Sport Hajduk

sporazumni raskid

Ivan Kos odlazi uskoro iz Hajduka, otkrivamo detalje oko otpremnine

sporazumni raskid

Ivan Kos odlazi, ali ne odmah. Završava svoj posao tek danom odabira, imenovanja, kad njegov naslijednik stupi na posao. Dakle, Kos je i jučer normalno radio svoj posao i radit će ga još neko vrijeme. Ali je sporazumni raskid radnog odnosa potpisan.

Nadzorni odbor nije imenovao nekoga tko bi obavio prijelazno razdoblje iz prostog razloga jer je Kos korektno pristao raditi sve do izbora svoga naslijednika.

Tako će Hajduk izbjeći krizu vlasti. Dok se ne nađe novi predsjednik, radi stari, a prije dvije godine to nije bilo moguće jer je Marin Brbić u trenutku izglasanog nepovjerenja – otišao. Pa su u Hajduku, da imaju nekoga s pravom potpisa i da trgovačko društvo normalno funkcionira, doveli Marijanu Bošnjak iz Osijeka, njena je uloga potrajala 40 dana.

Kakvi su uvjeti rastanka s Kosom? Kos ima sasvim malu otpremninu, nekoliko mjesečnih plaća; možda u trenutku odlaska bude spreman precizirati koliko točno, da smanji naklapanja.

No, tvrdimo da se ne radi ni o kakvim brojkama zbog kojih bi boljela glava; budući da su pred njim bile još tri godine ugovora (došao je prije dvije, a u međuvremenu mu je mandat produljen na četiri godine, znači mogao je biti još tri godine predsjednik), radi se o mini-otpremnini.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk