Sport Hajduk

katarza

Nižić na Bjelanovića, Huljaj na Nižića: isukali mačeve, kao da im je malo nevolje

katarza

Imperija uzvraća udarac... Ili, blaža verzija: kad se mete, netko mora i da kašlje!

U Hajduku su isukali mačeve, istupio je Zoran Nižić, kontra Saše Bjelanovića, a brzo ga je demantirao predsjednik Jasmin Huljaj, štiteći svog sportskog direktora, kako bi se reklo, s još više instance. Sve u jedno popodne. A navečer pravac druga momčad. Nek bivše kapetan preseli u B tim, nek mu društvo prave i neželjeni Marko Futacs i Hysen Memolla!

Nižić je sastavio svoj proglas, s vrha kluba su promptno reagirali: Nižić manipulira!

Računali smo da bi se sve moglo riješiti u četiri zida, uz klupsko objašnjenje "prema vani", to bi bolje priličilo klubu, ali nejasnoće su kulminirale i ponukale Nižića na istup. Rekosmo, na intervju u press-salon, donio je napisani tekst. Što dosad nije bila praksa.

Malo smo se iznenadili što je to sve napisao: sočno štivo za novinarske poslenike!

- Stvorila se percepcija da ne želim i neću igrat. A ljudi nisu znali da sam cijelo vrijeme bolestan. Jedno je trening, a drugo da igram utakmicu s najjačim kapacitetom. To se ne može komparirat. Klub nije objasnio javnosti kako sam bolestan i da me trese fibra od upale sinusa. Kad su me počeli vrijeđat na utakmici, želim reagirat. U pitanju je moje zdravlje, život i obitelj i neću dati da me zafrkaje bilo tko – dodao je Nižić nekoliko riječi, opisujući se kao emotivca koji sve proživljava duboko u sebi, nije od onih koji stavljaju slike na Instagram, nego živi povučeni život obiteljskog čovjeka i profesionalca.

U pressu nisu zaustavili Nižića. Uostalom, zašto mu ne dopustiti da kaže sve što misli? Bolje nego da je novinare okupio u kafiću.

Neobično nam je da su se mačevi isukali javno, Nižić je, rekli bismo, predriblao uzuse, ali i to govori o trenutku u Hajduku i potrebi da se što više stvari istjera na čistac. Pa da krenemo naprijed.

Nižića su vrijeđali i prijetili mu uz ogradu svečane lože dok je gledao meč protiv Gorice, prelila mu se čaša, na intervju je došao – spreman. Sve natipkano. A djeluje mršavo, iscrpljeno, bolest ga je nesumnjivo tresla. A još ga više vriješa ako mu netko u Hajduku ne vjeruje da je bolestan.

No, na njegove riječi intervenirao je sam – Huljaj.

I navečer: Nižić, Futacs, Memolla u drugu momčad. Katarza...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk