StoryEditorOCM
Hajdukotok se podijelio

Društvene mreže gore, Snoopy na Hvaru ‘platio glavom‘, grlio je Hajdukov grb, ravnateljica ističe: Sve je po zakonu

Piše David Kapetanović
14. veljače 2024. - 10:51

Grafita ima svugdje, po zidovima zgrada, škola... Nisu svjostveni samo Dalmaciji, ali kod nas su češći oni na temu ljubavi prema Hajduku. Većini građana su postali skroz prirodni, navikli su na brojne umjetničke ukrase zidova u svom okruženju.

Jedan takav grafit posvećen Hajduku niknuo je na zidu Osnovne škole Petar Hektorović u Starom Gradu na Hvaru. Snoopy grli Hajdukov grb, posve simpatičan, nije neka žvrljotina. Ipak, nekoliko dana nakon što je naslikan, nestao je bez traga, prepituran. Iznenadilo je to mještane, drag im je bio hajdučki Snoopy, kome je smetao? Nastala je bura na društvenim mrežama, tražili su ljudi odgovore.

Upitali smo ravnateljicu škole Lindu Kuničić za komentar, dobili smo kratak odgovor:

- U odnosu na Vaš upit mogu Vas izvijestiti da je u konkretnom slučaju škola postupila sukladno pravilnicima i zakonskim odredbama!

Eto, škola je postupila po zakonskim odredbama, dala je obrisati grafit. Zakonski je u pravu, nema sumnje. Ali, ljudima ipak nije jasno kome je Snoopy smetao i zašto je morao dobiti "po njušci".

Čuli smo se s gradonačelnikom Staroga Grada Antoniom Škarpom, malo je to mjesto, brzo se proširila vijest. Pitali smo ga je li on imao kakve veze sa situacijom:

- To je u nadležnosti Osnovne škole. Meni je grafit bio skroz prihvatljiv, ima tek koji dan da je nacrtan. Ali, mi ne upravljamo školom, ona je u nadležnosti Županije. Vjerojatno je trebalo pitati školu za dozvolu za nacrtati grafit - rekao nam je Škarpa.

image

Antonio Škarpa

Mirko Crncevic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:09