Sport Hajduk

mladi čarobnjak dolazi...

Ante Palaversa je nova zvijezda i budućnost Hajduka u svakom smislu tih riječi

mladi čarobnjak dolazi...

Mladi veznjak Ante Palaversa Hajdukovo je dite u svakom smislu tih riječi.

Nakon nogometnih početaka u Hajdukovom rasadniku najmlađih talenata Dalmatincu, s deset godina stigao je u Hajduk. Njegov talent rano je prepoznat. Prije pet godina, još kao 13-godišnjak, potpisao je prvi stipendijski ugovor s “bijelima”.

Osamnaesti rođendan Ante Palaversa napunio je 6. travnja ove godine. Ovog ljeta potpisao je prvi profesionalni ugovor s “bijelima” koji ga s klubom s Poljuda veže do 2022. godine. Bilo je to u valu kada je Hajduk potpisao ugovore s nizom mladih igrača. Tada su na vjernost “bijelima” prisegnuli još i Tonio Teklić, Domagoj Bradarić, Darko Nejašmić i Leon Kreković koji su potpisali profesionalne ugovore, dok je Michele Šego produžio stipendijski.

A još i prije potpisali su i Ivan Delić, kao i Dario Špikić i Jurica Pršir koji su stigli iz Dinama.

Ofenzivni veznjak preciznog dalekometnog udarca i jako dobrog pregleda igre, lucidnih rješenja bio je član svih hrvatskih mlađih reprezentativnih selekcija od U15 do U19.
I prošle sezone je na sebe skrenuo pažnju nastupima za Hajduk II u Drugoj HNL. Pogotovo u prvom dijelu sezone, dobar dio drugog dijela sezone je propustio zbog ozljede. U 19 ligaških nastupa za Hajduk II zabio je dva gola.

Trener Željko Kopić je zagovornik Palaverse, u njemu vidi velikog talenta. Palaversa je Hajdukov projekt, ovog ljeta prvi put je prošao pripreme s prvom momčadi.

Debitirao je pomalo i iznenađujuće, već na otvaranju sezone, u prvoj momčadi u prvom ogledu 2. pretkola Europske lige protiv Slavije iz Sofije na Poljudu.

Dobio je 53 minute, ali očito je i trema malo uzela danak.

Potom ga idućih šest susreta nije bilo u momčadi, tri je preskočio potpuno jer je bio i virozan, dok je tri prosjedio na klupi.

Vratio se kao starter u porazu od Gorice, a onda je na nedjeljnom gostovanju protiv Intera zablistao efektnim golom prvijencem u seniorskoj konkurenciji, serijom šuteva i asistencija.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk