Sport Hajduk

IGRAČ ZA DESET

Kakva čast za Caktaša! Ovim potezom Hajduk je pokazao koliko cijeni Miju...

IGRAČ ZA DESET

Mijo Caktaš, sa 149 utakmica u bijelom dresu i 45 golova, novi je ponosni vlasnik – "desetke" Hajduka!

Lanjske sezone je Hugo Almeida nosio "desetku" kao veličina. Malo je toga dao Hajduku, na žalost, rušile su ga i ozljede i fizičko stanje, ali da je veliki igrač (bio), nije sporno.

Desetka je opet postala slobodna, kao sinonim Bernarda Bajde Vukasa, Zvonka Bege, Jurice Jerkovića, Aljoše Asanovića, Nenada Gračana, Deana Računice, Ivana Leke, Nike Kranjčara, Marija Carevića, Senijada Ibričića, Florina Cernata... I ne samo njih. U međuvremenu i Mićuna Jovanića i Boriše Đorđevića i Nenada Šalova. Nosio je i Franko Andrijašević... I sad su u Hajduku odlučili da je ponese Caktaš.

U posljednje vrijeme trebala je biti na leđima Andrije Balića i bila je, a onda je Andrija na pripremama u Rovinju u zimu 2015. dragovoljno, ali i snagom kluba predao desetku - Artemu Milevskom... Povedi nas, Arteme!

Bez pompe i posebne objave, sad se Caktaš u Dugom Ratu protiv Orkana pojavio u bijelom dresu s brojem 10. Za iduću sezonu.

Za tradicionaliste nije to tek tako. Desetka nije samo običan broj. Ni najmanje. Desetka znači da si najbolji. Kao Bo Derek u filmu "Desetka".

I to je u redu. Neka je Caktaš odjene. Znalac je i tehničar, ima viziju igre i potez. I najskuplji je trenutno nogometaš Hajduka, težak gotovo pola milijuna eura godišnje (neki se kunu i više) i neka ponese i zadovoljstvo i odgovornost, čast i slast. I obavezu.

Zna da mora dati najviše.

Mijo, sretno, nova si Hajdukova desetka! Kao Bajdo, kao Jure, kao Niko, kao Ibro... Budi Mijo!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk