Sport Hajduk

riječ sportskog direktora

Bjelanović rezimirao sezonu: Moram zahvaliti treneru Oreščaninu i njegovom stožeru na odlično odrađenom poslu

riječ sportskog direktora

Nakon posljednje Hajdukove utakmice na Poljudu ove sezone među novinare se u „mixed zoni“ spustio i sportski direktor kluba Saša Bjelanović. S obzirom na tmurnu jesen, Bjelanović na kraju može biti zadovoljan sezonom jer je ostvaren onaj osnovni cilj – ulazak u Europu.

- Nakon turbulentnog početka sezone i niza otežavajućih faktora treba čestitati i zahvaliti treneru Oreščaninu i stožeru na odlično odrađenom poslu. Kad su preuzeli momčad ona je djelovala dosta nesigurno, a mnogi su se navijači praktički bili odrekli Europe. Pripremili su solidnu bazu za sljedeću sezonu. Čestitke idu i igračima koji su ih slušali i pratili – počeo je Bjelanović.

Oreščanin je promovirao dosta igrača iz druge momčadi?

- Trener nije imao popust prema njima, već su igrali po zasluzi i to je jedini način. Želimo da prva momčad bude kult, da se u nju ne ulazi lako. U sljedećem prijelaznom roku želimo izgraditi što jači Hajduk.

Kakav je status vaših igrača na tržištu?

- Trener je načinom igre valorizirao mnogo igrača, a njihova je tržišna vrijednost narasla u odnosu na prošlu godinu.

Bjelanovića sada čeka najzahtjevniji dio, a to je slaganje momčadi za novu sezonu i novi napad na skupine Europske lige. Jedno je od ključnih pitanja ono vezano za status prvog vratara Josipa Posavca.

- Radimo na svemu tome, razmišljamo unaprijed i bit ćete vrlo brzo obaviješteni o svemu. Moramo biti ponizni, znamo da se moramo još puno poboljšati. Imamo veliki entuzijazam i optimistično gledamo na budućnost – zaključio je Bjelanović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk