Sport Hajduk

4-3-3

Kopić slaže dobitnu formaciju za pohod na titulu: iskusna obrana, dugopoljska veza i potentni napad

4-3-3

Željko Kopić, trener Hajduka, ima jasne misli. Profilirat će 4 – 3 – 3 sustav, a po dosad odigranim test-utakmicama umišljamo da smo na tragu Kopićevih "idealnih 11", pa s vama dijelimo svoja promišljanja.

Mnogo je nogometaša u Sloveniji s "bijelima", ali kako je rekao trener Hajduka Željko Kopić u razgovoru s Pohorja, to mu nipošto ne predstavlja problem. Lako ih raspoređuje, pogotovo što tu ima i nogometaša "koji tek trebaju definirati svoj status". Jedan od njih je (bio) i Savvas Gentsoglou koji je – otišao na Cipar.

Dakle, ni tih 35 igrača na Pohorju nije breme kakvo nam se katkad (u)čini...

U to ime Kopić je već odigravao dosta utakmica sa svojim štićenicima, a i još će: danas je na rasporedu generalka protiv Rostova.

Otegao se boravak hajduka u Sloveniji, dva puna tjedna, a sve nekako u zavjetrini Mundijala, "ispod radara" ruskog urnebesa. Hajduk kao da je radio s "pogašenim svjetlima", pedalirao je u polumraku i to je dobro.

Ipak, dobro se već vidi učinak Kopićeva sita i rešeta, nema se tu što sakriti i kroz postave što ih je slao na teren u pripremnim utakmicama njegova ideja da igra 4 – 3 – 3 sasvim (nam) je razvidna.

E sad, ima tu (i) mladih igrača koji skreću pozornost na sebe, ali nećemo sad o njima. Poanta je da se isprofilirao prvi, udarni sastav s kojim bi (uz manje korekcije) već za osam dana Hajduk trebao zakoračiti u novu sezonu.

Ima i problema, dilema u napadu. Ovo nije postava za prvi službeni meč kad se treba suprotstaviti Slaviji ili Ilvesu za osam dana, nego ono najbolje što se kristalizira kako mi čitamo misli Hajdukova trenera Kopića.

Kad je mogao Zlatko Dalić sa svojih 4 - 3 - 3 napasti svjetsku titulu, onda može i Željko Kopić s preslikom takve impostacije krenuti na hrvatski tron!

Posavec i iskustvo

OBRANA:

Na golu prednost dajemo Posavecu, vrataru kojeg su doveli iz Palerma, pa premda se deklarativno može reći kako se Posavec i Duka tuku za "jedinicu", a talent iskazuju i Ljubić i Matijaš, ipak je prinova iz Palerma taj "pick", pa možda i najbolji posao sportskog direktora Saše Bjelanovića ove zime.

U zadnjem redu četvorice igra – iskustvo. Uvijek je tako, otraga je beton (pitajte Deschampsa), a naprijed idu talenat i mladost. Postava Juranović – Nižić – Lopez – Fomitschow već se etablirala i pakira se pod pečatom "ne tumbaj". Šta ćeš mijenjat? To je to.

Dugopoljska veza

VEZNI:

Trojica u veznom redu prirodno su sjela jedan do drugoga, a naglasak je na – dugopoljskoj vezi. Radošević  kao razarač "par excellance" i nova "desetka" Caktaš. Oni bi trebali iznijeti start sezone i europske ispite, premda u Poljudu u projekciji ne bi imali ništa protiv ako Radošević postigne pravu ponudu, baš kao i Caktaš. No, neka njih (zasad) ovdje, bitan je start sezone, ne bi Caktaš dobio "10" da mu nisu dali sve ovlasti. Uz njih Hamza Barry, udesno, fini tehničar koji nastavlja "Brancovu lozu": nisu svi "out" koje je doveo ex-Branco.

Čeka se Ivanovski...

NAPAD:

Problem je, mali, što u tom prvom susretu protiv pobjednika iz meča Slavia Sofija – Ilves Tampere sigurno izostaje Brazilac Jairo da Silva, zbog crvenog kartona i tri utakmice zabrane igranja što ima odraditi na europskoj sceni. A još čekamo rasplet s oporavkom centarfora Mirka Ivanovskog, neprijeporne HNL-klase koji zbog udarca na treningu pauzira još otprije nego li se krenulo na Pohorje; u Hajduku ne dramatiziraju, čekaju, a već smo pisali kako je privremeno teret "Zabivake", zabijanja golova pao na pleća Šege i Delića (što ga oni dobro podnose). Međutim, Ivanovski je taj koji je doveden da bude - prvi strijelac lige.

Tercet u napadu nominalno bi trebao biti Jairo (desno), Ivanovski (centralno), te Gyurcso (lijevo). Jairo može na sve tri pozicije, ali ne smije prve tri euro-utakmice igrati, Ivanovskog čekamo, a ne zaboravimo – Tudora. On je alternacija na desnoj strani gdje smo stavili Jaira. Dok Jairo ne smije, spreman je Tudor, ali na tabelu idealnih 11 stavljamo frišku akviziciju koja ima egzotičan prizvuk. Zvuči kao pravi... Botafogo. Valjda se nećemo razočarati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk