Sport Hajduk

prebrojavanje

Kratko je odmor trajao, Hajduk kreće s pripremama: evo tko se Oreščaninu pojavio na prvoj prozivci na Poljudu

prebrojavanje

Hajduk je počeo s pripremama za novu sezonu. Trener "bijelih" Siniša Oreščanin i njegov stručni stožer jučer poslijepodne okupili su momčad na prvom treningu za novu sezonu. Na prvom okupljanju bila su ukupno prisutna 24 nogometaša.

Nije među njima bilo reprezentativaca Mije Caktaša (Hrvatska), Josipa Posaveca, Domagoja Bradarića (oba U21 Hrvatska) i Ardiana Ismajlija (Albanija). A naknadno će se momčadi priključiti ozlijeđeni Michele Šego koji bi brzo opet trebao u pogon i Stipe Vučur pred kojim je duža pauza. Naknadno će stići, već sutra i Brazilac Jairo i Gambijac Hamza Barry koji su dobili dva dana duži odmor, duže i putuju do kuće i natrag u Hrvatsku od većine suigrača. Sa njima osmoricom u kadru za novu sezonu (Vučur neće biti spreman za njen početak) na početku su priprema 32 nogometaša.

Podsjetimo, ugovori su istekli trojici prvotimaca iz prošle sezone Franu Tudoru, Mirku Ivanovskom i Andreu Fomitschowu.

Među 24 igrača koja su stigla na početka priprema nije bilo novih lica, pojačanja. Međutim, bilo je tu igrača koji su prošle sezone uglavnom nastupali za Hajduk II. Na startu priprema bili su tu i mladi vratar Davor Matijaš, obrambeni igrači Stipe Radić, Lummbardh Dellova, Mario Vušković, krilo Dario Špikić... Svi oni će se također pokušati nametnuti za mjesto na pripremama u Sloveniji gdje "bijeli" odlaze 23. lipnja. Dva dana ranije Hajduk će u Solinu odigrati prijateljski susret protiv istoimenog domaćina povodom stotog rođendana kluba s igrališta pored Jadra.

Nakon što su se igrači u 17 sati okupili u svlačionici obratio im se prigodno dopredsjednik Uprave Lukša Jakobušić. Potom je riječ preuzeo sportski direktor Saša Bjelanović, a zatim je svoje kazao i Oreščanin. No, nije bilo vrijeme za velike govorancije. Poveo je Oreščanin igrače na prvi trening.

Bio je to prvi trening "bijelih" nakon samo dva tjedna pauze poslije završetka prošle sezone. Još nam je friško u sjećanju derbi s Dinamom u posljednjem prvenstvenom kolu. Prvi trening u novoj sezoni "bijeli" su odradili na glavnom poljudskom travnjaku, a dijelom je bio otvoren i za medije.

Nakon laganog rastrčavanja, zaigrali su igrači u kolo. Organizam se postupno treba ponovno vratiti na razine opterećenja iste ili slične kao dok je sezona u punom jeku. No, odmah potom krenut će se jakim ritmom, po dva treninga dnevno. Prvi susret prvog pretkola Europske lige na rasporedu je već za točno mjesec dana, 11. srpnja (uzvrat sedam dana kasnije). Protivnika će Hajduk doznati 19. lipnja.

Na prozivci 24 igrača

vratari: Tomislav Duka, Goran Blažević, Marin Ljubić, Davor Matijaš

obrana: Stipe Radić, Oleksandr Svatok, Josip Juranović, Lummbardh Dellova, Borja Lopez, Josip Bašić, Božo Mikulić, Mario Vušković

vezni red: Ante Palaversa, Dino Beširović, Anthony Kalik, Stanko Jurić, Emir Sahiti, Darko Nejašmić, Tonio Teklić, Bassel Jradi

napad: Ivan Delić, Francesco Tahiraj, Adam Gyurcso, Dario Špikić

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk