Sport Hajduk

juranović umjesto barryja?

Vulić najavio Lokomotivu: Dobra su i mlada momčad koja je dugo na okupu, neke od njih ćemo vjerojatno gledati u Dinamu

juranović umjesto barryja?

Nakon prvenstvene stanke zbog utakmica reprezentacije nogometaši Hajduka u nedjelju su gosti Lokomotive (17.30 sati). Dva dana prije susreta pred novinare je izašao trener Hajduka Zoran Vulić. Starteg "bijelih" startao je druženje sa sedmom silom jednom čestitkom.

- Čestitam Jadranu ulazak u Ligu prvaka, to Jadran i ljudi koji tamo rade zaslužuju.

Potom je na tapetu bila Lokomotiva.

- Dobra su, mlada momčad. Već dosta igraju zajedno. Uvijek dovedu i dva-tri dobra igrača sa strane. Za par godina ćemo ih vjerojatno gledati u Dinamu – odmah je Vulić bocnuo Lokomotivin "modus operandi".

Prijeti li Hajdukovu najveća opasnost preko neugodnih Kastratija i Uzunija?

- Oni su dobri igrači, kao i mali Ivanušec, mali Karačić koji mi se posebno sviđa. Imaju tri stopera koja dugo igraju zajedno, dobro poznajem Majstorovića iz Splita. Imaju i odličnog vratara, ali nikad se mnogo nisam opterećivao protivnikom. Oni će biti dobri koliko im mi dopustimo – kazao je Vulić.

Nedostaje Hamza zbog ozljede, neće ga biti barem šest tjedana?

- Svaki izostanak nam je veliki hendikep, ali koga nema bez njega se može i mora. Ne smijemo puno razmišljati o ozljedama.

Jeste li apsolvirali poraz od Osijeka?

- Izgubili smo protiv Osijeka iz naših grešaka. Nismo toliko bili ni nadigrani, ali iskreno rečeno nismo dobro igrali. Oni su više sretno nego kvalitetno pobjedili. Svi smo svjesni gdje smo, šta smo i što moramo raditi. Ako smo sto posto unutra onda neće biti problema.

Hoćete li s obzirom na duljinu pauze koja je pred Barryjem nekoga priključiti iz B momčadi ili ćete na toj poziciji ipak pokušati s nekim unutarnjim rezervama iz prve momčadi?

- S nama već trenira pet-šest momaka iz druge momčadi, ali imamo opcija i unutar naše momčadi.

Lokomotiva je momčad koja se voli nadigravati kao i vi?

- Lokomotiva već povijesno igra takav nogomet, teži tome, ima dobre igrače. Kada ode Majer imaju Ivanušeca. Ne zaboravimo, Lokomotiva je prije godinu-dvije bila juniorski prvak. To je jedna dobra škola baluna, znamo koji nogomet gaje, ali nadam se da ćemo se i mi nešto pitati.

Je li vas iznenadio start Lokomotive u sezonu, na plus osam su od Hajduka? Morate na pobjedu?

- Mi moramo u svaku utakmicu ići na pobjedu, bez obzira na ime protivnika. Lokomotiva je dobra momčad, ali nemamo što kalkulirati, znamo što nam bodovi znače.

Kakvo je stanje u momčadi, ima li drugih problema s ozljedama mimo Barryja?

- Jučer su nam se priključili Gyurcso i Ismajli (nap.a. nakon obveza u reprezentacijama). Beširović i Barry su duže ozlijeđeni. Baš na poziciji zadnjeg veznog prodali smo ljetos Savvasa i Radoševića, ali imamo mi snage to zamijeniti.

Hoće li uslijed te ozljede biti i taktičkih promjena?

- Moramo mijenjati čim nemamo temelj, moraš iz taktičkih razloga nešto promijeniti. Bit će promjena, ali neće puno. Ne valja iz taktičkih razloga puno nešto promijeniti.

Juranović je također jedna od mogućih kombinacija na toj poziciji?

- Juranović je jedna od opcija, on je i došao u Hajduk na toj poziciji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk