Sport Hajduk

belek u 15:30

Bijele sutra čeka najjači test na pripremama

belek u 15:30

Treći sparing-partner Bijelima na pripremama u Turskoj bit će Šahtar iz Donjecka. Aktualni ukrajinski prvak, aktualni osvajač Kupa Ukrajine, trenutačno vodeća momčad Ukrajine - piše Hajduk.hr... Nekadašnji klub Stipe Pletikose i Darija Srne.

Najjači test za igrače trenera Siniše Oreščanina. Igrat će se u Beleku u utorak (22. veljače) s početkom u 15:30 sati po hrvatskom vremenu (17:30 po lokalnom).

Bit će to drugi prijateljski ogled (i drugi ukupno) ove dvije momčadi u povijesti. Igrali su već davno, godine 1962. u Splitu, slavili su gosti s 1:2. Šahtar je nešto više od tri mjeseca ranije s istom momčadi osvojio Kup SSSR-a.

Prema danas dostupnih informacijama iz tadašnjih medija, kozmonaut Andrijan Nikolajev bio je veliki navijač Šahtara i, kako se navodi, odmah se interesirao za rezultat utakmice u Splitu te je poslao čestitku iz svemira svojim nogometašima. Gosti su za uspomenu na ovu utakmicu hajdukovcima poklonili pehar koji je danas u poljudskim vitrinama.

Hajduk i Šahtar trebali su odigrati prijateljsku utakmicu i 2012. godine, u okviru proslave 101. rođendana našeg kluba, pomogao je u tome puno upravo tadašnji član Šahtara Srna.

Ulaznice su već bile u prodaji, no zbog vrlo loših vremenskih uvjeta (snijega i leda koji je okovao Split) taj je dvoboj nekoliko dana ranije ipak otkazan. U utorak u Beleku ne najavljuju snijeg...

Livestream dvoboja Šahtar - Hajduk pratite u utorak od 15:30 na www.hajduk.hr. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk