Sport Hajduk

stožerni igrač

Ante Miše o najboljem Hajdukovcu: Trenutno nije u formi

stožerni igrač

Ante Miše, vezni igrač, bivši trener Hajduka i donedavna pomoćnik izbornika u stožeru Ante Čačića, o Palaversi nam kaže:

- Ne igra Palaversa na razini na kojoj sam očekivao, ali s obzirom da je još mlad igrač, ja to apsolutno razumijem. Ne možeš očekivat od njega da rješava utakmice, a to što ga svaki put trener mijenja, naravno da je svaki igrač zamjenjiv, pa tako i on, ne treba u to posebno zagledat.

- Po meni, ipak, bez obzira što ga trener vadi najčešće oko 60. minute, stožerni je igrač uz Miju Caktaša. Vjerujem da će i Hajduk nastavit s dobrim rezultatima i da će Ante svoju igru, odnosno učinak podići na višu razinu.

- Ja sam svojedobno igrao neku sličnu poziciju kao on, pa tim prije mi nije strano komentirati njegovu igru. Palaversa se postavlja jako dobro, preko njega se Hajduka otvara prema naprijed, najčešće on donosi loptu prema zadnjoj trećini igre, prema napadu, tamo do Mije Caktaša koji između protivničkih linija traži i nađe sebi prostor.

- Palaversa ima taj kvalitetan i čvrst pas, dodavanje dijagonalno i okomito, što je jako cijenjeno kod igrača. On je više defenzivni vezni, nego ofenzivni, mada ima odličan udarac. Ima i konstituciju modernog igrača, visok je 188, mislim, i napredovat će, svaku utakmicu biti bolji.

- Ima igrača koji su možda u igri bili slabiji i trebali bit zamijenjeni prije njega, ali trener najčešće mijenja njega, baš prvoga. Možda je to i zbog toga što ga je Hajduk već prodao, pa otvara mjesto i veću minutažu drugima, to može biti, ali to ne znam pouzdano.

- Znam nešto drugo, ako love Europu i nadam se da će je ulovit, bilo bi ga šteta ne koristit, jer je uz Caktaša doista stožerni igrač.

- E sad, rekao sam i ja da ne pruža koliko smo očekivali, to je vidljivo. To je istina. Međutim, ništa to nije strašno. Mlad je igrač, tko to sa osamnest godina nije bio u krizi? Daj mu Bože zdravlja i neka trenira kao i dosad. Čujem da je pravi profesionalac i to će mu se isplatit. Bolja forma, veći učinak neće izostat.

- Rekoh, Hajduk ima to rješenje preko njega, kad krene akcija od stopera lopta ide njemu, on se otkrije, Palaversa je uvijek slobodan, otvori se pravodobno polu-lijevo, on je taj, on se ponudi, to je važno. Kad izvadi njega, Oreščanin može uvest Stanka Jurića, ali on je drugačiji, malo divlji, isto dobar igrač, Stanko donese energije malo više, dočim je Ante finiji igrač i tu se može kombinirat.

- Vidim ja da Oreščanin ima solidan izbor igrača, pa kad mu se učini da je Palaversa malo pao, on ga sačuva. Ovisi i o rezultatu, je li mu treba. Bez obzira što ga vade nakon šezdeset minuta i što trenutačno nije u nekoj formi, ne vidim ja tu ništa problematično.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk