Sport Hajduk

Stanko Poklepović na klupi bijelih!

Najnovija vijest

Uoči 99. rođendana Hajduka sa 99 posto sigurnosti možemo javiti da će Stanko Poklepović na sutrašnjem sastanku Nadzornog odbora bijelih biti promoviran u novog trenera i nasljednika Edoarda Reje.

Iskusni Poklepović (kojemu bi prvi pomoćnik trebao biti Joško Španjić) trebao bi nastaviti Rejinu brazdu, tako se cijeli dan razgovaralo u Poljudu gdje su se tijekom dana do navečer sastajali mnogi članovi rukovodstva kluba, a navratio je i gradonačelnik Željko Kerum.

Špaco praktično kao da ni nema protukandidata.

s. a.

Novo ime za razmišljanje o budućem treneru Hajduka je – Trond Sollied, trener iz Norveške za kojeg šira splitska nogometna javnost nije podrobno čula, ali je iza njega zanimljiv put karijere; trenirao je Rosenborg, Brugge (tamo je bio trener i Ivanu Leki), grčki Olympiacos...

Za Sollieda kažu da je “čarobnjak iz Trondheima”, a taj norveški grad poznat je i kao grad prijatelj Splita.

On je ponuđen iz menadžerskih krugova i može biti putokaz za razmišljanje bez obzira što su se bijeli deklarirali kako žele domaću opciju pa se u ovim završnim satima prije odluke favoriti čine Stanko Poklepović s prvim suradnikom Željkom Mijačem...

U kuloarima su se na osnovu informacija koje htjeli u klubu ili ne htjeli cure s Poljuda kao najizgledniji kandidati za nasljednika Edoarda Reje uz dosadašnje pomoćnike Joška Španjića i Igora Tudora nastavili spominjati spomenuti Špaco Poklepović, Zoran Vulić i Ivan Katalinić.

Čini se da su u drugom planu ostali Goran Vučević (iako su ga mnogi željeli vidjeti na tom mjestu sam je istaknuo kako ima klauzulu na kojoj je inzistirao da dvije godine s mjesta šefa omladinskog pogona ne može biti gurnut u prvu momčad), i drugi domaći stručnjaci.

Iz spomenutog trenerskog trolista upravo je Špaco Poklepović izniknuo kao naizgledniji kaniddat i čini se kako je upravo on najbliži klupi. Čak ga je i sam Štimac predložio Hajduku kao trenera. Ipak do danas poslijepodne iskusnog stručnjaka iz kluba kako kaže (još) nitko nije kontaktirao.

- Klub je u teškoj situaciji i nimalo nije lako biti u koži ljudi koji ga trenutno vode. Takve odluke se ne donose naprečac. Samo sam putem novina upoznat s tim da sam kandidat, zaista drugo ništa ne znam. Ukoliko me vide na mjestu trenera onda će me vjerujem uskoro i zvati iz kluba - rekao je Poklepović čija spremnost da uskoči kada “bijeli” zovu nikada nije bila sporna.

- Zna se što ja mislim o Hajduku. Tišti me situacija u klubu i prihvatio bih se posla ako vidim prave namjere u klubu - istaknuo je Poklepović koji smatra kako njegove godine (71) nisu problem, dapače u ovakvoj situaciji su što je i Štimac istaknuo prednost.

- Od godina ne bježim. Treba nastaviti brazdom koju je postavio dosadašnji trener koji je pripremao momčad za sezonu, pratiti postavljene ciljeve, a za to treba iskustva - rekao je Špaco koji je nakon voditeljske pa savjetničke uloge u Omladinskoj školi Hajduka nastavio raditi u Iranu u sklopu jedne nogometne grupacije i to na više nivoa, od prvoligaškog, niželigaškog, do rada s mladima.

Ivana Katalinića smo uhvatili na Braču gdje je na pripremama s momčadi trećeligaškog lidera Dugopolja s kojom sigurno juri prema Drugoj ligi. Ni njega rekao je nitko nije kontaktirao.

- Svaki put kada se bira trener Hajduka spominje se moje ime. Nije korektno što se Vulića i mene svaki put spominje, ni prema nama, a pogotovo ne prema klubovima u kojima smo radili i klubu u kojem sada radim - imao je malu digresiju Katalinić.

Ipak za bivše trenere Hajduka kažu da poziv svog kluba ne odbijaju.

- Ja ipak imam klub i teško mi je o tome govoriti. Kada Hajduk zove to je naravno teško odbiti, ipak sam triput bio na klupi Hajduka, ali to bi naravno sve moralo biti predmet razgovora. Međutim ima tu puno stvari koje treba u Hajduku promijeniti - rekao je Katalinić čiji dolazak mnogi zagovaraju.

Osim što bi donio ratnički gard koji Hajduku nedostaje Kate se ne libi kazati kako Hajduk i s juniorima mora biti najmanje drugi u Hrvatskoj. Uostalom to je i dokazao kada je 1998./99. s pomlađenom momčadi s Dinamom borio za titulu prvaka.

- Igranjem s domaćim igračima je jedini pravi put, povijest je pokazala da smo tada uvijek imali najbolje rezultate. Ne bježim od toga da Hajduk i sa 15 juniora u momčadi mora biti drugi!

Zoran Vulić nije bio od velikih riječi na spomen Hajduka, i njemu je čini se dosta toga da se njegovo ime spominje svaki put kada Hajduk traži trenera (a posljednjih sezona tome smo vrlo često svjedočili).

- Ne bih htio ništa komentirati - kratko je rekao, bez odgovora na pitanje o tome da li ga je netko zvao iz kluba.

Favorit Poklepović, ili možda ipak Sollied, Katalinić, Vulić, Španjić i Tudor u paketu...

Sjednica Nadzornog odbora Hajduka zakazana je za sutra u 15 sati ukoliko ne bude kakvih promjena u posljednji trenutak jer ne bi bilo prvi put da se članovi o važnim odlukama dogovoraju telefonski.

Hoće li se nakon njenog okončanja nad Poljudom tri dana nakon odlaska Edoarda Reje nadviti bijeli dim i znati se ime naslijednika Talijana?

f. vulas, s. alfirević

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 98FirstPrevious[1]2345678910Last