stdClass Object ( [id] => 115986 [title] => EL: Hajduk igrao samo zadnjih dvadeset minuta (FOTOGALERIJA) [alias] => el-hajduk-igrao-samo-zadnjih-dvadeset-minuta-fotogalerija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk je izgubio od Zenita samo sa 2:3 i to je bio konačni privid, jer su Splićani zapravo poraženi znatno teže.

U nekim trenucima utakmice izgledali su doslovce pregaženi i poniženi i dugo im je trebalo da se priberu. Zapravo, to se dogodilo tek kad je Zenit zasluženo poveo sa 3:0, a u tom razdoblju "bijeli" mogu zahvaliti svom reprezentativnom čuvaru Subašiću da rezltat nije poprimio razmjere "debrecenske" katastrofe.

I sve to još treba potkrijepiti podatkom da je ovo bila doslovce druga postava, druga "komanda" (tako Rusi kažu za momčad) Zenita, kako su nam potvrdili ruske kolege, da ne nabrajamo sad tko je to sve nedostajao iz elitnih postrojbi ruskog lidera.

Hajduk ustrašen, očajan, sabijen u mišju rupu vlastitog kaznenog prostora, ali ni po muke da je tome bilo tako, nego je taj bunker bio izbužan, probušen, sravnjen s travom i bilo je samo pitanje koliko će razigrani Rosina i društvo utrpati baluna u mrežu...

Kad je bilo 3:0 za Zenit, onda su gosti stali, a Hajduk se barem donekle razbudio, za radost svojih navijača. I to je bilo dobro, lijepo, razvila se borba, pa i zrnce neizvjesnosti kad je Vukušić osam minuta prije kraja stanjio omjer na 2:3...

No nije bilo realno da Hajduk uradi i korak više, odavno nismo vidjeli toliku razliku u kvaliteti na strani gosta, valjda je to posljednji u Poljudu na ovaj način uradio Debrecen. No, rezultat je, kao što vidimo, sasvim umjeren, umjesto poraza koji bi gadno odjeknuo, ovih 2:3 se šulja u neke "obične događaje" i ne otkriva svu razliku u klasi koju je Zenit demonstrirao na poljudskom travnjaku sa svojom, ponovimo, "drugom komandom".

Ostaje barem utjeha finiša koji je donio kozmetiku na rezultat. I jedan veliki plus za gledalište, nije bilo dimne parade, utakmica nije bila prekidana i to je veliki plus za Hajduk i splitsku publiku!

slaven alfirević/ CROPIX

Vuka i Suba nedovoljni za podvig

Danijel Subašić 7 – Spriječio je katastrofu, da nije bio reprezentativno raspoložen bilo bi još više baluna u mreži splitske momčadi.

Mario Maloča 5 – U obrani najkorektniji, ali od toga malo ukupne koristi.
Hrvoje Vejić 5 – Nisu pomogli ni njegovi aduti, skok i iskustvo u dubokoj obrani.

Jurica Buljat 5 – Skrivio je dva penala, čisto kao suza. U prvom slučaju bio je u matnoj situaciji, a drugoga je skrivio olako.

Ivan Strinić 5 – Nastavlja seriju slabih igara, nikako nije mogao kontrolirati što se događa po njegovu dijelu terena.

Marin Tomasov 5 – I on kao da je duboko zaronio u seriju slabih partija, bez učinka, prvi zamijenjen već nakon 60 minuta igre.
Od 60. Mirko Oremuš – Neocijenjen, malo je igrao, ušao kad je brod već bio duboko potopljen.

Ervin Bulku 5,5 – Nadigran na sredini terena, premda se silno trudio da napravi "moršu" za razigranog i neuhvatljivog Talijana Rosinu.

Marin Ljubičić 5,5 – Pogotovo je njemu Rosina ispočetka bježao i stvarao pomutnju i nered, uzalud je Vučević s klupe pokušavao da Marin i Ervin stave soli na rep Rosini. Postignuti gol i bolja igra u nastavku popravili su dojam.

Anas Sharbini 5 – Bez ikakva učinka.

Senijad Ibričić 5 – Daleko od ibričićevske forme, tek poneki bljesak u samom finišu.

Ante Vukušić 6 – On je jedini ostao na tragu svojih dobrih partija, jedna šansa i pogodak! No ovaj put to nije bilo dovoljno ni za remi.

Iz minute u minutu

0 - Preostalo je 25 minuta do početka susreta 4. kola skupine G Europske lige između Hajduka i Zenita. U ovim trenucima na Poljudu je dvadesetak tisuća navijača, među kojima i dvjestotinjak simpatizera ruske momčadi. Atmosfera se zahuktava...

0 - Hajduk će nastupiti u sljedećem sastavu: Subašić - Maloča, Vejić, J. Buljat, Strinić - Bulku, M. Ljubičić, Tomasov, An. Sharbini - Ibričić, Vukušić.

0 - Trener Zenita Luciano Spalletti mimo najavljenih izostanaka na klupi je ostavio i Lazovića, Lombaertsa i Semaka. Zenit: Malafejev - Anjukov, Meira, Križanac, Luković - Denisov, Huszti, Ionov, Fayzulin, Rosina - Boukharov.

0 - Klupa Hajduka: Radošević, Jozinović, Oremuš, Režić, Brkljača, Jonjić. Trebotić. Klupa Zenita: Ževnov, Lombaerts, Lazović, Semak, Cheminava, Gigolaev, Kanunnikov.

0 - Pravdu će dijeliti Španjolac Eduardo Iturralde Gonzales

0 - Deset je minuta do početak susreta. Oglasili su se s juga i navijači Zenita što je naišlo na bučnu salvu zvižduka cijelog stadiona.

0 - Na isti su način "pozdravljeni" prilikom predstavljanja i nogometaši ruske momčadi

0 - Sada već preko 25 tisuća navijača bučno je pozdravljalo dok je spiker Vedran Očašić predstavljao prvu momčad Hajduka na čelu s novim trenerom Goranom Vučevićem.

0 - Dok se čeka da momčadi istrče na travnjak Torcida priprema slavljeničku koreografiju za svoj šezdeseti rođendan...

0 - U svečanoj loži u društvu Alena Bokšića je kandidat za predsjednika HNS-a Igor Štimac, ali i jedan jedini, kralj - Mladen Grdović!

0 - Momčadi izlaze na travnjak dok stadionom odzvanja "Dalmacijoooo..."

0 - Hajduk će nastupiti u potpuno bijeloj garnituri, dok je Zenit sav u plavoj boji.

0 - Kapetani Anjukov i Ibričić razmijenili su zastavice.

0 - Hajduk će napadati prema sjevernoj tribini.

1 - Susret je počeo.

4 - Početak je zanimljiviji na tribinama nego na travnjaku. Navijači Zenita, nih preko sto, odlučili su se za kolektivno skidanje. Više od polovine je skinulo jakne i majice, ostali su samo u hlačama na za njih ugodnih splitskih petnaestak stupnjeva

5 - Oprezan početak s obje strane, lopta je znatno više u nogama nogometaša Zenita.

6 - Obećavajuću kontru upropastio je Sharbini

9 - Tomasov je uputio prvi udarac prema vratima. Pokušao je prizemnim šutem s dvadesetak metara. Nije to bio udarac koji je namučio Malafejeva, ali je Tomasov ipak zaradio buran pljesak.

12 - Priprijetili su i gosti iz Rusije. nakon ubačaja iz slobodnog udarca s lijeve strane glavom je šutirao Meira, ali nije dobro zahvatio loptu.

12 - Ionov je pokušao predriblati Strinića na desnoj strani kaznenog prostora, bilo je tu svega i obostranog povlačenja. U jednom se trenutku čuo zvižduk suca Gonzalesa. Stadion je zanijemio, mnogi su se pobojali kako će pokazati na bijelu točku no posegnuo je u džep izvadio žuti karton i pokazao ga mladom Ionovu zbog simuliranja.

16 - Zenit je nizao prilike. Strinić je glavom loptu izbacio iz kaznenog prostora, no točno na nogu Anjukova. Desni bočni Zenita uputio je snažni udarac prema donjem lijevom Subašićevom kutu, ali projektil nije pronašao cilj.

17 - Sharbini je u posljednji trenutak blokirao udarac Ionova.

18 - Hajduk ima potpuno podređenu ulogu, rijetko izlazi iz svoje polovice terena. Splićani su se odlučili na obranu svog gola i pokušaje iz polukontri, kontri i prekida bez velikog rizika.

20 - Nova kontra Hajduka, no Vukušić nije uspio prihvatiti Sharbinijevu loptu

20 - Oba su trenera na rubu svojih prostora i sugeriraju igračima kako da se postave.

21 - Nova dobra prilika Hajduka. Vukušić je u kontri dugo vukao loptu i na koncu se odlučio za dodavanje prema Sharbiniju na lijevoj strani. Hajdukovo lijevo krilo Sharbini prevario je Anjukova i izborio prostor za udarac s petnaestak metara, ali je loptu prohujala pored vratnice.

23 - Kakva šansa Tomasova i obrana Malafejeva! U novoj polukontri Splićana Sharbini je pokušao uposliti Vukušića kroz sredinu, ali je obrana Zenita uspjela presijeći tu loptu. Ona se međutim odbila na desnu stranu prema Tomasovu koji ju je prihvatio i šutirao iz teške situacije iskosa. Gađao je pod samu gredu, ali je gostujući vratar ipak uspio "izvaditi" tu loptu i odbiti je u korner.

24 - Nakon kornera Tomasova činilo se kako je ispred Ibričića loptu rukom dotaknuo iskusni Portugalac Meira. Splićani su prosvjedovali, ali se Gonzales nije oglasio.

25 - Opasno je zaprijetio i Zenit preko vrlo neugodnog Rosine. S petnaestak metara loptu je lijevicom poslao tik pored desnih Subašićevih rašlji. 

0:1 Ionov

32 - Upravo kada se činilo da se Hajduk pronašao i da je uspio uspostaviti terensku ravnotežu Zenit je poveo. Nakon ubačaja iz kuta s desne strane najviši je u skoku bio Meira. Sa šest-sedam metara gađao je desne Subašićeve rašlje, mnogi su već loptu vidjeli u mreži, ali ju je Hajdukov vratar mačjim refleksom uspio izbiti u polje. Međutim tu nije bio kraj opasnosti. Lopta se odbila do Ionova koji ju je kroz šumu nogu pred vratima Subašića uspio poslati iza splitskog vratara.

36 - Bulku je oprobao udarac s više od 25 metara, ali je bio neprecizan.

41 - Subašić je na rubu kaznenog prostora morao izbiti loptu ispred natrčalog Ionova.

42 - Huszti je tukao s dvadesetak metara, a Subašić je krajnjim naporom nekako uspio tu neugodnu loptu izbiti u polje.

45 - Opet je spasio Subašić! Povratnu loptu je s desne strane ubacio Anjukov, a kroz noge ju je do Rosine propustio Ionov. Talijan i ponajbolji igrač Zenita u prvom dijelu šutirao je snažno s 13-14 metara, ali je Subašić tu loptu uspio izboksati i spriječiti drugi pogodak.

45 - Kraj prvog poluvremena, Splićani su na pauzu ispraćeni zvižducima

45 - Kraj prvog poluvremena, Splićani su na pauzu ispraćeni zvižducima

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

0:2 Huszti (11m)

47 - Prošla je tek minuta u nastavku, a gosti su već dobili priliku iz kaznenog udarca. Boukharov je primio loptu i kroz Hajdukovu obranu krenuo prema Subašiću. Buljat ga je pokušao zaustaviti klizećim startom, ali ga je pritom sapleo i skrivio najstrožu kaznu. Hustzi je s bijele točke gađao donji lijevi Subašićev kut i pogodio, iako je splitski vratar bio na toj strani.

0:3 Rosina (11m)

51 - Novi jedanaestarac za goste realizirao je Rosina, a opet je uloga krivca pripala nesretnom Buljatu. Ovaj put na lijevoj strani kaznenog prostora prekršajem je zaustavio Husztija. Rosinin šut s bijele točke obranio je Subašić, ali ne i ponovljeni pokušaj. Talijan je bio najbrži na odbijenoj lopti i zakucao ju je pod gredu.

56 - Veliku priliku imao je Ljubičić da smanji vodstvo i ublaži katastrofu. Nakon ubačaja iz kuta Ibričića najviši je u skoku bio Ljubičić, ali nije uspio loptu glavom skrenuti u mrežu.

57 - Križanac je tražio izmjenu, umjesto njega ušao je Kanunnikov. Bivšeg hrvatskog reprezentativca splitska publika iz igre je ispratila burnim pljeskom.

60 - Udarac Rosine s ruba kaznenog prostora išao je točno u ruke Subašića. Hajduku prijeti prava katastrofa, mnogima je u primislima Debrecen. Torcidaši ni u najcrnjim slutnjama nisu očekivali ovakvu čestitku za šezdeseti rođendan.

60 - Prva promjena u sastavu Hajduka, umjesto Tomasova koji je ispraćen zvižducima iz igre ušao je Oremuš.

63 - Tukao je Ljubičić s više od 25 metara, ali potpuno bezopasno

64 - Igrači Zenita poigravaju se s Hajdukom...

65 - Umjesto Denisova u igru je ušao Semak..

67 - Zbog zakašnjelog starta na Kanunnikovu žuti karton dobio je Vejić.

68 - Fayzulin je s ruba kaznenog prostora gađao u donji desni Subašićev kut, ali je vratar splitske momčad opet spasio, te bio najbrži i na odbijenoj lopti.

1:3 M. Ljubičić

69 - Hajduk je konačno uspio sastaviti jednu suvislu akciju u nastavku, a iako nije djelovala previše opasno i zabiti gol. Loptu je s lijeve strane u kazneni prostor ubacio Sharbini. Između igrača Zenita na prsa ju je primio Ljubičić. Činilo se kako se pritom poslužio i ramenom. Gostujući stoperi su malo zastali, vjerujući kako sudac označiti igranje rukom, no to se nije dogodilo. Veznjak Hajduka je smirio loptu i lijevicom ju je poslao u desni donji kut gostujućih vrata.

72 - Ulazak Lazovića u igru popraćen je gromoglasnim zvižducima, iz igre je izišao najbolji pojedinac susreta Rosina.

76 - Srećom po "bijele" Boukharov je ostao u zaleđu.76 - Nakon dodavanja Sharbinija Vukušić je oprobao udarac iz okreta, ali je lopta išla točno u Malafejeva.

78 - Ljubičić se trudi, šutirao je s dvadesetak metara, ali ovaj put nije dobro zahvatio loptu.

79 - Desetak baklji zapaljeno je na sektoru s gostujućim navijačima koji su ih potom ubacili prema travnjaku na tartan stazu. Hajduk će dočekati nova kazna UEFA-e.

82 - Vukušić je snažno odapeo s petnaestak metara, ali je Malafejev efektno obranio i skrenuo loptu u korner.

2:3 Vukušić!!!

82 - Trenutak inspiracije Vukušića vratio je nadu Hajduku u bod i oživio je stadion. Nakon ubačaja Buljata u kazneni prostor s lijeve strane najspretniji pred vratima gostiju bio je Vukušić. Brzonogi Hajdukov napadač efektno je stojeći uspravno tzv. škaricama u mjestu loptu sa sedam-osam metara poslao iza leđa Malafejeva te Poljud digao opet na noge!

87 - Hajduk svim silama juri po izjednačenje.

89 - Hajduk je pokušao plesti mrežu oko gostujućih vrata, ali se u nju zapleo Sharbini i zaradio žuti karton zbog povlačenja za dres protivničkog igrača.

90 - Korner za Hajduk, svi idu u kazneni prostor.

90 - Tukao je Sharbini s lijeve strane kaznenog prostora, ali je njegov šut blokiran. U nastavku akcije nakon ubačaja s lijeve strane u skoku za loptom Malafejev je šakom izbio loptu, ali i zakačio Ljubičića koji je ostao na travnjaku, ali se Gonzales nije oglasio.đ

90 - Igrat će se još tri minute.

90+1 - Publika pokušava ponijeti Hajduk do izjednačenja.

90+2 - Ubacio je loptu Oremuš s desne strane pred vrata Malafejeva, ali ju je obrana ruske momčadi u posljednji trenutak izbila ispred natrčalog Ljubičića

90+3 - Kraj susreta.

90+3 - Igrače Hajduka Torcida je na kraju ispratila pljeskom uz pjesmu "Niko kao Hajduk iz Splita"

Hajduk – Zenit 2:3 (0:1)

Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 28.000.

Četvrto kolo G skupine Europske lige.

Sudac Eduardo Iturralde Gonzalez (Španjolska) – 7.

Žuti kartoni: Jonov (Zenit), te Vejić, Maloča i An. Sharbini (Hajduk). U 50. minuti Subašić (Hajduk) je obranio kazneni udarac Rosini, ali je igrač Zenita pritrčao i postigao pogodak.

Strijelci: 0:1 Jonov (32), 0:2 Huszti (47, 11m), 0:3 Rosina (50), 1:3 M. Ljubičić (69), 2:3 Vukušić (82)

Najbolji igrač: Alessandro Rosina (Zenit)

Hajduk: Subašić (7) – Maloča (5), Vejić (5), J. Buljat (5), Strinić (5) – Tomasov (5) (od 60. Oremuš -), Bulku (5,5), M. Ljubičić (5,5), An. Sharbini (5) – Ibričić (5), Vukušić (6).

Zenit: Malafejev (6) – Anjukov (6,5), Križanac (7) (od 57. Kanunjikov -), Fernando Meira (6,5), Luković (6,5) – Denisov (7) (od 65. Semak -), Fajzulin (7) – Jonov (7,5), Rosina (8) (od 73. Lazović -), Huszti (7) – Buharov (7,5).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hajduk - Zenit 2:3 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-11-04 20:01:54 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-11-05 00:11:04 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-11-04 22:56:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 22970 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2010\/11\/05\/sport\/haj00.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/20.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/19.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/21.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/29.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/22.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/23.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/24.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/25.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/26.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/27.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/28.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/30.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/31.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/32.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/33.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/34.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/35.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/36.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/09.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/01.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/02.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/03.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/04.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/05.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/06.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/07.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/08.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/11.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/10.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/12.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/13.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/14.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/15.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/16.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/17.jpg","\/Archive\/Images\/2010\/11\/05\/sport\/Hajduk\/18.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"350x250"},{"size0":"400x550"},{"size0":"400x550"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"400x550"},{"size0":"400x550"},{"size0":"400x550"},{"size0":"400x550"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"400x550"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x361"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"400x550"},{"size0":"400x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7607036 Threads: 4 Questions: 1549415307 Slow queries: 4719063 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111165881 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/el-hajduk-igrao-samo-zadnjih-dvadeset-minuta-fotogalerija-115986 [printLink] => /sport/hajduk/el-hajduk-igrao-samo-zadnjih-dvadeset-minuta-fotogalerija-115986?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 105656 [name] => hajdukzenit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukzenit [link] => /tag/hajdukzenit ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hajduk - Zenit 2:3 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => EL: Hajduk igrao samo zadnjih dvadeset minuta (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-08-19-30-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/11/05/sport/haj00.jpg [galleryCount] => 37 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/11/05/sport/haj00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/20.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/19.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/21.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/29.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/22.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/23.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/24.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/25.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/26.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/27.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/28.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/30.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/31.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/32.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/33.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/34.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/35.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/36.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/09.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/01.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/02.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/03.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/04.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/05.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/06.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/07.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/08.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/11.jpg [title] => ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/10.jpg [title] => ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/12.jpg [title] => ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/13.jpg [title] => ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/14.jpg [title] => ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/15.jpg [title] => ) [34] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/16.jpg [title] => ) [35] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/17.jpg [title] => ) [36] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2010/11/05/sport/Hajduk/18.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk je izgubio od Zenita samo sa 2:3 i to je bio konačni privid, jer su Splićani zapravo poraženi znatno teže.

U nekim trenucima utakmice izgledali su doslovce pregaženi i poniženi i dugo im je trebalo da se priberu. Zapravo, to se dogodilo tek kad je Zenit zasluženo poveo sa 3:0, a u tom razdoblju "bijeli" mogu zahvaliti svom reprezentativnom čuvaru Subašiću da rezltat nije poprimio razmjere "debrecenske" katastrofe.

I sve to još treba potkrijepiti podatkom da je ovo bila doslovce druga postava, druga "komanda" (tako Rusi kažu za momčad) Zenita, kako su nam potvrdili ruske kolege, da ne nabrajamo sad tko je to sve nedostajao iz elitnih postrojbi ruskog lidera.

Hajduk ustrašen, očajan, sabijen u mišju rupu vlastitog kaznenog prostora, ali ni po muke da je tome bilo tako, nego je taj bunker bio izbužan, probušen, sravnjen s travom i bilo je samo pitanje koliko će razigrani Rosina i društvo utrpati baluna u mrežu...

Kad je bilo 3:0 za Zenit, onda su gosti stali, a Hajduk se barem donekle razbudio, za radost svojih navijača. I to je bilo dobro, lijepo, razvila se borba, pa i zrnce neizvjesnosti kad je Vukušić osam minuta prije kraja stanjio omjer na 2:3...

No nije bilo realno da Hajduk uradi i korak više, odavno nismo vidjeli toliku razliku u kvaliteti na strani gosta, valjda je to posljednji u Poljudu na ovaj način uradio Debrecen. No, rezultat je, kao što vidimo, sasvim umjeren, umjesto poraza koji bi gadno odjeknuo, ovih 2:3 se šulja u neke "obične događaje" i ne otkriva svu razliku u klasi koju je Zenit demonstrirao na poljudskom travnjaku sa svojom, ponovimo, "drugom komandom".

Ostaje barem utjeha finiša koji je donio kozmetiku na rezultat. I jedan veliki plus za gledalište, nije bilo dimne parade, utakmica nije bila prekidana i to je veliki plus za Hajduk i splitsku publiku!

slaven alfirević/ CROPIX

Vuka i Suba nedovoljni za podvig

Danijel Subašić 7 – Spriječio je katastrofu, da nije bio reprezentativno raspoložen bilo bi još više baluna u mreži splitske momčadi.

Mario Maloča 5 – U obrani najkorektniji, ali od toga malo ukupne koristi.
Hrvoje Vejić 5 – Nisu pomogli ni njegovi aduti, skok i iskustvo u dubokoj obrani.

Jurica Buljat 5 – Skrivio je dva penala, čisto kao suza. U prvom slučaju bio je u matnoj situaciji, a drugoga je skrivio olako.

Ivan Strinić 5 – Nastavlja seriju slabih igara, nikako nije mogao kontrolirati što se događa po njegovu dijelu terena.

Marin Tomasov 5 – I on kao da je duboko zaronio u seriju slabih partija, bez učinka, prvi zamijenjen već nakon 60 minuta igre.
Od 60. Mirko Oremuš – Neocijenjen, malo je igrao, ušao kad je brod već bio duboko potopljen.

Ervin Bulku 5,5 – Nadigran na sredini terena, premda se silno trudio da napravi "moršu" za razigranog i neuhvatljivog Talijana Rosinu.

Marin Ljubičić 5,5 – Pogotovo je njemu Rosina ispočetka bježao i stvarao pomutnju i nered, uzalud je Vučević s klupe pokušavao da Marin i Ervin stave soli na rep Rosini. Postignuti gol i bolja igra u nastavku popravili su dojam.

Anas Sharbini 5 – Bez ikakva učinka.

Senijad Ibričić 5 – Daleko od ibričićevske forme, tek poneki bljesak u samom finišu.

Ante Vukušić 6 – On je jedini ostao na tragu svojih dobrih partija, jedna šansa i pogodak! No ovaj put to nije bilo dovoljno ni za remi.

Iz minute u minutu

0 - Preostalo je 25 minuta do početka susreta 4. kola skupine G Europske lige između Hajduka i Zenita. U ovim trenucima na Poljudu je dvadesetak tisuća navijača, među kojima i dvjestotinjak simpatizera ruske momčadi. Atmosfera se zahuktava...

0 - Hajduk će nastupiti u sljedećem sastavu: Subašić - Maloča, Vejić, J. Buljat, Strinić - Bulku, M. Ljubičić, Tomasov, An. Sharbini - Ibričić, Vukušić.

0 - Trener Zenita Luciano Spalletti mimo najavljenih izostanaka na klupi je ostavio i Lazovića, Lombaertsa i Semaka. Zenit: Malafejev - Anjukov, Meira, Križanac, Luković - Denisov, Huszti, Ionov, Fayzulin, Rosina - Boukharov.

0 - Klupa Hajduka: Radošević, Jozinović, Oremuš, Režić, Brkljača, Jonjić. Trebotić. Klupa Zenita: Ževnov, Lombaerts, Lazović, Semak, Cheminava, Gigolaev, Kanunnikov.

0 - Pravdu će dijeliti Španjolac Eduardo Iturralde Gonzales

0 - Deset je minuta do početak susreta. Oglasili su se s juga i navijači Zenita što je naišlo na bučnu salvu zvižduka cijelog stadiona.

0 - Na isti su način "pozdravljeni" prilikom predstavljanja i nogometaši ruske momčadi

0 - Sada već preko 25 tisuća navijača bučno je pozdravljalo dok je spiker Vedran Očašić predstavljao prvu momčad Hajduka na čelu s novim trenerom Goranom Vučevićem.

0 - Dok se čeka da momčadi istrče na travnjak Torcida priprema slavljeničku koreografiju za svoj šezdeseti rođendan...

0 - U svečanoj loži u društvu Alena Bokšića je kandidat za predsjednika HNS-a Igor Štimac, ali i jedan jedini, kralj - Mladen Grdović!

0 - Momčadi izlaze na travnjak dok stadionom odzvanja "Dalmacijoooo..."

0 - Hajduk će nastupiti u potpuno bijeloj garnituri, dok je Zenit sav u plavoj boji.

0 - Kapetani Anjukov i Ibričić razmijenili su zastavice.

0 - Hajduk će napadati prema sjevernoj tribini.

1 - Susret je počeo.

4 - Početak je zanimljiviji na tribinama nego na travnjaku. Navijači Zenita, nih preko sto, odlučili su se za kolektivno skidanje. Više od polovine je skinulo jakne i majice, ostali su samo u hlačama na za njih ugodnih splitskih petnaestak stupnjeva

5 - Oprezan početak s obje strane, lopta je znatno više u nogama nogometaša Zenita.

6 - Obećavajuću kontru upropastio je Sharbini

9 - Tomasov je uputio prvi udarac prema vratima. Pokušao je prizemnim šutem s dvadesetak metara. Nije to bio udarac koji je namučio Malafejeva, ali je Tomasov ipak zaradio buran pljesak.

12 - Priprijetili su i gosti iz Rusije. nakon ubačaja iz slobodnog udarca s lijeve strane glavom je šutirao Meira, ali nije dobro zahvatio loptu.

12 - Ionov je pokušao predriblati Strinića na desnoj strani kaznenog prostora, bilo je tu svega i obostranog povlačenja. U jednom se trenutku čuo zvižduk suca Gonzalesa. Stadion je zanijemio, mnogi su se pobojali kako će pokazati na bijelu točku no posegnuo je u džep izvadio žuti karton i pokazao ga mladom Ionovu zbog simuliranja.

16 - Zenit je nizao prilike. Strinić je glavom loptu izbacio iz kaznenog prostora, no točno na nogu Anjukova. Desni bočni Zenita uputio je snažni udarac prema donjem lijevom Subašićevom kutu, ali projektil nije pronašao cilj.

17 - Sharbini je u posljednji trenutak blokirao udarac Ionova.

18 - Hajduk ima potpuno podređenu ulogu, rijetko izlazi iz svoje polovice terena. Splićani su se odlučili na obranu svog gola i pokušaje iz polukontri, kontri i prekida bez velikog rizika.

20 - Nova kontra Hajduka, no Vukušić nije uspio prihvatiti Sharbinijevu loptu

20 - Oba su trenera na rubu svojih prostora i sugeriraju igračima kako da se postave.

21 - Nova dobra prilika Hajduka. Vukušić je u kontri dugo vukao loptu i na koncu se odlučio za dodavanje prema Sharbiniju na lijevoj strani. Hajdukovo lijevo krilo Sharbini prevario je Anjukova i izborio prostor za udarac s petnaestak metara, ali je loptu prohujala pored vratnice.

23 - Kakva šansa Tomasova i obrana Malafejeva! U novoj polukontri Splićana Sharbini je pokušao uposliti Vukušića kroz sredinu, ali je obrana Zenita uspjela presijeći tu loptu. Ona se međutim odbila na desnu stranu prema Tomasovu koji ju je prihvatio i šutirao iz teške situacije iskosa. Gađao je pod samu gredu, ali je gostujući vratar ipak uspio "izvaditi" tu loptu i odbiti je u korner.

24 - Nakon kornera Tomasova činilo se kako je ispred Ibričića loptu rukom dotaknuo iskusni Portugalac Meira. Splićani su prosvjedovali, ali se Gonzales nije oglasio.

25 - Opasno je zaprijetio i Zenit preko vrlo neugodnog Rosine. S petnaestak metara loptu je lijevicom poslao tik pored desnih Subašićevih rašlji. 

0:1 Ionov

32 - Upravo kada se činilo da se Hajduk pronašao i da je uspio uspostaviti terensku ravnotežu Zenit je poveo. Nakon ubačaja iz kuta s desne strane najviši je u skoku bio Meira. Sa šest-sedam metara gađao je desne Subašićeve rašlje, mnogi su već loptu vidjeli u mreži, ali ju je Hajdukov vratar mačjim refleksom uspio izbiti u polje. Međutim tu nije bio kraj opasnosti. Lopta se odbila do Ionova koji ju je kroz šumu nogu pred vratima Subašića uspio poslati iza splitskog vratara.

36 - Bulku je oprobao udarac s više od 25 metara, ali je bio neprecizan.

41 - Subašić je na rubu kaznenog prostora morao izbiti loptu ispred natrčalog Ionova.

42 - Huszti je tukao s dvadesetak metara, a Subašić je krajnjim naporom nekako uspio tu neugodnu loptu izbiti u polje.

45 - Opet je spasio Subašić! Povratnu loptu je s desne strane ubacio Anjukov, a kroz noge ju je do Rosine propustio Ionov. Talijan i ponajbolji igrač Zenita u prvom dijelu šutirao je snažno s 13-14 metara, ali je Subašić tu loptu uspio izboksati i spriječiti drugi pogodak.

45 - Kraj prvog poluvremena, Splićani su na pauzu ispraćeni zvižducima

45 - Kraj prvog poluvremena, Splićani su na pauzu ispraćeni zvižducima

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

0:2 Huszti (11m)

47 - Prošla je tek minuta u nastavku, a gosti su već dobili priliku iz kaznenog udarca. Boukharov je primio loptu i kroz Hajdukovu obranu krenuo prema Subašiću. Buljat ga je pokušao zaustaviti klizećim startom, ali ga je pritom sapleo i skrivio najstrožu kaznu. Hustzi je s bijele točke gađao donji lijevi Subašićev kut i pogodio, iako je splitski vratar bio na toj strani.

0:3 Rosina (11m)

51 - Novi jedanaestarac za goste realizirao je Rosina, a opet je uloga krivca pripala nesretnom Buljatu. Ovaj put na lijevoj strani kaznenog prostora prekršajem je zaustavio Husztija. Rosinin šut s bijele točke obranio je Subašić, ali ne i ponovljeni pokušaj. Talijan je bio najbrži na odbijenoj lopti i zakucao ju je pod gredu.

56 - Veliku priliku imao je Ljubičić da smanji vodstvo i ublaži katastrofu. Nakon ubačaja iz kuta Ibričića najviši je u skoku bio Ljubičić, ali nije uspio loptu glavom skrenuti u mrežu.

57 - Križanac je tražio izmjenu, umjesto njega ušao je Kanunnikov. Bivšeg hrvatskog reprezentativca splitska publika iz igre je ispratila burnim pljeskom.

60 - Udarac Rosine s ruba kaznenog prostora išao je točno u ruke Subašića. Hajduku prijeti prava katastrofa, mnogima je u primislima Debrecen. Torcidaši ni u najcrnjim slutnjama nisu očekivali ovakvu čestitku za šezdeseti rođendan.

60 - Prva promjena u sastavu Hajduka, umjesto Tomasova koji je ispraćen zvižducima iz igre ušao je Oremuš.

63 - Tukao je Ljubičić s više od 25 metara, ali potpuno bezopasno

64 - Igrači Zenita poigravaju se s Hajdukom...

65 - Umjesto Denisova u igru je ušao Semak..

67 - Zbog zakašnjelog starta na Kanunnikovu žuti karton dobio je Vejić.

68 - Fayzulin je s ruba kaznenog prostora gađao u donji desni Subašićev kut, ali je vratar splitske momčad opet spasio, te bio najbrži i na odbijenoj lopti.

1:3 M. Ljubičić

69 - Hajduk je konačno uspio sastaviti jednu suvislu akciju u nastavku, a iako nije djelovala previše opasno i zabiti gol. Loptu je s lijeve strane u kazneni prostor ubacio Sharbini. Između igrača Zenita na prsa ju je primio Ljubičić. Činilo se kako se pritom poslužio i ramenom. Gostujući stoperi su malo zastali, vjerujući kako sudac označiti igranje rukom, no to se nije dogodilo. Veznjak Hajduka je smirio loptu i lijevicom ju je poslao u desni donji kut gostujućih vrata.

72 - Ulazak Lazovića u igru popraćen je gromoglasnim zvižducima, iz igre je izišao najbolji pojedinac susreta Rosina.

76 - Srećom po "bijele" Boukharov je ostao u zaleđu.76 - Nakon dodavanja Sharbinija Vukušić je oprobao udarac iz okreta, ali je lopta išla točno u Malafejeva.

78 - Ljubičić se trudi, šutirao je s dvadesetak metara, ali ovaj put nije dobro zahvatio loptu.

79 - Desetak baklji zapaljeno je na sektoru s gostujućim navijačima koji su ih potom ubacili prema travnjaku na tartan stazu. Hajduk će dočekati nova kazna UEFA-e.

82 - Vukušić je snažno odapeo s petnaestak metara, ali je Malafejev efektno obranio i skrenuo loptu u korner.

2:3 Vukušić!!!

82 - Trenutak inspiracije Vukušića vratio je nadu Hajduku u bod i oživio je stadion. Nakon ubačaja Buljata u kazneni prostor s lijeve strane najspretniji pred vratima gostiju bio je Vukušić. Brzonogi Hajdukov napadač efektno je stojeći uspravno tzv. škaricama u mjestu loptu sa sedam-osam metara poslao iza leđa Malafejeva te Poljud digao opet na noge!

87 - Hajduk svim silama juri po izjednačenje.

89 - Hajduk je pokušao plesti mrežu oko gostujućih vrata, ali se u nju zapleo Sharbini i zaradio žuti karton zbog povlačenja za dres protivničkog igrača.

90 - Korner za Hajduk, svi idu u kazneni prostor.

90 - Tukao je Sharbini s lijeve strane kaznenog prostora, ali je njegov šut blokiran. U nastavku akcije nakon ubačaja s lijeve strane u skoku za loptom Malafejev je šakom izbio loptu, ali i zakačio Ljubičića koji je ostao na travnjaku, ali se Gonzales nije oglasio.đ

90 - Igrat će se još tri minute.

90+1 - Publika pokušava ponijeti Hajduk do izjednačenja.

90+2 - Ubacio je loptu Oremuš s desne strane pred vrata Malafejeva, ali ju je obrana ruske momčadi u posljednji trenutak izbila ispred natrčalog Ljubičića

90+3 - Kraj susreta.

90+3 - Igrače Hajduka Torcida je na kraju ispratila pljeskom uz pjesmu "Niko kao Hajduk iz Splita"

Hajduk – Zenit 2:3 (0:1)

Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 28.000.

Četvrto kolo G skupine Europske lige.

Sudac Eduardo Iturralde Gonzalez (Španjolska) – 7.

Žuti kartoni: Jonov (Zenit), te Vejić, Maloča i An. Sharbini (Hajduk). U 50. minuti Subašić (Hajduk) je obranio kazneni udarac Rosini, ali je igrač Zenita pritrčao i postigao pogodak.

Strijelci: 0:1 Jonov (32), 0:2 Huszti (47, 11m), 0:3 Rosina (50), 1:3 M. Ljubičić (69), 2:3 Vukušić (82)

Najbolji igrač: Alessandro Rosina (Zenit)

Hajduk: Subašić (7) – Maloča (5), Vejić (5), J. Buljat (5), Strinić (5) – Tomasov (5) (od 60. Oremuš -), Bulku (5,5), M. Ljubičić (5,5), An. Sharbini (5) – Ibričić (5), Vukušić (6).

Zenit: Malafejev (6) – Anjukov (6,5), Križanac (7) (od 57. Kanunjikov -), Fernando Meira (6,5), Luković (6,5) – Denisov (7) (od 65. Semak -), Fajzulin (7) – Jonov (7,5), Rosina (8) (od 73. Lazović -), Huszti (7) – Buharov (7,5).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>





































[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/el-hajduk-igrao-samo-zadnjih-dvadeset-minuta-fotogalerija-115986 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c8fd8634011d0cc06af78f7a79dc70eccf06e39a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=EL%3A+Hajduk+igrao+samo+zadnjih+dvadeset+minuta+%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fel-hajduk-igrao-samo-zadnjih-dvadeset-minuta-fotogalerija-115986 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fel-hajduk-igrao-samo-zadnjih-dvadeset-minuta-fotogalerija-115986 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hajduk - Zenit 2:3 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukHajduk - Zenit 2:3

EL: Hajduk igrao samo zadnjih dvadeset minuta (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
4. studenog 2010. - 23:56

Hajduk je izgubio od Zenita samo sa 2:3 i to je bio konačni privid, jer su Splićani zapravo poraženi znatno teže.

U nekim trenucima utakmice izgledali su doslovce pregaženi i poniženi i dugo im je trebalo da se priberu. Zapravo, to se dogodilo tek kad je Zenit zasluženo poveo sa 3:0, a u tom razdoblju "bijeli" mogu zahvaliti svom reprezentativnom čuvaru Subašiću da rezltat nije poprimio razmjere "debrecenske" katastrofe.

I sve to još treba potkrijepiti podatkom da je ovo bila doslovce druga postava, druga "komanda" (tako Rusi kažu za momčad) Zenita, kako su nam potvrdili ruske kolege, da ne nabrajamo sad tko je to sve nedostajao iz elitnih postrojbi ruskog lidera.

Hajduk ustrašen, očajan, sabijen u mišju rupu vlastitog kaznenog prostora, ali ni po muke da je tome bilo tako, ne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 10:19