Sport Hajduk

bit će zanimljivo

U današnjoj će utakmici i Hajduk i Istra imati puno motiva: Bijeli žele i matematički osigurati Europu, a gosti će se sigurno pokušati čistiti od kartona uoči dodatnih kvalifikacija

bit će zanimljivo

Sasvim neobična utakmica u Poljudu, oproštaj od sezone i to bez publike na tribinama. Emocije dvoboja Hajduka kontra Istre navijači će galvanizirati - karuselom, pa onda i zajedničkim gledanjem izvan poljudskih zidova, a evo što sve nudi popodnevni okršaj:

1. Hajduku treba bod, samo jedan mali bodić pa da matematički osigura ono što se činilo teško izvedivo u doba zimske pauze, a to je plasman na europsku scenu. Zimus su glavinjali na šestoj poziciji u nikad slabijoj sezoni otkako je HNL-a. Europa je, doduše, izmakla 2006., a sad se takva što neće ponoviti. Kiksa li Gorica, ni taj bod nije neophodan, Oreščaninov plan "ušuljavanja u Europu" - uspijeva. Uz malu digresiju: zahvala i Dinamu što je svladao Goricu (3:1) i nije otvorio zle špekulacije da se Gorica eventualnom pobjedom u Maksimiru u konačnici glatko plasira ispred Hajduka!?

2. Sva će se momčad Hajduka uprijeti, iz sve snage, e da se Mijo Caktaš nadaje golova, baš kao Marko Futacs u finišu prije dvije godine. Ne bi li Mijo poskočio na ljestvici strijelaca i sasvim se približio tituli naj-golgetera lige.

3. Istra pak, a to je posebna priča, dolazi u naročito intrigantnom stanju. Njima je važno da im nekolicina igrača, točnije šestorica, ako ikako može - dobiju po treći žuti karton! Na znanje sucu Pejinu. Nije to ni tajna, o tome se otvoreno govori, pa i reporteri iz Pule to pričaju, te o tome i pišu. Istra se priprema za kvalifikacije za ostanak, sve im je nebitno do kvalifikacijskih rundi, a šestorica igrača imaju po dva žuta kartona. To su desni bekovi Grujević i Maicon, obojica bi mogli odigrati po poluvrijeme, kad prvi dobije žutka, da uđe drugi, pa ga i on dobije, tako bi bili čisti za kvalifikacije, preskočili bi zadnju rundu protiv Rudeša. U istoj su poziciji i obojica napadača Fuentes i Laukžemis, a po treći žuti karton priželjkuju još i vezni igrači Regan Obeng i Galilea.

U Puli su ostali Bosančić i Rufati, oni već imaju po tri žuta. Ozlijeđeni su Ndi, Čuljak, Perić-Komšić, Mierez, Rimane i Savio.

Pola Pule fali. Pardon, Istre. Krenuli su sa 15 seniora i tri juniora put Splita. Hisa Ramadani, kao kapetan juniora, stoper, darovit igrač, treba se pojavit u prvih 11. Bunker 5 – 4 – 1, da smanji štetu.

Ako ovi sa po dva žuta kartona danas ne dobiju trećeg, onda neće igrat iduće kolo protiv Rudeša. Samo da ne otpadnu za dvoboje u kvalifikacijama koje potom Istranima slijede. Poruka je iz izvora bliskih Istri.

A Hajduk? Je li moguće da će na klupi pričuve opet biti Darko Nejašmić, nakon što je prvu protiv Rudeša sjeo na klupu, a dotad je baš svaki put i iznova Hajdukov Sergio Busquets bio u prvih 11, u eri Oreščanina?

Sudeći po indiskrecijama - nije moguće. Nejašmić je opet "in", a Ante Palaversa, po svemu sudeći, opet "out". Na klupu.

Kako god okrenuli, Hajduk želi - pobjedu, treba mu bod zbog matematičke sigurnosti plasmana u Europu, pobjeda bi ga ubacila i u kombinacije za plasman na treće mjesto, ali to je već kruha svrh pšenice. Pogled je, naglasimo, uprt u golove Mije Caktaša.

Hoće li se Palaversa doista opet vratit na klupu, kotačić, kako reče Oreščanin, ta se priča već pomalo izlizala, pa i nije naročito interesantna. U obranu se, predmnijevamo, vraća Ismajli. Logično bi bilo.

Bez publike, u ambijentu akvarija Caktaš u lovu na golove, a Istra dolazi po - žute kartone.

Neobičan rastanak sa sezonom u Poljudu, prije još gostovanja u Maksimiru, idućeg vikenda kontra Dinama. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk