Sport Hajduk

JOSIP POSAVEC

Prvi intervju novog vratara Hajduka: U Splitu je kao na Siciliji!

JOSIP POSAVEC

Josip Posavec dao je prvi intervju po dolasku u Hajduk, na Pohorju, predstavio je i sebe i svoj trenutak dolaska u vratarski dres "bijelih":

- Dojmovi su mi više od pozitivnih, dočekali su me dečki stvarno na lijep način i ja sam im na tome zahvalan. Poznavajući Hajduk i Split kao grad znam da su očekivanja velika i sigurno je da ćemo visoke ciljeve postaviti. Ja mogu samo obećati da ćemo dati sve najbolje i da svi zajedno možemo napraviti veliku, lijepu priču.

Kako je bilo na temperamentnoj Siciliji, u Palermu?

- Nakon dugo izbivanja van Hrvatske lijepo mi se vratit doma, pogotovu u sredinu kao što je Hajduk. Imao sam u Palermu i van kluba (na Siciliji, op. a.) sličan mentalitet. Otprilike znam kako funkcionira sve to, makar mislim da su Hajduk i Torcida posebna priča. Nešto posebno.

Koliko imate poznatih lica u Hajduku?

- Znam neke igrače iz reprezentacije, Josipa Radoševića kad sam igrao sa starijima, a sad sam tu s Tomom Bašićem. S trenerom Željkom Kopićem sam imao čast upoznati se otprije, u stožeru mlade selekcije, kod Ivana Gudelja. Nije mi nikakva nepoznanica. A i ja sam fleksibilan čovjek i lako ću se priviknut, nema tu nikakvih problema.

Hajduk je ostao bez Letice, Stipice, Grbića. Sad ste u borbi za mjesto među vratnicama Tomislav Duka i vi. Što kažete za mjesto između vratnica?

- Konkurencija je dobra, da se ne bi slučajno neka ručna kočnica digla. O Duki sam najbolje čuo k'o dečku, pratio ga dok je branio za Split. Vjerujem da ćemo se brzo i dobro sprijateljit i imat zdravu atmosferu na treningu. Taman sam s treninga, vidim da trener Bulat drži konce između vratara na super nivou što mene jako veseli i vjerujem da će tako biti i tijekom sezone.

U kakvom ste stanju?

- Moje fizičko stanje nije previše palo, dobro je, spreman sam za pripreme. Što ima da smo završili dolje sezonu? Nema puno... Na žalost nismo ušli u prvu ligu, ali, to je sad iza mene, razmišljam samo o Hajduku. Ja sam fizički dobro, volim uvijek biti spreman, uvijek sam stand-by i kad je pauza, održavam se. Sretan sam što sam ovdje i jedva čekam otvoriti svoju novu stranicu karijere.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk