Sport Hajduk

komentar utakmice

Mijo, naš Messi: kao što je najavio priča samo na terenu

komentar utakmice

Mijo, Mijo, Mijo – orilo se Kranjčevićevom nakon što je Mijo Caktaš trećim pogotkom slomio otpor Rudeša i prešao na vodeće mjesto ligaške liste strijelaca. 

Sada na kontu ima 17 golova, jedan više od Jakova Puljića i Mirka Marića.

Mijo je po tko zna koji put ove sezone bio glavni igrač Hajduka. Ubojit u realizaciji, željan igre i proigravanja, mada jedno takvo njegov suigrač Jairo nije pretvorio u pogodak. Bio je to Mijo u svom najljepšem svjetlu, Mijo kakvom su se u Poljudu nadali otkako je ponovno odjenuo bijeli dres. Nažalost, Mijin “silenzio stampa“ još uvijek je na snazi pa smo i ovom prilikom ostali bez njegovih dojmova. Šteta.

Hajduk je protiv Rudeša, dakle, nastavio broditi prema europskoj luci. Je, najteže su one utakmice u kojima imaš unaprijed upisane bodove, ali Hajduk zaista nije imao većih problema. Rutinski dan u prohladnom zagrebačkom uredu, reklo bi se.

Igra se očekivano odvijala uglavnom na polovici sada i definitivno budućeg drugoligaša koji, doduše, nije bio “mutav“. Mrkonjić je par puta zaprijetio pa asistirao Lisakoviču koji je nakratko zabrinuo hajdukovce smanjenjem na 2:1 prije nego što su Caktaš i Jradi u vrlo kratkom roku prelomili susret. 

Akcija iz udžbenika

Eto, Libanonac Jradi drugu utakmicu u nizu postiže pogodak, dok se Jairo morao zadovoljiti samo s asistencijom Caktašu kod prvog gola koji je bio kao izvađen iz nogometnih udžbenika. Fina, jednostavna i brza akcija Jurića, Jaira i Caktaša.

Brazilac se uz to istaknuo dvama “tunelima“, ali gol ga nije htio. Na koncu četiri gola u mreži Rudeša, a moglo ih je biti i više.
Jurić je sasvim korektno uskočio kao “vatrogasac“ na desnom boku, premda se  dogodilo par situacija u kojima je obrana sa Svatokom i Lopezom u sredini mogla i bolje reagirati.

U prvi sastav vratio se Ante Palaversa umjesto Darka Nejašmića i to je ustvari prvi put otkako je Siniša Oreščanin trener da se Nejašmić nije našao u prvih 11. Ipak, Darko nije ostao bez minutaže, dobio je posljednjih pola sata.

Što se Oreščanina tiče, njemu je ova utakmica bila poput “deja vua“. Naime njegov debi na klupi Hajduka bila je upravo utakmica s Rudešom u Kranjčevićevoj 1. prosinca prošle godine - s istim rezultatom, 4:1. Siks je mirno promatrao utakmicu, uz rijetka ustajanja s klupe, kao da je otpočetka znao da neće biti previše stresa.

A sada Istra. I konačna potvrda Europe. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk