Sport Hajduk

DPH Zagreb

Kako je moguće da izgubljeno oko jednog policajca predstavlja manji prekršaj nego bengalke i skandiranja?

DPH Zagreb

Društvo prijatelja Hajduka iz Zagreba objavom na Facebooku reagiralo je na novu kaznu Hajduku.

Jučer je Alan Klakočer, disciplinski sudac Prve HNL, kaznio Bijele odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice bez prisutnosti gledatelja na Poljudu i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna.

Objavu prenosimo u cijelosti...

Čovjek na slici je Kristijan Trokter. Ovaj varaždinski policajac je u neredima koji su se 1. svibnja 2010. godine dogodili na stadionu Maksimir izgubio oko. Za velike nerede koji su obilježili tadašnji derbi između Dinama i Hajduka Dinamo je kažnjen s 25.000 kuna. Odluku o kazni donio je Krešimir Vlajčević, tadašnji disciplinski sudac HNL-a.

Zanimljivo, Vlajčević je prije nekoliko godina priznao kako je svojedobno posuđivao novac od Dinama. Taj novac je, kako tvrdi, vratio Dinamu, ali nije poanta u tome da je vratio nego da čovjek koji je posuđivao novac od Dinama istom tom Dinamu donosi odluku o kazni. Eto ljudi, tako su tad funkcionirale stvari.

Danas? Godina je 2019., bliži nam se ovogodišnji Praznik rada, a Hajduk je saznao kako će peti put ove sezone morati igrati na Poljudu bez gledatelja.

Disciplinski sudac Alan Klakočer kaznio je naš klub sa četiri utakmice bez gledatelja nakon jesenskog derbija s Dinamom poradi toga što je jednom kaštelanskom vatrogascu se odlomio komadić prsta (kojeg su liječnici, hvala Bogu, u bolnici spasili), poradi nekoliko bengalki i činjenice da je Hajdukov igrač pogođen upaljačem u glavu s istočne tribine poljudskog stadiona.

Spoznaja da ćemo i peti put igrati bez publike u ovoj sezoni došla je za utakmicu Hajduk - Rijeka, nakon čega se ne možemo ne zapitati: kako je moguće da izgubljeno oko jednog policajca predstavlja manji prekršaj nego bengalke i skandiranja? Osjeća li itko od ljudi koji donose te odluke nekakav sram? Ili je njima to nepoznat pojam?

U svakom slučaju, ne postoji bolji lijek za odgovoriti im nego da se učlanite, da iduće sezone kupite pretplatu i da se priključite projektu otkupa dionica. Jer Hajduk im je, očito, preveliki trn u oku.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk