Sport Hajduk

priznanja stižu, prvi ‘bijeli’ sa žutom majicom nakon Vučevića 1992.

IBRO MI TE VOLIMO Jednim zamahom razbio sve hajdučke tabue

priznanja stižu, prvi ‘bijeli’ sa žutom majicom nakon Vučevića 1992.

Orilo, gorilo, Ibro mi te volimo... Senijad Ibričić je najbolji nogometaš Hajduka po ocjenama Slobodne Dalmacije, poklapa se ta titula i sa žutom majicom Sportskih novosti koju “bijeli“ baš nisu često nosili, dapače, posljednji je laureat bio Goran Vučević iz šampionske blic-sezone u proljeće daleke 1992. godine.

Ibričić, dakle, ne samo da je ponio naslov najboljeg u našoj brojalici što se nekoć popularno zvala “Trofej Bili“ (prosječna ocjena sukladna dovoljnom broju nastupa) nego je razbio i “hajdučki tabu“ žute majice SN što znači da je u bodovanju najvećeg sportskog dnevnika u nas proglašen za najboljeg nogometaša cijelog prvenstva.

Pohvale pljušte na sve strane, Ibričić se sa sezonom oprostio sukladno pokliču s tribina “Ibro, ti si kralj“, ili još bolje, kako smo i započeli ovaj tekst, sa sloganom “orilo, gorilo, Ibro mi te volimo“.

Jer, s tribina navijača “bijelih“ Ibru se voljelo i podržavalo i kad su kola “bijelih“ bila opasno nagnuta na ljetno-jesenskoj nizbrdici, u njega se ufalo, on je bio vjera da se stvari mogu popraviti. A kako neće sada kad je autentični vođa i golgeter frenetično-uspješnog proljeća hajduka. Okitio se i trofejom Kupa, stoput je govorio kako je u Hajduk došao s velikom nadom da će u karijeri konačno upisati svoje ime i kao pobjednik nečeg važnog, krupnog... I trijumf u Kupu je začinio svojim golovima, ne samo u Lipiku, nego u ključnim utakmicama odluke, u završnici protiv Dinama i Šibenika.

Non-stop završnica izvukla je maksimum od igrača, Ibričić je od onih koji nikad nije pitao predah, niti je “bježao u ozljedu“, odigrao je 29 utakmica, samo je jednu izostao, zbog tri žuta kartona ujesen u Varaždinu kad je Hajduk pobijedio sa 3:0 domaći Varteks. U kupu je preskočio samo Moslavinu (5:1), a tko zna što bi bilo u Lipiku da ne bi Ibričićeva četiri pogotka u preokretu sa 1:3 na konačnih 5:3 za Hajduk.

Ostaje zapisano za sezonu 2009/10, Ibričić jedan i jedini!

slaven alfirević

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last