Sport Hajduk

stručno oko

Vulić: Hajduk je bio bolji, neopravdano se strahovalo od Rumunja

stručno oko

Komentar utakmice između Hajduka i FCSB-a dao nam je Zoran Vulić.

- Hajduk je bio puno bolji i kvalitetniji, ali treba reći da se u najavama od ove takozvane Steaue napravilo Real Madrid, kao da dolazi ne znam tko. 'Bijeli' su odigrali jako dobro, agresivno, bez komplikacija, premda je trebalo malo više ići preko bokova, vršiti pritisak na goste i bolje koristiti njihove slabosti. Kad je lopta bila na bokovima, oni se nisu baš dobro snalazili. No, općenito sam zadovoljan Hajdukom, u obrani su 'bijeli' bili vrlo čvrsti, sigurni, Posavec na golu daje sigurnost i mirnoću, stoperski tandem Mikulić – Vučur je također dobro odigrao, njima je odgovarao ovaj napadač Gnohere koji igra okrenut leđima, više od nekog brzog napadača. Ne može se ne istaknuti Juranovića, koji je dao do zadnje kapi i takvi su igrači po mom guštu. Svaki put je došao u završnicu, centrirao, a čak je stizao i zatvarati na kontra strani, što nije ni prirodno. Nadam se samo da Hajduk sad neće prodati i Juranovića.

- Rošada s Lopezom na lijevom beku i Fomitschowom na krilu je bila taktički vrlo dobra, iako bih ja na krilu volio vidjeti jednog ofenzivnijeg igrača. Fomitschow nije odigrao loše, ali s druge se strane vidjelo da Gyurcso ne može igrati na desnoj strani, to nije njegova pozicija. Očekivao sam da bi se u nastavku on mogao vratiti lijevo, a netko s klupe ući na desnu stranu. Ni Lopez nije bio loš na beku, on je sigurno dobar igrač, ali je u krizi, u zadnje vrijeme od straha nabije loptu kad je može primiti. Steaui je na ruku išao i loš teren, momčad koja napada puno se više troši, više ti treba za umirit balun. Nevjerojatno je da u 21. stoljeću imamo ovakav teren, nisam nigdje u Europi vidio nešto slično.

- Žao mi je što Hajduk nije uspio zabiti, jedan gol bi otvorio vrata, šteta za onu gredu na kraju. Ali, trebamo biti optimitsti, Hajduk se pokazao kao bolja momčad, neopravdano se strahovalo od Rumunja. Vladao je pesimizam jer su 'bijeli' krenuli loše u prvenstvu, a uz to se nije znalo kakva je Steaua, najavljivalo ih se kao ne znam koga jakog. 'Bijeli' mogu izboriti prolaz u Bukureštu, neće biti nekog pritiska njihove publike, teren će biti dobar. Naravno, ovo je bilo tek jedno poluvrijeme dvoboja, treba vidjeti kako će se oni prikazati na domaćem terenu. Primijetio sam da Rumunji imaju određenu nedisciplinu u igri, u zadnjih deset minuta im je Hajduk napravio neke kontre, što me iznenadilo.

- 'Bijeli' se sada trebaju koncentrirati na Rijeku, učiniti sve da se pokuša dobiti utakmicu na Rujevici. I Rijeka je igrala u Europskoj ligi, i to na dalekom gostovanju, tako da se nitko ne može vaditi na umor. Hajduk ima šansu u povoljnom ždrijebu u slučaju prolaska u play-off Europske lige, treba to iskoristiti, treba tražiti gol u Bukureštu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk