Sport Hajduk

ključni dvoboj

Hajradinović je već bio koban Hajduku, može li Caktaš slomiti otpor Osijeka?

ključni dvoboj

Nekoliko je sudara koji bi mogli obilježiti današnji dvoboj u Osijeku, kako će se obrana Hajduka oduprijeti Hentyju, kako on prodire po desnom krilu i kako će Osječani na kraj sa Jairom, on je u ovom času potentnija prijetnja Malenici od Ivanovskog.

Pa ipak dvoboj odluke stavljamo na centar, u srce kako Oreščanin kaže – šahovskog nadmetanja:

Haris Hajradinović ili Mijo Caktaš? Čija će imažinacija pretegnuti?

Hajradinović – osebujan je lik čisto zemljopisno, rođen je u Prilepu (Makedonija) 18. veljače 1994., a branio je boje mlade selekcije Bosne i Hercegovine, ima njihovu putovnicu. Karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru, pa bio u Inter Zaprešiću gdje nije igra ovako upečatljivo kao u Osijeku. Otišao je u Trenčin (Slovačka), pa u Gent (Belgija) gdje su ga odmah proslijedili u Haugesund, u Norvešku! Htio ga je Nenad Bjelica dok je vodio Lech u Poljskoj. Tako su i u Osijeku saznali za Harisa, jedno je od većih osvježenja, pojačanja scene HNL-a.

Caktaš – o Miji znamo štošta, skoro sve. I da je sjajan potencijal i da skupo košta Hajduka i da je, na žalost, u zadnje vrijeme nekako letargičan. I stalno zazivamo da bude – presudan. Da pokaže one svoje spasilačke poteze, golove iz šešira kao kad je u najboljoj formi. Ako se nametne u osječkom Vrtu, onda se Hajduk ima čemu nadati. Ofenzivni je veznjak baš kao i suparnik mu Hajradinović, pa neka mu Oreščanin namijeni funkciju "pozadinskog djelovanja". Mijo je iz drugog plana - najopasniji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk