Sport Hajduk

gradimo mostove prijateljstva

Hajduk je više od kluba: imenjaci iz Ekvadora svijetu objavili važno pismo s Poljuda

gradimo mostove prijateljstva

Hajduk, onaj splitski, poznat je po svim paralelama i meridijanima, bez pretjerivanja, odavno je postao puno više od samog kluba. Ako treba novih dokaza, jedan upravo stiže iz Ekvadora, iz dalekog Quita gdje djeluje nogometni klub Hajduk SC.

A taj je osnovan prije 43 godine, taman nakon gostovanja splitskih Bijelih. I objavili su javno, urbi et orbi kako su oduševljeni pismom kojeg su primili s Poljuda, potpisanog od strane Marina Brbića, predsjednika Uprave u kojima im čestita na svim dosadašnjim rezultatima, te gradi most prijateljstva sa svojim ekvadorskim imenjakom koliko god to mogućnosti budu dopuštale.

Zahvalili su iz ekvadorskog Hajduka na velikoj pomoći profesoru Robert Tapiji iz Švedske i Branki Bezić Filipović koji su ih povezali sa slavnim imenjakom i svojim sportskim uzorima.

- Presretni smo s pismom koje smo dobili, Hajduk je veliki klub u svjetskim razmjerima. Pismo koje je poslao gospodin Brbić nama puno znači, motivira nas da nastavimo i dalje. Imamo pravi klub koji nam je uzor, osnivači nisu mogli odabrati boljeg i sada vidimo koliki su bili vizionari – napisao je u svom obraćanju predsjednik Hajduka SC Leycer Enriquez.

Pismo Marina Brbića

Poštovani predsjedniče Enriquez, Upravni odbor, igrači i navijači

bilo mi je ugodno iznenađenje kad sam prvi put čuo da ste osnovali klub s našim imenom, nakon što je prva momčad Hajduka daleke 1970. godine igrala u Quitu. To nam predstavlja veliku čast.

Vaša lijepa gesta za nas je dokaz kako na najljepši način sport povezuje ljude i kako pozitivni primjeri daju krasne rezultate.

Ovu lijepu sportsku priču već smo i komunicirali i komunicirat ćemo našoj javnosti, a poznato je kako se Hajduk prati ne samo u Hrvatskoj, nego i kod brojnih iseljenika diljem svijeta.

HNK Hajduk je u veljači napunio 108 godina, a Akademija prije nekoliko dana 100 godina, što smo obilježili posebnom svečanošću. Želimo i Vama puno sportskih uspjeha, a mi Vam našim savjetima i iskustvom možemo prema mogućnostima, biti na raspolaganju

Koristim priliku da vam čestitam na svim uspjesima i od srca želim da tako i nastavite.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk