Sport Hajduk

hajdukov predsjednik u tišini priprema nove promjene, da ne kažemo smjene

Fiorentini odlazi 1. listopada

hajdukov predsjednik u tišini priprema nove promjene, da ne kažemo smjene

Stotine ljudi mahnito  su trčale za Nicky Hilton u Hvaru dok se premještala iz Carpe Diema u Venerandu. I nisu u tom krdu bili samo Hrvati, dapače. Kate Moss nikada nije zarađivala kao kad se otkrilo da dnevno potroši kokaina koliko i bauštelac ti

Ususret nadolazećoj skupštini dioničara u Hajduku nastavljaju s promjenama, pa su tako jučer postignute nagodbe o razlazu s bivšim sportskim direktorom Ivanom Buljanom i bivšim trenerom Ivicom Kalinićem, dok bi Fredi Fiorentini bivši trebao postati za nešto više od mjesec dana

Vrijeme promjena u Hajduku teče neumitno, češlja se popis nogometaša profesionalaca, sva ih je sila na posudbama, a kadrovska križaljka se polako slaže. Jučer se, na primjer, Hajduk nagodio oko definitivnoga razlaza sa svojim dojučerašnjim sportskim direktorom Ivanom Buljanom.

Jedna plaća i - sretno. Buljan nominalno još nije dobio svoga nasljednika, premda je razvidno kako bi na to mjesto trebao doći Ivica Mornar. On je već bio na gostovanju Hajduka u Rijeci, obavljao je razgovore s trenerom Edoardom Rejom i predsjednikom Joškom Svagušom, ali se potom okrenuo obavezama na školovanju (upravo je u tijeku seminar u Vrbovcu), fali mu još poneki ispit kako bi mogao punopravno biti upisan u registar pri Udruzi HNL kao sportski direktor.

Propis naređuje: svaki klub mora imati sportskoga direktora u ugovornom odnosu koji mora imati zvanje UEFA PRO-trenera ili diplomu koja omogućava izdavanje nacionalne PRO-licencije (sukladno Pravilniku o statusu trenera HNS-a, Pravilniku o licencijama za rad nogometnih trenera HNS-a i programu Nogometne akademije HNS-a).

Sportski direktor koordinira stručnu aktivnost kluba, mora biti licenciran od nadležnih tijela HNS-a i mora imati ugovor u trajanju do najmanje završetka natjecateljske godine za koju se traži licencija.

Ako Mornar ne stigne na vrijeme s UEFA PRO-licencijom, navodno su u Poljudu spremni da na to mjesto sjedne Vilson Džoni, koji je već u klubu otprije i ima sve uredne papire i za tu poziciju. A Mornar bi nastavio što prije pripremati papire za licenciju.

Spominjao se i odlazak Fredija Fiorentinija, koji nam je potvrdio kako je mandat dao na raspolaganje i kako više nije član uprave nego običan administrativac. Nije želio špekulirati sa svojim planovima (odlazak u HNS ili nešto slično), niti s 1. listopada koji se u kuloarima naznačuje kao datum Fiorentinijeva odlaska na novo radno mjesto.

Vinko Ljubičić, financijski stručnjak blizak Jaki Andabaku trebao bi preuzeti položaj što ga je u ranijoj tročlanoj upravi imao Luka Miličić (odgovoran za financije), dok valja vidjeti da li bi u Poljudu tražili direktora, spominje se Zdravko Marić...

Ivica Kalinić /CROPIX
Dogovoren je razlaz s Ivicom Kalinićem, trenerom koji je ukupni stres platio infarktnim stanjem, njemu će biti isplaćen cjelokupni ugovor kojega nije imao sreće odrađivati dalje od svoga debija i eliminacije kontra Žiline.

Njegovom bliskom suradniku, koji je zbog njega preselio iz Šibenika, kondicijskome treneru Bošku Božinoviću, ponuđena je, uz raskid ugovora, isplata obeštećenja od tri mjesečne plaće, što Božinović, razumljivo, nije prihvatio. Njegov ugovor je punovažan i nije kriv što je Kalinić tako stresno proživljavao slovačku Žilinu.

Do jučer Božinović je bio angažiran da popravi fizičko stanje Florina Cernata, međutim sad je tu Luigi Febbrari, pa je Klifton (Božinovićev nadimak dok je još bio slavni atletičar na 1500 m) postao višak, koji se ne miri s predloženim uvjetima naprasnog razlaza.

Hajduka ove sezone vodi već četvrti trener, treći kondicijski stručnjak ih vježba, smijenjen je i Buljan, Fiorentini više nije što je bio, zaljuljala se pozicija i Gorana Vučevića kao šefa omladinske škole, a tek nam predstoji skupština dioničara dokapitalizacije... 

Križaljka

- Ivan Buljan - dobio posljednju plaću i odlazi
- Ivica Mornar - na školovanju za dobivanje UEFA licencije
- Vilson Džoni - priprema se biti vršitelj dužnosti sportskoga direktora dok Mornar ne dobije diplomu
- Fredi Fiorentini - odlazi 1. listopada, najvjerojatnije u HNS
Vinko Ljubičić - čeka imenovanje u Upravu na funkciju koju je ranije obnašao Luka Miličić
- Zdravko Marić - kandidat za klupskoga direktora
- Ivica Kalinić - isplaćen u potpunosti, ako mu zdravlje dopusti ostat će u klubu kao skaut
- Boško Božinović - razriješen s mjesta kondicijskoga trenera, nije prihvatio otpremninu u iznosu od tri mjesečne plaće

Kalinić: Klub je bio korektan

Ivica Kalinić zadovoljan je načinom i odnosom kluba prema njemu u cijeloj situaciji.
- Hajduk je bio izrazito korektan i uvjeren sam kako neće biti nikakvih problema - rekao nam je Kalinić.
Morao je Kalinić sporazumno raskinuti trenerski ugovor s Hajdukom da bi se Edoardo Reja mogao uredni licencirati, a zbog papirologije je preimenovan u skauta dok je na prisilnom odmoru. Tu ili neku sličnu funkciju u klubu mogao bi obavljati u budućnosti ako mu zdravlje, nakon pretrpljenog infarkta, to dopusti.
- Ukoliko sve bude u redu, i liječnici se s time slože, možda bih mogao raditi kao skaut ili bih pak mogao za Hajduk “snimati” utakmice njihovih protivnika - najavio je Kalinić.

(FV)

Božinović: Tužit ću ih

Kondicijski trener Boško Božinović nije se složio s procjenom uprave Hajduka koja mu je ponudila raskid ugovora uz isplatu tri mjesečne plaće. Božinović je, kao uostalom i Kalinić, zbog Hajduka napustio radno mjesto u Šibeniku. Zbog toga je potražio i pravnu pomoć.
- Smatram da ono što su mi ponudili nije korektno. Obratio sam se stoga odvjetniku pa ćemo vidjeti - potvrdio je Božinović.

(FV)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 15FirstPrevious[1]2345678910Last