Sport Hajduk

na odlasku?

Fran Tudor: Želja mi je da budemo svi zadovoljni, Hajduk i ja

na odlasku?

Fran Tudor, e da je barem njemu stigla ponuda ili možda Miji Caktašu. Onda ne bi bilo dvojbe, niti povuci-potegni kao oko Ante Palaverse ili Domagoja Bradarića. 

Ali, tako je to, rekli bi boduli: oli fali uja, oli fali zeja. Nikad nije idealno.

No, ne zaboravimo, i Fran Tudor je bio Ante Palaversa! Momak trenutka, bilo je to nema dvije godine, kao reprezentativac srušio je Meksiko, bilo je to u svibnju 2017. godine, igralo se u Los Angelesu, Hrvatska je tukla Meksiko i Tudor je zabio gol u pobjedi 2:1, i Hajduk je tada mogao reći “ne damo ga ispod dva milijuna eura. I to samo velikom klubu”!?

No, Tudor je ostao u Hajduku i ne samo to, nego je ispao s radara, cijena mu je padala, jer igrao je rijetko. Bilo je i nekih ozljedica, ali je dojam da klub nije stao iza njega. Kao da su neki drugi bili važniji. Nisu ga profilirali u vrijednost. A šteta, jer Tudor se mogao dobro unovčiti.

Kako danas Fran na sve to gleda?
- Ma, neću to komentirati – nije mu do vraćanja na staro.

Momak koji je zabio Dinamu za pobjedu 1:0 u Burićevo proljeće 2016., trebao je imati brži, unosniji razvoj. I punu vreću para. A ne jedan od najtanjih ugovora u klubu.

- Danas sam tu, moje četvrte pripreme u Antalyji, a peta zima u Hajduku. Neću reći da sam na novom početku, jer nemam što počinjati, u zadnjih sam šest mjeseci ugovora i vidjet ćemo brzo i klub i ja što nam je najbolje rješenje. Koja je opcija najbolja za mene, ali i da klub bude zadovoljan.

Niste produžili ugovor, a u lipnju možete otić za nula kuna. I opet ste na pripremama?
- Okvirna je želja da svi budu zadovoljni, pa sad što bude. Samo radim, gradim iskustvo i motiviran sam, da. Smatram da sam sa 23 godine još relativno mlad.

Bila je neka kombinacija da vas uzme španjolski Alaves, pa vas stavi u – Istru?!

- Stvarno to nije došlo do mene, rekao bih vam, ali vam mogu reći i to da u Hrvatskoj ne dolazi u obzir neki drugi klub osim Hajduka, nema potrebe da o tome pričam. Kombinacija o Istri... Kako da kažem, ja gledam na nešto više! Nadam se plasmanu u inozemstvo.

Sad ste bili u prvih 11 Hajduka, Juranović je ozlijeđen i vi ste na desnom beku? Vidite svoju novu šansu?
- Mislite? A ima i Josip Bašić desni bek... Vidjet ćemo, ima i konkurencije.

Vječno je pitanje jeste li desni bek ili nešto drugo, prodornije prema naprijed?
- Pa da, eto vidite. I to je bila dilema, ali je ipak najveći problem nekonzistentnost.

Kako bismo to pojednostavnili?
- Nije bilo stalnosti, kontinuiteta i tu sam nekako... zastao.

Kako vam idu pripreme, barem ste zdravi, spremni, barem tu nema problema?
- Nema suhog trčanja i to mi se sviđa, gajimo brz nogomet, puno se radi s loptom, puno proigravanja. Ja se u tome snalazim. Sve mi to dobro izgleda, obećavajuće. Pripreme znaju zavarati, posebno nakon jeseni ne treba se zaletavati u prognozama, ali se nadam da smo na pravom putu.

Kad ćete produžiti ugovor? Nakon siječnja?

- Vidjet ćemo do kraja prijelaznog roka što će se dogoditi, nismo zacrtali nikakav datum dogovora. Ali, želja mi je da u budemo svi zadovoljni i nije mi namjera čekati do lipnja, pa otići bez odštete.

Da nije tako, ne biste bili ovdje. Očito i Hajduk s vama računa.
Samo se nasmijao. Osmjehnuo.

Za kraj, znamo za vašu strast prema američkom nogometu, evo je sezona stigla do polufinalu, a nema vaše omiljene ekipe u utrci za Super Bowl.
Lice mu se ozarilo, takli smo ga u žicu. American football intrigira Frana Tudora:

- Ispali su moji omiljeni Philadelphia Eagles. Zamalo, nesretno. Sad neka budu prvaci Los Angeles ili Kansas. Za njih navijam, samo da nije New England. Svatko ima neke svoje simpatije i obratno, ne znam zašto, ali tako je to – kaže nam Tudor.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk