku, a prije toga je samostalnu trenersku karijeru gradio u Širokom Brijegu, gdje je proveo i većinu igračke karijere.

Odradio je 27 utakmica kao trener Širokog Brijega u sezoni 2021./22. gdje je upisao deset pobjeda, devet remija i osam poraza. Ivanković je bio trener Širokog u istom razdoblju u kojem je sadašnji trener Dinama Sergej Jakirović bio u Zrinjskom iz Mostara.

Dopao se Ivanković Jakiroviću koji ga je jednom prilikom pošteno nahvalio kao trenera:

"Sviđa mi se kako Jure Ivanković razmišlja o nogometu. On je zamijenio Tonija Karačića, svi su mislili da će se to doslovno raspasti. Ma ne, Jure radi jako dobar posao i mislim da će biti u borbi za Europu do zadnjeg kola. On je nešto što se meni sviđa", rekao je tada Jakirović u podcastu Tribina.

Nije tada Ivanković izborio Europu sa Širokim, loš niz na kraju prvenstva mu je presudio, dok je Jakirović sa Zrinjskim bio prvak. Evo ih sada u HNL-u, u Dinamu i Hajduku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:38