Sport Hajduk

100 godina Hajduka: Slavia Prag u veljači, Barcelona na ljeto

Na sjednici Nadzornog odbora Hajduka najviše je govora bilo o organizaciji proslave stotog rođendana Hajduka, te je odlučeno da će ubuduće sve programe oko proslave voditi novoimenovani Organizacijski odbor. U tom odboru sjedit će sve strukture od gradskih, klupskih, do predstavnika ministarstava i navijača.

Na čelu tog odbora kako doznajemo bit će predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar, dopredsjednik je prvi čovjek kluba Joško Svaguša, dok je tajnik Organizacijskog odbora Ivan Kraljević.
- Želimo uključiti sve koji vole Hajduka i koji mogu doprinjeti proslavi. Nije svaki dan stoti rođendan Hajduka. Taj jubilej treba dostojno proslaviti i to ne jednim nego nizom događaja. Imamo mnogo projekata u planu, ali tek se treba iskristalizirati koje ćemo i koje možemo, prije svega financijski, organizirati, te potom sve ukomponirati - pojasnio je Sapunar.

Stoti rođendan Hajduka zamišljen je kao Hajdukova godina s nizom događanja tijekom svih 12 mjeseci. U sklopu proslave klupskog jubileja u Hajduku će se pored brojnih drugih aktivnosti baciti na organizaciju gostovanja Slavije iz Praga na Poljudu.

Češki klub iz grada u kojem je 1911. godine i osnovan Hajduk, klub prijatelj čija se povijest isprepliće s povijesti “bijelih” (pogotovo ranom), trebao bi vjerojatno točno na Hajdukov rođendan 13. veljače naredne godine zaigrati protiv starog rivala u Splitu. Taj susret zamišljen je neovisno od ideje i pokušaja da se na Poljudu tijekom ljeta ugosti i velika Barcelona, aktualni europski prvak, što bi vjerojatno bio vrhunac Hajdukove godine.

Vidjet će hajdukovci i mjesto začeća, Prag

- Slavia je klub s kojim smo povijesno povezani i vjerujem da ćemo s njima razmijeniti gostovanja, igrati i u Splitu i u Pragu - istaknuo je Sapunar. Na tom susretu, ili pak onom protiv Barcelone zamišljeno je i okupljanje i defile svih generacija igrača Hajduka koji su još među nama.

Osim gostovanja Slavije u gradu pod Marjanom organizirat će se cijeli niz događanja kojima će se obilježiti Hajdukovo stoljeće. U vikednu proslave Hajdukova rođendana (13. veljače je nedjelja) koji su zamišljeni kao praznik baluna održat će se i svečana Hajdukova akademija, planirano je i održavanje Svete mise u čast stogodišnjaku, a uz brojne kulturne manifestacije, kazališne projekte, promocije knjiga o Hajduku, izložbe, turnire mlađih kategorija, svečarske dresove, u sklopu proslave u gradu će doslovno sve biti u bijelom.


Organizacijski odbor planira održati “Bijelu noć” u Splitu, pučku feštu u kojoj će sve biti u znaku voljenog Hajduka, i koja će između ostalog biti začinjena velikim vatrometom.

FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 34FirstPrevious[1]2345678910Last