Sport Hajduk

svi na poljud po rekord

Cijela hajdučka obitelj širom svijeta se uključuje u 'akciju 54'! Vlašić, Pletikosa, Maloča, Ohandza...pozivaju na utakmicu

svi na poljud po rekord

U Hajduku je na snazi – kvaka 54. I sve nastoje ovih dana svesti pod taj broj, pa će se i sutra na pressici pred utakmicu protiv Cibalije (srijeda u 20 sati), spominjati taj broj... Najavljuju razne promotivne akcije glede – 54... Možda plasiraju privjeske, majice, suvenire?! 

U čemu je stvar? Pozivaju se navijači da nahrupe u Poljud i u posljednje tri prvenstvene utakmice HNL-a dosegnu brojku od ukupno 54.000 prisutnih u Poljudu!

Protiv Cibalije sutra, u nedjelju u hrvatskom derbiju protiv Dinama, te još u svibnju u preostalom susretu protiv Osijeka; ako sve zajedno Hajduka dođe pogledati 54.000 duša, kroz poljudske brojače, "bijeli" će oboriti svoj dosadašnji rekord gledanosti!

Stari rekord traje iz sezone 98/99, tada doduše nije bilo brojača i računalo se po prodanim ulaznicama ili pak novinskim izvješćima, štonobisereklo - odokativno. Više-manje kombinirano s oba izvora.

 

 

I Niksi prati voljeni klub! Mi to možemo!

Objavu dijeli Fan page of Nikola Vlašić (@nikolavlasic27)

 

Ali je rekord stavljen na letvicu od 11.000 gledatelja po utakmici. Sjetit će se stariji otprije 19 godina te lude sezone i utrke utroje za titulom prvaka, Hajduk protiv tadašnje Croatije i Rijeke, sve slično kao i sada, samo što su bodovi u završnici prvenstva bili sasvim "utisno".

Za završnu rundu protiv Rijeke pisali smo kako je u Poljudu - od oka – 40.000 gledatelja, jedan na drugom su stajali, Rijeka je slavila sa 3:1 i ispraćena burnim pljeskom, ali je titulu u idućem zadnjem kolu prigrabila Croatia jer Rijeka u zadnjem kolu na Kantridi nije uspjela pobijediti Osijek.

Crta povijesti koja sada nije važna, tek sjećanje na trenutak da je Poljud i onda bio - pun kao šipak.
Postavljena letvica od 11.000 gledatelja prosječno po utakmici bit će preskočena, nadmašena ove godine, samo da se u preostala tri pokušaja napuni stadion s ukupnih 54.000 gledatelja!

Malo matematike: ako treba još 54.000 u tri utakmice, pa da bude prosjek od 11.000 po susretu, to znači da bi Hajduka ukupno gledalo – 198.000 gledatelja u Poljudu! Osamnaest je domaćih utakmica...

Pa ajde da dodamo još dvije tisuće, da ih bude okruglo 200.000!? To je naš prijedlog, premda se u Hajduku "zadovoljavaju" brojkom od još 54.000, što bi ih ispunilo neizrecivim ponosom...

U to ime su u Poljudu mobilizirali i svoje nogometaše, primjerice mađarski dvojac, laka konjica s Dunava Futacs i Gyurcso potrudili su se na hrvatskom da putem klupskog "fejsa" pozovu publiku.

I taj poziv se širi i raste, kao trube Jerihona... Kugla se poput snježne grude niz padinu povećava, priključuje se primjerice iz Moskve i Mario Pašalić, lajkao je mobilizaciju navijača "bijelih".

54 su na instagramu objavili Vlašić, Pletikosa, Maloča, Ohandza, Jefferson, Maloku, L. Kalinić i mnogi drugi cijelog dana....

Bit će publici lakše utoliko što je protiv Cibalije prekosutra cijena ulaznice 10 kuna...

Kvaka 54!

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk