Sport Hajduk

Britka bitka

Napaljeni ‘rudari’ dobro odglumili Osječane

Britka bitka

Generalka za Osijek, bjeloruski Šahtjor Soligorsk na najbolji je način odglumio ono što ‘bijele’ čeka u Osijeku u nedjelju 3. veljače, agresivna igra, puna duela.

Ako je pravi Šahtar iz Donjecka bio uspavan, pa je to Hajduk iskoristio sa zvonkih 4:1, ovaj istoimeni “rudar” (ali paze oni je li se kaže šahtar ili šahtjor, a kako god okreneš, rudar je u oknu, u šahti) bio je puno više koncentriran i motiviran. Očito su se i sami prepali kako je to odigrao Hajduk s njihovom ukrajinskom istoimenom braćom, pa su “bijelima” prišli ozbiljno.

Tako je i Hajduk naišao na tvrđi orah, pa se utakmica pretvorila u britku bitku. Ali, to je ono što se traži. Pripreme su za ozbiljnu ligu, a ne za promenadu.
Oštro, u granicama fair-igre, ali i poneko koškanje, e da se kaže u stereotipu kako je to bila prava prvenstvena utakmica.

I konačnih 1:1 sugerira ozbiljnost.

Hajduk opet na tragu igre kakvu upražnjava trener Siniša Oreščanin, a ovo su bili izvođači kojima su namijenjene glavne uloge.

Neke sitne dileme: Delić ili Gyurcso, stoperski par je podložan promjenama i traži se idealni tandem, na bekovskim pozicijama čeka se tandem Juranović-Bradarić, dotle gaze Tudor i Fomitschow.

U veznom redu na zadnjemu je Darko Nejašmić (sretan mu rođendan, 25. siječnja je proslavio 20.), a poluge Palaversa, Barry i ispred Caktaš čini se kako su stekli presudnu prednost pred ostalima koji su pak izjutra napunili mrežu ruskog Fakela.

Hajduk je odigrao najčvršću utakmicu protiv Šahtjor Soligorska i ovih 1:1 mu je značajno koliko i pobjeda u šetnji protiv slavnijeg Šahtara.

Hajduk je u Turskoj slavio protiv Dinama iz Bukurešta sa 2:0, izgubio od Grasshoppera 0:1, iznenadio Šahtar iz Donjecka sa 4:1 što je bio klimaks priprema, da bi nakon proloma oblaka i otkazane utakmice s Ujpesti ovog petka prije povratka kući dvije ekipe odigrale, pričuve su razbile Fakel čak sa 7:3, a pr(a)va momčad “bijelih” se jarala kontra snažnih i napaljenih bjeloruskih muževa – 1:1. S pogledom na start u Osijeku. Da, ovako gusto bit će i u HNL-u.

I zabio je za Šahtjor Elis Bakaj, igrač iz Albanije kojeg smo upamtili ne tako davno u redovima - Splita, danas trećeligaša. Antalya se pokazala kao raskrižje neobičnih nogometnih puteva.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk