Sport Hajduk

Svjetski raritet

Hajduk je Puljane do sada tri puta pobijedio ove sezone: no gledatelji na Poljudu ih niti ovaj put neće vidjeti

Svjetski raritet

Ne sjećamo se da se ovakva situacija dogodila nekada prije. Niti prelistavanja arhiva po raznim ligama ne pamti se ovakav događaj. Hajduk će u nedjelju po drugi put ove sezone biti domaćin Istri 1961 i ponovno će to biti utakmica bez gledatelja. Zvuči nevjerojatno, ali je Istino, i prvi dvoboj protiv Puljana, igran u prosincu bio je pred praznim tribinama.

Prvi dvoboj još ljetos u Puli, na Drosini Bijeli su dobili 4:2 uz dva pogotka Mirka Ivanovskog i Adama Gyurcsa. Potom su u spomenutom dvoboju, na praznom Poljudu Bijeli slavili s 3:1 pogocima opet Ivanovskog, potom prvim zgoditkom Stipe Vučura, te na kraju Mije Caktaša. Gyurcso i Jairo su bili su strijelci u trećem susretu, opet igranom na Aldo Drosina u pobjedi 2:0.

A sada? Mijo Caktaš je u velikoj formi, najbolji strijelci Hajduka, uz Brazilca Jaira, su Puljanima zabili tek po jedan zgoditak. No zato je Gyurcso bio efikasan, ali i Ivanovski koji je odradio pravu napadačku rolu.

Trebamo istaći da u nedjelju u obrani Istre 1961 neće biti nekadašnjeg stopera Bijelih Petra Bosančića koji je nosio i traku gostiju, baš u dvoboju protiv Hajduka. Siniša Oreščanin će pak imati na raspolaganju kompletnu momčad, samo je Kalik s tri žuta kartona, ali odabir igrača će biti iznimno bogat.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk