Sport Hajduk

Dobro ga poznaje

Hajdukovu mladu zvijezdu učio prve korake: Obitelj se žrtvovala, vodili ga iz Žrnovnice svaki dan u Spinut

Dobro ga poznaje

Duško Vulikić, tada trener u Dalmatinca u Spinutu, a danas u Adriatica, učio je Palaversu prve nogometne korake, prati ga i danas i dobro poznaje:

- Doveo ga je otac, iz Žrnovnice, imao je sedam-osam godina. Bila je to i žrtva obitelji da ga takoreći svaki dan iz Žrnovnice dovode na treninge u Dalmatinca, u Spinut. A imali su klub ispred nosa, Mosor. Poznam mu oca Ivana i strica Luku, jer su igrali sa mnom u Mosora, posebno mu je stric Luka bio pravi nogometaš i klasa za sebe.

- Odmah sam ga prepoznao kao talenta, vidjelo se da mali Ante ima sve nogometne osobine. Od početka sam ga uvrstio u najbolju grupu, poveo na turnire. Pamtim da smo kao "do 9" generacija najmlađih osvojili neslužbeno prvenstvo Hrvatske u Kustošiji. Odmah je počeo pobjeđivati. Imao je ono nešto i to se vidjelo, pokazao se kao vrlo talentiran.

- Ante je zadnji vezni koji prepoznaje igru i kreativan je, sa dobrim udarcem. Ja bih ga usporedio s Pašalićem, a i on ga voli i uspoređuje se s njim. To je taj tip, zna se pridodat, ući u završnicu i šutirat. Naglašavam da je i kreativan, zna razigrat suigrače i podvalit im balun.

- Ono što je posebno važno, radišan je i karakteran. Ide u Wallner privatnu turističku školu, hotelsko-turistički je komercijalist, četvrta godina i znam da ima pohvale od svih profesora. U tu školu ide i moj mlađi sin Roko, pa sve dobro poznam. A s Antom sam ostao često u kontaktu. Sretnemo se i pričamo. Pratio sam ga pogotovu u B momčadi Hajduka, kako raste... Izuzetno je dečko pristojan i u školi ne iskorištava niti sekunde što je nogometni profesionalac. Dogodi mu se da direktno s putovanja ide na nastavu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk