Sport Hajduk

opravdao povjerenje

Zvoni(k) u obrani: Pritisak je u Sofiji bio golem, ali dobro sam zamijenio kapetana

opravdao povjerenje

Božo Mikulić (21), rođen 29. siječnja 1997. u Splitu, visok 197 centimetara, novi stoper Hajduka, iza Nižića i Lopeza, a prije Vučura i Ismajlija, po nomenklaturi kako je trener Kopić sastavlja, ispričao nam je poslije slavlja protiv Slavije:

- Bila je jako zahtjevna utakmica, bilo je jako teško, znali smo da moramo pobijedit, da moramo proć, krenuli smo dobro u utakmicu, otvorili je pogotkom, kasnije neki penal za njih, ne znam je li bio, nije bio, na kraju uspjeli smo. Nije bilo lagano. Ali, pokazali smo karakter! I bili smo momčad.

Da, kao u filmu s Mel Gibsonom, "bili smo vojnici". Tako nam zvuči, odiše momčadski karakter iz vaših izjava. Nije bilo kapetana Nižića, teret je pao na vas?

- Falio je kapetan, morao sam ga nadomjestiti na najbolji mogući način, želio sam stvarno da pobijedimo, da se uklopim u tu našu momčadsku igru, znao sam da se moram uklopiti u naš sistem igre. I mislim da je bilo dobro.

Sad treba dizati formu, nastavlja se non-stop, nije lako?

- Nije... Nema vremena ni za nikakvo slavlje, ni odmor, predah, okrećemo se Lokomotivi, dobro se rekuperat i u nedjelju isto pokazati energiju, pozitivan start i pobijedit.

Kako izbjeći dječje bolesti? Jer, unatoč momčadskom duhu, sami sebe zakomplicirate život, više nego što je Slavija bila opasna?

- To se apsolutno slažem. U situacijama kad moramo utakmicu privest kraju trebamo je iskontrolirat još bolje. Ali, opet, sve je dobro sada, tu je pobjeda u gostima, prolaz i mislim da smo u obje utakmice pokazali da smo bolja, kvalitetnija ekipa od Slavije i da zasluženo prolazimo dalje.

Vi osobno, nakon talijanske epizode u Sampdoriji, kako se osjećate u Hajduku?

- Sretan sam kući!

Zaigrali ste na desnom stoperu? Je li vam to predstavljalo problem, jer pamtimo vas iz redova Splita kao stopera s lijeve strane?

- Iskreno, prva moja utakmica na desnom stoperu bila je generalka protiv Rostova. Nije mi nikakav problem, zadovoljan sam kako sam odigra', dao sam svoj maksimum i uvijek ću odigrati šta god treba za Hajduk!

Sjećamo vas se i po dobrom udarcu, a niste se pojavljivali u zoni šuta, premda je Hajduk ima dva-tri prekida?

- Nisam, Toma i Mijo za sada su tu jako dobri, ali ja uvijek mogu priskočit ako treba!

Koliko generalno znači ova pobjeda? Nakon poraza u Osijeku bio je dosta velik pritisak na vama, osjećalo se to?

- Jako velik pritisak je bio. Ja osobno sam se posebno pripremao za sve ovo, znao sam da ona priča dati maksimum za Hajduk..., da to sve pada u vodu ako mi ne prođemo! Ako ne pobijedimo... Kad nešto moraš, to nije lagano. Fokusirao sam se cijeli dan da svoj posao odradim kako treba, na najbolji mogući način. Tako sigurno i svi moji suigrači i uspjeli smo. Ovo je značajna pobjeda – rekao je Mikulić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk