Sport Hajduk

Po sili ugovora i planova

Oni su svoje odigrali: trojica hajdukovaca na izlaznim vratima

Po sili ugovora i planova

Zanimljivo je da je u prvoj postavi protiv Istre zaigrao Borja Lopez, a na klupi je bio Oleksandr Svatok. Kakva je to poruka?

Da zaigra stoper koji je (bio) predestiniran za prodaju, otpust, odlazak i da se skine s kazana njegov ugovor, a da na klupi sjedi stoper u kojeg se žurno i te kako uložilo prošle zime samo da se privikne i bude spreman za prodor u – Europsku ligu?

Tu se najbolje vidi kako nogomet često nije egzaktna nauka. Činjenica je da Lopez proljeće nije odigrao loše kao u ranijem razdoblju, baš kao što se ni Svatok nije a priori svidio, niti nas odmah uvjerio u svoje euro-domete.

Dapače, poruka iz dvoboja protiv Istre bila je - dvostruka: u igri Lopez i Gyurcso, stara garda, a na klupi Svatok i Tahiraj, dovedeni u zimu s velikim očekivanjima.

Tudor, Fomitschow, Ivanovski... odigrali svoje

Po sili ugovora i planova, trojica su već aut, bez obzira što su Fomiju dali petnaestak minuta protiv Istre, a možda ga čak stave i u Maksimiru, ali to je samo da mu ugodnije kažu adio, a Bradarić je ozlijeđen... Silno bismo se iznenadili da Andre Fomitschow ostane i dogodine, da produži ugovor makar i zaigrao u nedjelju protiv Dinama. Uredan na treninzima, svejedno nije izborio veće povjerenje.

Fran Tudor je otprije rekao da neće produžiti ugovor, on po svojoj volji, premda mu je ponuđeno ostati. Odlazi u bolje sutra drugdje, bez odštete. Dok je Mirko Ivanovski izvan Oreščaninova sustava ostao bez bonusa i produžetka, pa i sam sebi može reći “ja sam svoje odigrao”. Vidi što se događa, nije ni među 18. 

Šteta, jer mislimo da bi se u drugačijoj koncepciji bolje snašao, međutim što sad grintati kad je “njegove” golove zabio Mijo Caktaš?

Uglavnom, s Ivanovski smo također uminutama rastanka, a to znači da će nekog novog napadača u Poljudu potražiti. Skauti već predlažu snimke da ih Bjelanović i Oreščanin pregledaju. I tu se Hajduk mijenja, trojica likova što su na svoj način bili važni kroz sezonu 18/19, odlaze s Hajdukove scene.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk